Regisztráció Blogot indítok
Adatok
.wilson

12 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Checkpoint 3x10: A Bethesda 2017.06.04 23:53:12
Muszáj megint egy kis patreonozással kezdeni a posztot. Ezt az adást másfél hete vettük fel (előre dolgoztunk, mert nekem a héten családi programom volt), és akkor még csak két napja indult el a Patreon-oldalunk. Még a felvétel alatt is jöttek újabb és újabb támogatók, ezért ebben az adásban még nem…..
.wilson 2017.06.09 11:31:05
@Chessterfield: Igen, de beszélgetés közben, pláne rögzítve hibázik az ember :)
Tudom, hogy a blog olvasói között az az általános vélemény, hogy ma már csak a hülyék vesznek nyomtatott gamer lapot, de akkor is van itt valami, ami érdekes fejlemény: a Gamestar mostantól nem ad lemezmellékletet az újság mellé. Na, azért nem ment el az eszük teljesen,…..
.wilson 2014.08.14 09:10:02
@dumdidum42: Az a 2000 forint mar vagy het eve annyi. Mondj meg egy dolgot a vilagban (az oxigent leszamitva) ami het ev utan is ugyanannyiba kerul, mikozben az eloallitasi koltsege nem csokkent, sot?
Sok seggfeje van ennek az egész videojátékosdinak (a listagyártás Mekkája, a Cracked már többször is foglalkozott a témával), de akkora böszmeséget, mint Angel "ZilianOP" Hamilton csinált a héten, még mi sem láttunk. ZilianOP neve elsősorban azoknak mondhat valamit, akik…..
A brit indie folk reneszánszát éli Nagy-Britanniában, amelynek legsikeresebb formációja, a nyugat-londoni Mumford & Sons Magyarországon ad koncertet jövő tavasszal. A négytagú zenekarnak 2010 hozta meg a nagy áttörést a Mercury Prize-ra is jelölt Sigh No More bemutatkozó…..
IDDQD Torta helyett robot 2012.09.20 14:00:00
Ha valamit megtanítottak a realityikkel és áldokukkal telitömött, már már csak névlegesen ismeretterjesztő csatornák, akkor az, hogy az új-zélandi határon dolgozó őrökkel semmiképp sem érdemes kekeckedni, banánt, almát, más gyümölcsöt csak úgy nem lehet bevinni az országba,…..
.wilson 2012.09.20 14:19:45
@vargatom: Köszi, ez nekem kimaradt, beszúrom! :)
Webes képregényből az egész videojáték-kultúra meghatározó részévé válni nem kis teljesítmény. A Penny Arcade párosához ezernyi dolog köthető, például ők irányítják a Child's Play-t nevű alapítványt, amely nagyszabású gyűjtésekkel, játékleárazásokban való…..
Tegnap zárta negyedévét a Take-Two, ami a játékvilágban mindig izgalmas esemény. A sajtó általában vaskos, számokkal, összegekkel és dátumokkal teli dokumentumba ássa bele magát, megnézve, az elmúlt időszak játékai hogyan is szerepeltek a piacon, a részvényesek pedig…..
„Íme az internet legöregebb Battlefield 3 játékosa” – hirdeti a lenti kép. „Eközben a legidősebb CoD -júzer épp betöltötte a tizenkettőt!” – kontrázik egy komment. Ez persze vicces, de azért gondoljunk csak kicsit bele: már felnőtt egy generáció, akinek nincs sok…..
.wilson 2012.07.17 14:44:22
Vannak biztos pontok az ember életében: a Counter-Strike-kal, a Team Fortress-el vagy épp a Quake-kel biztos, hogy páran már a kiadás napja, évtizedek óta játszanak. Vagy alkalmanként, vagy rendszeresen, az viszont kifejezetten ritka, ha valaki folymatosan, éveken át játszik valamit,…..
.wilson 2012.06.13 12:23:48
@studkell: Köszönöm szépen, teljesen jogos, minden alkalommal kénytelen leszek bocsánatot kérni - mentségemre legyen mondva, én és a magyar nyelv szabályai örökös, soha véget nem érő harcban állunk egymással mióta az eszemet tudom.
Hosszú még az út, amíg a videojáték-sajtót tényleg újságírásnak lehet tekinteni - a zsákszámra osztogatott ingyen játékok, a kiadó által fizetett stúdiótúrák, a szinte kizárólag pozitív előzetesek és a jövőbeni hozzáféréssel sarokba szorított írók nem éppen…..
.wilson 2012.06.08 14:30:17
@MrEd: Tálibok afganisztánban, te lenni amerikai katona, menni megölni őket mind.
IDDQD Húszéves a PC Guru 2012.06.07 11:15:00
1992 júniusában elindult, és azóta kisebb kilengésekkel ugyan, de tartja magát a nyomtatott gamersajtó egyik oszlopa, a PC Guru. Tavaly nagyjából ilyenkor épp arról volt szó, hogy bedől az újság, még mi is vertünk néhány szeget a lap koporsójába, de soha ne tévedjünk kisebbet…..
.wilson 2012.06.07 12:27:50
Nemcsak sztárjai, de ügyeletes bohócai is vannak a játékiparnak. Az IDDQD-n 2010-ben már volt egy lista a játékvilág legnagyobb suttyóiról, és most a kétes hírű hősök csarnokába egy újabb nevet is bevéshetünk: Denis Dyackról, a Silicon Knights alapítójáról van szó, aki…..
.wilson 2012.06.05 11:31:33
@-=Flatline=-: Annyira, hogy rajongói oldalt csináltam neki.

