Regisztráció Blogot indítok
Adatok
borosember

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rendszerváltás sztárjainak bealkonyult. A cabernet sauvignonok lesüllyedtek a középkategóriába, vagy bikavérekbe és jelöletlen házasítások nyelték el őket. A chardonnay is döglött dakota ló – ahogy megtanultunk átlátni a barrik-ködön, kiderült, hogy a hazai…..
A méltányosan árazott alapboroknál különösen feltűnő, hogy a 2009-esek mintegy varázsütésre eltűntek a polcokról, és a helyüket a halmozottan hátrányos 2010-es év aggasztóan fiatal kármentő kísérletei foglalták el. A térdmagasságba eresztett léchez képest láttunk már…..
Octopus betévedt a kiskőrösi Borászparadicsomba, és a kígyó rögtön a tiltott gyümölcsökhöz vezette. Ilyenekből lehet itt csemegézni: "Cabernet aroma 25 kg-os (olasz) Legkisebb rendelhető mennyiség: 1 kg (11250 Ft/kg). Szölőből kivont természetes aroma. Adagolás 0,1 g/l.…..
Tegnap késő délután hívott föl Németh Ágnes, a magyar Decanter főszerkesztője, és vagy az ősi ellenségnek kijáró tisztelet, vagy a körültekintő előrelátás jegyében közölte velünk, hogy a brit anyalap megvonta a magyar szerkesztőségtől a Decanter név használatának…..
borosember 2011.07.08 21:02:55
@mojoking77: Nem vagyok borász, csupán teljesen független borszerető, aki szereti a korrekt elbírálást.
borosember 2011.07.08 21:04:26
@117: Igen van, de nem szeretném egyik felet (bíráló&borkészítő) sem nevesíteni nyilvánosan.
Chris Kissack, miután egy cambridge-i borkereskedésnek köszönhetően belekóstolt a magyar élvonalba azt mondta, hogy szeretné Magyarország borait jobban megismerni. Arra maga sem számított, hogy a folytatás ilyen gyorsan jön. Igaz, hogy közben a ranglétrán feljebb álló Jamie Goode…..
Van az az elméletünk/fantazmagóriánk/hülyeségünk Albert Gazdával (és nagyon úgy tűnik, hogy Alföldi Merlot sem bontja ezt a csodás egységet), hogy az olaszrizling lehetne a mi grüner veltlinerünk, potenciális popsztárunk, ami talán még a világpiacon is arathatna…..
A Furmint Február nagy kóstolóján ez a bor volt az egyik felfedezettem. Akkor már tudtam, hogy nemsokára a Bott Pincénél is találkozom majd vele, sőt ott vásároltam is egy palackot az alaposabb ismerkedés kedvéért. A kis 2,6 hektáros birtok Kanczler Andrásé, aki egészen tavalyig a…..
Lassan másfél éve lesz már, hogy Mádon alaposabb merítést kaphattam Lenkey Géza száraz boraiból 2008-tól 2005-ig visszamenőleg. Most viszontláthattam jónéhányat a Kárpátia Étteremben, ugyanis évjárat bemutatót tartottak: most kerül forgalomba hét 2007-es bor a Lenkey…..
Ötvennél is több pincészet, új helyszín, korlátozott számú belépőjegy, ezekkel a főbb paraméterekkel hirdette meg a Vinoport a tavaly debütált Nagy Furmint Február kóstoló újabb felvonását. A Vajdahunyadvár beváltotta a reményeket, legalábbis ha engem kérdeznek, a tömeg…..
borosember 2011.02.16 00:03:38
@Ferraiolo: Imádom az egri fehéreket, sokkal nagyobb lehetőséget látok bennük, mint a legtöbb vörösben. De többet vártam e két bortól, így nagyobb is volt a csalódás. Főleg, hogy Pók Tamás eddig kóstolt borai lenyűgöztek. A KNW-ről ez már nem mondható el. De kíváncsian várom a további Furmintokat Egerből.
Mint minden rajongói fórum, mi is a mém terjesztésére törekszünk, ami esetünkben a borozás iránti szenvedéllyel való megfertőzést jelenti. A beoltás fontos eleme a verbális násztánc, de a lényeg mégiscsak az anyag maga, amitől belázasodtunk. A Best Buy rovatban olyan borokat…..
