Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wantirna

0 bejegyzést írt és 221 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        Matolcsy György ma egy tizenkét pontból álló jövőképet vázolt fel a növekedés.hu oldalon.       ******************************************************************************************        "   A történelmi tanulságok alapján 2030-ra szükségünk van: Teljes demográfiai fordulatra,…..
Épp 79 évvel ezelőtt, 1941 június 22-én indult meg a Hitler vezette náci Németország hadseregének támadása a Szovjetunió ellen abból a célból, hogy az Arhangelszk - Asztrahán vonalat elérve ("AA line") és a Szovjetunió európai területeit elfoglalva térdre kényszerítse a sztálini kommunista államot,…..
wantirna 2020.06.26 11:59:39
@Alekszej Antonov:
Aki a rossz oldalon állt az azt se látta, amit látott. Nem merte.
wantirna 2020.06.26 12:02:24
@/\ngel: századosnak mondhatod. Parkinson óta tudjuk, minden emberi halmazban van legalább egy, akinek soha sincs igaza és ezzel nagy szolgálatot tesz a többinek.
A következő helyszín talán az egyik legfurcsább és legérthetetlenebb szovjet építészeti "remekmű". Az idősebb generáció tagjaiból sokan emlékezhetnek még a kisdobos és úttörő táborokra. Ebben a táborban a gyerekeknek nagyon sok rémálma lehetett. A Szkazka (ami magyarul annyit tesz: "egy mese")…..
Volga, Moszkvics, Csajka, ZIL. A legszebb szovjet autók szinte mind arcpirító koppintások voltak az utolsó domborulatig...
Az 1930-as évek Európáját sajátos viszonyok jellemezték: a kontinens országainak jelentős része tekintélyuralmi rendszereket működtetett - így például Lengyelország (Pilsudski-rendszer), Jugoszlávia, Bulgária, Románia, Magyarország (Horthy-rendszer), Törökország, Portugália (Salazar-rendszer) - és…..
wantirna 2020.04.22 19:49:17
@MAXVAL bircaman közíró:
Meghalt? Megölték. Elvtársi bátorítással.
wantirna 2020.04.22 19:50:40
@MAXVAL bircaman közíró:
Abszurd? Honnan nézve? A gyarmat vagy a gyarmatosító szemszögéből:
wantirna 2020.04.23 12:11:22
@MAXVAL bircaman közíró:
Olyan gyarmatbirodalom, ahol a központnál fejlettebb területeket gyarmatosítottak a ruszkik. Lehet, hogy ebből a szempontból se kellett volna. Dehát hülyéknek adhatsz tanácsot, amennyit akarsz.
A történelmet mindig a győztesek írják - mondta Napóleon, és milyen igazan. És a történelem talán egyetlen igazi győztese az nem más, mint az Amerikai Egyesült Államok. Azonban - a filmekkel ellentétben - még nekik sem volt makulátlan, fényes diadalmenet a történelem útja. Éppen ezért kerestem olyan…..
wantirna 2020.04.15 09:15:25
@BiG74 Bodri:
Hozzászólásodat semmivel se támasztottad alá. Ez csak a kommunista iskolák rabhallgatójának csenevész véleménye. Pártbrosúra. Nem csak a ruszkikkal kell összehasonlítani másokat, hanem anyugati demokráciákkal is. A népek, nemzetek hasonlóan nagy rabtartói voltak ők is, amint írtam másutt: az angolok a világ negyedét, a franciák a világ hetedét birtokolták. Az USA az indián eredeti tulajdonosokat semmizte ki, és gyarmatosította a Fülöp-szigeteket. (Azóta persze még többet a világból)
wantirna 2020.04.15 13:56:44
@BiG74 Bodri:
Aki nem akar fejlődni az nem is fog. Harminc év alatt pedig lehetett volna, de ez akkor sem mérhető az én lehetőségeimhez, amelyek már 45 évvel ezelőtt szabaddá váltak számomra.
Néhány könyvet azért ajánlok:
Peter Hitchens: The Phoney Victory, the World War II Illusions, 2018.
Ebeling and Hornberger: The Failure of America's Foreig Wars, 1996.
Derek Leebaert: The Fifty-year Wound, the True Price of America's Cold War Victory, 2002.
Richard Tedor: Hitler's Revolution, Ideology, Social Programs, Foreign Affairs, 2013.
Nicholson Baker: Human Smoke, the Beginning of World WarII, the End of Civilisation, 2008.

