Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Politizátor

12 bejegyzést írt és 128 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„2.1. Dohánybolt nem működhet másik dohánybolt bármely bejáratától számított 200 méteres távolságon belül. 2.2. A 2.1. pontban foglalt rendelkezés akkor minősül megtartottnak, ha a dohányboltok (egymáshoz legközelebb eső) bejáratainak középvonalától számított…..
Politizátor 2013.11.30 18:32:14
@bbjnick: Akkor a dolog működik! Hamarosan a kontraszelekció megoldja a problémát a következő generáció számára is és az utazások pedig stimulálják a gazdaságot. A hamisítások pedig csak a vajszívű briteknél működnének, nálunk a NAV eltakarítaná őket. Ha pedig fizetnének az illetékeseknek, azzal az erővel (és költséggel) akár legálisan is csinálhatnák... :)
Politizátor 2013.11.30 19:31:55
@bulista: Valszínű a koncepció az, hogy macerásabb átmenni egy féldekásért Dániába mint leugrani az éjjelnappaliba az társasház aljában... az egyik ok, amiért mindenki fúj az egész nemzeti dohányboltosdira és amiért nem jó ötlet a plázás bolt sem (túl könnyű hozzájutni). Nyilván most a mutyilehetőséget leszámítva a rendszer akkor jó, ha elég macerás ahhoz, hogy az emberek kevesebbszer menjenek vásárolni, de nem annyira macerás, hogy megérje növelni a svarcolást.
TComment Legyen ingyenes a BKV! 2013.07.24 06:45:00
Nem a következő kampány egyik kispártjának demagóg lózungja ez, hanem egy valós lehetőség. Máshol már meglépték. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Van olyan, hogy a legütősebb felvezetés sem készít fel egy hír drámaiságára. Ha ezt a cikket mobilon, állva olvassa, inkább üljön le. Ha ül, kapaszkodjon meg valamibe erősen. Gyöngyösi Márton helyreigazítási kérelmet juttatott el az Indexhez. Szerinte a december 7-i, Vona…..
Politizátor 2012.12.13 20:22:45
Most nem azért, de tényleg. Szó szerint azt kérte, hogy a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személyek (mint fő halmaz) közül a közelebbről meg nem nevezett ("bizonyos") típusú kockázatot jelentő (alhalmaz) és zsidó származású (nem vallású - tehát a zsidó etnikumhoz tartozó, amely bár kétségtelen komoly diaszpórával rendelkezik, de deklaráltan a mai Izrael területét tartja őshazájának) személyek (rész-részhalmaz) listáját szeretné összeállítani, abból is főleg akik a kormányban és az országházban vannak (rész-rész-részhalmaz). Nyilvánvalóan a képviselő úr kicsit lazán használja a mindennapi életében a "zsidó" szót, egyenlőségjelet téve a Moszad ügynökei és Réz András között. Ez ciki. Amit mondott abban csak az látszik, hogy ilyennek nem kéne politizálnia és NEM az antiszemitizmusa miatt, hanem amiatt, hogy nem tud pontosan és PC módon fogalmazni. Tök nyilvánvaló, hogy nem sárga csillagról és zsidólistáról beszélt, hanem a feltételezése szerint létező konkrétan izraeli kötődésű kémekről, pénzelt politikusokról. Míg a legtöbbünk számára ez valószínűtlen feltételezés, azt érdemes megjegyezni, hogy komoly mennyiségű izraeli tőke van az országban cégekben, ingatlanban és nagyértékű (kül)kereskedelmi érdekeltségekben is, valamint Magyarország azon területek közé tartozik ahová a zsidóság történelmi szinten kötődik. Vagyis az amúgy is hirhedten kemény érdekérvényesítő, nem mindig a szabályok szerint játszó Izrael számára fontos lehet, hogy mi történik a polgáraik pénzével, még akkor is ha ez nem nemzeti szinten történik (vagyis nem az izraeli kormány terve ez), hanem érdekelt magán nagytőkések saját csatornáin keresztül. Persze az más kérdés, hogy ezt más nációk és polgárai is megteszik különböző szinten és formában, de a Jobbiknak ez a heppje és ettől retteg. Azonban a nácizás szerintem natúr hangulatkeltés. Nincs szó fehér felsőbbrendűségről, ideológiai alapú megkülönböztetéséről, nincs szó a zsidók (cigányok, etc.) szegregálásáról a társadalmon belül, vagy kiírtásáról faji alapon. Kultúrális problémáról, közrendi problémáról, xenofóbiáról van szó, társadalmi osztálykülönbségről is talán, és ebben az esetben elsősorban natúr piacvédelemről. Ha nagyon össze kellene foglalni amit akarok mondani: helyettesítsd a "zsidó" szót "orosz"-ra, írjunk 1992-t és érteni fogod. Szerintem.
Az Európai Bizottság szerint sérti a szabad szolgáltatásnyújtás és letelepedés szabadságát, hogy a kormány (állam) kikúrta a francia utalványforgalmazókat a béren kívüli juttatások piacáról. Egészen pontosan a piacon vannak, csak épp nem bocsáthatnak ki kedvezményes…..
Politizátor 2012.11.22 13:19:09
@Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!: Szerintem azért nincs Suzukijuk a desztóknak, mert jogszabály írja elő, hogy egyenlő eséllyel induljon bármilyen gyártmány egy közbeszerzésen. És ha nem így lenne, az EU pattogna. Nyilván más a lobbisúlyod, ha EU alapítóként, 6,5 Magyarországnyi lakossággal, 15 Magyarországnyi területen garázdálkodsz 18 Magyarországnyi GDP-vel...
Ahogy egy korábbi posztunkban hírt adtunk róla, a független színházak létüket érzik veszélyben a Nemzeti Erőforrások Minisztériuma forrásmegvonása miatt. Videóüzenetet is készítettek, hátha: A Minisztérium se volt rest, visszavágtak. Szintén a youtube-on: A Nemzeti…..
Politizátor 2012.11.12 12:08:24
@sárospataki lány: Olvass feljebb, kommentre volt reakció, de a cikkben/videóban is előkerült a jegybevétel mint forrás.

