Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsdanov

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Újabb fordulójához érkezett a magyar belpolitika Tabu játszmája: most éppen a kommunista diktatúrákhoz köthető személyek és intézmények nevének használatát tiltanák kormánypárti politikusok hivatalos elnevezésekben. Az előterjesztéshez csatolt listában példaként a…..
A Csepel újság értesülése szerint még a csilláron is lógtak, annyi ember volt szerdán a csepeli képviselő-testület ülésén. Egy sikeres, köztiszteletben álló asszony hónapok óta tartó kálváriája vonzotta az érdeklődőket.Sírjunk vagy nevessünk? Információink szerint ez…..
Zsdanov 2012.06.22 09:29:27
Érdekes kérdés ez. Más választ kapunk, ha a mai fiatalság 20-as 30-as korosztály próbálja megválaszolni ezt a kérdést, és egészen mást, ha az idősebb 70-es 80-as korosztály. Míg a mai fiatalok azon csatároznak, hogy Bajnai vagy Orbán-e a jobb, vagy rosszabb, addig az idősebbek…..
Zsdanov 2012.06.14 12:55:41
Megfeszülhet a jobboldali, Horthy-viszonyokról álmodozó, elitista igényű (de nem elitista kultúrájú) értelmiség, egy fodrásznak akkor is szebb villája lesz, mint többségüknek bármikor. Schmidt Mária pedig számon kérheti bármelyik tévéműsorban, hogy neki milyen megszólítás járna, ha az utcán lekurvázom, nem vitethet el a csendőrökkel. Bocs a primitív példákért, de szerintem kifejezőek.

Egyszerűen képtelenek lesznek azokat az előjogokat tartósan konzerválni, amelyek a Horthy-rendszerben státushoz és származáshoz kapcsolódóan kijártak.

Részben és átmenetileg sikerülhet, de hosszú távon koppanni fognak.

Ráadásul egy következő kormány miatt simán repülhetnek a pozíciójukból.

Mert a bosszú a mostani négy év után törvényszerű.

Szóval: A Horthy-rendszer feltámasztásának semmi esélye, az akkori rendies viszonyokat a szocialista rendszer - nem egyszer terrorral - felszámolta, a mostani posztszocialista tőkésben pedig a tőke és a tömegdemokrácia az úr. Képtelenek lesznek a régi (nekik) "aranykort" újraépíteni. Lehet vicces szokásokat feltámasztani, de az akkori viszonyok végleg elmúltak. Minél előbb megbarátkoznak ezzel, annál kisebb lesz a 2014-es (vagy későbbi) döbbenet. Mert döbbenetes lesz, amikor egy röpke parlamenti szavazással eltörlik azt a konstrukciót, amit ők örök időkre építettek. Ez lesz a személyes tragédiájuk. Néhányukat - megvezetett, álmodozásba merülő és rémképekkel küszködő értelmiségieket - ismerem és előre sajnálom.
Zsdanov 2012.06.14 13:24:33
@Anti Anyag:

Pedig érdemes. A Horthy-rendszer Trianon után volt, a szocialista rendszer pedig az ország vagyonának csaknem felét elpusztító második világháború után.

1950 és 1989 között az ország GDP-je nyolcszorosára nőtt (s előtte igen gyors volt az újjáépítés), Magyarország fejlődése az egyik leggyorsabb volt Európában, ledolgoztuk történelmi hátrányainkat, modern országgá váltunk. Igaz, a GDP 20%-át kitevő adósságállományt adott át a rendszer, amely valójában nem járult hozzá a növekedéshez. A fejlődés ellentmondásait és áldozatait sem szabad elhallgatni.

A Horthy-rendszer alatt a gazdasági fejlődés Európában a leglassabb volt, s az adósságállomány 1931-től meghaladta a GDP 100%-át. Avítt és elmaradott ország maradtunk, és az egész totális nemzeti tragédiába torkollott.

Lásd:
nol.hu/archivum/archiv-440820
www.scribd.com/doc/19214355/Lorant-Karoly-A-Magyarorszag-eladosodasaval-kapcsolatos-legfontosabb-tudnivalok

A szocialista rendszerben a társadalmi különbségek egész Európában a legalacsonyabbak voltak (még a keleti és skandináv állapotokhoz képest is), a Horthy-rendszerben a legmagasabbak.
Zsdanov 2012.06.14 13:30:17
@hááááát: Nem igaz, nem volt lemaradás.

