Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Friss A. (törölt)

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Fantasy az állam pénzéből 2012.05.29 09:10:00
A GQ remek, a Sportgézán is publikált tanulmánya alapján az amerikai kosárlabdázás nagyjai karrierjük végeztével nem a dicső nyugdíjba, hanem a csődbe menekülnek. (Ugye, mindenki hallotta már, hogy a pályán mindig zseniális Michael Jordan állítólag az életben súlyosan…..
Friss A. (törölt) 2012.05.29 17:40:40
@ügyfélszolgálatos: Szerinted...
Friss A. (törölt) 2012.05.30 14:16:34
@Hispan07: Igen, szerintem. Szerintem szar játék, ha szerinted jó, akkor oké. Jobbal ezek szerint nem játszottál, ezután se tegyed, megzavarná az agyad!
"A rendszerváltás előtt ezerötszáz téesz és százhúsz állami gazdaság létezett, ezeket privatizálta el sok helyen a menedzsment a tagok elől. Tőkéstársaságok születtek, amelyek utóbb konglomerátumokká egyesültek. Olykor persze összecsapnak a jobbosok a balosokkal, de a végén…..
  „Közép- és Kelet-Európa országai azért féltek, mert nem voltak kész, érett demokráciák, s minthogy féltek, nem is tudtak azokká válni. A zavartalanul szabad, félelemmentes politikai élet kibontakozása a legkülönbözőbb pontokon beleütközött volna ezeknek a nemzeteknek a…..
Néhány héttel ezelőtt derült ki, hogy Simon Pegg és Edgar Wright az általuk csak Blood and Ice Cream Trilogynak becézett széria harmadik részén dolgoznak. A Haláli hullák hajnala zombis móka után  a Vaskabátokkal az akciófilmeket figurázták ki. Most a katasztrófafilmek…..
Friss A. (törölt) 2012.05.10 23:05:15
  A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi dilemmáit elemző Mi a jobb? sorozatunkban Hörcher Ferenc eszmetörténész, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanárának írását olvashatják. 2002-2010   2002-ben érzékeny vereséget szenvedett Orbán Viktor négy éves…..
Friss A. (törölt) 2012.05.02 13:53:20
@Lacika Gönczy: Pontosan. Szerintem is épp ez a baj. Alapvetően feudalizmus volt a szocializmus is, meg a mostani rendszer is. Ezért működhet még mindig a késő feudális rendszerekre jellemző népi-urbánus szembenállás, és ezért lehet ezekre pártokat építeni, azokat meg nagyvonalúan bal és jobboldalnak nevezni. Működött amúgy ez sokáig (jóval tovább, mint kellett volna), csak mostmár globális kérdésekre kellene választ adni, ezekre pedig ebben a felosztásban nem lehet.
Sorban állnak a bloggerek Gyurcsány Ferenc politikai temetésére. Egyre-másra jelennek meg a posztok arról, hogy „ha beigazolódna a gyanú”, akkor minek kéne történnie, mekkora béna, balfasz, szemétláda lenne a volt miniszterelnök, és mindenki, aki körülötte van.…..
Egyre több minden marad meg a régi jó dolgokból. Megint egy pártállami múltat idéző hagyomány elevenedik fel a középiskoláknak tantervileg most frissiben előírt katonai alapismeretek tantárgy bevezetésével.  Magyarországon először a dualizmus idején próbálkoztak…..
sorok között Az IMF alkonya 2012.04.22 12:58:00
Az IMF führer Christine Lagarde elégedetten nyugtázta, hogy összejött a nagy feltőkésítési akció, sikerült összetarhálni azt a 430 milliárd dollárt amit Európa megmentéséhez tartanak szükségesnek. Gyűlnek az ígéretek, és a felajánlások a páncélszekrényben. Európát nem…..
Friss A. (törölt) 2012.04.22 22:54:15
@vkaresz6: "A közgazdászok szeretik a saját tudományukat a természettudományok közé sorolni és ebben van is logika." Azt hiszem, már a természettudományban, mint szóban is benne rejlik, hogy ebben miért nincs semmiféle logika.
Friss A. (törölt) 2012.04.22 23:07:42
@vkaresz6: Pont nem. Legfeljebb olyan szinten, hogy a matek a segédtudomány, amire kábé alapszik, de ezzel bölcsészettudományok is vannak így (szociológia például). A nyelvészet bizonyos részei ennél jóval egzaktabbak (a jelentéstanon kívül kábé minden). A közgazdaságtan tulajdonképpen gazdasági modelleket készítő filozófiai iskolák gyűjtőneve.
