Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Utaztató

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(The article is available in English.) „Úgyse hiszi senki el magának, hogy amit lát, az tényleg van, hanem várja, hogy a valódi látványt jelző kürtszó felharsan.”(Kispál és a Borz: Zsákmányállat)A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány egy évvel ezelőtt…..
Utaztató 2012.02.10 14:16:23
Végigolvastam a hozzászólásokat. Talán még egyszer meg kellene tennem. Talán egy - egy gondolatot ki is kellene vennem a hozzászólásokból és ezekből egy nagyon tetszetős hozzászólást lehetne kreálni. Lehetne ilyet is, olyat is. Mert hogy még itt ebben a blogban is feltűnik néhány - mondjuk úgy - érdekes felvetés.A gyűlölettől megfertőzött gondolat keze, betette a lábát.Természetesen tudom, itt nem csak azoknak van lehetősége írni, akik elkötelezett hívei Bajnai Gordonnak. Így helyes. Mégis, csak azokkal tudok gondolataikban, megfogalmazásaikban azonosulni, akik minden igyekezetükkel megpróbálnak objektívek, tárgyilagosak, tényekre, számokra, eseményekre, pontosan alapozott " nem kiragadott és manipulatív céllal" idelopott mondatokat, kijelentéseket összehordani.Ezek a gondolatok juthatnak csak előre, adhatnak szellemi muníciót a többieknek.
A sok érdekes hozzászólás nem kíméli a gondolkodókat, óhatatlanul hatása alá kerülhetünk egy - egy szabatosan, magyar nyelven,minden bizonnyal " vájt fülü ", a lehető legjobb forrás közeli hozzászóló mondatainak. Nehéz így objektívnek lenni,különösen akkor, amikor a napi események, történések láttán és hallatán lehetetlen nem elfogultnak lenni. A napi eseményeket nem figyelni már annak is lehetetlen, aki fennen hirdeti, nem nézi, olvassa, hallgatja a politikai híreket.
Aki még aktív korú, családja, gyermekei vannak, ezt egyszerűen nem teheti meg. Aki mégis, az most a hammerjével autózik a Balaton jegén, vagy síjel Svájcban.
A hozzászólásokból igazolva látom - nem tévedhetetlen - politikai prognózisomat. Amíg nincs együttműködésre hajlandó és alkalmas ellenzék, addig olyan vezető sem lesz, akit előbbiek fenntartások nélkül elfogadnak politikailag, emberileg alkalmas, hiteles vezetőnek.
A jelenlegi ellenzék sem nem érdemes, sem nem hiteles, sem nem felkészült. Saját magukat sem képesek megfogalmazni, Esetlen és meggondolatlan cselekedeteikkel arra az ugyancsak felkészületlen, zavarodott embercsoportra startolnak, amelyik még egyenlőre csak a kormányzópárthoz lojális, még az utcára is képes kimenni érte, akár több száz kilométernyi távolságból is odautazva. Így marad a jelenlegi állapot és a tudatos, szervezett, felkészülés esélye.Egyetértek azokkal, akik már megfogalmazták annak szükségességét, hogy kell legyen aki az egyszerű tőmondatok és egyszerű bővített mondatok megfogalmazásának képességével, megvilágítja a helyzetet, szerény egyszerűséggel, elmondja miként jutottunk ide, mit lehet és kell tenni. Ehhez nem kell politikai PR. menedzser valahonnan a világból.Ehhez egy tisztességes, tehetséges, az emberi gyarlóságoktól már mentes,államférfivá felnőni képes, egészséges gyalog járni is bátor ember kell,akit tisztességgel és nem a leplezetlen politikai és egzisztenciális haszonlesés céljából mellé állt szakembercsoport segít a feladatok megoldásában. Biztos vagyok abban, hogy van ilyen ember és vannak ilyen segítők. Ami a legnagyobb veszély, a gazdasági bűncselekmények elszaporodása, a rendőrség korlátozott képessége és a " rendcsinálók "újra feltűnése mindenütt, ahol a lakosság egyes képviselői hívják majd őket. A félelem, a gazdasági elnyomorodás, a lét- és közbiztonság hiánya rendkívül kedvező táptalaja a fasizálódásnak. A statisztikai adatok jól mutatják ezt.A mai ellenzéki képződmények felnőtté válása biztos fokmérője lesz, ha minden közös erőfeszítésükkel kitapossák a kormányzatból a szélsőjobbnak oda igért " két pofont ".