Még a sokat szidott magyar nehézipar is az osztrák szinten volt, pl. a diósgyőri hengermű a hetvenes évek végén ugyanolyan fejlesztésen esett át, mint a linzi.

A '90-es évek elején aztán a szintén bajban lévő nyugati vállalatok felvásárolhatták a keleti cégeket és hatalmas piacokhoz jutottak.

Egyszerűen egy általános technikai váltás zajlott le Európában, de ez valamiért nálunk összekapcsolódott a rendszer elleni uszítással.
„Váratlanul kiderült a feladata” az első sora annak a versnek, amit L. Simon László kulturális államtitkár-jelölt publikált tíz évvel ezelőtt. A fordulatokban gazdag és tanulságoktól se mentes műnek már eddig is legtöbbet idézett részlete az utolsó harmad eleje: "a hazai…..
Mandiner blog Géza a rengetegben 2012.06.13 11:01:00
  Szőcs Géza lemondott. Ez mindenkinek jó, s leginkább talán Szőcs Gézának. A költő-politikus fantomokat, Esti Kornélt, barátokat és ellenségeket megszólító, lírai hangvételű közleménnyel búcsúzott hivatalától. A kultúrpolitika nehéz, embert próbáló feladat, s szinte…..
Zsdanov 2012.06.13 16:33:36
@Hepci: Szerintem nem jó a hátsója.
  A magyar jobboldalt elemző Mi a jobb? sorozatunkban Schmidt Mária történész, egyetemi tanár, a Terror Háza főigazgatója írását olvashatják. „1789 és 1917 még dátumok, de már nem példák.” (Camus)  Rövid volt a huszadik század, ahogy a…..
Kegyeleti urnacsempészéssel bolondított szoborállítási-rombolási hullámon érkezett idén a meterológiai nyár. Szobrot kapott a XX. századi magyar történelem két meghatározó szereplője: a faji alapú diszkriminációt törvényerőre emelő, több százezer magyar legyilkolásához…..
Fejtsük meg együtt Kövér László gondolatait a világról! – gondolta a Kelet-Magyarország rejtvényírója, és a legnagyobb fokú szervilizmus nevében fel is adta az Országgyűlés elnökének múlt heti mondatát az e heti rejtvényben. A legkisebb gond ezzel, hogy elrontja a…..
Zsdanov 2012.06.02 21:29:39
@zsebatya: Semmi köze ennek a rendszernek ahhoz.

Te vagy túl fiatal.

Éljen Kádár! Világ proletárjai, egyesüljetek!
Van az az ősrégi locus communis, azaz közhely, amely abból indul ki, hogy nemo iudex in sua causa, vagyis senki sem bíró a maga ügyében, tehát: audiatur et altera pars, meg kell hallgatni a másik felet is. Szokták idézni egy másik változatban is: audi et alteram partem (hallgasd meg a másik felet…..
Szegény hülye Magyarország - ekképpen sikolt fel bennem a jóízlés és a jövőbe vetett megkopott fényességű hit. Tudom persze, hogy az én génjeimben is ott sóhajtozik, nyög, túrva tenni tör az egész Magyarország, tehát, ha nyavalyája miatt elátkozom, akkor először magamból…..
A KARD Temessük újra Kádárt? 2012.05.28 09:11:00
Úgy érzem magam mintha a Roland Garroson lennék, csak kapkodom a fejem jobbról balra, balról jobbra. Egy szoboravatás ott, egy újratemetés itt, egy szálasis ott, egy terrorista itt... emberek, a normálisok elmentek nyaralni? (OFF: amúgy igen, csak már olyan régen, hogy vissza se várjuk…..
Zsdanov 2012.05.28 14:40:03
@Pepibubó: Hányszor másoljam be a válaszomat?
Zsdanov 2012.05.28 14:41:52
@Pepibubó: Én egy létező szakértői jelentésre hivatkoztam.

Olvasd át!

