Adatok
Őrült Bors
16 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
egyszerű, gyors…szóval fasza
Kevés dolog kell hozzá és tényleg kb. 30 perc alatt megvan, de lehet még annyisem
Elengedhetetlen hozzávalók :
aszaltpari (olyanami olajban volt)
fekete oliva
mini mozzarella
nagyonkevés chili
balzsamecet v. vörösboreset
parmezán
penne…..
A minap halpiacon jártam és elhatároztam, h megcsinálok egy régen dédelgetett receptet.
vettemis hozzá :
2 db makrélát,
60 deka pici parázsburgonyát,
1 csokor petrezselymet,
1 csokor kaprot,
1 lime-ot,
1 kis doboz tejszínt,
és 3-4 gerezd apróra vágott…..
Hétvégén elkapott a junkfoodolhatnék…mivel most egy bejegyzést írok, nagy valószínüséggel nem gyorséttermi kalandomat szeretném elregélni, úh nyugodtan olvassátok tovább…
amúgyis csak azokban az estekben keveredek el gyorséttermi multiba, ha hajnal 3kor baromirészegen…..
Ahogy így visszaolvasom a dolgokat ez lesz az első recept, amiben nincsen hús :D
Néha ilyen is van, főleg ennél a kajánál… én tulajdonképpen eléggé húsevő vagyok, de ha wokban készítek vacsit, akkor hajlandó vagyok a kompromisszumokra…
Elkészítési idő baromirövid,kb.…..
Mitmondhatnék…trehányszemétvagyok.Baromirégen nemkarcoltam fel semmit, de mostakkor nekiveselkedek.
Ezt a kaját már nagyon rég óta dédelgettem és most a boltban szambázgatva majd kiszúrta a szememet az egyik legfontosabb hozzávaló, a leveles tészta…jessssz
Ez az egyetlen és…..
pfff...már vagy 4 napja nem főztem, szarul is vagyok...szorongás kerített hatalmába, úh eldöntöttem kotyvasztok valamit.
Mivel szeretem a tésztás kajákat (gondolom ez már feltűnt) ezért valami olyan kellett, amiben van tészta. Hamár tészta, akkor sanszos, h paradicsom.
Nemis…..
A lazac nyönyörű...
Ettől a hústól mindig teljesen elérzékenyülök...tényleg hihhetetlen, h mennyire szép és szimmetrikus...még a színe is bitang...bárhogyan képes vagyok benyomni. Sülve, főve, füstölve, fagyasztva...akkárhogyan, hiszen bakker ez LAZAC...
Nade ezután az…..
Napközben csakúgy heccből nézegettem a nyeten a Metró katalógust, és tökre észrevettem, h a Fekete kagyló ákkciós...Több nemis kellett elszaladtam és vettemgyorsba sokat...Két féle kagylót is beszereztem, de bekell valljam, h az egyik az tökre nem ízlett.…..
Előszőris bekell, h valljam, a tortilla nem tortilla volt, de ezt majd később.
Másodszor, ez tulképpen egy gyros, de elkapott megint a hév és túlbonyolítottam. Viszont érdemes kipróbálni, mert így valahogy finomabb, és hamár tökölünk, akkor adjuk meg a módját...…..
Igazából úgy indult a nap, h ma nemfőzök...aztán egy munkahelyi eszmecsere kihozta belőlem az állatot és úgy döntöttem mégis :)
Egy régi kedvenc mellett tettem le a voksomat, és igazából nemis akartam túlcsicsázni. Megint csak pár összetevőre szűkítettem a kört és…..
Őrült Bors
2012.01.16 22:48:17
@maamee: az első bátor vállalkozó :) hajráhajrá...
Vasárnap reggel...átiszogatott éjszaka után, amikor az életem egy lyukas garast sem ér nemsok dologra vagyok képes. Ilyenkor vagy valami szemetet eszem, vagy valami írdatlan ütőset. Ma az ütős győzött...
A testilelki egyensúlyt szem előtt tartva a májam lerombolása után tervbe…..
Na ma ismét belevágtam...
Nagyit kísértem a piacra, és az egyik húspult mellett elhaladva megláttam egy nagy halom sertésszűzet.
Erről a húsról nekem mindig az jut az eszembe ha meglátom, h legszívesebben fognék egy jó hosszú bagettet, kettévágnám, belefektetném a húst…..
Az egész úgy kezdődött mint egy átlagos délután...
1630, munka off, irány a bolt. Kitaláltam, h csinálok valami egyszerűt, gyorsat...Éppen császkáltam és gondolkodtam milegyen, amikor csörgött a teló...Tesó...
Biztos voltam benne, h kajálni szeretne, ezért felajánlottam neki…..
Kezdjük azzal, h egy kacsa halott...
Következő lépés, (persze miután túltettük magunkat az első, Winnetou nyilaláltal ütött lelki seben) h gondoljuk át megvan-e minden, ami ehhez a vacsihoz kell (2 főre) :
A húshoz:
2 db kacsamell (a bőr leszedve)
vörösborecet v.…..
Naés akkor jöjjön az egyik favorit...mert megérdemli :)
Életem eddigi egyik legdúrvább húsa, és egyben talán a legegyszerűbb kaja, amit valaha csináltam, és ami nagyon ritka, még a beígért elkészítési időt is tudtam tartani, ami az esetek 10%-ban ha sikerül.
Most…..
Végre megtörtént...
Baromi sok halasztgatás és szöszmötölés után végrerávettem magamat és elindítottam a blogot.
Hogy mi vitt rá...?
Egyrészt imádok sütnifőzni, és szerencsére sokbátorító visszajelzést kaptam, h gyerünk, másrészt minden kajcsit amit eddigcsináltam…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz