Regisztráció Blogot indítok
Adatok
incze

0 bejegyzést írt és 7888 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        Magyarországnak tíz év múlva X darab nemzetközileg kiemelkedő és Y darab rendkívül képzett, élvonalbeli mesterséges intelligenciával, gépi tanulással, adattudománnyal foglalkozó kutatóra, fejlesztőre, Z darab a mesterséges intelligenciát napi szinten alkalmazni képes mérnökre,…..
incze 2021.04.28 08:13:06
@Geo_: ahogy johnson pajtás mondta volt, inkább álljanak a hullahegyek, mint hogy lezárás.

most is ez van: inkább.

a hulla úgy is csak sttisztikai módszertan, legfeljebb fagyasztó konténerek kellenek hozzá, meg három műszakos krematóriumok. a kormányzat felelőssége, hogy mindenkit halálra vakcináljon a legjobb minőségű keletivel. a vészhelyzetet meg amúgy is hosszabítjuk bicskéig, ha van járvány, ha nincs, túl kényelmes ez a parancskormányzás, de azért nem árt, ha a mogyorók érzik, hogy nagy baj van, ám egy erős oltalmazó kéz megvédi őket a békétlenkedő, széthúzó buzzancsoktól (ha a hullazsáktól nem is).
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
incze 2021.04.27 07:40:45
@libernyák: mindenféle egyebet félretéve el lehet gondolkodni, hogy az a 40 a 100 ezerből (0.4 ezrelék) mint mond a pedagógus szakma kockázatosságáról. ez most itt csak egy (nagyon is támadható) tisztán illusztratív gondolatmenet lesz, remélem nem érted félre.

ha egy pillantást vetsz mogyoróföld covid-halálozási korfájáta - flo.uri.sh/visualisation/4731921/embed -, akkor azt látod, hogy ez a 0.4 ezreléknyi covid-halálozás a 47 éves nőket jellemzi (mondhatnánk, bingó!, a pedagógusok többnyire nők, és a pedagógus átlagéletkor 47 év körül van).

a baj csak az, hogy ez az ábra a mai helyzetet ábrázolja, a "harmadik hullám" (egyelőre) konyuló ágában/platóján, míg a pdsz felszólamlása február végén, a "második hullám" (akkor még) erősen lecsengő ágában hangzott el. a szomorú helyzet az, hogy akkor még félannyi halott volt mogyoróföldön (~14 ezer) mint most van (~26.8 ezer), így a 47 éves női korosztány covid-halálozási rátája akkor kábé a fele lehetett a mostaninak. vagyis az az akkori 0.4 ezrelék akkor kérszerese volt ennek az illusztratív célú mérőszámnak (a pedagógusok átlagéletkorának megfelelő női korosztály covid-halálozási rátája).

ha nem hiszel is a szimpla logikának, miszerint, ha ez a vírus leginkább zárt térben beszéddel, énekléssel, leheléssel, köhögéssel, tüsszentéssel terjedő csöppfertőzés (ami nagyjából egy pedagógus munkahelyének a körülírása), akkor azt gondolom, hogy az az általad kevésnek gondolt 40 halott, sajnos, nagyon is alátámasztja, hogy a pedagógusok jóval kitettebbek a fertőzésnek az átlagnál.
incze 2021.04.27 15:40:50
@Kettes: ja, ez tényleg csak egy vállaltan manipulatív illusztráció akart lenni, meg sem próbáltam utánamenni az adatoknak, azok mindegyike rossz.

- pedagógus nem 100 ezer van, hanem ki mit számol hozzá (adott esetben a pdsz kik körében vizsgálódott, kikről beszélt)
- egy qubit cikkből kiderül, hogy a pdsz száma egy "akiről tudunk" típusú szám
- a pedgógus átlagéletkort fejből mondtam, de az nagyjából stimmel (47.6), most rákerestem (eduline.hu/kozoktatas/20190624_OECD_tanarok_felkeszultseg ) viszont semmi jelentősége
- ugyanabból a qubit cikkből az is látszik, hogy a pedagógusok korfája nem egyezik a demográfiai korfával, a 30-60 év közöttek jelenléte túlsúlyos (enyhén növő életkorral), a 60 fölötti és 30 alatti csoport kicsi, így a körükben a demográfiai korfánál valamivel kisebb halálozás lenne várható (csak sacc)
qubit.hu/2021/02/12/a-tanarok-a-frontvonalban-dolgoznak-otoduk-megfertozodott-de-meg-csak-nem-is-szerepelnek-az-oltasi-tervben

egyszerűen csak azt akartam mondani, hogy mielőtt azt mondja valaki valamire, hogy kicsi, nézze meg, miről beszél.
     ABC News.   Official: Chinese vaccines' effectiveness low.   Washington Post.  Effectiveness of Chinese vaccines not 'high' and needs improvement, says top health official.   Al Jazeera.    Chinese vaccines' effectiveness low, official admits.   Mandiner.     Vágó István még mindig a kínai…..
incze 2021.04.25 17:56:21
@AdvocatusDiaboli: hát hallani nem hallottam ilyet, de egyfelől aki ezt közzéteszi, az mindenképp a rezsim harcos ellnsége. ha egy mogyoró kap egy ajándék védettségi igazolást, akkor jól jöhet ez még alapon meglapul, szóval nem várható, hogy az ilyen esetek, ha vannak, ki is tudódnak. másrészt, ami tudni a vakcináció tripla omg "informatikai" hátteréről, abból nagyon világos, hogy tömegesek az ilyen, és másmilyen hibák. olyan faszi pl. volt a, akit papíron már beoltottak, pedig nem. hogy kapott-e védettségi igazolást, nem tudom, tehát ez nem válaszol a kérdésedre. - telex.hu/koronavirus/2021/02/05/oltas-vakcina-taj-szam-adminisztracio-hiba-felreertes-pecs-semmelweis-egyetem

de a lényeg az szerintem, hogy ez a vacak így kiadva az égvilágon semmit nem jelentene akkor sem, ha számszakilag korrekt informatikai háttérrel bocsátanák ki. a főkipcsák szerint a járványkezelés annyi, hogy mindenki meg kell döfni, oszt jónapot, a többi oltásellenesség.
incze 2021.04.25 18:09:04
@mafi mushkila: a taj se komoly, oda akármit begépelhetsz, a kutya sem ellenőrzi, hacsak a későbbi kézi adatátírás sornán nem.