Jut eszembe, ti már nem tudtok nyelveket (oroszul meg főleg nem), csak van egy könyvespolcnyi nyelvvizsgátok.
Zsdanov 2012.05.28 14:51:25
@Martian: A baloldali ellenzék tiltakozott. Az új elitnek viszont nem érdeke az igazság képviselete.
         Mint azt maroz kolléga észrevételezte, egy bizonyos Nyírő Gyula nevű író újratemetését nem engedélyezték Romániában. Legalábbis a fél magyar internet szerint.    Nem tartják meg Nyirő Gyula író újratemetését vasárnap…..
Zsdanov 2012.05.28 01:58:53
Én olvastam Nyírőt. Szerintem végtelenül avítt, de ennek ellenére érdekesek a könyvei. Az emberi kapcsolatokba belevisz egy sor teljesen hiteltelen elemet, amikor pedig politikára kerül sor, akkor egy kicsit fájdalmassá válik.

Ennek ellenére kb. 15 éve minden fellelhető regényét elolvastam, mert első nagyobb erdélyi utam előtt Tamásitól Nyírőn át Sütőig (na ő tényleg nagy író volt) mindent elolvastam. De Bálint Tibor szocialista nagyregénye, a Zokogó majom felülmúlhatatlan. Nem is értem, miért nem róla beszélünk.

Aztán Erdélyről szőtt álmaimat a székelyföldi WC-k, a közvilágítás, a barbár marhavágások, a megkínzott lovak, a szétlopott erdők, a vastagon szétszart tópartok, a nyakig trágyában álló juhok, a koloncos kutyák, a rengeteg baltával faragott ember, az általános sopánkodás, igénytelenség, embertelenség és lenyúlás, de főleg a melldöngetős, üres magyarkodás szertefoszlatta. Nem egyszerre, de fokozatosan. Ráadásul a román lányok sokkal szebbek, mint a székelyek. Lehet köpködni.

Nyírő pedig tényleg nyilas volt. Nem volt rossz író, de nyilas volt. Szépen csendben eltemette volna valami gittegylet, a kutyát nem érdekelte volna. De most a Fidesz - mivel az értelmes szavazóit kezdi elveszíteni - a Jobbik táborából szerzi az utánpótlást. Az egész történet erről szól, ti meg beszopjátok. Pedig nem éltétek át, amikor az emberi problémáik elől menekülő szerelmesek attól könnyebbültek meg, hogy a betörő románokra lőhettek. Mert Nyírő ilyen baromságokat is irkált.
Az LMP sikerrel tematizálta az aktuálpolitikát és húzta csőbe a Fideszt azzal, hogy a plenáris ülésen kellett szavazniuk a képviselőknek a benyújtott ügynöktörvényükről.  Kívánhat ennél többet a legkisebb ellenzéki párt?Vajon melyik más utódállamban fordulhatott volna…..
Zsdanov 2012.03.20 18:15:51
@tudi: Mindenki kutathatja ma is. Csak engedélyt kell hozzá kérni. A saját aktáját engedély nélkül is mindenki megnézheti. Az ügynökök nevének kiadása - miközben semmilyen bűncselekményt nem követtek el - szerintem vérlázító jogtiprás lenne. Még akkor is, ha morálisan esetenként elítélhető a tettük.
  Nagy igazság ez, Majtényi úr, s hálából adok én is egyet cserébe: sokkal jobb tüntetéseken hazugságokat ordibálni a mikrofonba, mint megdögleni egy polgárháborúban. (Bayer Zsolt, ma)        Ceausescu kutyái voltak ilyen magabiztosak 89-ben.…..
Zsdanov 2012.01.04 19:10:08
@Peter T. Sinclare: A magyar GDP 70%-a az exportból származik, 80%-a gépipari és vegyipari termék. Gondolom a te koncepciód szerint ezt pótolja a 20-szorosára növekedő mezőgazdasági termelés, ami minden további nélkül kiszorítja az orosz és az arab külpiacokon a francia, olasz, holland stb. konkurenciát.

Te még II. Matolcsy György is lehetsz!
Egy amerikai magazin összeállította azon sportolónők listáját, akik miatt érdemes lesz az olimpia évében sportközvetítéseket néznünk.25. Yanina Wickmayer, teniszező, belga                24. Jennifer…..
Zsdanov 2012.01.04 17:17:49