Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magyar Harczos (facebook)

0 bejegyzést írt és 96 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Harczos (facebook) 2016.10.12 12:48:28
@jolek: Most ez a szabás a divat, mester! XD akinek van pénze és érkezése haladni a divattal, az ilyen elcseszett szabású öltönyt vehet a londoni/párizsi divatot követő divatházakban, és ez ilyen borzalmasan áll egy normális testalkatú vállas férfin. A 60-70 kilós modelleken nem. :)
Magyar Harczos (facebook) 2016.10.08 17:06:14
@gyula0910: Nem tudom ti hogy vagytok vele de a függőágy számomra rettenetes. Alváskor vízszintes testhelyzet és lehetőleg kemény felület (tatami xD) kell, hogy a gerinccsigolyák el tudjanak kicsit távolodni, lazulni és a nyirokfolyadékkal telve regenerálódjanak. XDD
Függőágy (katonai szempontból) hatalmas hőjel (szerintem). A sátor, ezek a dómsátrak kiválóan álcázhatóak ráhajigált cserjékkel.
Magyar Harczos (facebook) 2016.10.12 12:11:51
@forestwalker: Pedig menjünk nyugodtan bele! XD
A függőágy maga a katasztrófa számomra, nem elég amit az egészséges alvás ügyben írtam róla, hanem még marha veszélyes is. Fa is kell hozzá. Kettő is :D Észrevétlenül meg lehet közelíteni a benne alvó embert. Lekaszobolni akár egy 8 centis bicskával... Én egy viszonylag nagy és terepszínű dómsátorban szoktam aludni. Ha kell még lehet plusz álca. Abban senki nem talál el első csapásra. Betonon, kövön is megáll, felverhető. Sivatagban is. A fejemnél van a vakizasi. Aki rámtépi a sátram álmomban, azt kockáztatja hogy egy penge röpülhet át a nyakán üdvözlésül. XD
Éppen ezért normálisan nem tudok aludni függőágyban, csak "frászban" :D Mindenki magából indul ki. XD Egy machetevel semmi perc alatt végeznek egy függőágyban alvó emberrel...
Függőágynak akkor volt jelentős létjogosultsága ha kígyók skorpiók lephetnek meg a földön, és még nem voltak normális (2 kiló körüli) dómsátrak. Mondom az enyémben ketten kényelmesen, de még hárman is elférünk. Meg a cucc is.
Az Eagle Industries Rhodesian Recon Vest-je talán a nagy betűs Chest Rig. A végletekig modulálható, és a gyártó neve garancia a jó minőségű 1000D Cordurára, minőségi varrásra és…..
Magyar Harczos (facebook) 2016.09.20 21:51:40
@gyula0910: Gyulának igaza van szerintem, én is így szeretek málházni, mint a képen az angol csóka:

www.kephost.com/image/vABP
A rohamhátizsák súlya is részben a málhára van terhelve.
De én még egy fokkal továbbmegyek, semmit sem málházok se mellkasra (chestrig vagy plate c.) de mellényre se. Azok alapból nehezek és kényelmetlenek. Ezernyi feladat akad ahol nem kell lövedékálló se plate, viszont a rámollézott holmikat nincs idő átpakolgatni egy málhába, amik viszont majd kellhetnek (kommunikáció, tájékozódás, eücsomag, lőszer(?), víz, esőkab. stb.)
Ha az ember fiatal és jó a háta és a válla akkor terhelje, de én inkább csípőre terhelek.
