Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cenz

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MaGYAUR Mit rontott el Orbán? 2024.04.15 11:47:21
Orbán eredendő bűne a gyávaság. Az, hogy nem volt mersze szakítani a falusi környezetéből hozott elavult gondolati sémákkal, mivel ezek tették népszerűvé a politikáját. A „konzervatív hagyomány folytatásaként” átvette a Horthytól a Nyugat-ellenes revíziós nemzetpolitikát, Rákosi Mátyástól a…..
cenz 2024.04.15 23:13:03
A vélemény szabad, s érdemes is megosztani. Mindannyian a helyzetünkön, informáltságunkon keresztül látjuk hazánkat. Annyira fejlődik az ország, hogy 2010 óta közel 5-800 000 honfitársunk lépett le. Ők főleg szakmunkások, mérnökök, orvosok, aktív dolgozók. Ezt megérzi az ország, bár a statisztikákban őket is szerepeltetik mint keresők. A hazaküldött euró-milliók persze jól jönnek. A gazdasági fejlődés pár kormány közeli családnál látszik, de a többieknél alig. Az ügyeskedés, a kamupályázatok mint a gyom eső után, ellepték az országot. Az EU 12 év alatt minden magyarra kb. 10 milla támogatást küldött .. látszik? A szomszédos országok mind lehagytak bennünket a fejlődés ütemében. Az euró árfolyama 270-ről 390-re nőtt, ami 45%-os, tehát minden "óriási" számot ennyivel + inflációval csökkentve lehet összehasonlítani 2010-előtthöz. Pl. 1 kg. kenyér ára: 244Ft-ról 1000 Ft-ra. A született gyermekek száma évek óta (80 ezer körüli, ill. alatta) jelentősen elmarad az elhunytakhoz mérve (120 ezer körül) Ezen még az az 1,1 millió újra magyar sem tudott fordítani. A propagandára persze nem arányosan fordítanak többet, hanem négyzetesen, s a rogáni propagandagyár elemévé tettek mindent, amit elértek. Sőt, még arra is ügyeltek, hogy valamiféle "ellenzék" is legyen, az álca kedvéért. Ez a rohadt sok stadion, ami egyrészt baromi drágán épültek, a fenntartásuk is olyan drága, hogy a kizsigerelt önkormányzatok nem tudják fenntartani, mint azokat az élményfürdőket, amiktől sokat vártak. Miközben felújítottak elég sok kórházat, a működtetésére nem fordítanak eleget, így a várólisták és az idő sokaknak rendezi a sorsát. Most jelezték, a választások után sokat bezárnak. Kivezették a hálapénzt, de közben rákényszerítették a fizetni hajlandókat a magánpraxisokba. S igen vannak új vonataink, de szinte semmivel sem gyorsabban haladnak a már felújított pályákon se, mint a régiek. Olyan vezetői rendszer van nálunk, akik rokoni - lásd Kocsis Máté nyilatkozatát - alapon kapnak busásan fizetett pozíciókat. A jog kiforgatása, személyre szabása mindennapos. Ráadásul a veszélyhelyzeti kormányzás visszaéléssé vált. A fékek és ellensúlyok leépítve, az ott lévők nem töltik be a funkciójukat. Hiány van a szakértelemből, a tisztességből, emberségből. Szerintem is váltót kell állítani, mert így nem lesz elég 120 ezer migránsmunkás.
A moszkvai terrortámadás ürügyén Putyin, visszamenőleg is jogosulttá tenné az orosz terrorállam hadüzenet nélküli háborúját!  Vajon kinek az érdeke a háború eszkalációja? Nem csodálkoznék azon, ha véletlenül kiderülne, hogy az orosz titkosszolgálat, az FSZB fizetett közvetítőkön keresztül 5000-5000…..
cenz 2024.03.24 10:26:06
Az orosz monopol-kapitalizmus küzd az amerikai-monopolkapitalizmussal. De nincsenek egy kategóriában az erőforrások és a lehetőségek szintjén. Putyin azt hitte sétagalopp lesz a testvéri szláv nép leuralása, hisz több millió orosz nemzetiségű is él ott. Nagy meglepetésére, a legtöbb nem látta szívesen a tankokon érkező "turistának" gondolt bejövetelt. S most 2 év után már a II. vh. fegyverkészletei is kezdenek kifogyni ...