amennyi kiderült innen-onnan az,, hogy a "regsiztráció s" "adat"halmazt szorgos kezek viszik át egy másik rendszerbe, ennek során történhet aztán bármi: ellenőrzi a tajt, amit, ha te nem gépeltél el (ha egyáltalán megadtad), elgépeli ő, esetleg összenézi lakcímmel, esetleg nem - kurvára minden lehetséges. "regisztrációkor" egyedül az email egyedisége van "komolyan véve".
incze 2021.04.25 21:25:31
@mafi mushkila: @AdvocatusDiaboli: csak hogy ne a levegőbe beszéljek, az imént "regisztráltam" az alábbi adatokkal:

- Kovács Atanáz (főhatjás az aranyember előtt)
- Sülysíp ("elgépelve", nincs ilyen)
- 2247 ("elgépelve", nincs ilyen, Sülysáp 2243 van)
- Kossuth tér 2. (ez szinte biztos van minden településen több is)
- akovács@freemail.hu (simicska emlék-mailcím, areklám, breklám, creklám, kaya ibrahim, fedák sári)
- 071-710-107 (szinte biztos nincsen, egyszerű rotálással képződött)
- kapcsolattartást nem kért atanáz
---
Ön sikeresen regisztrált a koronavírus elleni oltásra.

Amennyiben jóváhagyta a kapcsolattartást, akkor értesíteni fogjuk a vakcinával kapcsolatos információkról és a további lépésekről.
---

ez meglepő, már annak, aki nem a mogyoró talajba született bele. három apróság, ami miatt ez a "regisztráció" inkább egy tömeges nerdada performance, mint egy nyilvántartásba vételi lépés.

1. sikeresen regisztráltam - de azért (most már) van egy hely, ahol megnézhetem, hogy sikeresen regisztráltam-e (persze, ha ott azt közlik, hogy nem, akkor időnként nézzek vissza, hátha igen)

2. még abban sem lehet biztos a delikvens, hogy kapcsolattartási igényét megértette-e a rendszer, de ha nem kért kapcsolattartást, akkor nem kap értesítést még a további lépésekről sem. vatafak?

3. nem írják vissza, mit adtál be, nincsen mód javítani , etc. - ha ezzel a "regisztrációval" állna elő egy tanuló rendszertervező, kurva nagy egyes lenne az értékelés, alapszinten sem érti, milyen minimum követelményeket kell teljesítenie egy ilyen funkciónak.

persze, az egész ez ügyben is tökmindegy, azért a nagy többség nagyon odafigyel, és jól imádkozik, hogy a nermalom jól őröljön.

aki meg szopóágra került, az szopóágra került. kideríteni ugyan nemigen tudja, javítani ésszerű erőbefektetéssel nem nagyon lehet, viszont, hálisten, lehet újra és újra "regisztrálni" (csak egy új ímél cím kell hozzá), valamelyik csak összejön.
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
incze 2021.03.25 19:44:30
@Vakmacska: @ámbátor: voltaképp meg vagyok hatva, mennyi munka, mennyi dolgos kéz, mecsoda küzdelem anyaggal, térrel, idővel.

a mogyorók mindig arról panaszkodnak, hogy mennyit dolgoznak, a rohatt nyugaton feleannyit se, oszt mégis sokszor annyit keresnek. ha azt mondja ilyenkor az ember, hogy 100 órájából 90-et úgy tölt el, hogy tök fölöslegesen gürizett, és pocsék minőséget produkált, akkor nagyon morcosak, és azt hiszik, hogy szerintem ők lusták meg trehányak. az akarnokság és a tudatlanság a legnagyobb munkáltatók.
incze 2021.03.28 16:48:55
@netukki: @Muad\\\'Dib: szerintem meg kína nagyon is belemehet, és mostanában nem "szokásos eőrfitogtatás" folyik, és nem csupán tajvan ügyében, hanem az alkalmas pillanat megragadása, kína igénybejelentése az új világrendre. ez amúgy is csak idő kérdése volt, de a világjárvány remek lehetőséget kínált, és élnek is vele. szerintem ez nagyjából stimmel: www.theguardian.com/commentisfree/2021/mar/28/outraged-by-uighur-genocide-europe-picks-a-fight-with-china-and-loses

a nyugatiasan civilizált társadalmak, főleg európa, nagyon nem szeretnek boxolni, a puskaport sem tartották szárazon, és szétzilálta belső, meg egymás közti kapcsolataikat is a világjárvány. aligha tudnak és fognak az eltökélt és durvuló kínai válaszokra hasonlóan eltökélt és egységes válaszokat szülni. (ezért különösen undorító, amikor a kipcsák külpolitika még az ujgur ügyben nyiltan kínához dörgölődzik, saját állampolgáraival, a szankcionált magyar ep képviselők védelmében szava sincs, sőt. boris johnsson legalább annyit ki tudott nyögni, hogy ‘I stand behind sanctioned MPs’, pedig ők sem mind párttársai.)
       "Media organizations’ goal of profit-making has been further integrated into the disciplinary power of capitalism, the hegemony of heteronormativity and patriarchy. "        A Fudan Egyetem januári "New Media and Gender Studies" online konferenciájának ismertetőjéből idéztem.        Ha…..
incze 2021.04.23 00:06:05
@Orosz Ferenc: @aritus: @Kettes: aczél mellett eörsi gyula, akkori rektor ül, eörsi istván bátyja, és eörsi mátyás apja, a balszélen a szőke szemüvegest felismerem, egy bölcsészkari kisz vezető, nyári mihály(?), akit sokat lehetett látni a 80-as évek elejének egész pezsgő félhivatalos féloktatása körül (szemináriuma volt vidrányi katinak, tamás gáspár miklósnak, volt egy társadalomtudományi társalgások sorozat, meg még miminden), azt nem tudom, hogy pró vagy kontra forgolódott az ilyesmik körül, egyik sem kizárt.
         Rockenbauer Antal fizikus és Ferenci Tamás biostatisztikus vitatkozik (most éppen az Indexen) arról, hogy mennyire veszélyes a vírus az idősekre.       Rockenbauer a Qubit cikkében a következő mondatot írta le:      Ennek alapján vonhatjuk le a legfontosabb következtetésünket: a 65 év…..
incze 2021.04.12 15:54:48
@kemény keleti kommentelő: pillanatnyilag csak az érintettek, barátok, kollégák közleményéből lehet tudni erről. akkor lesz tisztább a kép, ha megszűnik a veszélyhelyzet - www.valasztas.hu/veszelyhelyzet - és a megürült képviselői székekre választást írnak ki. az nem lesz egyhamar.
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
incze 2021.04.12 05:08:48
@white999: ez nem igaz, chilében a nyitás után meredeken elindult fölfelé a fertőzöttség, kénytelenek voltak újra zárni. ha ez a főkipcsák laborja, akkor lenne mit tanulni belőle: "[...] Chile shows the danger of being too reliant just on vaccines. Vaccines are fantastic but they’re never going to be a solution on their own and what is happening in Chile provides us with a very clear warning."