Ami pedig az 'egymás mellett létezést' illeti: Továbbra is csak a művész-oligarchák és pár szerencsés egymás mellett létezéséről beszélünk. Jelenleg egy elég szűk és elég részrehajló réteg mondja meg, hogy ki a támogatott művész, kinek jár az apanázs, és ki a kutyaütő.
Politizátor 2012.11.12 14:06:11
@sárospataki lány: Nincsenek függetlenek. Pontosabban azok a függetlenek, akiknek nincs befolyásuk az állami pénzekre és nem kapnak belőle (és némileg cinikusan: azért függetlenek MERT nem kapnak belőle).
Politizátor 2012.11.12 18:44:21
@kamarti: Nagyon rossz tipp...ráadásul láttam a dolgot az állambácsi oldaláról is igen mélyen belülről vagy 10 éven keresztül... a legtöbb független társulatnál a tagok (színész, táncos) nem teljes állásban dolgoznak, de legalábbis nem az a kizárólagos bevételük. A legjobb esetben több társulatban, előadáson, haknin, mellékesen zenekarban, musical/revü stílusú szervezett haknin, stand-upon, rendezvényeken műsorvezetőként, pilates edzőként, vagy - amatőröknek - táncoktatásból, modellként, statisztaként, masszőrként etc. rakják össze a betevőt, de legalább belefolynak társulat menedzsmentjébe, esetleg más non-profit nem-táncos melóba is, esetleg saját maguk is szerveznek valamit. Nyilván mindenki arra gyúr, hogy csak ebből élhessen meg, de ez igen keveseknek adatik meg és még annál rövidebb ideig. A táncosoknál szinte az egész társulat simán lecserélődhet pár év alatt. Színészeknél nyilván kevésbé ez a helyzet, de ott sokkal több a lehetőség a mellékesre is.
Ha a kormányzat és az ország vezetői sorozatos hibái hátterében egyszerűen csak a butaság és a felkészületlenség állna, ahogy az sokáig legalább "remélhető" volt, már akkor sem lenne épp rózsás a helyzet, ennél azonban sajnos úgy tűnik, sokkal aggasztóbb a valóság. Mára…..
Politizátor 2012.07.28 13:51:48
Örülnék, ha az Orbánszidás mellett valaki alternatívát tudna felmutatni.

A Fidesznek legalább valamekkora ereje van és ezt Orbán tökéletesen látja. Az ellenzéknek jelenleg semmi sincs a kezében, az egyetlen politikailag reális alternatíva egy választás esetén (horrible dictu) a Jobbik.

