Regisztráció Blogot indítok
Adatok
családállító

42 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hittem rutinos örökbefogadók vagyunk, hiszen eddig öt kutyát vettünk magunkhoz menhelyről, kettőt pedig családból. Van plusz kettő saját, az idén tavasszal a falkánk 6 tagú volt. Két öreglánytól búcsúztunk el ugyanis 2017-ben, a megelőző évben pedig egy idős boxerapótól. És ez nem csupán a mi…..
Eleinte nem értettem, Vénusz miért ugat ész nélkül akár órákon át egyedül az udvaron, olyankor is, amikor nincs kitől, és mit védeni. Aztán kifigyeltem, hogy nem a semmibe üvölt, hiszen mindig válaszol neki egy-egy kutya ilyenkor valahonnan a faluból. Vénusz tehát beszélget, sanszos, hogy volt olyan…..
A tanácsadó kutya PEDRO 2016.04.15 11:17:19
Nehezemre esnek most a szavak. De írom egymás mellé őket, muszáj, hogy legyen egy szusszanás a határvonalon, a valami új, és más kezdetekor. Vannak ugyanis olyan napok, amelyek letelte után már semmi nem ott folyatódik és nem ugyanúgy, ahogy megszoktuk azt. Az életünk visszavonhatatlanul…..
„Annak tudatában, hogy az állatok érezni, szenvedni és örülni képes élőlények, tiszteletben tartásuk, jó közérzetük biztosítása minden ember erkölcsi kötelessége.” (Az 1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről) Chuck Norris törzshelye az egyik keszthelyi élelmiszer nagyáruház…..
A tanácsadó kutya Az öregek 2015.11.26 10:32:45
Tíz, tizenegy és tizenkettő. Fiú, lány, lány. Boxer, boxer, golden retriever. 10 éves, kan, boxer, Ödön, még nincs egy éve velünk: csontsoványan, gerincet ért idegsérüléssel fogták ki a jeges tatai tóból tavaly decemberben. 11 éves, szuka, boxer, Gesztenye, két éve él…..
Bár az idős kutyák örökbefogadásának rengeteg bája van, erről még írok majd, most az esetleges árnyoldal következzen: 1. Készen kapod, szinte befejezve, azaz semmit nem tudsz az előéletéről, arról, hogy mit élhetett át, mire, hogyan tanították be. 2, Kevés az esélyed –…..
Dexter és Moha, sőt Pedro is, alapvetően tiszteletben tartják a gazdakaját, még arra is megtanítottam őket, hogy ha a földre teszem le a tányéromat (japán módszer) és kimegyek a szobából, tisztes távolból bámulják, nem nyúlnak hozzá. Gesztenye már nem ennyire megbízható,…..
Első. Ismerd meg előbb a kutyáidat, csak azután próbálkozz egy következővel. Meglepetés még így is érhet. Úgysem az történik, amire számítasz, azaz a kedvenc Bert Hellinger idézetemmel élve: bármikor jöhet egy eset, amikor mindennek épp az ellenkezője igaz. Második. Figyelni…..
Harminc évig nem volt kutyám. Talán vágytam rá, tervezgettem, ám zajlott az életem, nem fért bele. Még Koperban (Szlovénia) éltünk, amikor születésnapomra kaptam egy boxer utalványt. Sokáig haboztam. Pontosan tudtam ugyanis, milyen komoly elkötelezettséget jelent gazdának…..
Épp ma egy éve (október 30.) került hozzánk ez az immár 10 évesnek saccolt, tündéri boxer mami.  Az előzmények ITT és IDE kattintva olvashatók… A gazdája lemondott róla, amikor idős és beteg lett, ám a NOÉ boxer fajtamentőknek hála – külön köszönet az ideiglenes…..
