Regisztráció Blogot indítok
Adatok
párisi köz

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az internet tele van Bencze Péter, a részeg riporter esetével, annak ezernyi véleményezésével. Én sem maradok ki :) Szóval, ezt az ifjoncot elküldték tudósítani a Bajai Halfőző Fesztiválra, ahol még a tévés bejelentkezése előtt találkozhatott pár vendégszerető főzőcskézővel és az ő házi…..
párisi köz 2017.07.11 13:49:18
@jobangel: Nem akarok pálcát törni senki fölött, és fröcsögni sem ezen a poszton. De ha te egy korrekt munkahelyi vezető vagy, akkor milyen alapon nézed el az egyiknek, hogy részegen dolgozott, sőt, bátorítod, hogy hajrá, dolgozz szépen, de ígérd meg, hogy többet nem iszol munka közben? És a következő részeg beosztottadnak milyen alapon fogod azt mondani, hogy ki vagy rúgva? Ennek a nevesincs kölyöknek az lett volna a szerencséje, hogy halászléfőző versenyről tudósított és nem a G20-ak hamburgi csúcsáról? Ugyan már!
Ilyen esetben nem lehet méricskélni, hogy csak kicsit volt piás, atomrészeg volt, vagy elhányta magát munka közben. Mert a lényeg az, hogy munka közben volt ilyen állapotban.
És bocs, de a munkahelyi morálhoz hozzátartozik az, hogy sem az egyik, sem a másik munkatárs nem dolgozhat részegen. Se tévéképernyőn, se gyárban, se boltban, se kocsmában.

Mellesleg a csávónak négy beszédhibája van, szóval nyilván sokféle pályára alkalmas lenne, de tévériporternek a legkevésbé sem.
párisi köz 2017.07.11 13:57:04
@szemétpasi: jó dolgokat kihozni ebből megfelelő vezetői hozzáállással?! Sok fiatalnak szimpatikus egy ilyen riporter?!

Atyég, hol élsz?

Komolyan úgy gondolod, hogy követendő példaként állítanád bármelyik fiatal munkavállaló elé, dolgozzon az bárhol is? Egy ápoló, egy kőműves, egy színész, egy buszvezető, egy közgazdasági elemző elé?!

A megfelelő vezetői hozzáállás az, hogy elküldöm a francba a cég környékéről, végkielégítés és minden egyéb nélkül.

Valamint el nem hanyagolható apróság, hogy ezek a "fiatalok számára szimpatikus" riporterek fejenként és havonta 320.000-480.000 forint között keresnek az állami tévénél. Még mielőtt megsajnálnátok szegényt.
A választás a demokrácia ünnepe. A szerkesztőségek várják az országgyűlési választásokat, mert négyéves munkájuknak általában ez jelenti a fénypontját. Függetlenül a politikai viszonyoktól. Így lehettek ezzel a közmédia online munkatársai is, ha másért nem, azért, mert…..
Az internet egyik óriási előnye, és egyik lényege is, hogy meg lehet találni régi tartalmakat, és kutatni köztük. Számtalan érdekességre bukkanhat az ember, ha régi videókat, régi újságcikkeket, híreket vagy egyéb írásokat keres. A közeljövő várható nagyobb politikai…..
párisi köz 2014.01.05 21:25:47
@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: A tied az Asp Kft.? Nálad lehet jó pénzért elérni azokat a tartalmakat, amiket eddig ingyen lehetett az mtv.hu-n?

Helyhiány miatt nem lehet elérni... Basszus, online eléréshez nem a kazettákat kell tárolni, hanem fájlokat, agyas!

Ha meg nincs pénzük néhány petabyte tárhelyre, akkor sza@rjanak sünt.
Posztsorozatunk előző két részét itt és itt találják. JÚLIUS A Showtime bemutatta a Ray Donovant, szerettük, a magyar nézők júniusban meg a TV2-t szerették, azt viszont már korántsem, hogy VV Éva lejáratta az országot. Negyedik évadot kapott a Falling Skies, nem kell a…..
párisi köz 2013.12.30 21:11:39
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
"Szerencsére 2009-ben közelgő választások miatt végre kibaszták őket picsába."

