Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Susie Q

3 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdeklődéssel olvastam Lakner Dávid újszerű megközelítéssel megírt cikkét a melegházassággal kapcsolatban (Kell-e a melegektől védeni a házasságot?). Újszerű, amennyiben nem a megszokott módon érvel, s nem ad kapásból helyt akármelyik álláspont bevett érveinek. Dávid…..
Susie Q 2013.06.08 21:05:20
@bbjnick: "Nemrégi aberráltügyi fejlemény, hogy a holland Legfelsőbb Bíróság --- emberijogi hivatkozásokkal --- társadalmilag hasznosnak minősítette a holland pedofilpárt működését."

Ezt a marhaságot hol olvastad?? A holland bírók között valóban túlnyomó többségben vannak a baloldaliak, na de ilyet azért nem mondott senki...

A ügyben április elején fellebbezett az ügyészség a Hoge Raad-nál, mert másodfokon a Leeuwarden-i bíróság visszavonta az elsőfokon kimondott feloszlatási kötelezettséget, így a pedofil egyesület működhet tovább (Vereniging Martijn, a párt már régóta nincs).
Az indoklásban szerepelt, hogy a holland társadalom elegendő egészséges ellenállással bír, így nem veszélyes rá az egyesület, illetve az a tény, hogy semmit törvénybe ütköző tevékenységet nem folytatnak.

Az egyesület több tagját már lecsukták egyébként fiatalkorú zaklatása és/vagy gyerekpornó birtoklása miatt.
Susie Q 2013.06.08 21:30:24
@bbjnick: így már más a helyzet, valóban.
A belinkelt szöveg nem attól borzasztó, amit felszínesen elsőre, vagy másodikra szörnyűnek találunk benne, hanem a gondolatsor mélyen meghúzódó emberkép miatt iszonyúbb, mint akár a kurucinfó brutális primitívsége.  A kiműveltebb írástudó emberfő magasabb szinten…..
Beatrix királynő alattvalóinak örül A minap harminchárom évnyi uralkodás után lemondott Beatrix holland királynő a trónjáról fia, Vilmos Sándor javára. A Holland Királyság két év múlva esedékes 200. évfordulóján tehát már egy új uralkodóval a trónon köszönti a…..
Susie Q 2013.02.09 11:36:11
@Dr. Zerge: Igen, az időjárás miatt maradt a régi dátum, de ugye ezt hivatalosan nem lehet így eladni :)
Az leendő király (akit nem IV. Vilmosnak, hanem Vilmos Sándornak fognak hívni) szerencsére április 27-én született, így a valódi születésnapján lesz a király napja.
Rosszul feltett kérdésre rossz választ adtak 2004. december 5-én, mondta Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke Kolozsváron, és benyögte a bocsikát, majd Markó Bélával egymás nyakába borulva elénekelték az Intern-nacionálét, bennem meg életre kelt a mémgenerátor,…..
Susie Q 2013.01.21 10:04:22
Szinte az 1996-os indulása óta doppingolt a holland Rabobank kerékpáros csapata, írja az NRC Handelsblad mai számában. A lap tíz kerékpárossal folytatott beszélgetések alapján jutott az információhoz. Doppongolni vagy lemaradni, ez volt a kérdés, miután az 1996-os tavaszi…..
A nagyobbik holland kormánypárt, a VVD meg akarja nehezíteni a kelet-európaiak szociális segélyhez jutását Hollandiában, nyilatkozta Malik Azmani parlamenti képviselő ma reggel az RTL News-nak.  A szociális juttatásokat igénylő kelet- és közép-európaiak száma az elmúlt…..
Mandiner blog Csend, Don 2013.01.12 14:01:00
„A ma élők nem tudják, mi az, hogy rossz világ” Hetven éve, 1943. január 12-én kezdődött a második világháborúban a szovjet Vörös Hadsereg támadása a Don-kanyarban, ahol napok alatt szinte teljesen megsemmisült a kétszázezres 2. magyar hadsereg; ez volt a magyar…..
Félő, hogy Hoffmann Rózsa legutóbbi agymenése csak egy újabb gumicsont, így érdemes lenne az ezen való rágódás közben arra is figyelni, hogy nem törölték-e el közben az egyetemeket, vagy valami. Ha gumicsont, ha nem, a nyelvoktatással, valamint ezzel összefüggésben a…..
Susie Q 2012.10.02 15:27:07
@Lavrentyij Pavlovics Berija: Igen, ez öt. Plusz még egy nyelv, ami választható, így lehet akár 6 is. De ez csak az igazi gimnáziumra igaz, az a fajta középiskola, amit mi magyarul gimnáziumnak hívunk, a hollandok meg athéneumnak, ott csak 3 idegen nyelvet tanítanak kötelezően, és még egy választható.
Susie Q 2012.10.02 17:56:03
@bz249: A holland fiatalok (már amelyik főiskolára, egyetemre megy) kiválóan beszélnek angolul, és konyhanyelven németül, franciául és/vagy spanyolul is.