Sem az ellenzéki együttműködésre sem az LMP rövid távú sikerére nem ad esélyt Szalai Erzsébet. Az úgynevezett kritikai baloldal emblematikus figurája a nemzeti burzsoázia nyerő pozíciójáról és a jobboldali szavazók hűségéről is beszélt a Petőfi utcának adott interjúban,…..
Friss A. (törölt) 2012.04.12 14:18:28
@Rwindx: Ne hízelegj magadnak. Nemzeti burzsoázia ebben az értelmezésben az országot irányító elit. Oda pedig nincs belépés 3-4 milliárdos vagyon alatt.
Valami szörnyű áporodott, állott, és poshadt szaga van mindennek, amit ez a kormány művel. Nem patinás ez az egész, hanem áporodottan múlt század eleji. Muzeális darab leszünk Európában.Azt, hogy ebben az országában komoly bajok vannak a pénzügyi kultúrával - pontosabban annak…..
Friss A. (törölt) 2012.04.12 07:29:23
Történelem formálás banki módraEx-köztársasági elnökünk etikai vétsége meg sem közelíti azoknak a banki agytrösztöknek bűnét, akik olyan kölcsönszerződési konstrukciókat kreáltak, amellyel megalkották a modern kori kizsákmányolás „mintarendszerét”. Az…..
Friss A. (törölt) 2012.04.05 23:29:45
@mákospacal: Nem írtam, hogy hülye, aki hitelt vett fel. Azt írtam, hogy ehhez a rendszerhez volt "hülye", de ez sem az ő hibája, mikor pár éve csak, hogy a segge alatt kicserélték a világrendet. Pont azt mondom, hogy az volt a baj, hogy senki "hozzáértő" nem akadt, aki elébe megy annak, hogy ez a helyzet kialakuljon.
Friss A. (törölt) 2012.04.05 23:39:41
@bankvezér: Komoly? De miért működnek együtt sógorék a ruszkikkal? Ez olyan Monrchiából maradt beidegződés, vagy mi? Vicc nélkül kérdezem.
Friss A. (törölt) 2012.04.06 00:12:27
@bankvezér: Jó, de már nincs cár, meg elvileg osztrák hercegnő sem. Mi most a kapcsolat?
Emiksz Le ne mondjon, Pali bá'! 2012.03.29 10:39:00
Összeszámoltam: az Indexponthu-n a jelen pillanatban (2012. március 29. reggel) a blogokkal együtt 17 azaz tizenhét cikk foglalkozik Schmitt disszertációjával, így Stephen Hawking után ő számít most a második legtöbbet szereplő doktornak a világon. A múzsa közben be kellett…..
Friss A. (törölt) 2012.03.29 14:55:04
Kábé ezt az érvelést lehetett hallani időnként a Gyurcsány esetnél is a jobb oldalon, hogy Gyurcsány le ne mondjon, mert így szépen magával rántja a ballibeket is. És ez bejött tulajdonképpen. Azonban van pár különbség a két eset között, és mert ezt máig nem látják, nem értik a bal oldalon, kizárt a kormányváltás 2014-ben, legalábbis ahogy most a helyzet kinéz.
1./Pali bácsi le fog mondani. Azért fog lemondani, mert annyira nem szereti őt senki, hogy az SE nevét engedjék, hogy összeszarozza. Ha a hülye ugrabugra főiskola, a TF anno nem olvad be (mert a fityesz ezt így látta jónak az első ciklusukban), akkor más lenne a helyzet. A TF-et senki le nem szarná. De a TF már Semmelweis, ezt a nevet pedig -- teljes joggal -- védik mindhalálig.
2./Bár vannak bizonyos hasonlóságok a Gyurcsány ügy és e között, de csak a "kimeneti" oldalon. Viszont az, hogy mi megy be ebből a nép fejébe, egészen más tészta. Ebben az országban ugyanis a többségnek semmilyen papírja nincs, amit a felsőoktatásban, akárcsak valami büfészakon szerzett volna. Ezek a népek ezt az egészet leszarják. Vegyük még hozzájuk a futottak még bokorfőiskolákat, és így elég szép tömeget kapunk, akit vagy nem érdekel, vagy hasonló körülmények közt szerez papírt, és ezért talán még szolidaritást is érez.
3./Gyurcsánynál végig többes szám volt: elkúrtuk, hazudtunk satöbbi. A párt nevében beszélt, és ez a látszat fokozódott csak, mikor a párt szépen, egységesen beállt mögé. Ráadásul amiről Gyurcsány beszélt, az MINDENKIT érintett. 2008-ban jött a válság, a bedőlő hitelesek, munkanélküliek, hirtelen egy másik, szegényebb világban ébredő magyarok tömegei emlékeztek erre a beszédre. És ebből lett a 2/3-ad.