Ja, Medveczky úr előre lepacsizta Annamáriával a Napkelte megszüntetését, majd rögtön kinevezte Élő Gábort hírfőnöknek, aki rögtön kicenzúráztatta a híradókból a neki nem tetszőket.

A Fidesz magától bojkottálta a köztévét, Élő Gábor pedig cenzúrázott. Nüansznyi különbség, mi?

Ezerszer inkább egy Medveczky Balázs és Szabó László Zsolt nélküli közmédia.

Bárki menjen oda, de ne Bánó, ne Pikó, ne Kálmán Olga, ne Baló és nem hasonlók. Bárki, csak rendesen és kiegyensúlyozottan működjön. Egyébként kedvenc Obersovszkydat is "úgy fogják kibaszni a picsába", mint a sicc.

És még az is lehet, hogy a sajátjai. Csak várj kicsit...
Hát ettől rettegett a Fidesz teljes vezérkara, a Nemzetgazdasági Minisztérium több emelete és persze a Magyar Nemzet szerkesztősége. Ez az imperialista baloldal titkos fegyvere, ami agyhalott, szoci szavazót csinál mindenkiből, aki csak odakapcsol. Ha az unió összehangolt támadása,…..
párisi köz 2013.09.02 23:29:10
@bretman: jól összefoglaltad.

A két nagyágyú egymás iránti utálata nekem ennyire nem jött le. Igaz, hogy Balót Bárdossal egy stúdióba, sőt, egy műsorba ültetni merészség, mert inkább kioltják, mintsem erősítenék egymást.

Számomra sokkal zavaróbb az, hogy talán Péterfi Juditot kivéve, vagy rajta talán csak nem látszik, csupa-csupa unott, motiválatlan, elsősorban ex-köztévést sikerült szerződtetniük. Azok közül sem a legjobbakat. Bevallottan átmeneti helynek tekintik azt a szerkesztőséget, ahonnan addig is kapnak pénzt, míg valaki vissza nem hívja őket a köztévébe. Ilyen társasággal nem lehet hírműsort csinálni.

Egy híradó-típusú műsor alapkelléke, ahogy ezt Aaron Sorkin remekül bemutatja, egy darab képernyős húzónév, Magyarországon nyilván kettő, akiket vagy utálnak, vagy szeretnek a nézők. Valamint egy darab szerkesztő. Mert anélkül nem megy. A riporterek személye pedig, és ezt Bárdosnak pontosan tudnia kell, másodlagos. Azaz teljesen érdektelen, hogy kik tartják a mikrofont. Nem riportereket kell sok pénzért felvenni, hanem egy vagy két szerkesztőt. Mert ők mozgatják az adást. És az első két műsorról mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy szerkesztve lett volna.
párisi köz 2013.09.02 23:30:12
@cozumel: Kösz, körülbelül erre gondoltam. Csak hosszabban.
párisi köz 2013.09.03 01:06:05
@bretman:

"Bárdos one man show-t akar. Azt akarja, hogy a lényeg a stúdióban történjen."
Nem tudom, hogy ezt akarja-e. Ha igen, akkor nagy csalódás lenne. Egy hírműsor-féleségben szinte soha nem történhet a lényeg a stúdióban. Ezt önmagában a hírműfaj zárja ki.