A chestrig jól rejthető ennyi előnye van. PKM rakaszt nem málháznék rá... xDDD
Magyar Harczos (facebook) 2016.09.20 22:03:53
@dudi01: " Igen angol(létezik fordító,megnéztem azért érthetőre fordítja)de ez van ez angolszász találmány nem lesz róla orosz forrás. " Jajj ez aranyos volt! :DDD

Van egy tippem erről a titokzatos fegyverzetisről! XD
Lehet hogy van neki egy ilyenje
m.cdn.blog.hu/le/legiero/image/Magyar_legiero/Altalanos/121126_SZN_JTAC/121126_Szolnok-JTAC_3.jpg

Lehet hogy ő "cipeli" a Rovert és ő lát el JTAC-funkciót, és van ("volna") neki talán ground reconnaissance radarja és ilyen vastagkeretes szemüvege:

3.bp.blogspot.com/-WZdkoYK0oKc/VxqqwnIEIpI/AAAAAAAAMjU/clHNOneRbL8u0GWxreh9-FPr0I93gorXgCLcB/s1600/sdfsdfsdfsdfsdfsdf.png

Csak vicceltem
Magyar Harczos (facebook) 2016.02.20 20:30:33
Így néz ki "terepen" az új német minta:
www.kepfeltoltes.hu/view/160220/nemets_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Gyenge, ha engem kérdeztek. Egy minta vagy tökéletesen stimmel színhőmérsékletében (mint pl a multicam ott ahol éppen...) vagy tökéletesen szórja szét a viselő körvonalait (mint a kínai Type 07-es.) Na most ez az új német egyiket se. :D Világosnak túl világos, a színhőmérséklet eleve nem stimmel Közép-Európában (érezték ők is, az elszáradt füves terepen készült képiekkel...)egy térdelő alak véletlenül sem fog bokornak látszani vagy az előtte lévő féltakarást adó bokorral egybeolvadni mert túl világos. A körvonal szétszórásában a diszrupcióban meg a régi flektarn sem volt túl erős, apró de kis területen ismétlődő textúrájával könnyen hozzászokott az ember szeme. Ebben még a woodland is jobb volt nála.

Elhiszem hogy kellemes viselni ezeket a finom pasztell színeket, meg nem kölcsönöz olyan agresszív rambós megjelenést mint pl. a woodland, de ez ami most a NATO-ban megy ez már vicc. xD
A törökök által lelőtt orosz géppel kapcsolatban nagyon sok megállapítást lehetett olvasni, és kritikát is, az elmúlt napokban, de az orosz erők kutató mentő képességét egyik sem érintette. Alapvetően a harci kutató mentő képesség két dolog miatt fontos. Az egyik a…..
Combat Gear Blog NATO Photo Contest 2015.10.06 10:58:49
Egy kis segítséget szeretnénk kérni, ugyanis a NATO meghirdetett egy versenyt, aminek a keretein belül egy képpel kell nevezni, és a legtöbb "tetszik"-et kapott kép nyertese megkapja a fődíjat, amely egy egy hetes nyaralás lesz a NATO Trident Juncture nevű hadgyakorlatán. Szóval aki…..
Magyar Harczos (facebook) 2015.10.10 22:15:47
@Tom Sinner: Amerikának, hogy az általa vízionált (képzelgett) egyeduralmi domanciáját megőrízze a világban, mindenképpen meg kell vívnia majd egy atomháborút Kínával vagy Oroszországgal a közeljövőben (azaz a BRICS-el és "világvalutájával"), és jól jár, ha ezt az atomháborút Amerika itt vívja meg nálunk Európában vagy esetleg Távol-Keleten de ebbe meg be fognak kapcsolódni a ruszkik is úgyhogy 2018 előtt mindannyian atomhamuvá válunk majd, addig viszont lehet támogatni a NATO-t szavazattal fényképpel pénzel vagy amivel akarjátok. A vicc az egészben hogy azért fognak majd bele az Amerikaiak ebbe mert elhitetik majd magukkal hogy az Óceán túlpartján őket megvédi a rakétavédelmük az ICBM-ektől, vagy lesz majd nekik valami ami megvéd. Nem lesz. De nem is lényeges: manőverező taktikai nukleáris Iskanderek ellen mit sem ér és itt Európában az lesz a sztenderd igásló. XD
Magyar Harczos (facebook) 2015.10.13 13:02:42
@Combat Gear Admin: :D :D :D Ez a tartóstej dolog tetszett. A humor segít megőrizni a morált.