A másik meg az, hogy ha valaki normálisan tanul egy nyelvet gimnáziumba, később, ha tegyük fel szüksége lesz rá a munkája miatt, rövidebb idő alatt el tudja sajátítani magasabb szinten, mint ha soha nem tanulta volna.

Szerintem nem az ötlettel van itt a gond (3-4 idegen nyelv magyar középiskolákban), hanem majd a kivitelezéssel lesz.
Az év vicckiállítása nyílt a Szépművészetiben címmel jelent meg az Indexen Földes András kritikája a még néhány napig látható kínai kiállításról, amely szándéka szerint a kínai képzőművészet 1978 utáni fejlődésébe ad betekintést. Mivel a szerző már cikke elején…..
Susie Q 2012.09.03 10:38:29
Micsoda? Rendszerkritikus zsenge lánykákat vet börtönbe Putyin rendszere? – horgadhattak fel sokan nemrégiben, amikor a világ körül elterjedt a Pussy Riot punkbanda akciójának és az azt követő bírósági eljárásnak, majd az ítéletnek a híre. Sokan megrekedtek az első…..
Susie Q 2012.08.21 15:10:28
Minden szar, az ország élhetetlen, a fizetés kicsi, az asszony elhízott, a férj hónaljszaga elviselhetetlen. Megy a siránkozás ezerrel, nincs már egér a templom környékén, aki ne itta volna magát halálra. Kis sör, kis unicum, kisfasz, kisember. Augusztus van, meglepnénk egy…..
Susie Q 2012.08.21 10:21:23
@jose maria padilla: Pontosan így jártam én is, de a felháborodás előtt még gyorsan eszembe jutottak azok a régóta külföldön élő magyar ismerőseim, akik a rendszerváltás után hazajöttek vállalkozni, majd pár év stressz és némi idegösszeomlás, majdnem teljes anyagi csőd után szépen visszaköltöztek Nyugatra. De ismerek nem egy "echte" nyugatit is, aki megpróbálta és kénytelen volt feladni, mert senki nem tartotta be a megállapodásokat, az időpontokat stb.

A mindennapi bosszúságokat is lehetne sorolni: az egyik balatoni kistelepülés egyetlen éttermét, ahol az egyetlen külföldinek romlott bort hoznak, a butikost, aki elijeszti a vevőt a modortalanságával, és így tovább, mint ha 10-20 ezer forintért már mosolyogni sem lennének képesek.