A remake-nek és az első résznek semmi köze egymáshoz, ha arról van szó, tetszett-e vagy sem - ahogy mondjuk te rajonghatsz az eredeti Back to the Future trilógiáért, de gyűlölheted az új változatot, ha valaha elkészül. (remélhetőleg soha)
.wilson 2012.06.05 11:39:34
@-=Flatline=-: Nem is azt vitattuk szerintem piacképes-e vagy hogy mennyire hű az alapanyaghoz, hanem azt, hogy jó-e - ezt megállapítani nem fogjuk, mert SZERINTEM nem , szerinted meg igen, a saját véleményemhez meg ragaszodnék (ahogy te is), ha megengeded :) Számomra a Twin Snakes továbbra is egy túljátszott, borzalmas megerőszakolása egy korszakalkotó játéknak, a Silicon Knights pedig csapnivaló fejlesztő, akkor is, ha fogják a kezüket, akkor is, ha épp nem.
.wilson 2012.06.05 11:42:04
@-=Flatline=-: A negyedik rész volt az, ami végleg kiábrándított az MGS sorozatból és a Kojima rajongásból.

A DMC sorozatot pedig a kezdetektől fogva gyűlölöm :)
IDDQD Fantasy az állam pénzéből 2012.05.29 09:10:00
A GQ remek, a Sportgézán is publikált tanulmánya alapján az amerikai kosárlabdázás nagyjai karrierjük végeztével nem a dicső nyugdíjba, hanem a csődbe menekülnek. (Ugye, mindenki hallotta már, hogy a pályán mindig zseniális Michael Jordan állítólag az életben súlyosan…..
.wilson 2012.05.30 18:48:08
Nem friss hír, de annál érdekesebb: nagy bajban a Sega. A rolót ugyan nem húzzák le, de a negyedévet nem nyereséggel, hanem súlyos, 7 milliárd jenes (majdnem húszmilliárd forintos) veszteséggel zárják. Ízlelgessük kicsit ezt a számot és közben gondolkozzunk el azon, hogy 1.…..
A Tim Schafer-játékról szóló poszt alatt került elő a kommentekben egy 2009-es oldal a Double Fine (Schafer cége) honlapján, amin maga Schafer íjra le, hogy annak idején hogyan került a Lucasfilmhez (és így a játékiparba), illetve hogy kik utasították el, mielőtt a Lucasfilmnél a…..
.wilson 2012.02.14 19:41:21
A történet és ehhez hasonló anekdotákkal tömve van a világ egyik legszebb, de sajnos nem a legigényesebb vg könyve, a Rogue Leaders: The Story of LucasArts, polcom ékessége:

www.amazon.com/Rogue-Leaders-LucasArts-Rob-Smith/dp/0811861848

Minden kalandjátékosnak, klasszikus Star Wars játékrajongónak kötelező.

Kalandjáték témában pedig a HG101 zseniális, emberölésre is alkalmas súllyal rendelkező monstruma:

hardcoregaming101.net/book.html
.wilson 2012.02.14 19:56:29
@peterszky: Ezt így fejből nem nagyon tudom, az amazon árai mindig barátságosak.
"Kalandjátékok: a stílus, ami mára csak az emlékekben, az álmokban és Németországban létezik" - Tim Schafer márpedig tudja, miről beszél, hiszen tettestársaival ő követte el a kilencvenes évek elején minden idők legjobb kalandjátékait. Nevéhez fűződik a LucasArts…..
.wilson 2012.02.10 16:21:02
@Van: Nem feltétlen az összes, de a nagyrésze igen - a Monkey Islanden, zak mckracken-en, Dig-en, Full Throttle-ön, Indiana Jonesokon nőttem fel és talán a Longest Journey / Dreamfall volt az utolsó igazán nagyot ütő, remek kalandjáték élmény. A német játékok egyike (na jó, maximum 2) volt egyáltalán nem sótlan / jellegtelen, az újak egyenesen borzalmasak. Persze nem akarok én senkit megbántani, de ha lenne időgépem, lelőném azt, aki rávette a németeket, hogy kaland és szerepjátékokat készítsenek :)

A Grey Matter még mindig itt pihen a polcon, csak egy-két órát játszottam vele, szóval ki tudja, lehet Jensen az (állítólag) középszerű játékával is jobb élményt ad, mint a többi újdonság.

Kivétel: az indie kalandjátékok nyugatról, lásd Gemini Rue.
IDDQD Paul, a leghülyébb pr-os 2012.01.19 18:39:00
(Üdvözöljétek, alkalmi vendégszerzőnket, druszámat, W-t, akit több játéklapnak is írt/ír, ráadásul David Hasselhoff-rajongó, már csak ezért is szívesen látjuk itt.)Mindenkinek van legalább egy horrortörténete egy trollról, aki keresztbe tett neki a hivatalban, eladója, aki a…..
.wilson 2012.01.19 21:58:18