Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pozsega

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hetekben néhány sajtótermék ismét megpróbálta felmelegíteni a nyáron egyszer már részletesen és alaposan kitárgyalt témát, vagyis a Paks II. atomerőmű telephelye alkalmasságának kérdését. A téma felvetése és újbóli tárgyalásának módja nem meglepő, kampányidőszakban vagyunk. Aki követi a…..
A Fidesz nyilván a szentlélek kiáradását ünnepelve, a pünkösdi hétvégére időzítette a kampányfinanszírozási törvényt. Nem meglepő, a törvény nevetséges, viszi a további Fidesz logikát (csak a Fidesz), és Putyintól is tanult a kormány.A kampányfinanszírozás illeszkedik…..
pozsega 2013.05.19 22:42:34
Emberek millióit taszíthatja nyomorba az élelmiszerek árainak megugrása, melyet a növekvő népesség és a természeti változások idéznek elő- áll a hétvégi Observer hasábjain. 2050-re körülbelül 9 milliárd embert kell ellátnia a bolygónak, amit a klímaváltozás is alaposan…..
pozsega 2013.04.16 08:34:15
@ColT: Hát ez bizony egy csapadékszegény, száraz tél volt. Márciusban pedig +30. Jól van, elhiszem.

Ma pedig nincs gyönyörű tavaszi idő és a kontinentális éghajlatra pedig sem jellemzőek a szélsőségek.
Nem kerül ki a büntető törvénykönyvből a vörös csillag mint önkényuralmi jelkép. Ezt Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára mondta pénteken Várpalotán, az 1952-es várpalotai kitelepítések 60. évfordulója alkalmából rendezett…..
pozsega 2012.06.02 20:21:09
Rakjunk egy pici rendet itt. Ez nem Eu-s bíróság, hanem a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB)!!!

47 tagállam, egy bizonyos „Egyezmény az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről" aláírói, az egyezménybe foglaltak betartásának ellenőrzésére hozta létre. Hatásköre, illetékessége az egyezmény aláíróira vonatkozik. A bíróság ítélete szerint a véleményszabadságba belefér a vörös csillag viselése, tehát az azt tiltó magyar jogszabály a véleménynyilvánítás, a szólás szabadságát sérti.

A Vajnai ítélet:
cmiskp.echr.coe.int/tkp197/view.asp?item=1&portal=hbkm&action=html&highlight=vajnai&sessionid=98170083&skin=hudoc-en

A vöröscsillagos nem egyedi, egyszeri döntés, már többször beleszaladtunk ebbe a pofonba. Tanácsolnám hajléktalanoknak a csillagtűzést és a pár ezer eurós kártérítés bezsebelését, ha nem lenne jobb dolguk, de én nem tanácsolom.

A többi pedig az ítélet végrehajtásáról, végrehajthatóságáról, következményekről wiki: "A Bíróság minden döntése kötelező és végrehajtandó a tagállamokra, kivéve ha tanácsadói véleményből áll. Az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának a feladata a Bíróság döntéseinek felügyelete. A Miniszteri Bizottság 6 hónapon belül napirendjére tűzi minden ítélet végrehajtásának ellenőrzését és mindegyikről rendszeres beszámolót kér a Kormányképviselőtől. Ha az államok nem teljesítik az ítéletekből származó kötelezettségeiket, annak elsősorban diplomácia és viszonylag szűk körű jogi, illetve nemzetközi jogi szankciói vannak, pl.végső szankciója lehet az Európa Tanácsból való kizárás.
pozsega 2012.06.02 20:43:56
@Max val Birca: Helyesebben: nem az első eset, hogy így döntött a Bíróság.

Igazad van, nem határozhatja meg a jogalkotás alapjait, nem kötelezheti az egyezményt aláíró államot törvényeinek módosítására. Ez a bíróság csak egy dolgot tesz: megállapítja, hogy az egyezményt aláíró állam megsértette az egyezményt. Természetesen az egyezmény felmondható. Azerbajdzsán és Örményország azért még tag maradhat.

rövid faq: www.echr.coe.int/NR/rdonlyres/2E0DDEEA-24FD-49C4-AA0C-FD02DA04F990/0/HUN_Questions_and_answers.pdf