A "Bekiáltás blog" szerzője olyan mint a beakadt lemezjátszó, mert neki minden 2014-es majdani eseményekből fakad, miszerint az USA puccsot hajtott végre akkor. A megelőző orosz befolyás nem számít számára, akkor se ha az ex elnök hozzájuk futott, amivel nyilvánvalóvá vált, hogy orosz báb volt. Bár elismeri, hogy az oroszok követték el az agressziót, azt magyarázza, hogy kiprovokálták a 1990-től kötött 4 szerződés felrúgását. Az általa felvázolt verzió erős hasonlóságot mutat az FSZB által terjesztett változattal, miszerint Oroszország "ártatlan", kiprovokálták", biztonsági igénye kiterjed a szomszédos országokra is, stb. A szerző erős nosztalgiát érez a szocializmus korával, bár ez már Oroszországban sincs meg. S valószínűleg jó időre elvesztek az akkori abban a rendszer szintű előnyök. Nála ez a "vágyvezérelt" látásmód. Oroszország atomhatalom mint Pakisztán, Izrael, India, de már rég nem gazdasági nagyhatalom. A GDP-je az olasz gazdasággal van egy szinten, de senki nem gondolja az olaszokat emiatt nagyhatalomnak!
A régebbi 2022 előtti cikkei viszont tényleg hasznos, elemzésekkel, értékelésekkel teli. Hogy miért volt nála ez a váltás, csak ő tudja megmondani.
       A konzervatív értelmiségi fiatalok kedvenc témája az egyenlőség kérdése.  Arról van szó, hogy itt vannak ezek a cigányok meg a liberálisok, valamilyen sorrendben, és a liberálisok — különösen a jogvédők, ami ugye nyilván a legrosszabb fajta —…..
Sortilegus írása A magyar társadalom talán legnagyobb rákfenéje, a gazdasági kibontakozás egyik legkomolyabb akadálya a korrupció. Dr. Papanek Gábornak, a Magyar Tudományos Akadémia Ipari és Vállalatgazdasági Bizottságának elnökének tanulmánya szerint Magyarországon a…..
A Lehet Más a Politikai végtelenül aljas és sunyi támadást intézett a 65 éven felüli magyar lakosok ellen, de a Kereszténydemokrata Néppárt nem enged, nem hátrál egy tapodtat sem! Csak a testükön át!Szóval ezek a nyikhaj ördögbotosok azt a hallatlanul felháborító módosító…..
cenz 2012.03.14 15:57:42
Szerintem az a rossz megközelítés, hogy egyszerre minden nyugdíjasnak fizetni kelljen. Tegyük fel annak is, aki 90 éves és már 30 éve nyugállományban van, miközben 40 évig úgy dolgozott, hogy anno a bére ezeket nem tartalmazta. Tehát a most nyugállományban levőket nem piszkálnám, mert velük más szerződést kötött a társadalom. Azok, akik ezután kerülnek nyugállományba, nos ott már nem mondhatják, hogy nem volt lehetőségük a kapitalizmus szépségeit kitapasztalni. Ebben az esetben az idő az állam számára dolgozna, hisz egyre kevesebb lesz a régi nyugdíjas, s egyre több a fizetős. Ezért nem tetszett a vizitdíjas ötlet megvalósítási verziója sem. Egyszerre mindenkit egy kalap alá venni, mikor az útja mindenkinek nagyon különböző. Ezért nem értek egyet a visszamenőleges jogalkotás és alkalmazás gyakorlatával. Ezen az alapon a fizess pártiakat, támogatókat később egy törvénnyel lehet vagyonelkobzással sújtani, mert a korrupciós oligarhia országát építik ki.
Az utazási támogatás valóságos összegére egyszerűen jegyet kell adni mindenkinek aki igénybe veszi a nyugdíjas törzsszámára. Ezt kell összesítenie a MÁV, Volán, BKV cégnek a támogatás pontos összegének igényléséhez. Így kiderülne, hogy valójában mennyi az annyi. Egyébként miért 90 %-os lenne a kedvezmény, miért nem pl. 40 %? Mi alapján számoltak ezzel? Megnézték a nyugdíjas fogyasztói kosarat s az átlagnyugdíjat? Kell egy megegyezés a számolás alapjául! Közmegegyezés kell, hogy rendezzük közös dolgainkat.