Van néhány dolog, amin gondolkodom mostanában és nem hagy nyugodni. Itt van például Bojár Iván András ügye. Előzmények ITT és ITT... Oh, igen, ebben a pillanatban én is besorolok azok közé, akik leírták a nevét. És nem csupán csak, hanem azzal az üggyel összefüggésben,…..
családállító 2014.08.30 10:21:04
@oázis: Kijavítottam a cikket, köszönöm. Talán így, még egyértelműbben, a saját indulataidon is áttetszik a mondandóm:-))))))))
családállító 2014.08.30 10:22:26
@virgo: Köszönöm
családállító 2014.08.30 10:23:21
@wape: Neked is köszönöm.
Ezt az írást a felelőtlen és szakszerűtlen szaporítók figyelmébe is ajánlom. Valójában már akkor kiszúrtam őt, amikor az első hírek megjelentek a Tápos családról. Bővebben IDE kattintva olvashattok a 4 kicsi boxer elképesztő és szívszorító történetéről. Már akkor…..
A tanácsadó kutya Gyűjtő 2014.05.25 06:57:06
Kezdetben voltak a papírszalvéták, meg narancspapírok - hah, van-e, aki emlékszik erre:-) -, aztán kártyanaptárak, és igen, nyalókák színes pálcikái is... Aztán nagyon sokáig semmi. Most napfelkeltéket gyűjtök. ..
A tanácsadó kutya Gesztenye (2.) 2014.04.06 09:11:31
Nagyjából fél év telt el azóta, hogy (előzmények:) Gesztenye velünk van. Furcsa időszámítás ez, hiszen most már olyan, mintha mindig itt lett volna. Bár azt hittem, hogy a kutyás előéletem, és a Veszprémi Állatkertben, emberszabású majmokkal töltött korábbi munkám alatt…..
Lelkes, bár egyelőre kis létszámú még a (klikk a következő szóra az előzmények elolvasásához) kezdeményezésünk támogató csapata. Ami örömteli, mindig jönnek újak. A második klubesten a témák középpontjában kutyák voltak. Ez azért hozott izgalmas tapasztalást, mivel…..
Mivel a családállítás egy speciális technika segítségével felszínre hozza és térben megjeleníti a tudattalanban ható rejtett összefüggéseket, ez a módszer alkalmasnak tűnik arra is, hogy segítségével dekódoljuk az ember környezetében élő állatok jelzéseit. Új klubot…..
A tanácsadó kutya Gesztenye 2013.11.06 19:25:24
Egy hete gyűlnek a szavak. De valahogy nehéz mondatokba rendeznem őket. Pedig milyen egyszerű helyzet. Lett még 1 kutyánk. Igen, minek is? Nincs oka, csak története, amit elmesélni nehéz, hiszen érzések vezettek el hozzá. Na, jó, megpróbálom. Minden ott kezdődött, hogy az első…..
A nap sajnos már egyre távolabb kel fel... ...és a felhők nem kímélik...   ...azért még sokszor kisüt... ...aminek ez az egyik eredménye = saját füge:-) A csend pedig egyre nagyobb...    ...amit persze nagyon lehet élvezni:-)  Bent is: és…..
VÉGE: VÁRUNK BENNETEKET JÖVŐRE IS!..
A rendszerszemléletű asztropszichológia tanácsadók számára fontos kapcsolat a NAP: Néhány hete még ide is felmásztunk:  Mostanra ilyen lett: A kilátót időközben elvitték felújítani. Az út, amit beragyog a fény:-) ..
Készen állok: Ki jön még?  Asztrológus(Tick Ervin) segédeszközökkel: ÉS ENNEK A HÉTNEK MÉG NINCS VÉGE:-)))..
Kik vagytok? ...kicsit kivagyunk a hosszú út után :-) Most már (hőség!) csak itt elviselhető a tábornyitó: Most már egy kicsit én is kivagyok: Intermezzo: csőtörés az utcánkban, táborozókkal teli házban fél napig víz (WC) nélkül... Még a reggeli séta is…..
Szabad este teliholddal:  Előtte: Utána: A fogadóbizottság: Welcome: Mindig így kezdődik:  Aztán meg így folytatódik:  Tarot-állítás: folyt. köv...