Továbbá, ha valóban erre törekszik, akkor azzal tökéletesen megakadályozza az együttműködést bármilyen, a műsorban közreműködő más munkatársával. Nem véletlenül hivatkoztam Sorkinra. Jól kihozza, hogy a műsorvezető mögött egy olyan szerkesztőnek kell állnia, aki még a legnagyobb, vagy a magát a legnagyobbnak képzelő sztárba is szempillarezdülés nélkül belefojtja a szót, ha úgy látja jónak. Mert nemcsak szerkesztői, hanem nézői, tulajdonosi, riporteri szemmel is nézi és látja a műsort. Valamint a közhiedelemmel ellentétben, normális esetben, nem a műsorvezetőé, hanem a szerkesztőé, és csak legfeljebb másodsorban a műsorvezetőé az adás. Ehhez pedig Bárdos nem nagyon van hozzászokva. Félek tőle, kiöregedőben van, a szó nem pejoratív értelmében.

@sixie07:

A 2459. számú médiaiskola reklámja megvolt, köszönjük. Kegyed figyelmébe ajánlom, hogy a műsorkészítést sem padban, sem műhelygyakorlaton nem lehet megtanulni. Érzéket, különösen arányérzéket pedig egyáltalán nem ad az iskola. Semelyik. Bárdos úr neve pedig ma már, sajnos, nem garancia. Sem a hír24 sikerére, ahogy az az itteni diskurzusból kiderül, sem pedig a Színművészeti Egyetem újságíróképzésére, ahol nem mellesleg rektorhelyettes.
(Legalább három helyen helytállni? Ezt szebb időkben álláshalmozásnak hívták.)
Ma olvastam  a HVG oldalán egy cikket Nóráról, aki óceánjáró hajókon keresi a kenyerét. Ami leginkább megragadta a figyelmemet, az az volt, hogy az óceánjárói karrier előtt a médiában próbált elhelyezkedni. Ez azért is volt számomra olyan érdekes, mert egész jó…..
párisi köz 2013.07.23 12:58:40
@Sárga Király:
"Te pedig próbálj meg láb nélkül focizni, aztán kommentálj."

Baromira nincs igazad. Elnézést, ha valaki találva érzi magát, de szerinted végtaghiányos emberek elmehetnek orvosnak? És nem csak azért, mert az "orvostársadalom kicsinálja őket". Basszus, írtam már, hogy a szakma műveléséhez elengedhetetlen legalapvetőbb fiziológiai érzékszervek hiányában semmilyen munkába nem szabad belekezdeni. Az újságírásnál pedig elengedhetetlen a látás, hallás és beszéd képessége.
párisi köz 2013.07.23 13:40:03
@Sárga Király:
Félre ne értsd, most nem vitázom veled:) Jó pár siket ismerősöm, megkockáztatom, barátom van. Élmény velük kommunikálni, ha sikerül. Ha sikerül, mondom, mert a dolog ott kezdődik, hogy állapotuknál és az abból következő helyzetüknél fogva az általánosnál sokkalta szűkösebb szó- és kifejezéskészletet ismernek. Következésképp meglehetősen nehezen igazodnak el még a feliratozott filmek világában is, mint az ép hallásúak. Értelemszerűen a kommunikáció is borzasztó lassú, tehát hivatásszerűen így nem lehet belefogni a klasszikus újságíró munkába, sajnálom.

A filmet pedig láttam:) Ha más nem, és érdekli, akkor én is ajánlom, épp mostanában ismétlik valamelyik csatornán. De azt ne felejtsd el, hogy ez egy kvázi egyszeri sorozat...
párisi köz 2013.07.23 14:36:00
@Sárga Király:
ja, mint a lottóötös.:)
A kultúrafinanszírozás nem feltétlenül érdekes téma, de ha három olyan ember beszél róla, aki láthatóan nincs tisztában az alapfogalmakkal sem, ráadásul egyikük pont a kultúráért felelős miniszter, az rögtön parádés szórakozás. (A korábban sugárzott beszélgetés…..
párisi köz 2013.06.23 11:43:43
@Libatolvaj takarodj:
1. "Abba belegondoltatok már kedves szélsőségesen balliberális szavazópolgárok, hogy TI mit szólnátok, ha Alföldi Robesz előadásain jelent volna meg egy jobboldali csipet csapat szétordítva az előadást hangosbeszélővel? Természetesen gondosan levideózva saját tevékenységüket?"

