Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sagdiyev

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét közeledik az év vége, így természetes, hogy a cégek többsége már megtervezte a jövő évi költségvetést, azzal együtt a létszámokat is. Ezzel kapcsolatban hátra van még egy nehéz feladat, mert az esetleges munkaviszony megszüntetéseket végre kell hajtani. Munkavállalóként a legtöbbször nehezen…..
Kezdjük mindjárt az elején egy hiánypótlással: bár több, mint két hónap telt el az Európai Parlamenti választás óta, még mindig nem láttam olyan elemzést, amely külön a mi kerületi eredményeinkkel foglalkozott volna. Pedig a közelgő önkormányzati választások előtt…..
A tegnapi (jórészt) Magyarországról szóló poszt után ma elég jelentőset ugrunk, hiszen az Egyesült Államokba látogatunk, méghozzá egyenesen a Szilícium-völgybe. A poszt szerzője, drk egyszer már jelentkezett, igaz, akkor még Írországból, de a nagy álom már akkor is Amerika…..
Kevés nehezebb helyzet akad annál az ember életében, mint ha öt év után kényszerből el kell hagynia azt az országot, ahol már berendezkedett és otthon érzi magát. Így járt mai szerzőnk, Zsófi is, aki a jelek szerint egyre csökkenő reménnyel próbálja a diákvízumát…..
sagdiyev 2013.05.10 10:37:17
@Attika77: Mindig jokat rohogok az ontelt magyarokon, akik arrol papolnak, hogy Magyarorszag milyen jo. Magyarorszag egy fostalicska, ahol penzzel vagy anelkul ugyanolyan rosszul erzed magad. Dollarmilliomos magyar ment haza budapestre a II/A gettoba, de egy ev utan elhanyta magat a suttyo magyaroktol. A csoro bunko magyarnal mar csak a gazdag bunko magyar a rosszabb. En harom hetet birok ki egy levegovel Magyarorszagon es turistakent probalom elvezni, de mindenhonnan kilog a lolab!
Az Egyesült Államok az utóbbi évszázadban szinte folyamatosan az ígéret földje volt emberek millióinak, és ma is az, csak ma jóval nehezebb letelepedni ott, mint akár pár évtizeddel ezelőtt. A lehetőségekről és a szabályokról Sándor írt részletes és érdekes…..
sagdiyev 2013.03.31 03:29:24
@Adammenniamerika: Ha volt mar egyszer "J" vizumod, akkor valoszinuleg van SS#? Amennyiben nem szegted meg a vizum es a munkavallalas eloirasait, akkor probalkozhatsz ujra munkavallalassal. A helyedben kijonnek 3 honapra es az ismerosod segitsegevel munkat keresnek. A szponzorals nem nagy dolod megis a cegek csak hiany szakmakban propagaljak. Eleve csak oplyan cegnel probalkoznek, ahol alkalmaznak kulfoldieket, a tobbieknel nem pazarolnam az idom. Az ilyen cegeknel mar bevalt immigration ugyved kepviseli a dolgozokat es tudjak mit kell csinalni. H-1B az egyik legnepszerubb munkavallalasi vizum. Annak feltetele a minimum bachelors degree es tobb eves munkatapasztalat. Ha meg tudod huzni valakinel magad es az segit az interjuk leszervezeseben van eselyed. Sok sikert!
sagdiyev 2013.03.31 03:35:56
@kék madár: A magyar vagy europai orvosi papirok, vegzettseg itt nem sokat er. Egy orvos ismerosomnek 5 evig kellett jatszadoznia mire elfogadhato diplomaval allhatott elo. 10 ev utan kapott egy jo munkat most $250 ezret keres egy evben. Az ovosok felelossege egeszen mashogy mukodik errefele.
sagdiyev 2013.03.31 03:50:08
@Bölcs Lázadó: A $300k ado utan ~$210. Azt azert tedd hozza, hogy ugy dolgozol 10-12 orat egy nap, mint a huzat es vampirok vagytok. Ha mondjuk NYC-ben berelsz, mert miert ne, akkor leraksz havi $3-4K a berleti dijra, a masik $3-4K a kaja, mert fozni nincs idod es nem is szokas az mar $6-7K. Oltozkodsz, de nem a GAP-be jarsz, mert a kollegaid $100 ingben jarnak $2500 oltonyokben es $600 cipokben. Mosni nem mosol havi $300, majd utazol egy evben ketszer alkalmankent $6-7K es van egy kocsid a garazsban. A garazs havi $300 es a kocsid egy uj nemet verda havi $500 lizinggel. Ez alaphangon elviszi a fizetesed ket harmadat. Erre rajon, ha van tartozasod CC vagy tandij es egyszer csak ugy rugnak ki, mint macskat szarni. Akkor van ket heted, hogy legyere a magas lorol es kikoltozz a suburb-be valami atlageletet elni.