@apravetz: Annakidején az 1900-as évek elején (ha jól emlékszem xD ) Ferencz József császár és magyar királyt lehetett szeretni és... öööö szeretni. :) Lényeges különbség, hogy mivel ma demokrácia van (még ha illiberális is) ezért a NATO-t lehet szeretni és nemszeretni is. És ennek hangot is lehet adni, pláne ha itt Magyarországon a Kárpát-medencében élünk és képzeljük el a jövőnket, nem pedig például egy amerikai vagy angol egyetem ösztöndíjasaként írogatunk "okosakat" a fórumtársaknak... :)
Magyar Harczos (facebook) 2015.10.13 15:09:25
@camilló: Először is tisztázzuk a legelején, szerintem Oroszország nem akarja lerohanni Európát xD. Washingtonnak ez nagyon kapóra jönne, de Moszkva nem szorul rá erre. Európát majd Kína fogja megenni gazdaságilag egyetlen puskalövés nélkül, és akkor utána elkezdhetünk építeni egy olyan világpénzrendszert ami a munkán alapszik, és nem a spekuláción vagy az olajon. Ezt így tisztázásképpen a legelején, mert a ki nem mondott szó és a meg nem gondolt gondolat veszélyes.
A szuperhatalmak között nem lehetséges hagyományos háború legfeljebb a nagyon távoli perifériáikon és vagy a kliensállamaik között (ma ilyen például Lengyelország és Belorusszia). Azért nem lehetséges hagyományos háború mert egyetlen szuperhatalom sem lenne hajlandó elveszíteni egy háborút, aminek tétje van. Azonnal taktikai atomfegyvereket vetne be hogy a helyzetet megfordítsa. Pl. Szaddám egy atombombával fordított volna a helyzeten 2003-ban, olyan kis területre zsúfolódtak össze kezdetben az inváziós erők Délen. De Szaddám nem volt szuperhatalom. Én a kifejezést abban az értelemben használom hogy nagyhatalom, és rendelkezik atomfegyverrel is, (tudom nem ez a hagyományos jelentése hanem SZU-USA kettős.) Szuperhatalmak között közvetlen összeütközésben csak atomháború lehetséges, pláne ha az oroszok Oroszország Anyácskát védik, a Szent Anyaföldet, a Baltikumban szárazföldi támadó súlypontot képző NATO-val szemben. (Ott a távolság a NATO és Moszkva között kevesebb mint 1000 kilométer.) Ha Amerika belerángatja vagy beleprovokálja az európai NATO tagországokat egy Oroszország elleni hagyományos háborúba, akkor az nyilvánvaló, hogy a NATO egyértelmű légifölényt fog élvezni. Az más kérdés, hogy az elején borzalmasak lehetnek a veszteségeik az orosz légvédelem miatt (Sz-400-asok). Szárazföldi támadóerőben viszont felmorzsolódik a NATO mert a (többnyire) manőverező robotrepülőgépek és cirkálórakéták és nagysebességű ballisztikus rakéták taktikai atomrobbanófejekkel megsemmisítik a támadó súlypontjait a földön, és ezeket a manőverező zavarásvédett fegyvereket olyan alacsony hatékonysággal lennének képesek csak lelőni, hogy bőven elég lenne amennyi majd célba jut. Egyébként már 1980-ban (35 éve! :D ) ugyanez lett volna a forgatókönyv, csak akkor a NATO tervezte a szovjet földi támadóerőt taktikai atomfegyverekkel felmorzsolni, most ugyanezt (lényegesen közelebb a szent orosz Anyaföldhöz) nyilván az oroszok is megjátszanák.
@XJ8:
Tudjuk,hogy egy háborút a levegőből csak légierővel megnyerni nem lehet, ha az ellenfélnek ICBM-jai és űrbe telepített atomfegyverei vannak válaszul az USA Prompt Global Strike programjára- (2018 ? ). A perspektivikus (stratégiai) hiperszónikus fegyvert (a "Prompt Global Strike"-ot) is szerintem az oroszok fogják előbb megcsinálni, esetleg a kínaiak... Amerika és a NATO országok gazdasági téren visszaszorulóban vannak (vagy gyorsuló ütemben abban lesznek) - ezt értjük. Minden téren, gazdasági és katonai téren is szertefoszlóban van az előnyük. Mit lehet tehát ilyenkor tenni? Hát, például nem azt, hogyha én minden téren visszaszorulóban és gyengülőfélben vagyok, akkor támadok, elvégre a "legjobb védekezés a támadás"! :D Egy frászt. Ez nem fog működni Oroszországgal és Kínával szemben. Ahogyan a Szovjetunió sem ezt a stratégiát választotta 1989-ben, pedig... El lehet gondolkodni.
