Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dorothy.Danmark

27 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó érzés volt visszatérni a laborba:) Olyan volt, mintha nem is telt  volna el az a néhány hónap, megölelgettek, és az asztalomon az alábbi levélke várt:) Október elejéig dolgozom itt, aztán október 8-án megyek haza, és október 10-én Krétára, a komplementológusok…..
Hát itt vagyok újra. Vártam is, meg nem is...igazából kedvem lett volna kiélvezni a nyár utórezgéseit Zánkán vagy Tihanyban, de azt is tudtam, hogy az újabb periódus Prof. Garred laborjában nagyon hasznomra fog válni. Az utolsó pillanatban megvettem egy KLM-jegyet a korábbi…..
Élek még, csak "túl jól" alakulnak a dolgok...olyannyira, hogy sikerült beállítanom a tervezett módszert, a kezdeti anyagminőségbeli problémák ellenére, túl vagyok több mint 100 egészséges minta lemérésén, néhány érdekes, megerősítő kísérleten, és majdnem…..
Már kicsit régen írtam, de most uccu neki, végre rendeződök térben és időben is, valameddig:)Szóval nagyon jó volt végre otthon lenni 1 kicsit...tömény volt, de annyira vágytam már haza, és minden tökéletesen sikerült:)Péntek hajnalban összecihelődtem és kivonszoltam magam a…..
Későre jár...de inkább most már nem fekszem le, mert félek, hogy elalszom:) Annyira vártam már ezt a napot, hogy végre kicsit hazamenjek!:) Zsúfolt napok jöttek, dehát ez már csak így van mostanában...Hétfőn majdnem fejest ugrottam a munkába - az 1 hete megbeszéltek szerint. Csak…..
Oslo-ba megérkezve voltam a holtponton: akkor már 1 ideje nem aludtam, kezdtem nyűgösödni, de aztán megráztam magam:) Ha már itt vagyok, és van 6 órám az átszállásig, csak nem fogok a reptéren vacakolni! A cikkel eddig már jól haladtam, úton-útfélen írtam,amikor lehetett, így…..
Szóval megérkeztem ide, a leginkább áhított helyre, ahová olyan régóta vágytam már: az északi sarkkörön túli Tromso-be. Szerencsés helyzet, hogy itt a repülőtér csupán 5km-re van a várostól (nincsenek itt nagy távolságok, maga a sziget sem túl nagy). A shuttle busszal…..
Szóval, február 15-én kezdetét vette a december óta gondosan tervezgetett nagy kalandom:) A konferencia utolsó napján Are-ból elindultam Trondheimbe, a poklon át. Na nem azért, mert annyit szenvedtem a jegyautomatával, amiben nem volt benne "Trondheim" állomás, hanem mert…..
Olyan érzés, mintha már 1000 éve nem meséltem volna itt...pedig csak 1 hét telt el, de az aztán tömény volt:)Szóval, otthagytam abba, hogy szombaton indultam Svédország messzi városkájába, Åre-be. Délelőtt még sétáltam egyet Chili-vel, aztán a síelőkkel teli vonaton…..
Ha röviden kéne jellemezni ezt a hetet, akkor: Bucka, hopp...Bucka, hopp....Bucka, hopp!A lányokkal mindig visítva röhögtünk Rubint Réka fenti híres idézetén, hát most kb. így éreztem magam az újabb meg újabb buckák között, próbálva előbbre jutni...majdnem minden napra…..
Áldottam az eget, hogy múlt hétvégén mentem Stockholm-ba, és nem most, amikor ide is beköszöntött a szibériai hideg (na jó, csak a szokásos skandináv, ami még így is kellemesebb volt, mint az aktuális magyarországi időjárás).5kor keltem, mert mostanában rendetlenkednek itt a…..
Az elmúlt hét sem volt unalmas, ezt főleg akkor érzékeltem, mikor a szokásos pénteki munkabeszámolóra készítettem az előadásom:) +megcsináltam a prezentációm a jövő heti svédországi konferenciára (már nagyon nyomasztott, hogy még nincs kész)A munkámmal kapcsolatban az a…..
Ahogy hazaestem péntek este, nekiálltam szendvicseket csinálni, bepakoltam "új", kedvenc hátizsákom, életjeleket adtam magamról, majd este fél 8 körül elindultam Malmö-be. Ismerve a mostanában rakoncátlankodó vonatokat, inkább több, mint egy órát szántam arra, …..