Ma Pali bácsi kínos, vicces meg minden. De ennyi. Kirúgják, már ki is találták a megfelelő indoklást (lásd Magyar Nemzet cikk), hogy szegény elnöknek a sok méltánytalan támadásban tele lett a töke, meg a külföldi érdekcsoportok és minden. Igen, 2014-re ezt már -- sajnos, nem sajnos -- senki le nem fogja szarni. Gyurcsány viszont történelem, róla és a beszédről pontosan ebben a formában, ahogy ma is beszélnek róla a jobbldalon, úgy fognak beszélni még az unokáink is, akik azt sem tudják majd viszont, ki az a Pali bá.
Ha valaki a bal oldalon végre felfogná ugyanis, hogy a politikát nem csak csinálni kell, de el is kell adni a választóknak, sőt a választás megnyeréséhez elsősorban eladni kell tudni, akkor és csak akkor lenne esély.
Friss A. (törölt) 2012.03.29 17:20:32
@fchris82: "a szavazók nőjenek fel végre, vagy ne szavazzon, ha nem ért hozzá, és továbbra sem foglalkoztatja"

Ilyen nem nagyon lesz mostanában szerintem, hosszú folyamat vége lehet ez, vagy még akkor se. Addig annak, aki nyerni akar, mindegy milyen oldal, populistának kell lennie. A nem populista politikus olyan, mint a becsületes hamiskártyás: nem fog boldogulni a választott közegében. Már pedig ez a közeg adott.
Fodor Gábor A király meztelen 2012.03.28 12:27:00
Négyévente néhány hétig átmenetileg a nemzet egységét nem csak a köztársasági elnök, hanem a magyar olimpiai csapat is megtestesíti. Együtt szurkolunk Cseh Lászlónak, közösen szorítunk a vívóknak, a vízilabdásokkal dobog a szívünk, a kajak-kenu csapatért izgulunk. Amikor…..
  Hogyan választható szét Mohamed Merah Abdelkaderade-től, aki büszke rá, hogy testvére megölte a zsidó gyerekeket? Ki tudja, mikor fog ő ilyet elkövetni? Elválasztható-e Mohamed a többi esetleg hívő testvérétől, akik esetleg nem ezt gondolják? Elválasztható-e a…..
Friss A. (törölt) 2012.03.25 23:11:42
@Friss A.: Arról nem szólva, hogy még analógiákat sem tudsz állítani. Ha azt mondom, hogy az ateizmus vallás, az nem egyenlő azzal, mintha azt mondanám, hogy a kapitalizmus kommunizmus. Ez akkor lenne így, ha azt írtam volna, hogy az ateizmus mondjuk katolicizmus. Az analógia így lenne helyes: a kommunizmus egy gazdasági-társadalmi modell, ahogy az a kapitalizmus is. Szóval csak annyi derült ki, hogy jó nagy fasz vagy. De ahhoz gratula, hogy találtál online cikket a témában, ami még csak nem is wikipedia. Egész éjszaka gugliztál utána, vagy azért pihentetted kicsit az agyacskádat is közben?
Friss A. (törölt) 2012.03.25 23:22:39
@Brendel Mátyás: Te vagy az álszent fasz, mert te szűkíted ennyire ezt az egész témát. Itt a nacionalizmustól kezdve a társadalmi integrációk kudarcán át rengeteg dolog jöhet szóba. És amúgy ki szidta az ateizmust? Hogy hülye vagy és ostoba, az nem az ateizmus műve. Te éppen úgy vagy hülye és ostoba, ahogy egy vallásos fanatikus. Az ilyen szűklátókörű faszkalapokkal van a baj, nem az ateizmussal önmagában.
Friss A. (törölt) 2012.03.25 23:24:54
@Brendel Mátyás: pedig egyszerű, a rohadt nagy eszeddel még egy normális analógiát sem vagy képes felállítani. Összekevered a minőségeket.
 Te is érzed, hogy az utcán az emberek gyanakodva szemlélnek? Félelemmel? Rossz szemmel néznek rád? Bizalmatlanul vizsgálnak téged? Beléd kötnek lényegtelen dolgok miatt? Hogy egyre többet ütközöl konfliktusba, pedig te csak élnéd a saját életed? Hogy mindenki utál valakit? A…..