Külföldre költözni még akkor is macerás lehet, ha a létező legtöbb segítséget kapjuk meg régi-új munkahelyünktől. Az ügyintézés, lakáskeresés ebben az esetben is sokáig eltarthat – derül ki egyebek mellett ez is Gergely Egyesült Államokból érkezett írásából. (A kép…..
sagdiyev 2013.02.18 16:49:51
@Uva: este 10 utan erdemes menni es leulni a barhoz. Majd meglatod mirol szol NYC. Amerikaban 20% a borravalo! A pincereknek es barosoknak nincs fizetesuk. Ez a szokas es mindenki betartja. Aki ezalatt ad az (cheap) vagy europai turista, de azokat nem nagyon szeretik.
sagdiyev 2013.02.18 16:58:53
@okostojgli: 2013-ban mar nem kell "ékezetekkel írni" tolerancia van!
sagdiyev 2013.02.19 18:21:46
@Dr. Cuddy: Amerikaban annyit hallasz Kanadarol, hogy jon a hidegfront eszakrol.
Ma Hollandia az úticélunk, ám Zeeuws Meisje posztjaival ellentétben most nem az egyetemi életről lesz szó, hanem a munkás hétköznapokról. Főhősünk, Viktor a családot hátrahagyva vágott neki a (majdnem) ismeretlennek, és nem csekély hányattatás (és azt gondolom, mindenki…..
sagdiyev 2013.02.17 16:39:50
@sikerviktor: Senkinek semmi koze hozza, hogy mennyit keresel. A posztoknak nem az a lenyege, hogy az emberek masok zsebeben turkaljanak, hanem leirjanak szemelyes tapasztalatokat. A magyarok ugy gondolkodnak, hogy mennyiert erne meg nekem felallni a dagonyabol es kimenni dolgozni, kuzdeni a jobb eletszinvonalert. A magyar erdekes felfogasban el. Kell nekik a mutogatos kocsi, telefon, ruha es nyaralas, de tenni nagyon nem akarnak erte. Minden talponmaradt kulfoldon elo magyarnak sok sikert kivanok!
sagdiyev 2013.02.17 17:13:36
@DieNanny: OK akkor rad az elkenyelmesedett dagonyazas az igaz. Ott van az EU konform szemelyid, amivel munkat vallalhatsz. Talan ideje lenne tenni erte valamit, hogy jobb eletszinvonalon elj.
Mai szerzőnk Amerikában született magyar szülőktől, immár hatodik éve él Magyarországon. Arra gondoltam, nem minden tanulság nélkül való végigolvasni (és megbeszélni) Chris írását. „Pár blogbejegyzést már olvastam, és tudom, hogy az én esetem más, de szeretném…..
A múltkori jópofa Sonata reklám után ezúttal is a ma esti Super Bowl idejére időzített autóreklámról lesz szó, aminek a különlegességét az adja, hogy ezzel vezetik be a Kecskeméten gyártott, vadonatúj modellt, a CLA-t. Ez az autó annyira dögös, hogy azonnal beindítja az…..
sagdiyev 2013.02.04 06:37:16
@Fashionistas: Jo az 6,6 millionak is! Amugy ezt Kecskemeten gyartjak.
Kedves barátaim! Először a Lemilblog FB-oldalára pakoltam fel ezt a hírt, de aztán (pár másodperc gondolkodás után) rájöttem, hogy azt azért hülyeség elvárni a szakemberektől, hogy nyílt profiljukkal megmondják a véleményüket erről a témáról.(Ugye, milyen szomorú ennek a…..
sagdiyev 2012.10.24 05:27:21
A hozzászólásokban többen szokták előszeretettel (vérmérséklettől és intelligenciától függően eltérő stílusban...) a blog szemére vetni, hogy reklámot csap a külföldre költözésnek. Miközben sok olyan poszt születik és született (az előző helyünkön is), amely nem csak…..