Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kommersz mihály

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Allah cikiben 2006.11.24 16:00:00
Törökországban hőbörögnek bizonyos emberek, hogy oda ne merészkedjen a római pápa. Az ordítozó, fenyegetőző tömeg még mindig azért zabos, mert XVI. Benedek felidézett néhány archív gondolatot arról, hogy az iszlám egy eléggé erőszakos vallás. Ha van ezeknek istenük, az a…..
kommersz mihály 2006.11.28 18:38:44
Folyt.
Kedves Csati!

te írtad az egyik felvetésemre:
"Az IRA nem vallási, hanem nemzeti alapú szervezet. Semmi értelme ennek. (És nem csak ennek.)"

Légy erős: a Hibzu allah, nemkülönben a Hamász, az Al-aksza mártírjai sem ELSŐSORBAN vallási szervezet, hanem politikai és etnikai nemkülönben szociális. Nézz utána nyugodtan. Az Al-kaida vélt vezetői által vallott vallási-filozófiai katyvaszból is kifityeg a pánarab-nacionalista lóláb.(Elegendő arra gondolni, hogy az amerikaiakat folyamatosan aldzsís al maszahijjatun, azaz keresztesek seregének hívják, a középkori arab világ tündöklésének lényegében véget vető hadjáratokra utalva.)

Hogy pontosan miben nem látsz értelmet az írásomban - mivel nem fejted ki- azt nem tudom. Mindenesetre röviden arra reflektáltam - ahogy a fentiekben is- hogy a hétköznapi életben leegyszerűsítő gondolkodásmód milyen problémás komplex társadalmi-gazdasági rendszerek esetében. Persze mielőtt bárki azt gondolja, hogy ez a felelősség elkenése lenne, barátialg jelzem:egy nagy frászt.

Valaki itt bedobta Olaszliszkát, és a cigányokat. Tökéletes a hasonlat. Az utóbbi évek legelkeserítőbb sajtó élménye volt az a politikailag és hülyeségileg motivált ömlengés amelyben a Blikktől a Magyar Nemzetig (a színvonal nagyjából azonos, illetve a dehogy is, a maga műfajában a Blikk egy profi bulvárlap) elemezgették a történet "szociális hátterét". Vagyis nem elemeztek semmit, semmi újat nem tudtunk meg az egészről, azon kívül, hogy az egész baszott hülyeséget menthetetlenül összemosták a cigánysággal a belvárosi értelmiségitől (hoppá, ilyen is van) Népszínház utcai Jazz zenésztől a BAZ megyei gettólakosig.Pedig hát hasonló erőszakos esetek - bocsi- de évente tucatjával történnek a fehér magyarok között is. (A szóhasználat szándékos) És igen, ott is ugyanúgy végignézik a járókelők az esetet. Csak éppen ott egyetlen "objektív" "oknyomozó" újságíró sem túráztatja ezen magát, és a szerkesztők sem rakják ki első oldalra az egészet.
Nos, a helyzet némileg az arabokra is hasonlóképpen igaz. irakban CNN szerint 150 ezren, emigráns források szerint 1,5 millióan haltak meg. Mégis címlapra ra csak akkor kerülnek, ha egy összecsapásban amcsik halnak meg. Amúgy senkit sem érdekel.Nincs pR értéke. Miértek helyett pedig jönnek a szalonmoralizálások az "iszlám radikalizmusról" meg az "intoleráns kultúráról". Rövidre fogva: az etnocentrizmus nyugaton (is) elterjedt népbetegség.Szóval amit éreztetni próbáltam kedves Csati, hogy íróasztal mögötti világpolitikai elemzéseinknél talán szerencsésebb konzekvensen a tények, és ezen belül a jogi tények mellett maradni.
Én így teszek a jövőben is. Szeretnék ugyanis nyugodtan abszolút értelmű kijelentéseket tenni, ahol nem fenyeget a különféle összemosások lehetősége, mint például hogy azt, hogy az olaszliszkai BŰNELKÖVETŐK (és nem pedig bűnelkövető romák) remélhetőleg jó sokáig a sitten fognak rohadni, ugyanúgy, hogy a WTC ellen támadók, a vagy a metrórobbantó TERRORISTÁK. (Nem pedg iszlám-fasiszták)
Bár sokszor én is bárgyúnak érzem a politikailag korrekt kategóriák állandó használatát, azért be kell hogy lássam, az amcsik jó gyakorlati érzékkel alkották meg, és nem is véletlenül.