www.theguardian.com/society/2021/apr/11/is-vaccinating-against-covid-enough-what-we-can-learn-from-other-countries
incze 2021.04.12 05:11:05
@incze: vagy pont az ellenkezőjét értettem a mondaton.
incze 2021.04.12 05:55:33
@white999: @jotunder: ez a 40-ből 10 sinopharm oltott nem tűnik lehetetlennek, sőt olyan nagyon váratlannak sem.

a sinopharm emirátusi efficacy ~80%, amit durván két hónappal az első oltás után ér el. a többi adat (súlyos betegség, és halálozás megelőzésében 100%) is mind a kialakult védelem után értendő. mogyoróföldön még nincsen oltott ember, akinél ez a két hónap letelt volna. valami emirátusi lapban (The National) az ottani oltási főember emlékeim szerint azt mondta, hogy a második oltásig (1 hónappal az első után) 50% körüli a védettség. a sinopharmmal oltottak zöme valahol itt tarthat.

de a perui előzetes efficacy adat (az a bizonyos 33% - andina.pe/ingles/noticia-perus-health-ministry-sinopharm-covid19-vaccines-efficacy-is-7934-836293.aspx ) arra utalhat, hogy ez a vakcina brazil variánssal szemben esetleg sokkal kevésbé hatásos. mogyoróföldön most épp az angol varinás tarol, amely szintén agresszívabb, mint az emirátusokban tavaly késő összel végzett 3. fázisú tesztelés variánsa. szóval jó eséllyel itt is rosszabbak a számok a tavaly őszi emirátusi eredményeknél, csak épp tudni nem lehet.

így akkor a a körükben az 50% sincsen meg egy hónap után, csak kevesebb. szóval az a 40 lélegeztetettből 10 sinopharmmal oltott nem lehetetlen, főleg nem, ha elengedte magát, mert ő már ok. pl.:

aki most van lélegeztetőn, az mondjuk két hete fertőződött, azaz a legjobb esetben 1 hónapja oltották. ha az 50 %-os védettséggel számolok, és a gócban, mondjuk 5% a fertőződés, és pl. 10 ezer oltatlan él, és ezer sinofarmmal oltott, akkor 500 oltatlan, és 25 sinopharm-oltott fertőzöttünk van, vagyis minden húszra oltatlanra jut 1 oltott az abszolút legjobb esetben.

közben az 1 hónap sincsen meg mindenkinek, az 50% is valószínűleg errefelé nem annyi, hanem kevesebb. és ehhez jön még egy tényező, hogy mogyoróföldön az időseket oltották a kínaival, ami viszont alig volt az emirátusokban tesztelve. az ottani adatok alapvetően fiatalabb mintára vonatkozak. máris még jobb az esély arra, hogy a kínaival oltottak közül a 20:1-nél nagyobb arányban jelenjenek meg a kórházban.
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
incze 2021.03.28 17:05:25
@MEDVE1978: kétségkívül lehetett volna találóbb párhuzamot, sőt mindeféle áttétel nélküli példát találni arra, hogyan büdösmigránsozzák a magyarokat, és nem pusztán ironikusan, elég lett volna beleturkálni a brexit kampányba.

ám a kérdés nem az, hogy sikerült volt-e a publicisztika, amikor ironikusan bemutatja, hogy mogyorók számára gyűlöletkifejezéssé fejlesztett szóösszetétel jócskán használható a magyarokra is. hanem a kérdés az, hogy ez a bemutatás sérti-e a magyar népet. továbbá az, hogy ha néhány fasz magát a magyar nép felkent képviselőjének tekintve a magyar nép nevében megsértődik, akkor szabad-e a bíráknak nem kiröhögni őket.
      A blog.hu zárolta a  Corvinus-tudomány avagy cseréljük probiotikus joghurtra a krémsajtot a sütiben.   című posztom, amelyben konkrétan egyetlen név sem szerepelt, de viccelődtem a rezsimegyetem Social Futuring "kutatásán". Fogalmam sincs, hogy mit jelent ez, de a poszt utolsó mondata az…..
      Kirúgtak egy újságírót a New York Timestól mert egy szót használt. Az újságíró Peruban megkérdezte valakitől, hogy egy személy használta-e a szót. Az volt a verdikt, hogy a szót szándéktól függetlenül nem szabad használni. Amennyiben az újságíró visszakérdezett volna, hogy akkor most mondják…..
incze 2021.02.16 02:59:32
@Késes Szent Alia: nekem is úgy tűnik, hogy a pasas konfliktusa inkább abból fakad, hogy hősünk egy önmagáról meglehetősen jó véleménnyel lévő (öntelt), nagyon okos pasas, de ahhoz a helyzethez amibe került, nem elég intelligens. egy idős, sikeres, tájékozott, tudományos nagyokos, aki hozzászokott, hogy neki van igaza, és aki egy sor kérdésben (épp ezért) egyszerűen seggfej, még ha nem is teljes hülyeség amit mond.

