Regisztráció Blogot indítok
Adatok
indaa

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belátom, nem vagyok a legkiválóbb sofőr evör. És nem azért, mert nő vagyok, - ismerek szuper női vezetőket -, de még csökkentett képességűnek sem tartom magam. Egyszerűen csak úgy gyárilag nem vagyok erre a legalkalmasabb. Nem mondom, hogy nem oldom meg a személygépjármű (továbbá: Ottó) A pontból B…..
  Néhány évvel ezelőtt a helyi könyvtár leselejtezett könyveinek kiárusításán akadt kezembe egy könyvecske, mely a számomra jól hangzó „Hét tengeren” címet viselte -a blog neve is innen eredeztethető-, és a borítóján látható vitorlás képe is egyértelművé tette, a könyv tartalmát érdekesnek fogom…..
indaa 2016.12.07 00:17:12
@A Tengerész: Amazonon gombokért lehet nyomtatni könyvet, akár extrém alacsony példányszámban is.
indaa 2016.12.07 00:24:10
@A Tengerész: Igazándiból nem kerül semmibe, "csak" a munkába. Ma rendel valaki könyvet, akkor kapsz belőle részesedést. www.createspace.com/Products/Book/
2013 novembere és 2015 februárja között egyáltalán nem írtam Dezsőről – az volt a terv: majd ha purrog szépen és végre jó lett a motorja, megírom. A legutóbbi posztban be kellett ismernem, semeddig nem jutottam. Röviden összefoglalom a motorral kapcsolatos ügyeket: – a svéd…..
Néhány napja egy reménybeli partnerrel beszélgettünk a számlázási szokásairól, amikor is a beszélgetés felénél feldobta a magas labdát azzal, hogy a számlát "simán kinyomom PDF-be, átküldöm a partnernek,aki majd kinyomtatja."   Hogy a klasszikust idézzem: és ez így hogy?…..
indaa 2014.11.19 16:33:17
@Hertay Ákos: Elfogadtam, hogy az emailes megoldás nem felel meg ennek.
Google Adwords: Itt az a különbség, hogy a Google az Ír törvényeknek kell, hogy megfeleljen

Viszont egy olyan megoldást simán el tudnák képzeli, hogy a partner kap egy emailt, ahol le tudja kérni a nyomtatójára a számlát és jelezni is tudja, hogy megkapta papíron.
Ehhez egy felhős nyomtatási megoldás adhatná a hátteret...
Fejembe vettem, hogy rendbe rakom a gmailes címtáramat. Nagy volt már az összevisszaság, közel 2000 e-mail cím porosodott a fiókban, olyanoké, akikről fogalmam sincs kicsodák. Az elképzelésem az volt, hogy kiexportálom az adatokat, Excellel szépen kiegyelem, kiegészítem és visszaimportálom. Ha már…..
indaa 2014.06.18 18:28:53
@byrom97: Nem elég, hogy excelbe közvetlenül lehet importálni, hanem még ha véletlenül csak dupla kattintottál a csv fájlon, akkor még ott a szövegdaraboló varázsló...
office.microsoft.com/hu-hu/excel-help/split-names-by-using-the-convert-text-to-columns-wizard-HA010102340.aspx
Nem egyszer láttuk már ezeket a videókat, nem is kétszer, de mindig akad, akinek ez még friss. Ráadásul most össze is hasonlítjuk, és nektek, kedves olvasók, lehetőséget adunk arra, hogy megmondjátok, vajon a zwickaui vagy az eisenachi gyár volt menthetetlenül és kőkorszakian…..
indaa 2014.02.15 18:39:22
@Schütii: Azért érdemes megnézni a Győri Audi gyárat, elég nagy a kontraszt...

www.youtube.com/watch?v=buDO79Sl9Lo&feature=youtu.be&t=1m45s
Megjelent egy remekmű: Szepesi Nikolett Én, a szexmániás című könyve! Összegezve ezt a tökéletesen felépített marketinggépezetet, és levonva a tanulságokat megállapíthatom, hogy a mi drága Nikink eladta a lelkét az ördögnek. Kinyitotta Pandora szelencéjét, ennek…..
indaa 2013.06.12 11:53:47
@Szarvas Norbert:
Az egészért Nikit teszi felelőssé a cikkíró:

"Niki leégette saját magát, leégette a sportot, leégette az olimpikonokat, leégette a szurkolókat."

Ha csak arról lenne szó, hogy:
"Az egész kommentelés elment a pedofília vonalán, miközben maga a könyv és az azt övező marketing a szexre lett felépítve, Niki nimfómániájára! "

, akkor Niki csak saját magát égette volna le. De a cikkiró szerint mindenkit Niki égetett le.

