Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wex Trade - ÜVEGHEGY Gyöngybolt

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gyöngyfűzők körében az ólomkristály alapanyag leggyakrabban a kúpos gyöngyökkel kapcsolatban merül fel. A kúpos formájú gyöngyök közül is gépi csiszolt (gyártóknál machine cut) technológiával előállított bicone gyöngyök a legelterjedtebbek. A bicone elnevezés a két…..
 Az alábbiakban az üveggyöngyök gyártásának a folyamatáról teszünk közzé néhány képet.   Minden az olvadt üvegel kezdődik...     ....amiből üveg rudakat készítenek és felvágják kb egy méteres darabokra...   Az üveg rudakat újból…..
2003-ban nyitottuk meg első kisker boltunkat, addig csak nagykereskedelemmel foglalkoztunk. A kisker egy teljesen más világ, amiben csak kevés tapasztalatunk volt. Voltak nagy várakozásaink, izgalmas időszak volt. Akkoriban még nem voltak gyöngyös webáruházak, és gyöngyboltok számát…..
Előző bejegyzésünkben taglaltunk egy érdekes pletykát, ehhez a teljesség kedvéért még tartoznak apró részletek. Minden pletykának van valami alapja, ahogy ennek is, még ha nagyon távol is áll a megfejtéstől. A kapcsolódó már szakállas vicc:A Jereváni Rádiónak van…..
Furcsa pletykákMár azt se tudom hogy kell helyesen leírni egy szóban azt hogy "a hely, ahol a gyöngyöket gyártják"... :) A hírnek egyébként is annyi a valóságalapja, mintha azt mondanánk, hogy Magyarországon megszünt a kalocsai paprika gyártása, vagy a tokaji aszú…..
A világon egyedülálló kézműves hagyományokkal rendelkező csehországi Jablonec régióban az üveg ékszerek készítésének tradíciói  a 16. századig nyúlnak vissza, az első üvegműves műhelyet 1548-ban alapították Mšeno városkában, a cseh üvegipar hagyományai…..
Sokat gondolkodtunk, hogy szükség van-e egy blogra... Mindenkinek van már, akkor nekünk minek? Mindenkinek van már, akkor nekünk miért nincs?Pedig tudnánk miről mesélni, hiszen már évtizedes múltunk van a saját szakmánkban a kereskedelemben. Jó pár éve nézegetjük a csehek…..