Ezt sikerült kitermelnie ennek az országnak. Nektek, nekünk. Ha a 9 millió nyavalygó nemzetéből sikerülne találni pár olyat aki ért is hozzá, meg is bízható és ráadásul támogatása is van...de mivel a nyavalygóknak ígéretek és erő kell ehhez, ezért Orbán _politikája_ - annak minden gyengesége ellenére - a reális megoldások legjobbika. Ennek tetejében ha sikerül gazdasági sikereket elérniük belátható időn belül (olyan műsiker is sokat mond, hogy pl. az euróárfolyam nem megy fel szokás szerint 290 fölé ősszel), akkor viszont pont ellenkező előjellel fog lecsapódni az egész putyini életérzés.

Ami pedig a félázsiait illeti, teljesen egyetértek: a magyaroknak közük nincs a környező népekhez, még a balkániak is nagyon mások. Szlávia közép-keleti részén lakunk jobbról germánokkal délről latinokkal, délkeletről a szlávok után török népekkel körülvéve, olyan nyelvet beszélünk amihez még közelítőleg hasonló sem létezik a bolygón és ha valamiről akkor hatalomról és annak befolyásolásáról nagyon más elképzelésünk van. Cinizmusunk messze kirívó a régióban és ennél már csak a rablógazdálkodásban való hitünk erőteljesebb.
Sade az első utalás után felszámolta budapestbankos devizaszámláját, amikor kiderült, hogy pénz fogadásáért is fizetnie kell. Máshol nem? A Budapest Bank szlogenje szerint ha elégedett vagyok, mondjam el másnak is, ha nem, akkor nekik...de ez olyan vicces, hogy muszáj mindenkivel…..
Egy érdekes olvasói levelet olvastam az egyik újságban ma. Így szólt: Egy újabb törvénymódosító indítvány a devizahitelesek megsegítését nem az ingatlan 30 millió forintot meg nem haladó értékéhez, hanem az eredetileg felvett, 30 millió forintot meg nem haladó összeghez…..
Kép:csepelinfo.huA kormány leszállítja a tankötelezettség korhatárát 16 évre. Titkos hatástanulmányuk szerint ez kallódó szakképzetlen fiatalok tízezreinek megjelenésével és több ezer pedagógus elbocsátásával fog járni!Találós kérdés: melyik kormány tesz olyan lépést,…..
Politizátor 2012.03.04 11:53:33
@Di622: Én igen. Sőt gázost és asztalost is. Nyilván ott sem mindegyik, mert mint mondtam nem a végzettség, hanem a lustaság a döntő. Szerinted a jogi végzettségűek száma és az X5-ösök száma amúgy miként aránylik? A jól menő ügyvédek igen kis százalékát teszik ki a teljes jogászpopulációnak.