Ha ezeket kiolvastad, adok megint őt címet.
A nemzeti ünnepeink érzelem teli, idealizált felfogása teljesen érthető igényeket elégít ki - egy ünnep ugyanis nem lehet más mint fennkölt, mindig az egységről, a közösségről, az összefogás erejéről szól. Ha viszont meg akarjuk érteni az események menetét és megfelelő tanulságokat levonni, akkor…..
wantirna 2018.10.24 18:37:29
@Tamáspatrik:
Szép alak volt Nagy Imre, az hétszentség:
Rainer M. János: Nagy Imre politikai életrajza, Első kötet, 1896-1953, 1956-os Intézet, 1996, 529.old.:

„Az előző fejezetben már érintettem a tényezőket, amelyek Moszkva figyelmét Nagy Imre személyére irányították. 1952-ben begyűjtési miniszterből még az „anticionista” kampány sodrában, mint a magyar vezetés egyik moszkvai múlttal rendelkező, nem zsidó származású tagja lett miniszterelnökhelyettes.”

„Olyan emberre volt szükségük, akit először is ’ismernek’, vagyis múltja, előélete, politikai karaktere Moszkvában ’ellenőrizhető’. ... Berijának rendelkezésére álltak Nagy Imre NKVD-kapcsolataira, illetve az ellene 1930-ban és 1939-41 körül folytatott és lezárt vizsgálatra vonatkozó dokumentumok. ...Hruscsov, emlékiratai szerint, kedvező véleményt hallott róla magától Sztálintól. ... sok minden szólt mellette (részvétele a polgárháborúban, illegális munkája Magyarországon, pártszerű viselkedése, ... még a tisztogatások idején az állambiztonsági szerveknek adott információi is) ...”
Határátkelő Magyar vagy? 2018.10.06 06:30:00
Őszintén szólva a magam részéről én soha nem firtatnám senkinek a magyarságát, mert szerintem magánügy, ki minek vallja magát. A posztot indító idézet mégis elgondolkodtató, már csak azért is, mert nem akárki mondta és főleg azért, mert nem akármilyen dolgok következnek…..
Orbán már Nagy-Britannia fogadatlan prókátora is: több tiszteletet az angoloknak - puffogtatja semmitmondó frázisait. Mindeközben nagyon figyel, hogy megtudja: milyen feltételek között vezetheti ki Magyarországot az EU-ból...
Sem a születése, sem a halála nem esett szeptember második napjára. Szülőhelye talán mégis azért emlékezett meg róla tegnap, mert az őszi politikai szezon az ő említésével kezdődhetett. A megyei újság Horthy emléknapot tartottak Kenderesen címmel számolt be a fejleményekről. A temetőben Kovács…..
wantirna 2018.09.05 12:35:18
@Boar.:
Amit említettél az sorozatban marhaság. Csak egy bolsevik hülye gondolhatja hogy két vagy több marhaságából majd egyszer igazság lesz.
wantirna 2018.09.05 12:37:07
@ételizésítő:
Ami nálad feltúnő, az a forrásművek hiánya. Az ujját mindenki tudja szopni.
De ti csak állítsátok a szobrokat Horthy Miklósnak! „Úgy érezzük magunkat, mint akiket már eltemetett az ország. Odahaza kávéházi hősök öklözik az asztalt, majd ők megmutatják!” – írta e mondatokat naplójába a Don folyóhoz közeli Sztaro-Nyikolszkojéban, 1942. november 18-án Kónya Lajos, aki –…..
wantirna 2018.06.19 17:00:59
@pityke45:
Megerősíti Mosier becslését az orosz történész, Borisz Szokolov is, aki 26,3 és 26,9 millió közé teszi a katonai áldozatok számát. Visszaemlékezések szerint még maga Sztálin is, belső körben ugyan, de elismerte, hogy ’30 millió emberünk lett megölve, közöttük 20 millió volt orosz’.