Nehéz évjárat van a hátunk mögött a szőlőben, de a pincében sokaknak még csak most jön a neheze. Miközben a híradásokban megbízhatónak gondolt emberek verik át a nézőket az idei év termelési mutatóival, addig a szőlőkben egyre nagyobb a tanácstalanság. Hiszen azt hallják a…..
A Művelt Alkoholista Kezes-Lábos 2010.09.21 06:00:00
Aki elfelejtette volna, annak eszébe juttatjuk, hogy a legjobb hangulatú és legerősebb mezőnyű magyar borfesztivál, az Etyeki őszi etapja ezen a hétvégén esedékes. Az időjárás-előrejelzések szerint van esélyünk, hogy az idén szinte minden fesztivált elmosó eső szombaton ne…..
Bormámor helyett bordepresszió. Őszi Dionüsziánkon haláltáncot jár az eső, vidáman tiporja a szórakozást, a bevételt és az érettséget; élteti a rothadást. Csak remélni lehet, hogy a hétvégére visszatér a kiváló tegnapi idő és hangulat – nem is tudom, láttam-e már…..
A Művelt Alkoholista Kreinbacher 2010.09.07 06:30:00
A Kreinbacher Birtok hosszabb ideje nagy ígéret, mint Romsics László Master of Wine-aspiráns (a frissen avatott MW-ok listája). Míg azonban a magyar Decanter továbbra is eltékozolt lehetőség, bosszantó borbulvár, addig a Kreinbacher Birtokban én már fölfedeztem az isteni szikrát.…..
borosember 2010.09.07 20:33:39
Bécs 340 vincellére évente összesen 400.000 órát tölt el munkával a 700 hektáron elterülő bécsi szőlőskertekben, mely minden téren jelentősen meghatározza a város kultúráját. Bécsben a jó bor és az aktuális dizájn elválaszthatatlan párost alkot, hiszen mindkettő komoly…..
Kiss Gábor a villányi fiatal generáció legismertebb önálló arca az én fejemben nem kevés ideig tanninkirályként trónolt. Egy budai gourmet-n kóstoltam először néhány borát: emlékezetes volt mindenképpen, lelkesítő már nem annyira egyértelműen. Teltek-múltak az évek,…..
Múlt héten félbehagytam a rozébeszámolót, pedig a kóstolást még egy lendülettel sikerült letudnunk. Nagy meglepetéssel a második nyolcasban sem találkoztunk, mégsem fáradtunk bele annyira, mint előtte tartottunk tőle. A kitartóbbak (vagy türelmetlenül legörgetők) a poszt…..
David Schildknecht még 2002-ben Jancis Robinson fórumán olvasói levélként jelentette meg sejtését a "lopakodó" dugósságot illetően. A gondolat az én fülembe is bogarat ültetett, és nagyjából két évvel azután, hogy először olvastam róla, kezdem úgy hinni, hogy…..
Némi szünet után belecsaptunk a második furmint-körbe, s 2006-os borok kerültek a poharunkba. Komoly termelők komoly tételeit válogattuk össze, sokat vártunk tőlük. Aztán volt több olyan pillanat, amikor legszívesebben berekesztettük volna a kóstolást – elöregedett,…..
Isabelle Legeron, a repülő száj szerint a Cotes du Rhone-Villages borok remek szoktatóborok. Én erre hátulról repülnék rá: szerintem remek leszoktatóborok az újvilági gumibogyószörpről. Jobb, mint az igazi, ráadásul igazi: ragyogó mélybíbor szín, erdei gyümölcsök rogyásig,…..
Elöljáróban szögezzük le, hogy Magyarország márpedig fehérboros vidék. Ezt halljuk minden nemzetközi aranyorrútól, ezt visszhangozza a hazai borsajtó tekintélyes része, és - valljuk be - sok kóstolási jegyzet is egyre inkább a fehérek irányába löki a magyar borra szomjazó…..
A Béres pincészet marketinggépezetének sebváltóján  - úgy tűnik - megtalálták a kettest. A korábbi címkecsaládot - mely épp csak annyira volt jellegtelen, hogy tökéletesen eltűnjön bármely italospolcon - több bornál felváltotta egy új stílusú, melyről sok minden…..