Fülolajnak: Nem olvastam szegény Határ Győzőnek a fenti szemelvényeit, mint ahogy Német Pál könyvét sem, nem baj, legfeljebb most majd bepótolom. Annyit azért addig csöndben megjegyeznék, hogy legjobb tudomásom szerint Határ Győzőt mint nagy írót jegyezték, de nem mint nagy vallástörténészt, vagy még inkább kelet-kutatót. Szóval ha hasonló gondolatokat esetleg Vámbéry Ármin, Goldzcher Ignácz, Germanus Gyula, Simon Róbert, vagy Rostoványi Zsolt vetne papírra azt azért egy picivel könnyebben venném.
kommersz mihály 2006.11.29 12:18:52
Fülolaj, testvér, ez fájt. Gondoltam, nem tételezed fel rólam, hogy némi fórumozás után Határ Győző babérjaira áhítoznék. Aláírom: Vámbéry, Germanus stb. nem a mai kor szülötte, bár allahban boldogult Germanusnak (ha jól emlékszem 1989 körül halt meg szegény) több olyan állítása van, amelyet most is nyugodtan ide lehetne másolni:)Viszont említettem Rostoványi, Simon Róbert, de lehetne említeni arabistákat még, Kozma Miklós, Dévényi Kinga, Iványi Tamás stb. szóval igencsak mai jelenségek. Tőlük mondjuk nagyobb szívnyugalommal fogadom az ilyen interkultúrális egyetemes (és baromira leegyszerűsítő) megállapításokat- bár ha jól sejtem olyat náluk nem találok/találtam.
Még egyszer hangsúlyozom: el fogom olvasni Határ idézett munkáját, addig ha nem haragszol (vagy ha igen akkor is) szkeptikus maradok.
Azt az eredeti gondolatot, miszerint a "technika hadi vagy egyéb előnyei visszájára fordulnak amint olyanok kezébe kerül akik élni nem, csak visszaélni tudnak vele" pedig nagyon is ki kellene, hogy fejtened, mivel - bocs- de lövésem sincs, hogy mit akarsz ezzel mondani.Lehet, hogy Oszama már az agyamban van...hát ki még áruló? ...talán bástya elvtárs?


Me Myself and I:
Ja, viszont anélkül viszont egyáltalán nem lehet megérteni.


Csati:
A felvetésedet jogosnak érzem, és egyben gondolatébresztőnek, úgyhogy megpróbálom gyorsan lezavarni a mai arbeitot, hogy utána írhassak.
Sváby András biztos igyekszik elfelejteni a tegnap estét, végül is ki akarna emlékezni arra, ahogy egy mosolygó exminiszterelnök összepakolja, és határozott mozdulatokkal betömi egy szecskavágóba? Éppen ezért nem meglepő, hogy az Interaktív vezetőjének Orbán Viktor-interjúját…..
Mit tehet egy köztisztviselő, ha a jegyző minduntalan az orra alá dörgöli a politikai hovatartozását? Vagy visszaszól, és kirúgják, vagy hallgat és csendben szív. Az ügy különösen a közelgő választások fényében érdekes. Tisztelt Zugügyvéd! Egy önkormányzatnál…..
Tényleg nem akarnánk semmit sem hozzátenni Hajós András HírTv-ben sugárzott beszédéhez, petícióolvasó hangulat van na, én is fogalmaztam nemrég egyet a világbékéről, meg hogy tarthatatlan, hogy nincs egy rendes csokiautomata az Index szerkesztőségében, fel is olvasom holnap reggel a Mokkában.…..
comment:com Hajós nem gondolkodik? 2006.09.25 10:37:00
Valljuk be, mindannyian vártuk a vasárnap estét, hogy mégis hogyan fogják szólítani Hajós Andrást a többi hatok. És hát úgy szólították, hogy hülye. Na jó, ez így nem lett kimondva, csak valami olyasmi, hogy nem tud, vagy nem szokott gondolkodni, de hát én meg…..
kommersz mihály 2006.09.25 13:11:19
Kedves Dr. Justizmord (amúgy gratula a névválasztáshoz, igazán találó)

