Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elwe

10 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!Nem vagyunk sokan ezen az oldalon de elindultunk a jó irányba ahhoz, hogy további játékostársakat szerezzünk.Ti is tudjátok, látjátok hogy kevés résztvevője van az oldalunknak. Ajánlatot kaptunk a lotr.hu szerkesztőjétől hogy betársuljunk a mi oldalunk tartalmával és…..
Amennyiben kérdést szeretnél feltenni, írd le kommentben, hogy mire lennél kíváncsi és arra megpróbálunk válaszolni. Miután megvan a megfelelő válasz, a későbbiekben a bejegyzésben lehet majd elolvasni amolyan FAQ-jellegűen.Hajrá! ;) ..
Árnyék és láng! Bemutatnám az utolsó kiegészítőjét a Dwarrowdelf ciklusnak.    Rohanva ugrott át a hasadékon. A lángok felcsapva üdvözölték, lángkoszorú vette körül és füst gomolygott a levegőben. Az égő sörénye fellobbant és égett mögötte. Jobb…..
Hétfőn végre sikerült beszereznem az első kiegészítő paklit a játékhoz, vagyis a The Hunt for Gollum-ot. Néhány játék és a lapok tanulmányozása után ideje megírnom róla a cikket. Csak akkor érdemes a továbbiakat elolvasni, ha már láttad a lapokat és ismered az…..
Folytatódjanak az érdekességek és karakter-lap összehasonlítások! Ezúttal Haldír, Lórien határainak őrzője kerül középpontba. Nem sokat lehet róla mondani és nem is kulcsfigura viszont számomra kedves krakter volt, ezért most őt választottam.Haldír származása…..
 Két héttel ezelőtt megnéztük, hogy a hősök különféle kombinációi hogy kezelik a LoTR LCG egyedi kihívásait. Csapatod kezdő hősei határozzák meg a játékstílust és a paklik személyiségét.Hiszünk benne, hogy ezek a variációk jók. A játékosok eltérő személyiségek…..
Elwe 2012.02.24 18:29:24
 Az FFG-nél megjelent a Gyűrűk Urás kártyavédő.Szabvány méretben, tehát a legtöbb CCG-hez és LCG-hez jó. Egy-egy csomagban 50 darab található, hatféle grafikával. A rajzokat a LoTR LCG legjobb grafikusainak munkáiból válogatták.Szerintem érdemes beszerezni, mert feldobják…..
Középfölde hősei nagy és veszélyes kalandokat vállalnak magukra a LoTR LCG-ben, és a fenyegetettségük addig nő, míg a Sötét Úr fel nem figyel rájuk. Akárcsak Tolkien epikus történetében, a hősök az esélytelenebb szerepében találják magukat. Egy kis csapat a veszélyes…..
Sziasztok!Azért írok mert lassan elérkezik annak az ideje hogy összeüljünk.HunDrenus-sal feszegettük már egy ilyen játékmenetű LCG verseny mikéntjét de arra jutottunk hogy egyenlőre kivitelezhetetlen a játék sajátosságai miatt. Ettől függetlenül játszhatunk úgy ahogyan ezt a…..
Elwe 2012.02.13 14:09:20
Persze tessék: www.facebook.com/pages/LOTR-LCG-Magyarorsz%C3%A1g/267200456684036

Valószínűleg jóvá kellett hagyja a FB aktív legyen a profil.
Amúgy semmi extra, be lesznek linkelve az itteni bejegyzések linkjei és reméljük lesznek új tagok.
 A Shadows of Mirkwood ciklus befejeztével és a Khazad-dum megjelenésével egyre több hős áll a játékosok rendelkezésére, hogy csapatukat összeállítsák. Vajon hogy döntsék el, melyikek legyenek benne? Léteznek gyors és hatékony ötletek, hogy kombinálhatunk…..
A társaid segítsége nélkül hogy éled túl Khazad-dum veszélyeit? Mória ősi sötétjében hőseidnek át kell vészelniük omladozó lépcsőket, beomlott járatokat és más veszélyeket. Sőt, nem csak ezeket a nehézségeket kell figyelembe venniük miközben áthaladnak a törpök…..
 Az FFG beutatta a Dwarrowdelf ötödik Adventure Pack-jét, a Foundations of Stone-t. Az alábbiakban az ismertető rövid fordítását olvashatjátok.A Dwarrowdelf ciklus elején Középfölde néhány hőse biztonságban elkísérte Arwen Undómielt…..
Megpróbálok most is, és mindig arra törekedni hogy egy kis pluszt adjak ahhoz amit a többség csak a filmen látott és ismert meg, ezért a főszereplőknél nem ragozom tovább azt amit valószínűleg mindenki tud.Most lássuk a törpöket és két karaktert akik nem törpök de velük…..
Elwe 2012.01.24 21:49:10
@HunDrenus: amúgy neked bejött ez a cikk?
Elwe 2012.01.25 08:54:21
@HunDrenus: Szia!
"A vaslábú" név a királyságára akar utalni.
A törpkirályságok pedig voltak: Erebor-ban, Ered Mithrin-nél, Vas-hegyek, Khazad-dúm. Hirtelen ennyit tudok mondani és ezt még nem írnám hozzá a cikkhez, előbb pontosítok rajta egy kicsit és elhelyezem földrajzilag. Most nem vagyok otthon de vannak nekem irományaim erről és azokból majd kibogózóm.
Elwe 2012.01.31 15:46:32
@HunDrenus: Szia! Írtam mailt csak lehet megint spamba tette :)
A törp tudomány kicsit lehúzott a föld alá, de most térjünk vissza a felszínre, füves mezőkre, fehér falakra.     Eowyn A "Gyűrűk Urában"  jelenik meg először. Éorl Házának szülötte. Théodwynnek, Théoden húgának és Éomundnak a lánya, húga…..
Elwe 2012.01.26 16:18:41
Elérkezett az egyéni cikksorozatok ideje. Ezekben a cikkekben  egyenként feszegetem a karakterekről -azokról akik a játék lapjain is visszaköszönnek- szóló érdekességeket, történeteket. Elsőre ami szembetűnt a core-set lapjainak nézegetése során az Glorfindel volt, bár…..
Elwe 2012.01.23 19:06:36
@Balaage: Akkor nem szóltam :) Köszönöm a dícsérő szavakat. Ez csak bíztat a következő cikkre ;)
Elwe 2012.01.23 19:23:58
@HunDrenus: Ez teljesen igaz!
Elwe 2012.01.24 10:09:44
@Athalay: "a Gyűrűk Urában a quest előrébb jutásáan oylan fontos lett volt, mint mondjuk a kártyában." Erre azt tudnám válaszolni hogy talán nem a "fontos" szót használnám hanem a szűkségest használnám. Eowyn vezette az embereket kürtvárba és ő által juthatott el Trufa is addig hogy végül egy hobbit keze végezzen a Boszorkánykirállyal.