Nem ezt választotta. A szovjetek az NDK-ban állomásoztak, erre válaszul az amerikaiak az NSZK-ban állomásoztak. A szovjetek kivonultak az NDK-ból, akkor nem az lett volna a fer, hogy az amerikaik is kivonulnak az NSZK-ból? Nem ez történt, hanem mára már ott vannak a Baltikumban is, sőt elérkeztünk oda hogy Ukrajna kapcsán Oroszország "lágy alsó felét" fenyegetik... A Szent Anyafölddel viszont nem fognak viccelni az oroszok, és nem fog viccelni az orosz nagytőke sem (akik esetleg ilyen ábrándokat dédelgetnének, azért írtam le őket is). Rossz vége lesz, ha a mértéktelenség logikája vezérli továbbra is a NATO erők "urát", illetve a "védekezésképp támadás" logikája.
Az a fő veszély, hogy Amerika azt hiheti, ha valami szuper rakétavédelmet ér el az USA légterének védelmére, akkor itt az Óceán ezen partján majd lángba (atomtűzbe) boríthatja Európát és Oroszországot, (és majd vesztesen távozhat mint Vietnámból), de a két gazdasági riválist Európát és Oroszországot ezzel kiiktatta, és már csak Kína marad.
Combat Gear Blog Röszkei balhé 2015.09.25 08:00:00
A következő cikket találtam a múlt heti "röszkei balhéval" kapcsolatban, ami számomra leginkább a következő fényképp miatt érdekes. Noha jóhiszeműen úgy gondolom, a cikk írója próbált objektívan fogalmazni, hiszen nem hordja le a rendőröket se, és a végkövetkeztetés se…..
Magyar Harczos (facebook) 2015.10.04 19:52:43
@camilló: Ti miről vitatkoztok már emberek? XD
Low intensity conflict-ekről vitatkoztok ahol maximum jól meg leszel verve vagy elkergetve, vagy olyanról ahol tíz szamurájkardos cigány lohol feléd és holnap temetnek? XD Mert a kettő már nem ugyanaz. Még ennél is magasabb intenzitású konfliktus ahol ugye már lőnek is...
@gyula0910: Te voltál kidobó és abból indulsz ki most? (Nem ellenségesen kérdezem csak viszonyításképp, arra vagyok kíváncsi mihez és miről viszonyítasz.)
Magyar Harczos (facebook) 2015.10.04 20:17:08
@camilló: a hangyaboly a tökéletes példája az államnak és a fasizmusnak. Az állam feje a királynő és ha a dolgozó nem végzi a munkáját, akkor megeszik a katonák. XD
Más. Ha már harcművészet: ajánlok egy idézetet.
"Az igaz ember nem vitatkozós, a vitatkozós ember ritkán igaz." Lao-ce
terebess.hu/keletkultinfo/karatson.html
Az anarchizmus egyébiránt nem államnélküliséget jelent, hanem rendnélküliséget. Szó szerint: rendetlenséget.
Nem értelek téged.
Mint harcművész ismerned kell pl. a japán mentalitást és civilizációt. A közösség és az állam mindenek felett. Ahogyan a tekintély és a hierarchia. A hierarchia egyébként az anarchia ellentéte.
Ezek szerint te és én a mérleg ellentétes oldalán állunk mert én abszolút a (jól működő) állam híve vagyok.

Más:
Média és propaganda.
A röszkei balhé a lehető legjobban sikerült.
Az alap terv az volt hogy a tömeg elsodorja majd a védőket ilyen-olyan formában, és a helyszínre kivezényelt nemzetközi sajtó majd kommunikálhatja a következő tanúlságot:
- Magyarország (és hivatalos szervei) ellen működik a (migránsok által elkövetett) népi engedetlenség.