vannak az ilyen kollégák. kioktatók, mindent jobban tudnak, azt is amit nem, mindenhez ugyanúgy állnak, ahhoz is amihez nem úgy kéne, és persze alapvetően hasznosak, nélkülük kábé elképzelhetetlen a világ - egész addig, míg ki nem derül, hogy nagyon is elképzelhető. hősünk valószínűleg a túrán sem viselkedett nagyon másképp mint ahogy a szerkesztőségben szokott. ám míg ott ehhez már hozzáedződtek, egy másik közegben nem feltétlen fogadják el. és ehhez nem is kell más, mint hogy néhány ifjonc, akik számára hősünk csak egy vásárolt szolgáltatás, nem pedig a tekintélyes mozdíthatatlan örökbútor - ők simén kimondják, hogy a sajtócsászár meztelen, mire föl kibuggyan a szerkesztőségből is ami eddig csak összenézés volt, és enélkül az is mardt volna.

ahogy kiderül pl. a wapo (@mafi mushkila: ) gyorslistájából, igazából hősünk nagyarcával van mindig baj, *nem* azzal (és főleg nem pusztán azzal), hogy kimondta az n-szót, amiről igenis érzékelték, hogy idézőjelezve van. ("Students largely confirmed in broad outlines McNeil’s account of the n-word fiasco. But they said that he uttered the epithet in a way that they perceived as casual, unnecessary or even gratuitous.")

a wapo listáján szerepel még kultúrális gúnyolódás, fehér felsőbbrendűség (nem privilegizáltság), feketebűnözés - de hősünk mindegyikben csupán lehengerlően okos és lekezelő lehetett, ahogy megszokta. csakhogy most nem a munkahelyi félistenként tette ezt, hanem egy serpaként, és a konklúzió így nem az volt mint a munkahelyen, hogy "hát izé ugyan, de nagyon okos, és együtt kell vele élnünk", hanem az, hogy "okos ugyan, de egy agresszív seggfej, aki minden rendes dolgot fikáz, mejen a picsába".

---
ez persze csak egy belemagyarázás, és így sem sokkal jobb, mint egy klasszikus idióta tabuüldözéses vendetta. bele kéne férnie egy jobb világba, hogy még az önelégült boomerek (mint én) is önfeledten csacsoghassanak. jobb lenne valami barátságos elkülönbözéssel reagálni, ha látható, hogy senki nem akar senkit kifingatni - ennél jóval nagyobb eltéréseket is ki kéne bírni összeakaszkodás nélkül.
     "És ha utunk arra vezet, tisztelettel emeljük meg a kalapunkat a normális társadalmi berendezkedést még valamelyest őrző, a liberalizmusnak és az LMBTQ-ideológiának ellenálló Oroszország nagykövetségének épülete előtt, az amerikai követség és az amerikai zászló láttán pedig ökölbe szorul a…..
        (A kérdés nem a poszt címére vonatkozik. A posztban szereplő okfejtéssel kapcsolatban szeretném tudni pl. a Defacto blog véleményét. Egyszerűen azért, mert bennük bízom, másokban meg nem. Én nem vagyok közgazdász, csak szeretek számolgatni. )       Magyarország éves GDP-je nagyjából 30000…..
incze 2021.02.07 02:54:35
ezek legalább tudnak - tao

g7.hu/kozelet/20210203/tiz-evig-papiron-vezethette-a-miniszterium-hogyan-koltottek-el-800-milliard-forintot/

az ember azt hitte, hogy puszta pimaszságból, titkolózásból nem válaszolnak adatigénylésrekre. persze hogy, biztos. de nem is tudnának, ha akarnának sem. maguk sem tudnak semmit, fogalmuk sincs. omg? omg. kurvára omg.
incze 2021.02.11 04:28:40
a főkipcsák a kézilabda vébével fogja megmutatni, hogy az úszóvébé nem is volt olyan drága mulatság. - 24.hu/belfold/2021/02/10/kezilabda-eb-dragulas/

ráadásul az elkészült uszodával a nagyközönség is remek lehetőséghez jutott. (pl. körbesétálhatja)
incze 2021.02.22 12:59:59
Néhány ezer család visz itt mindent

www.azenpenzem.hu/cikkek/nehany-ezer-csalad-visz-itt-mindent/7518/

(csak egy kis áramot vizsgál a nerpénz óceánjában, de árulkodó ez is)
   "Rendszeresen beszélgettem az előző húsz évben a CEU rektoraival, mindig elmondtam nekik, ügyelni kellene arra, hogy az intézményük ne kis sziget legyen a felsőoktatásban, ahol a liberális oktatók és egykori politikusok dominálnak. Jeleztem, hogy másfajta gondolkodásúakat is be kellene engedni…..
      Mitch McConnell a szenátus republikánus kisebbségének (oh, yes) vezetője, Trump egykori szövetségese. Felesége, Elaine Chao, Trump közlekedési minisztere volt.      Ezen a videón Mitch McConnell a következőket mondja:     "The mob was fed lies. By the President and other powerful…..
incze 2021.02.03 20:16:19
@libernyák: mcconnell egy vezetó tramp-"enabler" volt az elmúlt években, bár az egyáltalán nem világos, hogy mennyit fékezett a trampiótizmuson, ám ezzel egyúttal mennyit tett hozzá ahhoz, hogy a jobboldali konzervatívizmus összenőjön mindenfajta nyerserős idiotizmussal. most mindenesetre issza a levét a főztjének, és nem pillanata van/lesz, hanem hosszú-hosszú iszapbirkózás vár rá, amiben amúgy nem rossz, de az eszközökben egyelőre neki kell alkalmazkodnia. egyelőre szalámizni igyekszik, de attól tartok, már túl nagy, és egyelőre növekvő részarányú az a darab, amit a gop-ból így ki kéne vágni.