NEM! Azok akik elkövették! Ez hatalmas különbség.
A hetiBeton stáb nem először fut bele abba,  hogy az autóskultúra hangadói tanúbizonyságát adják annak, hogy fogalmuk sincs mi az, ami történik a városban, és hogy ezeket a bizonyos történéseket milyen folyamatok is mozgatják. Ez a tájékozatlanság pedig, párosulva egy…..
indaa 2012.12.21 01:27:23
@BDzsH: Ott csúsztattál, hogy a forgalom nem csak a Blaha felől jön, hanem a Deák tér felől is.
Másrészt a lámpáknak nem 0 hatása lesz semmiképp, te pedig ezt próbálod sugallni.

Vicces, hogy azzal magyarázod nincs MÁR rajta forgalom. Legyen!
Azért mert másfele visszük el az üllői út felőli forgalmat, attól még nem szűnik meg. Ha kerülővel, akkor az többe kerül mindenkinek.

Itt koncepcionálisan van gond. A közös adónkból egy szűk rétegnek jobb lesz, az összes többinek meg sokkal rosszabb.
Szinte nincs is olyan társasház, ahol ne lenne egy alkesz, aki ellehetetleníti a javítási/felújítási munkálatokat. Benedekéknél például 5 hónapja nem tudnak bejutni egy lakásba, hogy megállítsák a csőtörést, ami miatt az egész bejárat úszik: A Tisztelt Olvasók…..
Vagy nem, de mindenesetre érdekes lesz. Ma este érkezik az iPad mini az Apple kínálatába, és ha minden igaz, nagyjából egy hét múlva már a boltok polcain virít a készülék. Az Apple rajongói, mint mindennek, ennek is feltétel nélkül örülnek, de ezzel együtt befektetői szemmel…..
KKBK Gyurta és acél 2012.08.02 11:05:50
     acél endre: az én olimpiám:   galamus.hu     "Nem akarok ünneprontó lenni, de mint uszodai veterán, azt mondom: ha 210 méteres a verseny, az angol csap be elsőnek."   Sőt! Ha még tovább úsznak, mondjuk 496 méterig, akkor Kitajima nyeri a versenyt... Persze, te annyira "uszodai…..
indaa 2012.08.15 22:35:40
@tesz-vesz:
Akkor már idézzünk egy fél mondattal többet:
"Nem akarok ünneprontó lenni, de mint uszodai veterán, azt mondom: ha 210 méteres a verseny, az angol csap be elsőnek. Hála az égnek azonban, bajnokunknak megmaradt 15 század másodpercnyi előnye ..."

Ez egy szófordulat egyébként. Csak egy példa:
A háromszoros olimpiai bajnok Kammerer „Kamera” Zoltán
cseh négyessel szemben aratott néhánycentis diadal után a következőket mondta: „Ha van még 10 méter, megvernek bennünket!” Mármint a csehek."
indaa 2012.08.15 22:37:59
@tesz-vesz: "ilyet nem mond, aki a magyarnak teljes szívvel szurkol. "

www.youtube.com/watch?v=d0WpkMbDAVE
0:40 környékén.

Akkor Kammerer sem teljes szívvel szurkol.
  Csatlakozzon a Civilek a Munkahelyi Terror ellen Közhasznú Egyesülethez! További részletekért kattintson IDE!   Tisztelt Mt!   Sürgős segítségre, tanácsra volna szükségem, remélem tudnak tanácsolni valamit. Az a helyzet, hogy a feleségemmel és a kislányunkkal…..
Ki gondolná, hogy a nyilvánvalóan túlárazott smsek minden elképzelést felülmúlóan vannak túlárazva? Eheti oknyomozó olvasónk adatait remélhetőleg a hozzáértők hamar korrigálják, mert biztos semmi nem ennyi, hanem még ennél is kevesebb egy sms igazi ára. Akárhogy is, az sms…..
Észrevettem, hogy tegnap kimaradt egy poszt, de sajnos szinte mindenki nyaralni van, köztük én is. Az idő szar, de nincs mit tenni. Azonban Nektek ettől még nem kell olvasnivaló nélkül maradni, úgyhogy Bendegúz levelét ajánlom figyelmetekbe. Igazat adok Neki, én is úgy látom, hogy…..
indaa 2011.07.25 01:01:26
@SzG-1978: Te is leírtad a paragrafust, de nem értem miért máshogy értelmezted
Többen is írtátok, hogy a kresz nem egyértelmű. Tényleg ennyire nehéz megérteni a benne foglaltakat?

