Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bicskei-Szó

5442 bejegyzést írt és 332 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szabó-Bisztricz Anett katasztrófavédelmi szóvivőtől elgondolkodtató adatokat kaptam a hazai lakástüzekről. Megkérdeztem a Székesfehérváron dolgozó tűzoltó századost és Polgár Viktor elnököt (Bicskei Önkormányzati Tűzoltóság), megkaphatnám-e az országos adatok mellé a Bicskei Önkormányzati Tűzoltóság…..
Többször tapasztaltam mostanában a senkizést. Ugyanők akarják azt is megmondani, ki a valaki. Ki a magyar, ki nem. Ki az igaz ember, ki nem. Ők a feltétlenül igazak és becsületesek, persze.  Ugyanők szokták szidni az átkost is nagyon mérgesen, miközben sokat köszönhettek neki, mert javarészt…..
Dr. Tömpe Péter, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja, vegyészmérnök, gyógyszervegyész, kémiatörténész, címzetes egyetemi docens (Budapesti Műszaki Egyetem) megtisztelő levelében érkezett egy helytörténeti tanulmány a Bicskei Szó szerkesztőjéhez. A szerző gyakran jár Bicskére családi…..
Két férfi és két nő (nagymama, két unoka és egy apa), elmentünk nagybevásárolni délután kettőkor a bicskei Tesco-ba. Családunk központjának, a nagymamának bevásárálását segítettük.  Mi férfiak a második óra végefelé kapituláltunk.  Erre számítottunk. El is mondták  - de mi nem bírtuk tovább.…..
A poros Orion. Az asztrofotós eszközével Bicskén exponálta ezt - decemberben. Kértünk egy kis idegenvezetést:  "Az Orion csillagkép belső része, a róla elnevezett Orion-köddel, és a kissé feljebb található Lófej-köddel. Felül, az egy egyenesben lévő három csillag szabad szemmel is könnyedén…..
1 313 227 642 Ft volt a november végéig befolyt összes adóbevétel Bicskén.   Ebből 197 196 170 Ft érkezett az önkormányzathoz 2019. nov. végéig - mint építményadó bevétel Bicskén. 19 473 364 Ft a még be nem folyt építményadó. 228 Ft a lakosság 1 négyzetméterre vetített adója  - Tessely Zoltán…..
Idén második alkalommal rendezték meg a kempo világkupát. Az év számunkra egyik legfontosabb eseménye ez az november 29-december 1. között  megtartott, mivel értékes kvalifikációs pontok megszerzésére van lehetőségünk.  9 ország 62 klubjából 550 versenyző 1800 nevezése érkezett be. A különböző…..
Bicske, az EU-s hátterű  Terület- és Településfejlesztési Operatív Pályázatot (TOP) nyert a piac felújítására, ami régóta várat magára.   Az EU-s forrásból megvalósuló beruházással többek között parkolók kialakítására, a burkolt felület felújítására és fedett piactér megvalósítására is lehetőség…..
Komárom vasút állomásom lehet érdeklődni. Itt adták le a vonatról. Az inzulin biztosan hiányzik a tulajdonosnak - írja jószándékú olvasónk. A gyógyszert ma reggel találták a Kelenföld-Bicske jegy mellett  vonaton.  Ha Komáromba utazna a gazdája, jól teszi, ha indulás előtt érdeklődik telefonon. Sőt,…..
        Forrás: bicske.hu ..
A hosszú ideig kritikus állapotban lévő patakhíd, aminek felújítás előtti állapotáról olvasónk most hétfői vagy múlt hétfői képet küldött tegnap - immár rendben van biztonságos és stabil. Ezek a képek most készültek.         ..
Ez a kishid az 1-es főútvonal közelében áll, ami főleg a Galagonyás első-második dűlő gyalogosforgalmának fontos. Óvatosan a sötétben! - írja kedves olvasónk, aki a képet is készítette.  Dolgoztak már rajta, a kép ezen a héten hétfőn készült.  Hogy meddig volt így, nem tudni.  Az biztos, hogy az…..