Mindettől függetlenül a poszt igen általánosító, azért ennyire nem rossz a helyzet. Rengeteg ember van, aki igenis megbecsüli a munkát.
Van az úgy, hogy az ember olyan országot választ magának, amiről kiderül, hogy valami miatt mégsem jön be. Ez történt Judittal is, aki párjával megszerette Máltát, de arra is rájött, hogy nem akar élete végéig ott élni. A miértre fény derül a mai…..
Susie Q 2012.08.18 13:56:26
@HK417: ez (boltban hogyan kérnek) nem feltétlenül bunkóság, egyes nyelvekből hiányzik a "sallang". Ha egy holland nem érti, amit mondasz, azt kérdezi: mit mondott? Mert ez ott a normális. Az angoloknál meg az, hogy elnézést, nem értettem pontosan mit tetszett mondani, lenne olyan kedves, ha nem fárasztó és megismételné? :)
Egyébként nem csak az észak-európai nyelvekre igaz ez, hanem az ivrit is ilyen "egyenes".
  2012-es olvasói kérdőívünk kiértékelését a Mandiner olvasótáborának demográfiai mutatóival kezdjük.    Olvasóink között még mindig hatalmas a férfiak túlsúlya, de a hölgyek aránya évről-évre növekszik valamelyest, idén már majdnem minden ötödik olvasónk…..
Susie Q 2012.05.08 21:04:13
@bbjnick: eh...
Mandiner blog Rosseb bakák fiai 2012.04.28 08:01:00
    „Aki a múltat ellenőrzi, az ellenőrzi a jelent; aki a jelent ellenőrzi, az ellenőrzi a jövőt is.” Legjobb hát, ha mások helyett mi magunk ellenőrizzük a múltat, legalább az annak hozzánk legközelebb eső, elérhető szeletét: családunk, felmenőink…..
Susie Q 2012.04.28 14:16:59
@jose maria padilla: nézze, optimistábban is fel lehet fogni a dolgot: ha újra és újra átgondolják ezeket a történeteket, talán tanulnak belőle valamit.

Ezt az árulós dolgot kifejtené nekem egy kicsit bővebben, ha megkérhetem?
Susie Q 2012.04.28 15:08:38
@kispufi: ezt találtam:

Rosseb-ezred

"A rosebb egye meg" - szoktuk mondani mérgünkben, kevesen vannak azonban tisztában azzal, hogy a szó a magyar hadtörténet egyik legnagyobb áldozatát vállaló honvéd ezred elnevezéséből ered. Somogy megye székhelyén, Kaposváron kapta az első világháborús, "44-es sorgyalogezred" a rosseb melléknevet. Weisz Ernő adatai szerint a „Rosseb-ezredben” összesen 51 ezer 693 fő szolgált a világégés során. Kiss Balázs szerint a háború folyamán végig 3500 körüli volt az ezred létszáma, amelyet a szerb fronton egyszer, az orosz fronton pedig tizenegyszer kellett teljes létszámra feltölteni. Andrássy Antal az első világháború után úgy fogalmazott, hogy ilyen hatalmas veszteséget a magyar hadtörténetben egyetlen ezred sem szenvedett el. Illyés Gyula is megemlékezik a Rosseb ezredről: a Puszták népében az író arra hivatkozik, hogy a háború kezdetén négy hónap alatt négyszer semmisült meg az alakulat, és négyszer támadt fel. Kamaszkorunk kedvelt írója, Fekete István a másik neves író, aki a Rosseb-ezredhez kapcsolódó kijelentéseket tesz műveiben. Kiss megjegyzi azonban, hogy Fekete István inkább az ezred másik nevét, az Albrecht főhercegre utalót használja elsősorban. A rosseb ragadványnevet a katonák büszkén vállalták: az ezred jelvényén egy szuronnyal és koszorúval díszített „Csak előre rosseb!” felirat volt olvasható. 1918-ban feloszlatták az alakulatot, 1919-ben azonban dandárként harcoltak egyes egységei a románokkal és a csehekkel.
(forrás: www.vedvonal.info/index.php/publicisztika/318-elfelejtett-hadosztalyok-tarsadalmi-szervezetek)
Susie Q 2012.04.28 15:11:04
@jose maria padilla: kemény ember lehet maga...
Paranoid Android Önreflexió 2012.04.27 06:36:52
 Először is egy teljesen érdektelen dolog: Tegnap este a blog PI értéke (az indulás óta) meghaladta a 700 000-t. Fogalmam sincs arról, hogy ez sok vagy kevés, de az 500 000-t nem vettem észre és a 750 000-t sem venném, az 1 000 000 meg messze van. Ezért ezt ünnepeljük…..
Susie Q 2012.04.27 15:27:23
@valaki23: igen, ez jó volt, magamra is vettem :)))
  Több mint fél évezrede győzött a reconquista az Ibériai-félszigeten, amikor az utolsó nyugat-európai muszlim bástya, Granada is újból keresztény kézbe került. Most viszont alighanem El Cid is forog a sírjában.  A világ egyik legjobb futballklubja – a…..
Legalábbis egy Magyarországgal foglalkozó holland online újság a Hoongarijevanddaag szerint. A cikk szerint, Schmitt volt barátnője azt állítja, hogy Schmittnek vitája volt Orbánnal, nem akart lemondani és még nyomást is gyakorolt a miniszterelnökre. A holland újság angol nyelvű…..
Mind elmegyünk, a ringatózó fák alól mind elmegyünk, a párás ég alatt mind indulunk a pusztaságon át a száraz ég alá, ahányan így együtt vagyunk, olyik még visszanéz, a holdsugár a lábnyomunkba lép, végül mind elmegyünk, a napsütés is elmarad és lépdelünk a csillagok…..
Susie Q 2012.04.04 14:05:43
Paranoid Android Nem mond le! 2012.03.30 18:24:00
  A Fidesz kezd abba az irányba csúszni, hogy nemcsak az lesz lassan igaz, amit a Népszabadságban írnak róluk, hanem az is, amit a Népszavában. Jól láthatóan a párt és a kormány belső magja teljesen a saját hatása alá került, nem értékeli megfelelően az ország…..
Susie Q 2012.03.30 20:48:29
  Jobb oldalon duplán nem népszerű, illetve kellemetlen Schmidt Pál lemondását követelni. Mert ugyebár ilyenkor összezárunk. Balosék meg valamiféle diadalként (Na ugye még te is belátod, te mocskos fasiszta?)élik meg ezt, mintha azon az oldalon lett volna egy olyan vezető…..
Susie Q 2012.03.28 09:41:38
Susie Q 2012.03.28 09:44:49
@vizesnyolcas: "Például arra, hogy a Hvg kirobbanthatta az ügyet, lehetett volna úgy hivatkozni, hogy lám nincs itt veszélyben a sajtószabadság."

Á, ez illúzió. Egyértelmű, hogy nincs veszélyben a sajtószabadség, egyértelmű tény, hogy nincs betiltva az abortusz stb., ezeket Magyarországon mindenki tudja, jobb- és baloldalon egyaránt, mégis azt beszélik az EP-ben, hogy nálunk minden tilos...
Blog.hu segítség Yellow Peace 2008.12.03 16:44:00
Ebben a sablonban a cím melletti kis kép a könnyen módosítható grafikus elem, a színeket természetesen szabadon variálhatod a stílusszerkesztőben (ehhez előbb át kell másolni a sablont a saját sablonok közé, erről és általában a szerkesztésről itt olvashatsz). A kis sárga…..
Susie Q 2012.03.27 12:52:21
Susie Q 2012.03.27 18:54:11
@L.A.: Ó, sikerült!!! :))

Nagyon-nagyon köszönöm szépen!
  Egy blogba illene újat írni, de ez mindig aktuális: Szájensz fiksön: 2006 tavaszán a Fidesz nyerte a választásokat.  Gy. F. a választás éjszakáján: A hazug, végtelenül populista, a fasizmust nyíltan felvállaló, nemzetközileg elszigetelt Orbán Viktor…..
Susie Q 2012.03.16 14:56:04
@don Fefinho: Most olvasom először, Android nagy látnok! :)

Ez az (egyik) kedvencem:

"A Népszabadság azzal a főcímmel jelenik meg, hogy betiltották"

A Klubrádió is bemondta, hogy betiltották :))