Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Spászmaher

2 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Elnyomatásunk minden újabb állomásánál a legalázatosabban folyamodtunk orvoslásért; megismételt kérelmeinkre, megismételt sértés volt a válasz. Az a fejedelem, akit minden tettében ilyen vonások jellemeznek, zsarnok, és nem méltó arra, hogy egy szabad nép uralkodója…..
Spászmaher 2013.05.24 23:05:16
@politologus:

Csak Csetnekit, a volt "kisnyilast" tudom idézni a Tanúból: "...fogsz te még egy nagyot csodálkozni!":-)
Spászmaher 2013.05.25 10:17:32
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Nem "alkotmányos kérdésekben" nem lehet népszavazást kezdeményezni, hanem az alaptörvényben kizárt, ill. az Országos népszavazásról és népi kezdeményezésről szóló törvényben kizárt esetekben (3 ilyen van, ebből egy érdemi tiltás: ha a kérdés nem tartozik az Országgyűlés hatáskörébe, a másik kettő vagy formai, vagy pedig visszautal az alaptörvénybeli tilalmakra - ld. itt: net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99800003.TV)

Az Alaptörvény az akábbi esetekben nem enged népszavazást (szó szerinti idézet):

"Nem lehet országos népszavazást tartani
a) az Alaptörvény módosítására irányuló kérdésről;
b) a központi költségvetésről, a központi költségvetés végrehajtásáról, központi adónemről, illetékről, járulékról, vámról, valamint a helyi adók központi feltételeiről szóló törvény tartalmáról;
c) az országgyűlési képviselők, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásáról szóló törvények tartalmáról;
d) nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről;
e) az Országgyűlés hatáskörébe tartozó személyi és szervezetalakítási kérdésről;
f) az Országgyűlés feloszlásáról;
g) képviselő-testület feloszlatásáról;
h) hadiállapot kinyilvánításáról, rendkívüli állapot és szükségállapot kihirdetéséről, valamint megelőző védelmi helyzet kihirdetéséről és meghosszabbításáról;
i) katonai műveletekben való részvétellel kapcsolatos kérdésről;
j) közkegyelem gyakorlásáról."

Ebből látható, hogy sok, az Országgyűlés törvényalkotásával kapcsolatos és ugyanakkor komoly társadalmi hatású téma létezik, amelyekben lehet népszavazni - de ezeket most nem részletezném.:-)
Spászmaher 2013.05.25 10:18:54
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Az országos népszavazásról és népi kezdeményezésről szóló törvény linkje helyesen:

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99800003.TV
ProgBlog Addig 2012.11.20 12:43:13
„Csak az az egyetlen csillag változott, ott a vezérlőterem képernyőjén, a fejük felett. Sárgás színe egyre világosodott, és mert tudták, hogy erősödnie kell, úgy érezték, minden következő szolgálatra – nem volt értelme más egységben mérni a nem létező időt –…..
Spászmaher 2012.11.21 08:30:00
@ninimimi:

Lásd a Lastres kommentjére válaszképp átküldött linket!

Bizony: Lastres hazudik - vagy az egész magyar sajtó!:-)
Spászmaher 2012.11.21 08:38:00
@Lastres:

Bocsánat: a fővárosiak mentek haza, így lett 84-76 a szavazatarány. Ha marad a 10, csatlakozáspárti fővárosi küldött, akkor 86-84 lett volna az arány.
Spászmaher 2012.11.21 08:28:24
@Lastres:

Hm... Ebből a tudósításból egészen más kép rajzolódik ki a történtekről:
index.hu/belfold/2012/11/18/az_lmp_nemet_mondott_bajnaiek_ajanlatara/#

Nem egyetlen napirendi pont volt, mint ahogy írod: "A küldötteknek két dologról kellett határozniuk: a párt 2014-ig folytatandó stratégiájáról, és a Csillebércen csak E14-ként emlegetett Együtt 2014 mozgalommal folytatandó együttműködésről és annak formájáról. A két kérdésről külön döntöttek, bár azok nyilvánvalóan összefüggnek egymással."

...És bizony, a több órán át tartó semmirevaló dumákkal elcsúsztatott végszavazás előtt számos vidéki küldött (egyébként elég fegyelmezetlenül!) lelépett, megváltoztatva ezzel a szavazás eredményét: ahogy múlt az idő, az inkább csatlakozáspárti fővárosi küldöttek közül a szavazás idejére jópáran hazamentek, míg az úttörőtáborban elszállásolt vidéki, és Bajnaiék tekintetében szkeptikusabb delegáltak értelemszerűen maradtak."

Úgyhogy, kedves Lehetmás Blog, te hazudsz! Ezek szerint már nálatok is megjelent a pártkutya intézménye?:-)
Valóságos LMP-cunami söpört végig az országon. Egyetlen médiumból sem maradt ki a párt szombati kongresszusának elemzése, kommentálása, bírálata. Az internet legmélyebb bugyraiba is eljutott az aprócska törpepárt karakteres döntésének híre. Bár azt néhányan már megírták,…..
Spászmaher 2012.11.20 20:53:35
@pierr:

Mondjuk úgy: sokaknál sokmindent valóban jobban tudok - mert nem akarok szubjektív lenni olyan kérdésekben és olyan problémákkal szemben, amelyeknél pedig általános a szubjektivitás,. különösen Magyarországon.

Szavazni rám... Hm..., maradjunk anniyban, hogy ha majd meglesz az az erő és jelölt, akkor értesítlek!:-) Bár akkor már magadtól is tudni fogod - feltéve, hogy képes leszel és akarsz is objektív lenni!
Úgy tűnik, kicsit fellélegezhetnek azok, akik nem szeretik Bajnai Gordont - a volt miniszterelnök ugyanis Gyurcsány legújabb buliján fog fellépni, többek között Szigetvári Viktor, Németh Péter (Népszava) és Kónya Péter (volt szakszervezeti vezető) társaságában. A Demokratikus…..