Örülök hogy kedvet csináltam az olvasáshoz. Én is most olvasom megint a GY.U.-t. Utána jön a Hobbit és a Szilmarillok megint :) Ja meg a Gyűrű keresése.
Megpróbálok legyártani most egy új cikket és nemsokára felkerül
Egy újabb cikksorozat első tagja ez a bejegyzés. A küldetésekről idővel írok egy-egy cikket kitérve a történetre, lapokra, a küldetés speciális szabályaira, mire kell figyelni és egyéb érdekességekre. Az első cikkem témája az első küldetésről fog szólni (logikus, nem?),…..
Elwe 2012.01.21 16:41:31
@HunDrenus: Azon gondolkoztam hogy: ezen a A Don't Leave the Path lapon az van írva a végére hogy MUST FIND UNGOLIANT. Lehet hogy csak sima pókot kell kitenni és Ungoliant-ot pedig ki kell forgatni az encounter deck-ből? És csak így lesz sikeres a befejezés
Az egyik ok, amiért a Lord of The Rings: The Card Game oly sok rajongót tetszését elnyeri, és ekkora sikernek örvend az, hogy sokféle mentalitású játékosnak vonzó lehet. (Ezek a játékos „archetípusok”- Bilbó, Pippin és Boromir -, egy másik cikkben vannak kifejtve. A…..
Elnézést, hogy csak most kerül sor erre a kiegészítőre, de hozzám is későn érkezett meg és nem is volt alkalmam egyből kipróbálni. Nah, akkor térjünk a lényegre... A Journey to Rhosgobel a Shadows of Mirkwood sorozat harmadik tagja. Az eddigi leírásokhoz hasonlóan jöhet az…..
 -Nagyon remél hogy tetszeni fog ez a cikk is. Aki kicsit is szereti a "Gyűrűk Urát" az már ismeri ezeket a szereplőket és lényeket, ezért annak nehéz újat mondani ezen a téren. Viszont alapnak éreztem ezt megírni mert mindig lesznek "Újak" ebben a…..
Elwe 2012.01.11 14:24:52
@Athalay: Köszönöm szépen!
Még egyik oldalon sem találkoztam ilyennel ami így van megírva. Büszke vagyok hogy nekünk van :D

Amúgy nagyon várom a tanácsadós cikkeket!!!
A CardGameDB oldalra már fel is kerültek a legújabb kiegészítő lapjai! Aki olyan kíváncsi mint én és nem tud várni a hazai megjelenésig, az most szépen végignézheti a kártyákat. Nagyon durván spoiler veszélyes!..
Mielőtt a szereplőkről kezdünk el beszélni tudnunk kell hogyan alakult meg az a ”Világ” amiben vannak, uralkodnak, szövetségre lépnek és harcolnak a szabad Középföldéért.J.R.R.Tolkien teremtéstörténete igen érdekes… Minden a ”nagy semmiben”…..
Elwe 2012.01.10 15:12:41
Elwe 2012.01.10 18:11:04
@puddlepuddle: Igazad van. Gépelési hiba. Máris javítom.

Melkor is egy volt az ainuk közül csak véletlenül kimaradt a felsorolásból mivel kicsit kilóg a sorból
Üdv Középfölde Népe!   A jövőben, ebben a leírásban eltérünk kicsit a játéktól és J.R.R.Tolkien világával, annak kevésbé ismert szereplőiről és egyéb részleteiről lesz szó, akik/amik a filmben vagy akár a könyvben (GYU) is kevés szerephez jutottak, és csak a…..
Elwe 2012.01.09 16:12:00
A Fantasy Flight Games oldalára kikerült a nagy hír, amire már biztosan sokan vártatok: megérkezett az első deluxe kiegészítő, Khazad-dûm!A cikket puddlepuddle lefordította nekünk, nagyon szépen köszönjük!"Sok éve már -mondta Glóin-, hogy népünkre ráborult a nyugtalanság…..