Bocs tesó, nem állom meg, csak a pontosság (és a saját lelkiüdvem)kedviért. Aszondod hogy:

- A miniszterelnök elismerte hogy hazudott és nem csinált semmit.

KM:Uramisten, hát létezik önkritikus politikus???? Bocsi az érdemtelen analógiáért, de hasonlókat Széchenyi István is mondott depressziós rohamaiban.Sőt, még ilyenebbeket is. Szerintem húzzuk ki a nevét történelemkönyvekből, legalább marad hely Gömbösnek, aki mindig mindenben jó volt.

Nem a miniszterelnök állt ki az ország elé, hanem "kiszivárgott"
KM: Naná, majd fizetett hirdetésben lehozza.

- A miniszterelnök nem kért elnézést, hanem cinikusan szétkente a felelősséget.

KM:Bizony. Például Dávid "nem értek a focihoz" Ibolyára, meg Orbán "sohasem hazudtam, még a Nyírfa-ügyben sem" Viktorra,Csurka "nem vagyok antiszemita" Istvánra, és a szadi összes hipokratájára. Meg kell, hogy mondjam, Fletónak nehéz dolga volt.

Felháborodásukban az emberek az utcára mentek.
KM: Pontosítsunk: a szélsőjobb.Legalábbis a szittyamagyarok között egy szekfűs tüntetőt sem láttam.

A rendőrség nem védte meg az állami TV-t a randalírozóktól.

KM: Na, ez igaz. Persze hadd emlékeztessem dr. Justizmordot, arra, hogy a jobbos sajtó mekkora justizmordot sóhajtott, amikor 2003-ban a parlament elől elhajották a 88 lelkiismeretükkel bajlódó flepniseket. Másnap "brutális rendőrattakról" volt hangos a jobbos média.

- Ugyan a csőcselék már rég lehiggadt vagy sitten ül, a hírek még mindig a randalírozásról szólnak, a kiváltó okokról alig beszél valaki.

KM: Pontosabban másról sem beszélnek.Amúgy nézel tévét?

- Az MTV-ben több mint százmilliós kár keletkezett a randalírozások alatt, amit az adófizetők fizetnek meg.

KM: Tökigaz!A huligánokkal, a szervezőkkel közmunkába vakoltatnám újra a székházat. Persze egy-két politikus is beszállhat. (Választási arculatjavításnak sem lenne utolsó)

- Az MTV, mint a mindenkori kormány elvtelen szócsöve évről évre több milliárdot pocsékol el az adófizetők pénzéből, léhűtők tömkelegét tartva el, és ahol visszaélések sorozata lepleződött le. (l. számvevőszéki jelentések) amit az adófizetők fizettek meg.
KM:TESTVÉREM!!!!!!IGAAAAAAAZ!!!!! EGYETÉÉÉÉRTEK!!!! (Ps. Remélem a Magyar Rádióval is hasonlóan kritikus vagy.

- A miniszterelnök és közvetlen elődjének kormányzása alatt az ország költségvetés hiánya 2002 és 2006 között minimum megduplázódott, amit szintén az adózók fognak kifizetni.
KM: Nocsak, van egy közgazdászunk:)

Magyarországon a gazdaság szereplőinek jelentős része, (beleértve az aktív lakosság kb. 1 milliós részét) egyáltalán nem fizet adót.
KM: ...aki egyszemélybe biztos véleményű szociológus is. Emiatt én is lemondatnám Fletót. Le én a bitangot.Ahelyett hogy még szigorúbb lenne, és akkor nem csak a szentkoronáról papoló ezoterikusokat látnánk a parlament előtt, hanem valódi tömeget.

ÜDv:)