Mert vagy "meglágyult a szívük" a szerveknek a bedobott gyerekek láttán, vagy nem voltak a helyzet magaslatán és ki lehetett őket nyomni az átkelőből. Hát ez nem jött be kedveskék. XD
Ezzel szemben a nemzetközi sajtó a következőt kellett lekommunikálnia:
Magyarország egy kegyetlen diktatúra (SIC!) ahol egy Orbán nevű kegyetlen diktátor uralkodik (SIC!) az ő haláltmegvető félelmet nem ismerő kegyetlen rohamosztagosaival (SIC!) akik szörnyen kegyetlenül járnak el a migránsokkal szemben (sic!) akikből előbb utóbb amúgy is kutyaeledelt csinálnak majd a kegyetlen magyarok (SIC!). (SIC: durva hiba)
Tehát ha potencionális migráncs vagy akkor jobb, ha Magyarországot mint tranzitországot elkerülöd. Valószínűleg megharmadolódott Röszke óta a tranzit. Na most, ha Röszke nem lett volna...! XD
Az amerikai hadseregben a jelenleg rendszeresített ECWCS készlet hét rétegből áll. Az első két réteg az aláöltözőkből, a harmadik egy fleeceből áll. A negyedik réteg viszont a képen is látható szél álló dzseki. A rendszer egyébként nagyon jó variálható, és együtt…..
Magyar Harczos (facebook) 2015.09.06 23:32:40
@gyula0910: Nem, nem én vagyok rajta és azt sem tudom ki az. Netes kép. Valószínűleg német lehet és airsoftos. :)
Magyar Harczos (facebook) 2015.09.07 22:32:07
@gyula0910: Nézd én megértem amit mondasz de a hallással nekem még nem volt problémám (pláne hálós fülrésznél)meg amúgy nekem hallásvizsgálaton azt mondták átlagon felüli a hallásom, mindkét fülemnél hamarabb hallottam meg a sípolást mint az átlag... :)
Ha jól látom a képeken izraeli bélelt kabátot viselsz ami extrául árnyékolja a hangot szerintem. Na meg a gore-tex kapucni is ami szerintem ropog és csörög is ha a sapekhoz ér, de ugyanígy a legtöbb eső vagy korlátozottan esőálló műszálas esővédő kabátok csukjái is sokkal jobban zajolhatnak mint a gyakorló anyagából készült puha vékony kapucni.
Statikus védelem: :D
www.kepfeltoltes.hu/view/150907/recon_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Nyáron amikor nagy meleg van én azért hordok széles karimájú kalapot (nem booniet hanem ilyen patentos szélesebb szafarit) hogy rádobjak egy álcaneccet. Kiválóan oldja a nyak fej váll kontúrt. :)
Magyar Harczos (facebook) 2015.09.29 20:44:38
@gyula0910: A fül szabadonhagyásáról engem meggyőztél, de győzd meg őket is:
www.facebook.com/RussVad/photos/ms.c.eJw9zFESADEEA9Ab7dBocP~_LrW6X8fVIUAOezoCoGB6Wa7YlvVZtKoFazf062lF9If68cR3v7ePzby1r4~;QjZXzvaMftz7~;88jH9~;PLqL6iiJxs~-.bps.a.355378101267879.1073741963.267801406692216/618379768301043/?type=3&theater

Nézd szerintem vannak dolgok amik oroszosak és vannak dolgok amik nátósak. A kapucni jellegzetesen nem nátós dolog. (Ma már.) Vannak műveletek ahol nem álcafestékezhetsz. De legalább a "civil" szemek elől el kell tudnod rejtőzni.
Én nem balaklavázhatok mert szemüveges vagyok, maximum csősál. Láttam már arcokat akik képesek voltak balaklavát viselni, aztán a helyzet szülte hogy amiben egész nap futkostak gond nélkül egyszer csak totál bepárásodott. BDU sapkát viszont mindig hordok. Ha a képeken látható módon viselném a kalapot esőben, az olyan mint ha te ablaktörlő nélkül vezetsz szakadó esőben.
Amúgy LOL. Az a kabát 160 ezer forintba kerül? xDD
Combat Gear Blog 1949M Esőgallér 2015.08.12 08:00:00
A Magyar Királyi Honvédség megszűnésével a korábbi ruházati és felszerelési darabok nem szűntek meg teljesen, mivel idő kellett az új szövetségeshez való igazodáshoz. Az 1949M…..