---
Republican Senate leader Mitch McConnell denounced newly elected Rep. Marjorie Taylor Greene on Monday, calling the far-right Georgia Republican’s embrace of conspiracy theories and “loony lies” a “cancer for the Republican Party.”

www.seattletimes.com/nation-world/nation-politics/house-democrats-mount-effort-to-punish-georgia-rep-greene/
incze 2021.02.14 02:37:55
@ámbátor: @jotunder: véletlenül megvártam a szavazás után schumer (mondta, ami várható volt), és mcconnell beszédét - no, ez utóbbi elég hajmeresztő volt. először is aprólékosan felépítve elmondott, szinte recitált egy szabályos impeachment manageri összefoglaló vádbeszédet, méghozzá figyelemreméltó keserű szenvedéllyel ("disgraceful dereliction of duty"). de hát épp erről kellett szavazáskor bűnös, vagy nem bűnös ítéletet hozni.

elvileg.

gyakorlatilag meg jött a csavarintás, miszerint az impeachement speciális intézmény, a conviction nem arról szól, hogy az elnök elkövette-e, amit elkövetett, hanem arról, hogy menesztendő-e a hivatalából, vagy sem. nem büntetőjogi intézmény, hanem államjogi vészkijárat, az eredmény nem dutyi vagy felmentés, hanem menesztés vagy nem menesztés, és mivel tramp nincsen hivatalban, nem lehet elcsapni, így az impeachment eljárás tárgytalan volt. kár, hogy ezt az álláspontot a "not guilty" formulával lehetett kifejezni. (pelosi azonmód álnoksággal vádolta meg mcconnellt, mondván, hogy épp ő késleltette az impeachment pert tramp hivatali távozása utánra.)

aztán jött még egy csavarintás. hogy ez tehát nem felmentés volt, és tramp minden bizonnyal alappal nézhet elibe (épp mert civil lett, már nem elnök) büntető eljárásoknak, ahol megkaphatja a magáét. ez csaknem felszólítás számba ment, hogy gyerünk, pereljük szarrá a latort. "President Trump is still liable for everything he did while in office. He didn't get away with anything yet. We have a criminal justice system in this country. We have civil litigation."

---
nagyon fura beszéd volt, mcconnell nagyon is nekiment trampnak (és nyilván legalább annyira magára húzta a trampiótákat, mintha "guilty"-t mondott volna).

www.youtube.com/watch?v=HrvtEBh-j-A
incze 2021.02.17 03:14:04
mindenesetre egyelőre mindenki mcconnell kottájából játszik.

ad "he didn't get away with anything yet":
- a zavargás kapcsán valószínűleg független vizsgálóbizottság áll föl
www.washingtonpost.com/politics/2021/02/15/riot-commission/
- thompson képviselő szövetségi pert kezdeményezett tramp és tsai ellen (egy ritkán használt kkk elleni törvényre hivatkozva "against people who use "force, intimidation, or threat" to prevent anyone from upholding the duties of their office.") - edition.cnn.com/2021/02/16/politics/capitol-lawsuit-trump-giuliani-proud-boys-oath-keepers/index.html
- (és persze ott vannak a futó ügyek - edition.cnn.com/2021/02/13/politics/trump-legal-problems-post-impeachment/index.html )

ad tramo detronizálás:
hallja, tramp? megismételte a mondókáját a jól elerezett jobboldalnak a wsj-ban - www.wsj.com/articles/acquittal-vindicated-the-constitution-not-trump-11613430190

tramp be is kapta a horgot, nekiment mcconnelnak azon a pályán, ahol nem ő van otthon, a szenátusban. - edition.cnn.com/2021/02/16/politics/trump-mcconnell/index.html
     Orbánék felszámolják a magyar felsőoktatás maradék autonómiáját. Az egykori kommunista belügyminiszter veje, a jóságos István, aki  úgy lett az amerikanisztika kutatóprofesszora, hogy soha életében nem foglalkozott amerikanisztikával, végrehajtja az ítéleteket.  Az MTA intézeteit…..
      Kedden a brit miniszterelnök beterjeszti az Alsóháznak a Kilépési Egyezmény Tervezetet. Nagyjából mindenki egyetért abban, hogy súlyos vereséget fog szenvedni. Majdnem a teljes ellenzék ellene fog szavazni és rengeteg tory hardliner. Elterjedt, hogy May még tesz egy utolsó kísérletet…..
incze 2020.12.18 04:32:58
emelt fővel. (hát nem csak a mogyoró énkép van teli lila hazugságokkal.)

Great Britain never was – and never will be – a European country

www.telegraph.co.uk/news/2020/12/16/great-britain-never-never-will-european-country/

---
nem tudom, mitől fél jobban johnson testvér, az összeomlástól, vagy a csalódott nagybritektől. az aláírom, de hülye leszek betartani játékot már elsütötte, nem hisznek neki se itt, se ott. a négynaszádos bohóckodás gyönge vicc volt. hosszabbítani még egyszer már nem lehet (nem a faszt nem, de minek), egyszerűen kifogytak már a blöffök is. ha ez így marad, és csak dermedten sodródik, akkor magától érte jön a default case, a nódíl. (ez történt eddig is, szerintem, csak amíg nem volt testközelben, addig egész kedélyesen lehetett szemlélni a dolgot.)
incze 2020.12.24 05:43:32
egyelőre úgy tűnik, hogy a gazdasági katasztrófától jobban tart johnson testvér, mint a bőszült brexiterektől. ha minden igaz, holnap lesz a nagy bejelentés. tegnap szó szerint ugyanezt lehetett volna elmondani, de most tényleg van valami a lavegőben, ami a telegraph kesernyés hangnemén is érződik (However, the race to claim victory had already begun, with one French official claiming Britain had made "huge concessions" in the past 48 hours, "mostly on fish". - www.telegraph.co.uk/politics/2020/12/23/boris-johnson-poised-seal-brexit-trade-deal/ - hát ez mindenesetre nem a visszanyert szabadság kurjongó üdvözlése. a "french official" trollkodása mestermunka, ennél fájdalmasabban brexiter lélekben most kést forgatni nem lehet, mint hogy hatalmas engedmények a halászati kérdésben)