Konkrétan van olyan asztalos ismerősöm, aki építőmérnök diplomával is rendelkezik, de otthagyta a pályát és asztalosként sikeres, olyannyira, hogy milliárdosoknak kapkodnak utána és több hónapos városlistája van... és nem művészi munkákat csinál (mondjuk szerintem megszervezi ha faragás kell a bútorodba) hanem mezeit, csak méretre, garanciával és jól.
Politizátor 2012.03.04 18:08:42
@Baldrick68: Ember, nem adócsaló, számlagyáros, csempész és más trükköző, nagy profitrátával rendelkező vállalkozóról beszélünk, hanem melósról. Magyarország közel 1 millió vállalkozásából csak alig 10% az amely nagyobb forgalmat tud felmutatni mint az egyéves kereset és ebből tisztességgel van rendes közép és nagyvállalat is. Amúgy az a párezer szélhámos sem a kötelező oktatás 2 évvel hosszabb volta miatt szedte meg magát... Ügyvédből viszont sokan nem a végzettségüknek megfelelő melót végeznek és nem egyet ismerek személyesen (van valamennyi közöm egy jogi egyetemhez) aki simán munkanélküli, vagy olyan kulimunkát végez, amiért kevesebbet kap, mint egy kőműves.
Politizátor 2012.03.04 18:13:17
@kronstadt: Ebben azért szerepet kap az is, hogy a társadalom kicsit idealista. Per definitionem az intelligencia normáleloszlása miatt a populáció 7,5%-a simán értelmi fogyatékos, csak szeretünk politikai korrektségből úgy tenni, mintha az IQ-nindzsáknak is azonos esélyük lenne a Mensa-tagokkal szemben.
Orbán Viktor tegnapi kicsit puhára sikeredett "State of the Union" beszéde után elözönlötte a sajtót és a blogoszférát a középosztály hatalmának megerősítésére tett kijelentéseinek kritikája. Ami a vicces, hogy mindenki úgy értelmezi a 'középosztály' fogalmát, ahogyan…..
  Jakab Andor írása felvillanyozott, s ehhez jött még az The Economist vezércikke arról, hogy az amerikai gazdaság lassan elveszik a sok szabályzat és törvénykiegészítés útvesztőjében. Jakab Andor jól látta meg, hogy a mai magyar politikai irányvonallal az a legnagyobb baj, hogy még mindig a…..
Nem vitás: történelmi időket élünk, és bizony a bérletpénznek: a havi, fejenként 4-10 ezer forintnak a családi költségvetésben sokkal jobb helye is lehet. Ennyi pénzből elvihetjük kedvesünket egy romantikus vacsorára a környéken, de a gyerekeket is elküldhetjük moziba, ha…..
Politizátor 2012.02.15 23:56:19
@combo: Segítek. Amikor beszerelték a mai NEFMI épületében (még egy elődminisztérium idejében) azokat a méteres átmérőjű guriga budipapírokat, akkor valaki azzal nyitott, hogy ellopta az egyiket az 5. emeletről. A szerencsétlen portás nem tudott teljesen napirendre térni afelett, hogy A) hogy az isten haragjába tudta levinni észrevétlenül a malomkerék méretű budipapír-tekercset B) hogyan vitte ki a beléptetőrendszeres kapun (ki lehet, csak neki kell készülni és szinte biztos, hogy csak minisztériumi ember tudta csak megcsinálni) C) mi a büdös fenének kell valakinek ezer méter smirgli finomságú ipari budipapír (pláne ha köztisztvis)?