Magyar Harczos (facebook) 2015.08.16 23:58:08
@Unio: Szerintem valahogy így fog kinézni majd az új magyar terepminta és ruházat. xD
www.kepfeltoltes.hu/view/150816/suit_0007544275485_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Teljesen felesleges valamiféle katonás és reguláris külsőre törekedni (egyesek szerint már így is eléggé irreguláris képet fest a magyar baka xD ). Egy ilyen kis létszámú elitcsapat nem szenvedhet el elkerülhető veszteségeket az elégtelen álcázás miatt.. :D
Magyar Harczos (facebook) 2015.08.20 16:37:23
@Tom Sinner: Sose próbáltam még a Stalkert.(leragadtam az operation flashpointnál jelszó: "Csak semmi grafika!" ) Ők viszont nagy rajongói lehetnek, vagy fordítva(a stalkert készítők az ő nagy rajongóik? :D )
45. Specnaz Önálló Felderítő Ezred, ha rosszul dekódoltam volna elnézést:
www.kepfeltoltes.hu/view/150820/45pluk3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
De ez nem közönséges flektarn amit a képen látsz hanem pixelizált, és apróbb, és kevesebb benne a rozsdabarna. És szerintem tök eredeti xD

Meg ennek meg lenne a maga filozófiája. Ugye a NATO-ban a legnagyobb fegyverbarátaink a németek. Hirtelen nem jut eszembe semmi de különböző Rettenthetetlen/Bátor/Kegyetlen -Rambó és egyéb elnevezésű gyakorlatokon rendre velük nyomolunk.
Combat Gear Blog KZSM nadrág 2010.09.23 13:51:00
A KZSM nadrág, a fölsőhöz hasonlóan, teljesen egyszerű, és puritán szabással rendelkezik. A derekát, a bevarrt gumi helyett, madzaggal kell megkötni. Az orosz ruháknál általában ezt részesítik előnybe. A nadrág egyáltalán nem rendelkezik extra erősítésekkel, se a térdnél…..
Magyar Harczos (facebook) 2015.08.08 22:55:05
@Tblog: Nem rombolja mert más a megközelítés. "Ha valami szarul néz ki de működik, az működik." Másként szólva elvégzi a feladatát. Másként szólva megnyeri a háborút.
Nem tudom ismeri e az Utolsó szamuráj c. filmet. Amikor a japán magyarázza az amerikainak, hogy - "Nem gondol!" (önmagára)
Meg úgy működik, hogy csoporttematikát képez. Az egyedi megközelítés, kvázi egyedi dizájn. Meg ez egy lassan 50 éves holmi... :D
Ott arrafelé ilyen "pizsamákban" küzdősportolnak is. Egy szűk és csinos naciban nem tudsz fejrúgni, (a gí, a küzdősport (pl judo) ruha is bő) és ha sokat ülsz benne hererákot okozhat. (na az nagyon rontja a morált nálam legalábbis, nekem ez a vesszőparipám :D .)
A kapucni ma is vagány, lezser, rosszfiús külsőt ad. Minden terrorista fekete kapucnit hord, ezt minden rendőr tudja. :D
Ők akik ilyet hordanak, ők az igazi keménylegények... - Morál.
img-fotki.yandex.ru/get/5402/mglex.0/0_39ca9_d7c8c988_L
Magyar Harczos (facebook) 2015.08.12 21:00:54
@Tblog:
www.kepfeltoltes.hu/view/150812/kapucni_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
(Művészi interpretációja annak amiről beszéltem.)

Ahány ember annyi elmélet. Legkésőbb a gyakorlat az, ami csiszolja az elméleteket. ;-)
Az orosz cuccokra mindent szoktak mondani, (rondák, nem ergonómikasak, -ez utóbbit 50 évvel ezelőtt tervezett fegyvereknél például...) de azt hogy nem funkcionálnak, azt ritkán. :)
Ezek a ruhák álcaruhák. Nem a soros kiskatonák viselték, és nem eltávon. Azt a célt szolgálják, hogy a termális képalkotók előtti korban, az előretolt, motorizált vagy mélységi felderítő meg tudjon bújni a dudvában. Ezért kell a kapucni. És nincs idő és lehetőség kenegetni álcasminkkel, különböző okokból. Persze ha volt lehetőség akkor kenegettek is.