december 30-án szavazás a parlamentben. azt hiszem, egyetlen felhőtlenül derűs arc lesz ott, theresa may.
      Orbánnak sikerült valami olyasmit mondania, hogy a gyermek közjószág. Ez azért feltűnő, mert általában fasiszta baromságokat szokott beszélni a közmédiában, és az, hogy a gyermek közjószág, egy Európában széles körben elfogadott állítás lehetséges interpretációja.   Az állítás az, hogy a…..
incze 2021.02.08 22:03:07
@fortin: sem a közösségibb, sem a jólétibb jelzőt nem értem. ha a közösségi bevltelt kisajátítja a közösség egy szűk csoportja, az nem közösségi. ha jóléti szolgáltatás csak a jólétnek egy meglehetősen magas fokától jár, akkor az nem jóléti szolgáltatás. ad absurdum, ha mindent zsebrevág személyesen a főkipcsák, akkir a közösségiség és jólétiség maximumát valósítja meg.
       Az Örülünk Vincent blog szerint az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke Joe Biden lesz.      Indoklás: Georgia államban a legtöbb még el nem számolt szavazat az erősen kék Gwynnett megyéből származik, Trumpnak tehát semmi esélye arra, hogy fordítson.  1584 szavazattal vezet Biden.   …..
incze 2021.02.01 20:35:33
@Kettes: ez bátran elképzelhető, elég nagy volt a feszkó, többen godolták, hogy tramp azért cserélte le a katonai igazgatás vezetését, mert kacsingatott egy kvázi puccs irányába. pl. a börtönéből kiamnesztiázott flynn testvér, aki rendszeresen tramp testvérrel tervezgette a választás megfordítását, ezt javasolta, és egy a jan. 6-inál ügyesebb roham, vonzó alkalmat jelenthet, főleg egy begőzölt és elgárgyul trampnak. így a katonai vezetés folyamatos cáfoló üzemmódban volt, két ékes példa:

www.nationalmemo.com/trumps-pentagon-turmoil-stirs-fear-of-a-coup-in-progress

www.militarytimes.com/opinion/commentary/2021/01/03/the-military-would-put-down-michael-flynns-proposed-insurrection/

www.theguardian.com/us-news/2021/jan/04/leave-military-out-of-it-former-defence-secretaries-tell-trump

ez azonban még nem jelenti azt, hogy ne lehettek volna önjáró alakulati vezetők, akár a nemzeti gárdánál is, akiket tramp elég sűrűn használt a blm ellen. szóval nagyon is el tudom képzelni, hogy miller elejét karta venni egy esetleges gikszernek, de ostoba volt, ahogy azt is, hogy érdekelt volt abban, hogy ez a kis hacacáré jobban sikerüljön, mint ahogy sikerült. de ze egy kurva zavaros ügy, rengeteg csavarral (pl. a capitol police előzetesen kétszer visszautasította a national guard felajánlott segítségét) elég ha annyit mondunk, hogy tramp személyesn vett részt a biztonság megtervezésében, márpedig ő nem kisebb hadfi, mint a főkipcsák.

www.nationalmemo.com/national-guard-capitol-riot
incze 2021.02.01 21:35:52
@incze: ugyanez a cnn összefoglalójában:

The revelation comes as the Department of Defense is already trying to rebut accusations that it denied or delayed the deployment of additional troops as the riot worsened on Capitol Hill, eventually leaving five dead, including a Capitol Police officer. A DC official called the process of calling up more guardsmen "long" and "tortured."

Pentagon officials have repeatedly denied the accusations, insisting there were no intentional delays, though McCarthy on Monday told CNN the response was hampered by an "archaic system."

In the days leading up to January 6, Pentagon officials were sensitive to the deployment of troops on the streets of DC, particularly after the criticism they faced following the Army's response to June's protests. Nevertheless, the Pentagon deployed 340 members of the DC National Guard, asking both the city and the Capitol Police if they needed more troops. Both said no. But as the situation rapidly deteriorated on January 6, now-ousted Capitol Police Chief Stephen Sund and DC officials say military leaders waffled and were overly concerned about the public perception of more troops being deployed on the streets once again.

edition.cnn.com/2021/01/21/politics/michael-flynn-brother-capitol-hill-riot/index.html

(azzal a szexi töblettel, hogy michael 'martial law' flynn bátyja személyesen jelen volt a hadügyben, mikor a vészhívások befutottak, és többek szerint hozzászólt, bár erre maga nem emlékszik. a pentagon viszont egy darabig elhallgatta/letagadta a részvételét)
incze 2021.02.06 02:26:44
@kiazmarmegint: közben megjött a smrtmatic per is (a fox három műsorvezetője, powell, giuliani, 2.7 mrd dollár, defamation). - edition.cnn.com/2021/02/05/media/smartmatic-fox-news-reliable-sources/index.html

ennek is van instant hatása, az egyik perbefogott trampióta (dobbs) műsora most megszűnik. - www.latimes.com/entertainment-arts/business/story/2021-02-05/fox-news-cancels-lou-dobbs-tonight
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
incze 2021.01.29 18:48:29
@mafi mushkila: "szóljon most, vagy hallgasson mindörökre" - mi nem érthető? a főkipcsák akarat elhálása a joggal.
incze 2021.01.31 17:03:51
@ámbátor: az analógia akkor lenne teljesebb, ha hozzávennéd, hogy orbán (mészáros, csányi, garancsi, tiborcz, neralapítványok... tutti) odaajándékozza vagyonát a [itt jönne, hogy kine-minek]). (a felcsúti stadionportát megtarthatja, és a szép gesztusért ajándékba örökbérlet a kisvasútra, meg a pancho arénába)
incze 2021.02.05 22:29:25
@fortin: ad4 - ez abszolúte így van, és azt hiszem egy tőről fakad, az ún. nemzeti oldal vs nemzetietlen ellenzék. ezt a mérget az 1998-2002-es országlással kezdték csepegtetni, látványoss a kisajátított kokárdával téve. mostanra a cspegtetésből napi többszöri beöntés lett, minden szarból, a pálinkától a fodbalon keresztül a hungarikum, mogyoró vérvonal lett. a kereszténység is csak ennyi ebben, egy flaska fütyülős barack. a propaganda gyorsan kimondja, mi a mogyoró, és akinek nem tetszik a nemzetgazdasági jelentőségű kisvárdai luxus kutyakozmetika, a pénzlenyúlási szuverenitás, vagy a határmenti jogtiprás a menekültekkel szemben, az országos kesmédia össztűzet húz magára, naponta fejére olvasottan lesz hazátlan komonista, és ha arcoskodik, akkor háttérhtalmi ügynök is, és számíthat mindeféle hatalmi szervek érdeklődésére.