Friss A. (törölt) 2012.03.25 11:53:53
@reálisan: Na ez sem igaz. Pont leszarom, hogy ki kormányoz itt. Normális ember nem "érzi magát rosszul" attól, hogy nem az nyert a választásokon, aki neki szimpatikus. Mellesleg ez még elég sok országban előfordulhat, ahol szoktak választásokat kiírni. De az sem igaz viszont, hogy csak mert nem vagyok depi 24/7-ben attól, hogy Viktor üldögél a kicsi bársonyszékében, jónak tartom, amit a Fidesz művel.
Ha van egy minimális esze is az LMP-nek, vagy a Jobbiknak, akkor eldobnak minden más hülye népszavazási és egyéb politikai javaslatukat és ezt nyomják előre. NÉPSZAVAZÁST AZ ÜGYNÖKLISTÁK NYILVÁNOSSÁGÁRÓL. Igen ez fontosabb kérdés lenne a négyes metrónál és sok minden…..
  Az elmúlt hetekben a közvélemény egy részében  vita bontakozott ki arról, hogy a Corvinus Egyetem szervezésében megrendezett Tárcatükör rendezvénysorozaton kormánypárti politikusok ülnek le a Jobbik képviselőivel, ráadásul teszik mindezt a kiegyensúlyozottságáról ismert…..
Friss A. (törölt) 2012.03.13 17:08:02
@empatikus pszichopata: " a demokráciának legalább arra a fokára jusson, amelyre tőlünk 300 km-rel nyugatabbra, ahol ilyen jobbikos formációt nemhogy a parlamentbe, de még a közéletbe se engednek?"
Jörg Haider neve mond valamit? Amúgy sógorék speciel ellég nácik a mai napig is.
Friss A. (törölt) 2012.03.13 17:17:28
@empatikus pszichopata: Bocs, látom. Csak nem frissült az oldal.
Gréczyblog Zelmúlt húsz év 2012.03.11 09:21:00
Lassan olyan lesz a fejünk, pontosabban Orbán feje a sok kokitól és sallertől, mint egy cipó. Persze, a mi fejünk az nem más, mint Orbán feje. Ő Magyarország, ezt többször is kinyilvánította, teljesen elborult hívei pedig el is hiszik neki.Pedig hiába jönnek a lengyel és az…..
Amikor azt olvassa az ember, hogy egy 80 éves író menekültstátuszt kér a világ másik felén, legalább egy pillanat töredékére valószínűleg összeszorul a gyomra. Számomra kétségtelenül ez egy megrázó hír és momentum, annál is inkább, hogy nemrég értekeztem arról, milyen…..
Friss A. (törölt) 2012.03.04 15:29:41
Maga a Kertész írás, és annak a fogadtatása olyan komplex eset, hogy arról disszertációt lehetne írni (írni, és nem lopni). Én úgy gondolom, hogy nem kevés dologban van igaza, valóban fájó pontokra tapintott rá. Változtatnunk kell, változnunk kell -- ez nagyjából kiderül abból, hogy milyen helyzetben van az ország. Ugyanakkor néhány rosszul megválasztott szó: genetikusan, lovat ad azok alá, akiknél ez az írás a leginkább telibe talált, és akiknek ezért a leginkább fáj. Ilyen szempontból talán szerencsétlen ez a megfogalmazás, már ha egyáltalán feltételezzük, hogy Kertész diskurzust akart kezdeményezni ezzel a szöveggel, ami szerintem nem valószínű. Mindenesetre ez a nép sajnos valóban alattvalóvá torzult, legfeljebb annyi megjegyzésem lenne, hogy nem ezer éve, inkább csak a Kiegyezés óta. És emiatt van, hogy ez a bal-jobb 1 bites szembenállás az őrületnek csak még komolyabb tünete nálunk, mint bárhol máshol a világon. Ugyanis a bal és a jobb csak alsó, legfeljebb középszintű érdekcsoportokat jelent. Aki itt baloldali, lövése sincs arról, hogy mit jelent ez, milyen ideológiák, eszmék és filozófiák befogadásával kellene, hogy járjon. És vica versa. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint amit a posztoló is írt:"És mindeközben felnő a szélsőséges második erő, a véres habzó szájú fasiszta-náci nyúlvány, amelynek létalapját az adja, hogy ettől a másnaposan szédült baloldaltól vesz el támogatókat."
Lássuk be: szép kis baloldal lehet az, amelynek a támogatói egyből a szélsőjobbra váltanak. A megoldás tehát olyan színtől és ideológiáktól független formáció lehetne, aki a jelenlegi helyzetet felszámolja. Ilyen viszont nem lesz, egyszerűen azért, mert minden hatalom az alattvalókat szereti.