Kiválóan működnek!
www.kepfeltoltes.hu/view/150812/9139546_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Érdekes amit a gumikról írsz, mert én speciel most cseréltem le pár bdu szerű nadrágom bokájából a megkötő madzagot egy gumizsinórra amit fixen megkötök. Bokán még laza bakancson már megszorul így lehet belül és bakancson kívül is hordani a magyar gyakorlókkal ellentétben amit egyszerűen túlgumiztak... :D Télen például én betűrve szeretem.
Rengeteg számadatot hallani a menekültek létszámát és az ország befogadó képességét illetően, illetve ezek cáfolatait. Valóban rossz a helyzet? Igen és nem. Valóban több száz fős elfogások történnek minden nap, hétvégente akár több ezren is próbálkoznak átjutni a…..
Magyar Harczos (facebook) 2015.07.23 06:20:01
@joni firpo: Ilyen komoly témával ne vicceljünk! xDxDxD
Magyar Harczos (facebook) 2015.07.28 09:56:59
@JanaJ: szakszolgálatoknál aktív állományban lévő biztonságpolitikai szakértő lenne arra illetékes arra amire én célozgattam. De ilyen nyilván nem lehetséges... :D :D :D
Ma reggel egyébként (jelenleg 9:51et írtunk) 800 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalomnál, többnyire szomáliaiakat és nigériaiakat. Gondolod eljutnak Albionba vagy Németországba? xD
Ez nem migráció, ez ellenséges katonai művelet: megszállás (függetlenül attól hogy az EU egésze érintett mint ellenség). Egyrészt a technikai fejlődés okozta, másrészt a "csinált" és szervezett mivolta.
Combat Gear Blog Gruntwork 2015.07.01 06:33:46
Az afganisztáni harcokban jellemző a szövetséges erők degradálása, mivel azok „túlzottan” támaszkodnak a légi támogatásra, és szinte már nem is harcolnak, csak a fedezékben várják a támogatást. Istenigazából az összes magát regulárisnak mondó hadseregnél jellemző az…..
Combat Gear Blog Kínai MILES 2015.06.18 07:01:21
A katonai szimulációs rendszerek közül a legismertebbek a MILES és a SIMUNITION, amiket világszerte használnak, azok hátrányaival is előnyeivel egyaránt. Míg a MILES széles körben alkalmazható akár járműveken, a találat ellenőrizhető, sőt nyomon követhető, addig az…..
Főként a nyugati, és leginkább az amerikai illetve a brit, egyenruha fejlesztések fő irány vonala a minél könnyebb ruházat előállítása, és rendszeresítése. Na most ezzel csak az a fő problémám, hogy sajnos ezek már egyáltalán nem időt állóak, és noha rengeteg újítás…..
Ha a hazai „operátorok” szavára adunk, márpedig adunk, akkor kijelenthető, hogy jelenleg a Crye combat pants az egyik legjobb taktikai-gyakorló nadrág. Múlt héten fedeztem fel a T&F Tactical cseh céget, akik fogták és lemásolták ezt a nadrágot, és a cseh hadseregben…..
Magyar Harczos (facebook) 2015.06.07 20:18:44
@dudi01: a szpecnaz (45.-sök pl.) inkább sima suitot vagy gorkát visel a GRU végképp, a VDV-sek az orosz nadrágot vagy újjabban az ACU szabásút digiflorában, de ha az FSZB FSKN stb nem a lőtérre villogtatni naptárfotózni megy, hanem a "civilizáció határára" (vidékre: Kaukázuba ) ahol nem alakias a megjelenés, előkerülnek a multicam/ATACS mintás meg ezerféle vegyes orosz mintás blokpost gorkáik partizán meg egyéb cuccaik.... xD Idén már én is láttam mondjuk még Vityaz-oson is ilyet, a hazai ipar támogatására gondolom, de hol? Naptárfotózáson... Amikor a különlegeseket kirakják városban egy nap múlva beszedik jók ezek, de ha hetekig ülsz fekszel alszol kushadsz a lesen ezekben a lövészgödörben/BTR-ben/BMP-ben szerintem nekem kényelmetlen lenne. Például egy háborúban, (ne felejtsük el hogy van olyan is :D ) vagy egy hosszú hegyi "kiránduláson" ahol nem kisgatyában alszol meleg hálózsákban. Náluk oroszban minden van és annak az ellenkezője is egyszerre, de legfőképp egyéni kezdeményezésre ez megint csak egy helyi "misztikum".. XD A képen FSZB-sek NDK-s felektarn mintában LOL
Stílus, béke, sokszínűseg :D
kepfeltoltes.hu/150607/shalom_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Az utóbbi években Magyarországon (is) egyre elterjedtebb a nézet, miszerint Putyin Oroszországa a nemzeti, keresztény Európa utolsó védőbástyája a globalizmus és a szélsőséges liberalizmus elleni harcban. Hogy ez mennyire nem igaz, arra két közelmúltbeli hír ad csattanós…..