a városháza (ha meg nem tudunk valami nyomósabb indokot) szimplán gyáva volt. az ellenzéki pártalakzatok vallás, menekült ügy, cigányság, szuverenitás kérdésében folyamatosan gyávák, vagy - ami rosszabb - még bizonykodnak is, hogy ők is jó mogyorók. ebből most már egy jó darabig kitörés nem nagyon lesz, ahhoz kéne szellemi, érzelmi, és anyagi hátország, és az bizony nincsen, egyik sincsen.
       Eddig az történt, hogy az egykori reformkommunista Stumpf Istvánt, a Hazafias Népfront utolsó alelnökét, aki először alkotmánybíró majd egyetemi tanár lett a törvényes feltételek szelíd megkerülésével, Orbán Viktor nemdiktátor megbízta a magyar felsőoktatás maradék autonómiájának…..
incze 2021.02.02 22:02:53
@fortin: nekem ebben a sorban bokros kakukktojás. nem értem, hogy lehet a másik hárommal egy lapon. mivel érdemelte ki?
incze 2021.02.03 01:53:14
@fortin: ez kurvára nem a csempedíler kategória.
incze 2021.02.03 15:37:44
@fortin: "attól, hogy hosszabban mantrázza a neoliberális világkép provinciális változatát, még nem lesz más kategória" - ezt túl szigorúnak gondolom, és szerintem egy-két lábujjamon meg tudnám számolni, hány politikus rendelkezik egy hasonló szinten koherens és karbantartott világképpel. de még ha elfogadom is, már ez is egészen más kategória.
       "A Pénzcentrum ugyanakkor kiszúrta, hogy a miniszterelnök ezen kijelentésével épp egybecseng a washington-i egyetem Egészségügyi Mérési és Értékelési intézetének (IHME) a friss felmérése, amiben az Egyesült Államok és Európa országainak az adatai alapján vizsgálták meg az új…..
incze 2020.09.20 02:12:06
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: a december-januári rendkívüli halálozás külön tészta, mert az általában az influenzaszezon csúcsa. az idén az influenzaszezon viszonylag gyönge volt, de pl. a 2017-es, vagy a 2019-es erősebb, itt vanak a januári halálozások:

2017: 14 046
2018: 11 291
2019: 13 790
2020: 11 553

ezek egyetlen hónapra (január) vonatkoznak, ami általában az influenzaszezon csúcsa, és teljesen csak április-májusra cseng le. mogyoróföld alaphalálozása a nyári hónapokban (mikor csak az élet zajlik és végződik) 10 500 körül van (bár a népesség fogyásával nyilván csökkenget. tehát pl. tavaly, csak januárban volt bő 3000 extra halál mindenféle szalagcímek nélkül, legfeljebb a kórházlátogatási tilalom szintjén volt szó az influenzajárványról.

egy 4-5 ezres covid-halálozás egy erősebb influenzaszezon halálozásának felel meg. azt a mogyoró társadalom nem nagyon szokta észrevenni. inkább csak a retrospektív demográfiai elemzésekben kap egy fél mondatot, hogy aszongya "a januári kiugró adatot az idei erős influenzaszezon okozta".

2017: www.napi.hu/magyar_gazdasag/otezer_magyart_vitt_el_az_influenza_januarban_megsem_nepszeru_az_oltas.632435.html
2019: g7.hu/adat/20190326/megint-rengeteg-embert-olt-meg-az-influenza/

---
a covid19 járvány nagyon sok mindenben eltér az influenzától. úgy tűnik, hogy ha a vírus elegendő mennyiségben és tartósan van jelen a szervezetben, akkor durva folyamatokat indít el. és mert sokáig lappang észrevétlen és elég könnyen terjed, nagyon is föladja a leckét, amikor tünettel fordulnak orvoshoz, már lehet, hogy baj van.

ez az imhe becslés a mogyoró viszonyokra kimondottan kedvező. amerikában, angliában az erős influenza szezonok többszörösénél jár a covid18-halálozás.
incze 2020.09.20 16:43:38
@Barkalot: igen, ez baromi magas számnak számít, az influenza fatalitását 1 ezrelék körülire tartják, mogyoróföldön enyhe szezonnak számít, ha ennek csak másfélszerese, erősnek az, ha ötszöröse. egy ilyen enyhe szezonban (az idén pl. februárban) 30-40 ezer ember fordul orvoshoz hetente légúti panaszokkal (www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/influenza/influ_figyelosz_20 - kár, hogy márciustól követhetetlen a koronavírus miatt beütött intézményi káosz miatt). de nem is ez volt a lényeg, hanem hogy 4 ezer extra halottra a mogyoró népesség még csak vállat sem nagyon rándít, ha bemondják, ha nem.

az idei év nagyon követhetetlen lesz, nem olvasni semmit arról, hogyna kezelik külön a két nyavalya protokolját, tesztelését. a hurráoptimista lélekfelem azt súgja, hogy a privát covid-frász és figyelem (távolságtartás, maszk, kézmosás) az influenzát is lejjebb nyomja (bár a szezonális influenza a fiatalok és gyerekek közt erős, ahol ezek a szabályok kevésbé érvényesülnek)
incze 2021.02.01 13:09:15
@netukki: ja, sőt a zömük transzcendens. csak ránézel a grafokon oszlopokra, és egy mátyás király mozaik néz vissza rád.
      Vajon akkor is a Sandhurst Akadémia növendéke lett volna Orbán Gáspár, ha a kedves papa nem az ország miniszterelnöke? Biztos, hogy játszott volna NB I-es meccsen? Biztos kapott volna X milliót a fura egyháza, Y milliót a diákszervezete?      Orbán Gáspárról még azt sem gondolom, hogy…..
incze 2021.01.17 15:59:10
@DarthVader: megjegyzem, fekete győr is megéri a pénzét - 444.hu/2021/01/17/fekete-gyor-andras-kihivta-nemeth-szilardot-egy-futoversenyre

mert mi van, ha se nem gyors, se nem erős, sem nem nyom be három tál pacalt?