Hatályos kresz:
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97500001.KPM

Párhuzamos közlekedés
36. §

(2) A párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sáv van, az előzés befejezése után a külső forgalmi sávba vissza kell térni

(3) A párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára kettőnél több forgalmi sáv van útburkolati jelekkel kijelölve, a (2) bekezdésben foglalt rendelkezéseket kell értelemszerűen alkalmazni.

(4) ____Lakott területen____ lévő, párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten [...] fokozott figyelemmel jobbról el szabad haladni

Tehát, jobbra tarts és tilos jobbról előzni, ha nem lakott területen vagy.
Érintőlegesen már itt a Dotkomon is volt szó róla, hogy a Microsoft láthatóan nem tudott eddig mit kezdeni a táblagépek piacával, és a technológiai szempontból kézenfekvőnek tűnő Windows Phone helyett a „rendes”, asztali Windows következő verzióját teszi…..
indaa 2011.04.05 09:51:33
@Dr. Justice: Kérdés, hogy a tablet új innovációnak számít-e, mert az elméleted szempontjából ez fontos. Ha megnézed az Apple a felhasználói interfészt reformálta meg és a jelenlegi technológiával létrehozott egy eszközt ami már elfogadható méretű és bírja aksival. Súlyos kompromisszumok és korlátok mellett. Minden technológia amit alkalmazott már rég elérhető volt, sőt a Microsoft pl. a multitouch interfésszel már hosszabb ideje foglalkozott. Kihozott egy sikeresebb terméket, mint a többi gyártó.

Kis technikai kitérő: tényként kezelitek, hogy gyorsabban bootol a iPad mint egy windows PC, ez nem igaz, jó ideig eltart míg elindul. Annyi van, hogy alvó módba megy ha kikapcsolod, nem leáll.
Az, hogy a windows NT kernelt és a meglévő technológiát fel tudják-e használni egy tabletnél, szerintem egyértelműen igen. Másik UI kell rá és kész. A kernel technológiai szempontból egyáltalán nem jobb az iOS, sőt. Meg fogja tudni oldani a Microsoft, hogy jól működő tabletje legyen, ráadásul a .NET-el már van kész megoldása is a többplatformos alkalmazásoknak.
Bárki aki használta az Apple fejlesztőeszközeit és ismer mást is, az tudja, hogy legalább 5-10 év lemaradásban van.

A véleményem az, hogy a tablet csak egy fajta eszköz lesz a sok közül, amivel elérhetjük az informatikai infrastruktúrát, a felhőben. A felhő alapú infrastruktúrában pedig jó pozícióban van az MS, kevésbé az Apple. Ez egy olyan terület ráadásul, ahol nem lehet megjelenni 1-2 év alatt, ráadásul a piacra való belépési küszöb is elég magas.
Én nem tudom, miért, de nagyon el van cseszerintve ez a világ. Egyszerűen nem lehet normális pasit találni. De tényleg képtelenség, mintha kiirtották volna őket a föld színéről. Elmesélem a kálváriámat, hát hogy okuljatok, meg hogy tudjátok, mire érdemes figyelni. Ott kezdődik…..
indaa 2010.01.24 17:29:58
@indaa: Ja igen, és az idő múlásával egyre hosszabb lesz ez a lista.

Most is vannak benne olyanok amit nem írsz le mert ciki leírni. Pl. ne hagyja a fogkefét a mosdón, hajtsa fel a wc ülőkét stb.

Kompromisszumot kell kötni, a legfontosabb az, hogy szeresd.

Ha a tökéletes cipőt akarod megtalálni, el kell menned a világ összes cipőboltjába. Jobb ha megelégszel a megfelelővel.
Bármennyire furcsa, valódi öncélú flame (foskolódás) a vállalati levelezőlistákon kívül, a természetben is előfordulhat. A zseniális levélváltással Ricardo örvendeztette meg a Homárt, aki a nappalija falára próbált döglött gitárt vásárolni. Körbeküldött emailje a…..
indaa 2007.10.17 20:36:21
"Miért olcsójános (occsójános) az aki a falra üzemképtelen ( sz@r )gitárt szeretne akasztani, jelképes árért?"

Azért, mert nyivánvalóan többet kell a boltnak foglalkoznia vele, mint amennyit elkérhet érte és még arra sem vette a fáradságot, hogy személyre/cégre szabottan megcímezze a levelet.

"Mégis ki a túrónak kellett volna címezni azt a levelet ? Honnan kellene azt bárkinek tudni, hogy az adott cégnél egy adott téméban ki az illetékes?"

Nem kell tudnia, hogy az adott cégnél ki az illetékes. De azért annyit megtehetett volna, hogy legalább a cég nevét beleírja. Pontosabban megtiszteli vele a címzettet.