Combat Gear Blog Hornet's Nest 2015.02.27 08:00:00
A háborús dokumentumfilmek javarészt egy-egy alakulat életét követik nyomom, vagy egy nagyobb csatára fókuszálnak. Az utóbbi években ezekre jó néhány példát láthattunk, főként amerikai, brit, kanadai vagy dán katonákkal a főszerepben. A hornet's nest mint a legtöbb ilyen…..
Combat Gear Blog KZS 2015.01.15 14:14:17
Ezt a darabot először 1975-ben kezdték a Vörös Hadseregnél alkalmazni a felderítő és légideszant egységek, később pedig általánosan elterjedt. A mintázata szolnyecsnye zajcsiki, jelentése napsugár. Maga az anyaga pamut, laza és háló szerű. Elsősorban a gyakorló ruházat…..
Magyar Harczos (facebook) 2015.02.16 16:20:49
@Barnigear: Én nagy tisztelettel elismerem, hogy te a magad nemében titán vagy (legalábbis érveléstechnikailag mindenképpen). Ilyenekkel (titánokkal) kell csatáznia annak is aki döntéshozói szakmai körökben a nomenklatúrán és klientúrán át akarja verni a szebbet jobbat igényesebbet. Tehát eredendően a csatázás ténye nem rossz dolog, aki sokat csatázik az megedződik. :)
Magyar Harczos (facebook) 2015.03.01 12:35:43
Kimeríthetetlen téma ez a terepmintákon való lamentálás. Egyesek történeti mások nyers pragmatikus frazeológiával közelítenek hozzá, én jobbszeretem az utóbbit. "Az algebrát is az arabok találták ki de mi tudjuk jobban használni"- részlet a Hazugságok hálója c. filmből :D (Russl Crowe mondja :D )
Milyen érdekes hogy az amúgy maximálisan pragmatikus oroszok is beleestek abba a hibába (szerintem) hogy a legkevésbé arid, leginkább klorofilos nyári mintáikra színezték a téli kabátjaikat, bélelt nadrágjaikat. A régi flora meg a digiflora ugyanúgy dzsungelzöld. Öt kilóméterre világít a zöld emberke a szántáson. ::) Ebből a szempontból a boci kabátok nem olyan rosszak szerintem, bozótos környezetben mint a flora kabátok. Érdekes hogy most a kínai tüzérség is majdnem ugyanazt a lehetetlen színösszeállítást viseli mint a boci: valószerűtlen barna valószerűtlen zölddel:
http://i.ebayimg.com/00/s/NDI4WDU3MA==/z/v6QAAOxy0x1TTR-F/$_35.JPG
A kínai type 07 valami zseniálisan oszlatja az emberalak körvonalait, nagy távolságon a légköri pára és por fényelnyelődéssel teljesen összejátszik a minta és az alapszíne is.
shop.ehobbyasia.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/E/A/EA-BDU-PLA07_1_MARK3.jpg
Az aridfelktarn minálunk kicsit túl világos még télen is, nyáron meg túl száraz, zöldetlen. A tibeti (ami kicsit homokszínűbb)meg tökéletesen működik Novorussziában napjainkban:
szerintem ez lenne a legjobb alapja egy téliruházat szettnek hazánkban
www.kepfeltoltes.hu/view/150301/aridflektarn_www.kepfeltoltes.hu_.jpg