ez a sandhurst nekem pl. pont úgy néz ki, ahová még akkor sem megyek el egy napra sem, ha nekem fizetnék a 40 milliót. (persze ez minden létező katonaságra áll amit láttam, de kommersz katonaság legalább bevallottan betörést és agymosást végez, hogy használható ágyútöltelékké válj, és nem költ maga köré legendáriumot, és nem épít az öldöklés köré giccses rokokó templomi ceremóniákat.)
incze 2021.01.19 01:15:19
@velőtanya: "A Százados úr ha felül a lovára egy I. világháborús katonai menetdal. Bartók Béla gyűjtötte Marosvásárhelyen 1916-ban a 22. honvéd pótzászlóalj egyik közlegényétől. A dallam román eredetű." - hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A1zados_%C3%BAr,_sejehaj

horthystának volt kikiáltva a néphadseregben, így nekem egy hét laktanyafogságot hozott amikor rázendítettem a fülembe üvöltött nótát! parancsra, pedig énekórán tanultam a legendás(an hülye, de csupaszív) sass tanár úrtól.
     Az egymilliárd dollárral kitömött orbánista janicsárképző a Matthias Corvinus Collegium kutatási vezetője Surjányi Fanni soha életében nem publikált. Ha a Hit Gyülekezetének lapjait nem számítjuk... Azt állítja, hogy tanszékvezetője le akarta beszélni a tudományos pályáról, mert a…..
incze 2021.01.12 22:52:52
@trill42: nem értem, mi bajod. bátran kimondja, hogy a nők orbán viktorra vágynak. meg tudom érteni. ő felelős vezető, alaptörvényi apa, hősies katona. a női vágyak szentháromságának beteljesítője, a férfias férfi. és még fickósan is ébred néhanap. (nagy kérdés, mi a szar lesz azzal a 11%-nyi, ki tudja hogy nevezzük, apa nélkül nevelkedett se férfi se nővel, akik most mogyoróföldön tengődnek. nagy a vész, ha nincsen férfias férfi, mogyoróföld felelős vezető nélkül marad.)

a 30 évnyi független nemzeti lét után vége eljutottunk a pontra, hogy a főkipcsák egy intézményrendszert biztosít arra, hogy kutassák, milyennek képzeli magát.
incze 2021.01.12 22:57:32
@incze: lemaradt a korollárium: azért a főkipcsák a főnök, mert ő a legférfiasabb férfi.
incze 2021.01.15 18:58:31
@Muad\\\'Dib: szerintem, akiről te beszélsz, és most épp telexes sajtómunkás, és írni szokott az mcc-ről, legfeljebb egy névrokon lehet, és alig hihető, hogy a tombor istállló üdvöskéje lenne. akiről meg @kemény... beszél, fingom sincs ki, de egyelőre kevés nyomot hagyott a világban
         A liberális demokrácia ellenségei támadtak a Capitoliumra?  A QSámán trumpista diktatúrát akar?  Az összeesküvéselméletekbe beleőrülő szerencsétlen nő, akit közvetlen közelről lőttek mellbe, miután be akart mászni egy olyan területre, amit fegyverrel védtek a biztonságiak, fasiszta…..
incze 2021.01.12 16:03:55
ez eléggé jellemzi a korlátlan szólászabadságot hirdető néplelket:

hvg.hu/tudomany/20210112_donald_trump_facebook_twitter_tiltas_internetszolgaltato_halozat_blokkolas

elsősorban erre az indoklásra gondolok: 'A cég a lépést azzal magyarázta, hogy az előfizetők kérték őket erre, mert megelégelték az oldalak “cenzúraeszközeit”. A körlevélben név szerint nem említik Trumpot, csak azt, hogy az oldalak blokkolják a “nekik nem tetsző hangokat”.'
incze 2021.01.14 13:48:53
van egy érdekes elemzés (szösszenet) az 538-on - fivethirtyeight.com/features/what-kicking-trump-off-twitter-can-and-cant-do/

(azt azért megkockáztatom, hogy tramp megfosztása a megafontól (deplatform) unikális, nem hasonlítható pl. a gődények leszedéséhez (pl. a minapi csubakka akció nélkül aligha történhetett volna meg. a real donald valamelyest a potus unplugged-ként működött, a csaknem 90 millió követő java része biztos sem nem fóliasisakos, sem nem náci, még csak nem is trampióta, csak kukkoló pógár, sokuk láthatta az "éjjel-nappal küzdő" trampot, a zembert. ez a kontaktus a veszteség, nem a köménymag.)
incze 2021.01.15 15:29:46
@libernyák: ez a "csúszás" nem nagyon találó kifejezés, azt hiszem tényleg arról van szó, hogy egy nagy rakás lecsúszófélben lévő melós, meg egy nagy rakás redneck pluszban bekapcsolódott a republikánus pártba, mert trump, és csak mert tramp.

hasonló jelenség a denél is látható, ott, ha kisebb mértékben is, sanders volt a húzónév és a húzóvízió, ez clintonnak az elnökségébe (a világnak meg trampba) került. de a politkai táborok mindkét pártban inkább hozzáadódva növekedtek, innen az arányeltolódás, nem annyira a tagság radikalizálódott.

a demben a balansz a tradícionálisabb csoportnak kedvezett az előválasztásokon, a gop tradícionálisabb elemei meg teljes kussba szorultak, mert - vesztükre - nyertek 2016-ban, és így fokozatosan teret vesztettek, a csúszó, sőt ide-oda csúszkáló tedkrúzok, meg grahamek a kevésbé jellemzők. de hogy mit kell kiállniuk a helybenmaradó nem kussolóknak, azt jól jellemzi rapsperger, vagy mccain özvegye.