@Modoros: tudod ugye, hogy amit leírtál ebben a formában nem sajtószabadság, meg véleménynyilvánítás, hanem bűncselekményre felbujtás (ráadásul nem is egyre)? Szokott tetszeni, hogy mindenki hörög mi nem tetszik neki és hogyan protestál ellene, de közben sokszor a másik oldalon ezek okozzák a problémákat. Az egy dolog, hogy bliccelsz, de amikor majd nem lesz BKV akkor majd mész kövezni az államot, hogy elkúrta? Ez az ország összefüggés vonalon nagyon gyenge...
Politizátor 2012.02.16 02:23:22
@dr. Bubó: @shitgun: A cikkben nem a bliccelésre felbujtás a probléma, hanem a hivatalos személy megvesztegetésére felhívás (BTK 253.§ (2)), ebben az esetben ráadásul minősítve...
A ne fájjon politikájával eljutottunk oda, hogy már nincs miből kifizetni a nem dolgozó és adót nem fizető polgárok, az emiatt nem hatékonyan működő cégek és a szőnyeg alá söprés politikájának mellékhatásaként kialakult színpadállam és érdekkörei költségeit. Most…..
  „Kétségkívül az volna a legtermészetesebb, ha mindenkor a legjobb állna az élen, a legokosabb és a legtöbbet tudó, a legerősebb és a legvértezettebb, az a szem, amely legmesszebbre lát előre is és hátra is, ama világító gyújtópont, melyben a világ minden sugara…..
 Általában hajlamos vagyok úgy gondolni, hogy a problémák (igen, minden egyes probléma) megoldhatóak azzal, hogy az ember beszív (a szó füves és alkoholista értelmében egyaránt). Nem azért, mert akkor effektíve tényleg megoldódnak a dolgok, nem, ahhoz sajnos tenni is kell…..
Politizátor 2012.01.28 20:39:29
Ez egy olyan tabu, ami szerintem többet segít az alkohol és dohánylobbinak, mint amitől megvéd. Az ember egy sor tudatmódosítóval él a kávétól, teától, a csokin, az alkoholon, nikotinon, füvön, gombán, ópiátokon át a szintetikus drogokig. Ami a kérdés, hogy hol húzza meg a társadalom a vonalat, ameddig az államnak lehetőséget (mitöbb: jogot) ad, hogy előírja az embereknek mit lehet és mit nem. Alapvető kérdés egyáltalán az, hogy az államnak miért kell bármit is megtiltani. Nyilván kell, alapvetően a kölcsönös együttélés szabályait kell betartatnia, de mi tartozik bele? Ha az ember tönkre ihatja magát és családját, mert felnőtt ember és joga van hozzá, akkor miért te tehetné ezt meg más tudatmódosító szerrel? Hol legyen a vonal, ahol már a társadalmi hátrány olyan mértékű, hogy az átlagember nem képes hatékonyan fellépni ellene?
Ameddig azon győzködjük egymást, hogy a fű, vagy akár a pszilocibin (gomba) nem is annyira szörnyű, mint a jelenlegi üldözött státusza sugallja és engedje meg már az állam, addig ez egy olyan politikai kérdés marad, ami nem a droglegalizálásról szól, hanem életmód és gondolkodásmód rákényszerítéséről az állam által. Ha azzal foglalkoznánk (ami nem csak drogkérdésben probléma), hogy az állam hatásköre meddig terjedhet és milyen módon formálhat egy állam jogot egy kérdéskör szabályozására, az sokkal inkább érdekes. Elvileg erre lenne az alaptörvény. Sajnos itthon az alkotmány (ez előző is) amióta létezik csak egy propagandaanyag, nem pedig minden jogszabály alapját képező dokumentum, aminek a szelleme és szövege szerint kellene összeálljon a jogrendszer.
Amiben élünk nem a tömeg mandátuma alapján működő demokrácia, hanem kalózsziget, ahol a kalózvezérek uralkodnak, és bár a nép rabolhat ha tud, de sok beleszólásuk nincs abba ami a kalóztanácsban történik. Egy jó kalózfilmben legalább két jelenetenként egyszer valaki…..
Óriási méreteket ölt az elhidegülés a politika intézményes formáitól, gondoljunk csak arra, hogy milyen hatalmas azoknak az aránya, akik semelyik pártra sem szavaznának, ha most hétvégén lennének a választások. Ugyanakkor pár nappal vagyunk a kormánypárti gigatüntetés után,…..
A demokráciát nem a kormány veszélyezteti. A kormány és a vele kapcsolatosan megfogalmazott aggályok, kritikák csak a tünetei egy nem igazán működő demokrácia betegségének. Ugyanis a polgárok nem tudnak és nem akarnak különbséget tenni tény és propaganda, meggyőződés és…..
Politizátor 2012.01.24 13:47:46
Szinte már alátámasztásként jelent meg, hogy a Klub Rádiót nem is annyira a Fidesz mintsem a saját ügyeskedésük némította el. Kaptak (!) 120 milliót a hallgatóktól és kevesebb mint a felét ajánlották csak fel.

index.hu/kultur/media/2012/01/24/nmhh_nyolcmillion_mult_hogy_nem_a_klub_radio_nyert/

Itt a klubrádió oldaláról a kritika: www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=137645

Szerintem ez annyira ciki, hogy az már fájdalmas. Nemzetközi botrány a sajtószabadságról, amikor igazából csak ügyeskedtek mások pénzével és amikor bebukták ment a kenegetés, hogy nem is a pénzről volt szó. Akkor most a kormányzat elnyomó, vagy a Klub Rádió mohó. Már előttem lebeg a Jobbikos propagandaszöveg: "adománysikkasztó médiabűnözők".
Politizátor 2012.01.24 16:05:42
@nekemtökmind1: Neelie Kroes haha. Harcos feminista, aki horoszkóp alapján hoz döntéseket és maffiózókkal üzletel? Nem hiszem, hogy a tények gátolni fogják a politikai céljai elérésében. :)

Ami pedig a frekvencia gazdálkodást illeti, csaknem mindenhol pályáztatnak, a legtöbb helyen a hírközlési hatóság nem is független szervezet (pl. az FCC, NTIA vezetőjét, tagjait az USA-ban az elnök jelöli ki).

westwing.blog.hu/2012/01/24/adomanysikkaszto_mediabunozok
Kiricsi Karola NMHH szóvivő sajtótájékoztatón közölte: a Klubrádió, mint minden pályázó, ismerte a frekvenciapályázat értékelési szempontjait és az objektív [számszerűsíthető] kritériumok alapján adható pontszámokat, tehát vélhetően tudatosan adott be látványosan…..