(Forrás: Vadim J. Birstein: SMERSH, Stalin’s Secret Weapon (Szmers, Sztálin titkos fegyvere), Biteback Publishing, 2011, 8.old.)
wantirna 2018.06.19 17:29:14
@pityke45:
Minden demokráciák zászlóshajója még messzebbre ment határaitól, hogy a kommunisták ellen küzdjön. Az USA például Koreába, Vietnámba.
Ha nekik szabad, nekünk miért nem?
Te beszélsz logikáról?
Miközben a tanulási görbéd alig emelkedett a vízszintesből.
Közel 5100 márványba „öntött” katona tiszteleg a méltatlan halállal távozó Patton tábornok előtt Luxembourg városa mellett. A hammi Luxembourg American Cemetery az a hely, ahol leróhatjuk hálánkat a mai szabad Európáért. A történelem feladata az, hogy segítse az embert a helyes út megtalálásában.…..
Zöld szempontokból is nagyon fontos.   1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi…..
wantirna 2018.05.23 11:43:47
Schmidt Mária hosszú évekig élt Soros-ösztöndíjakból külföldön, az utolsó árulkodó szakmai önéletrajzát viszont elfelejtette eltüntetni. A kormánybiztos-történész körül elfogyott a levegő: a célponttá tett civil szervezetek és tudományos személyiségek mellett az Egyesült Államok, az MTA Elnöksége…..
Ma este kicsivel 8 előtt a 182-es busszal utaztam hazafelé. Egészen elmerültem a gondolataimban, míg meg nem hallottam, hogy egy nő valakit végtelenül undorító módon aláz. Az említett hölgy egy 14-15 éves fekete kislánynak címezte mondandóját, aki a busz másik oldalán ült. Szótlanul...
Smoking Barrels Örök tél (2018) 2018.02.27 12:00:00
MInden túlzás nélkül állíthatom, hogy a Saul fia óta nem született olyan nemzetközi nívójú magyar film, mint Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró 3. közös alkotása, az Örök tél. Amit a leginkább sajnálhatunk, hogy tévéfilm lévén - egyelőre - nem láthatjuk moziban. Reméljük, hogy…..
Vlaszov tábornok (1901-1946) életrajzához kapcsolódóan szóba került, hogy a ROA (Russzkaja Oszvobogyityelnaja Armija - Orosz Felszabadító Hadsereg) mellett nem ártana ejteni pár szót az ú.n. „Keleti légiók”-ról is. Így most ejtünk: Erkilet török tábornok 1941 őszén látogatást tett Hitler­nél, aki…..
Épp a napokban olvastam Micah White Occupy-mozgalmár tollából egy remek eszmefuttatást; remek volt, mert mutatja a gondolkodás teljes csődjét a rendszerkritikus baloldalon. A cikk -- ez esetben az offshore-ozó "globális plutokráciára" újabb fényt vető Paradise papírok publikálást követő…..
Abba kellene már hagyni az önpusztító hülyítést! Azt állítja a Heti Válasz mostani beharangozója, hogy a kétségtelenül cirkalmas elnevezésű Nagy Októberi Szocialista Forradalom valójában puccs volt. A Gergely-naptár szerinti november 7-ei eseményekkel kapcsolatban Hahner Péter szintén e fölött…..
wantirna 2017.11.02 21:16:20
@midnight coder:
A vállakozásokban 51% az állami tulajdon. Ha hasznot hajtassz az államnak így, akkor működhetsz.
wantirna 2017.11.03 10:58:27
@midnight coder:
Az állami tulajdon meghatározást én a teljesen állami tulajdonra tartanám meg. Ezek P and P konstrukciók. Public and Private, azaz vegyes tulajdonú.
A 2018-as választásokon a kormány leváltható, mert elkövetett egy hibát: túltolta az amúgy jól kitalált stratégiáját. Hiába aprózta fel az ellenzéket, hiába látszik most teljesen esélytelennek a kormányváltás, az események olyan irányban fordultak, hogy elképzelhetővé vált az elképzelhetetlen: a…..