Kedvesem! Ezt a jobboldali csipet csapat megtette 2006 szeptemberétől jó néhány alkalommal. Hol a TV-székháznál, aztán a TV-székházban, hol az Andrássy úton, hol a belvárosban. Hidd el, mindenkinek inkább megfelelne, ha ez a jobboldali csipet csapat a jövőben is egy színházi előadást ordítana szét. Csakhogy kultúrára ez a jobboldali csipet csapat nem költ.

2. BTW egy ilyen jobboldali csipet csapatot a Nemzeti Színház közönsége úgy b@szott volna ki a nézőtérről, hogy azt is öröm lett volna nézni.

3. Ezzel szemben a Magyar Színház nézőterén tapsoló "jobboldali" közönség, egy-két kivételtől eltekintve szó nélkül tűrte a "melíroshajú faszkalap" "performansz"-át. (Mellesleg nem az előadást ordította szét, hanem megvárta a tapsrendet. Hozzáteszem: az ilyesfajta akciók számomra mindkét oldalon hányingerkeltőek.)

4. Nehogy hasonló meglepetés érjen jövőre. Szerintem az lesz, míg a jobboldali csahosok a valósággal mit sem törődve tapsolnak majd a várható választási győzelemre készülve, közben a normális tömeg - amelyik legfeljebb magában dohog, és sem dühében, sem felszólításra, sem pénzért nem veri szét se a TV-székházat, se a belvárost, se az Andrássy utat - szépen kiszavaz titeket a hatalomból.
Éppen csak elült a híradós Szebeni István káromkodása körüli botrány, erre tessék: itt egy újabb MTVA-s elszólás. Mazarin nevű olvasónk hívta fel rá figyelmünket, hogy az Kossuth Rádió péntek délutáni élő adásába is becsúszott egy nyelvbotlás, „Jaj, bazmeg!"…..
Balogh Asszonyverő József boldog lesz, ha kinyitja a mai Borsot, D. Tóth Kriszta egykori m1-es műsorvezető ugyanis igazolja sztoriját: tényleg át lehet úgy esni egy kutyán, hogy zúzódásokat szenvedjen az ember. Mint ahogy az Index is megírta, a lemondott fideszes képviselő azzal…..
A comment:com már régóta feladatának tekinti, hogy a közmédiában dolgozók munkáját szerény lehetőségeihez mérten segítse, hiszen a mi alkalmazottainkról van szó, és milyen főnök az, aki csak kiröhögi a bénázó szakmunkást,  és nem mutatja meg neki, mit kúrt el és azt…..
párisi köz 2013.03.27 08:28:17
@whale: de gyorsak vagytok, fiúk! Már felébredtetek? Esetleg már dolgoztok is?
Apró különbség: a köztévé KÖZPÉNZBŐL teszi, amit tesz. Évi 78 milliárdból. Úgyhogy csitu.
párisi köz 2013.03.27 08:54:31
@whale: A török zászló kérdése lehet, hogy neked apró hiba, de egy közpénzből finanszírozott tévé nem engedhet magának annyi baklövést, mint amennyit ez elkövet. ÉS igen: sz@r a műsor, sz@rok a sportközvetítések, sz@r az F1 app, sz@r az összes netes szolgáltatás. Amit mondanak, az sokszor pontatlan, téves, sőt sokszor hazug. De agymosásra megfelel. Adófizetőként hadd kritizáljak már.
Külön jó, hogy nem az észak-korai zászlót cseszték el, még a végén kapnánk egy kis fenyegetést Kimtől.
Márciusban indul a közszolgálati tévé Marslakók című napi sorozata, aminek egyes részei 5,9 millióba kerülnek, és aminek Jáksó László a kreatív producere. Az egy szerkesztőség életét bemutató széria első évadával szemben az átlátszó.hu-ra felkerült szerződés…..
párisi köz 2012.01.06 18:04:48