Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Közgazda

20 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kapitalizmus fejlődési folyamatát a tények alapján ismerjük, óriási műszaki-gazdasági-társadalmi fejlődés, amely létrehozza a munkásságot, általánosítja a tőke/munka viszonyt, a pénzgazdálkodást, ugyanakkor létrejönnek az árnyoldalak,, kiéleződnek  a társadalmi…..
Mindörökké!"Van egy ország, ahol álmomban jártam: Magyarország" (forrás)A tervezett 2013 helyett csak 2014-ben, a következő Országgyűlés megalakulásával lépnének hatályba a parlamenti képviselőkre vonatkozó új javadalmazási…..
Magyarország csendes, újra csendes….. Azt gondolom, hogy az EU hibát csinál, amikor Magyarországra kényszeríti a 3 százalékos államháztartási hiánycél teljesítését. Erre sok érvet lehet felhozni: - a közszféra le van rohadva…..
Te vagy népünk Mózese, kényszeríts minket, hogy kövessük Istened. Add tudtunkra, hogy aki nem lép egyszerre, nem csak hogy nem kap rétest estére, de minden nap újabb bünti vár reá, mely figyelmezteti bűneire, és kényszeríti, hogy kövesse a nagy vezért a Kánaán felé. Tilos más…..
Ha valóban a nem készpénzes fizetési forgalmat a kormány megadóztatja, akkor azt állítom, hogy ennek az adónemnek a hatása, ha valóban utalásonként 400 ft-os adóval számolnak, katasztrofális, amely további visszaesés felé fogja sodorni az országot. Ez ui. nem Tobin-adó, hanem…..
Jöjjön az én saját idealizmusom, hátha felébreszt néhány, világnézetét kizárólagosan a jó egyetlen kifejezésének tekintő, szélsőséges honfitársamat, tán még politikust is. . Ezt nem minden politikustól várom el, minthogy a hatalmas elhivatottságú politikusok a…..
A kommunista minősítés, a kommunistázás a magyar politikai küzdelmekben a jobboldalt képviselő hatalmi erők kedvenc  kifejezése. Szinte szitokszóvá nőtte ki magát, Orbán, Kövér, Dózsa, Lázár ha a fő ellenséget akarják nevesíteni, akkor természetesen a ma már nem vagy…..
Az EU szabályozások valószínűleg nem túl sok lehetőséget nyújt az államnak, hogy a gazdasági fejlődést támogassa, mivel alapvetően a gazdaságot magánvállalkozások autonóm területének tekinti. Természetesen kemény szabályozások léteznek a magángazdasági szféra…..
A magyar államszocialista berendezkedés és elődei létrehoztak egy széles körű ipart (ebben a blogban erre fókuszálunk), amelyet azonban a tulajdonosi érdek hiányában a rendszer  nem tudta elég hatékonyan és versenyképesen működtetni. A rendszerváltás során ennek az iparnak…..
Imádom a fekvő rendőröket. Az tetszik, hogy olyan sokfélék, annyiféle üzenetet hordoznak. Van széles,  és lapos, amelyre jó lassan tudsz feljutni, de örömhír, hogy feljutottál a csúcsra. Van keskeny, de jó magas, akkorát esik túloldalt a kocsi, hogy majd ráharapsz a…..
Magyarország csendes, újra csendes, elfolyt a szabadság öröme, megszűnt egymás szeretetének öröme, vágya. Minket nem kérdeznek, velünk nem beszélnek, csak ők tudhatják, mi a tuti, és:azt akarják, hogy azt akarjuk, amit ők akarnak, ne azt, amit mi akarunkazt akarják, hogy ezentúl…..
Évek óta tanítok vállalat elemzést pénzügyi mutatók, tőkepiaci elemzések, kérdőíves felmérések segítségével, és meglep, hogy az az ezek által visszatükröztetett tulajdonosi magatartás mennyire ellentétes azzal, aminek a mai fejlett kapitalizmusban lennie kellene. Mivel ma…..
Bár nem vagyok jogász,, de remélem jól értem, a 2/3-os törvénykezés célja a legjelentősebb törvények túlnyomó parlamenti többséghez kötése. Ez közhely. A Fidesz kormány a Fidesz 2/3-os választási sikere alapján az elmúlt másfél évben óriási tömegű sarkalatos…..
Mint közgazda, igyekszem megérteni, hol rontottuk el ezt a rendszerváltást? Csak az 1988 óta elteltekben kell keresni az okokat, vagy van valami genetikai jellegű társadalmi-gazdasági hibánk, torzulásunk, amely jóval korábbról, esetleg történelmi múltunkra visszautalva is hat? Vagy…..
Felsőoktatásban dolgozó közgazdaként a felsőoktatásban dolgozom immár jó 20 éve folyamatosan, és a 60-as évek végén is időnként tettem ezt beugró libelle módján, de még sosem kérdezte meg senki, milyen lépéseket tartanék fontosnak megtenni a gazdálkodási területen folyó…..
El kell ismerni, hogy az EU parlamentben a néppárt kiállt kivételekkel O.V. mellett,és azt is, hogy Viktor hihetetlenül tehetséges ember. De bármennyire igaznak, jónak véli azt a Magyarországot, amely felé átalakítani törekszik ezt a szerencsétlen országot, bármennyire védi…..
Valószínűleg nem lehet velem semmit megbeszélni. Valószínűleg mint állampolgár hiábavaló velem tárgyalni, megbeszélni, egyeztetni, konfliktusmentesen, netán tán barátságosan kommunikálni. Néhány évet egy szép nagy és fejlett országban tölthettem, és magyar barátaimhoz…..
Úgy gondolom, hogy a magyar felsőoktatáson belül napjainkra a menedzsment szakmákkal kapcsolatos képzés túlméretezettsége aligha vitatható tény, nem látjuk, hogy a jelenlegi piaci viszonyok ordítóan nagy létszámú fiatal szakember kiképzését követelnék, sem napjainkban, sem a…..
Ebben a blogban szeretném a továbbiakban folyamatosan kifejteni gondolataimat napjaink legégetőbb gazdasági-társadalmi konfliktusairól, politikai küzdelmeiről. Ezt a blogot felháborodásom fűti, idősebb ember lévén elegem van abból, hogy minden politikai erő amikor hatalom hoz jut,…..