Múlt héten eléggé el voltam kámpicsorodva, mert az ominózus reagens csak nem akart rendeltetésszerűen működni:( Munkába- vagy hazafelémenet folyton ezen kattogtam, a biciklin tekerve valahogy jobban jöttek az ötletek. Jöttek-mentek újabb tervek, volt amelyiket el kellett vetni, mert…..
"Hihetetlenül frissen" hajnali 6kor kipattantam az ágyból, szendvicseket csináltam, összeszedtem aznapra a gondolataim, és kiosontam a házból. Na mi volt az úti cél?:) Rigshospitalet, Blegdamsvej, 76. kapu, 3. emelet. A LABOR!:) (a pénteki "igen" hozadéka).Az első…..
Nagy nehezen megszületett a szombati túraterv. Mikor már kikristályosodott, Marianne próbált lebeszélni a távolság miatt, de akkorra már túlságosan beleéltem magam. Másrészt meg most utazhatok korlátlanul, később méregdrágán jutnék csak el ide....márpedig ide egyszer…..
Mielőtt a bejegyzés végén megmagyaráznám a címet, gyorsan írok az elmúlt napokról. Szerdán nagy volt a (korai) öröm, ugyanis megjött a pakk az otthoni laborból: utánam küldték szárazjégben féltett "kincsem", a sajátkezűleg és -vérűleg tisztított C4 fehérjét,…..
Jó korán felkeltem, mert nagy nap volt: a lila ódon biciklivel bevetettem magam Koppenhága kerékpáros dzsungelébe. Nagyjából ellestem már a helyi szokásokat, de azért meglepőek voltak a mindkét irányban többsávos bicikliutak helyenként és a külön biciklis közlekedési…..
Az előző napi nagy túra után jól esett egy kis lustálkodás reggel, egészen fél 8-ig:) Utána küzdöttem a nettel, dolgozgattam egy kicsit, de annyira szép idő volt, hogy elkuncsorogtam Bernt-től az egyik biciklit, és elindultam Skodsborg felfedezésére. Hamar átértem a másik…..
Még péntek este 9-kor is azon gondolkodtam, hogy hova menjek másnap? Valahová mindenképp akartam, és minél messzebb, mert csak úgy éri meg használni az InterRail bérletem (egy-egy általam kiválasztott napon annyit vonatozok, amennyit csak akarok). Tehát Roskilde-be biztosan nem ezzel…..
Csütörtökön eléggé nehezemre esett felkelni, de aztán bent feldobódtam, mert szépen sikerült a fikolin-3 ELISA-m:) Ez a módszer így most már kb. kipipálva:)Ami még feldobta a napot, hogy nagy vidáman, egy cikket lobogtatva bejött reggel a főnököm: kiderült, hogy a rivális…..
Hát eljött a nagy nap...igaz, hogy Gáborral este derítettük fel a klinikához vezető utat, a derengő reggeli fényekben sem sikerült eltévesztenem. Fél órával előbb odaértem, olvasgattam a cikkeket és készenlétbe helyeztem a tokajit. Pontban 10-kor bekopogtam a labor ajtaján, már…..
Január 8-a volt, a szülinapom, és az utolsó nap, amikor Gáborral kóborolhattunk:( Mivel nem akartuk kockáztatni a másnap hajnali járat elérését a gyér reptéri transzfer miatt, Gábor már reggel összepakolta nem túl nagy holmiját és úgy vettük a nyakunkba…..
Január 7-én arra ébredtünk, hogy esőcseppek kopognak a tetőablakon - nem túl jó jel a városnézéshez. Megreggeliztünk 4-en (Marianne, Bernt, Gábor és én), közben sokat beszélgettünk. Bernt egy amerikai műszaki cégnek dolgozik, Marianne pedig gyermekorvos és gyakran jár…..
Az újév első napjainak lázas készülődését siker koronázta: 99% valószínűséggel minden fontos dolgot sikerült bepakolnom 2 bőröndbe, közben egyik sem robbant szét a beletömött mennyiségű csomagtól és mindegyik a súlylimit alatt volt! Igaz, mindkettő elvesztette az…..