Bicskei nagyszülők három unokája - Áron, Dávid és Gábor - írd és mondd -,  a Kúrián, a Bíróság adventi, jótékonysági koncertjén lépett fel - szintén zenész édesanyjukkal - sokadszorra. Az édesapa felvételt készített és válaszolt néhány kérdésünkre. Ezt érdemes végighallagtni. Dávid felolvassa azt a…..
Nehéz nem tudatosságot látni abban, hogy az állami kukaholding nem fizeti ki a kisebb szemétszállító cégek valós költségeit, amelyek így a csőd elől egy folyamatosan bővülő hulladékgazdálkodó társasághoz menekülnek. Bicske után Paks térsége lehet a következő áldozat. Vég Márton, 2019. december…..
Egy remekül sikerült táblakihelyezés. Nem a forgalommal szemben, hogy látható legyen, hanem az úttal párhuzamosan.  Ez arra  a jelenségre vall, ami a magyar bürokrácia egyes részein is masszívan jelen van: valójában nem érdekes a cél, a megoldás. Lényeg, hogy legyen kipipálva, legyen a feladat…..
Bicskei Szó Iszik vagy vezet 2019.12.08 12:55:27
A Bicskei Rendőrkapitányság munkatársai intézkedtek Etyeken, az Alcsúti úton egy BMW személygépkocsi vezetőjével 2019. december 6-án este - olvasható az FMRFK Kommunikációs Szolgálatának jelentésében.  A helyszínen alkalmazott kézi légalkoholmérő pozitív értéket mutatott, ezért a 27 éves budaörsi…..
Olvasóink érdeklődtek erről - ezekkel a szavakkal. Szerintük nemrégiben a Zsámbékig elkészült úton majdnem ennyi ideig, mint amennyit most a patakhíd igényel. Aránytalan.  Az átadást első lépésben novemberről decemberre tették. De akik laikusként látták a helyszínt pl. a Galagonyásból -  szerintük…..
Bicskei Szó Szívügyek 2019.12.06 13:40:56
      ..
Bicskei Szó Kati néni... 2019.12.06 13:16:56
Akik ismerték és szerették... Nekik szánja ezt olvasónk. ..
Olvasó vélemény érkezett a választás előtt megvalósított járdaépítésről. "Szia, ha akarsz jót és szépet látni nézd meg a Gárdonyi, Csokonai járdafelújítást...Katasztrófa....néhol a házak felé lejt....A csatornák, vízkifolyások nincsenek megoldva vagy ha a tulaj vett kifolyócsövet azt is összevissza…..
Üdvözlöm! Szeretném megkérni, hogy az alábbi plakátot ossza meg az oldalán, ha lehet. Remélem, sok emberhez eljut, mert két családon is szeretnénk segíteni. Nagyon szépen köszönöm! Üdvözlöm! Örömmel és feltétlenül, ahogyan kezdetektől. Én is köszönöm...
Bicskei Szó Dózsa György utca 2019.12.03 19:01:37
SziaTudnál nekem segíteni?Most,hogy beköszöntött a tél -  esik hó, jeges minden.Ki Bicskén a felelős azért hogy sózza az utakat? A Dózsa György utcában  lakom s az elmúlt 3 évben eddig nem sikerült egyszer sem felsózni, ami csak azért gond, mert hetek kérdése és jégpáncél lesz az egész utca ami…..
A 12 éves, bicskei kötődésű Vida-Kun Dávid a hétvégén, a XVI.  Országos Koncz János Hegedűversenyen harmadik helyezést ért el. A tehetség anyai nagyszülei bicskeiek. Dávid családjával Szárligeten él. Eredményhez megérkezett az értesítés: Dávid bekerült a MOL Tehetségtámogató program támogatottjai…..
Tisztelt Bicskei Szó, szeretnék érdeklődni, hogy hol vagy kinek kell jelezni a következő problémát. A mányi bekötő útról a Csabdi útra terelt forgalom Bicske felé (is) katasztrófa... Olyan kátyúba landoltunk, hogy javíttatni kell, lehet, hogy a felninek is baja lett....ez nem az első eset, úgy…..