Regisztráció Blogot indítok
Adatok
upsidedooown

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
upsidedooown 2017.02.05 09:10:29
Érdemesnek tartom akkor már kicsit mélyebbre nézni, s filozofikusabbá tenni a kérdést: mit jelent a siker?

Leginkább a pénz jut eszünkbe, a szerző számára is sejthetően a jövedelemben is lecsapódó alkotás a fokmérő.

Sikeres-e egy lelkész (akinek még talán a vezetékneve sem marad fenn, mert mindenki xy atyaként ismeri), ha nagy, összetartó gyülekezetet épít fel munkája során (ha "jó pap", anyagi előrejutása gyakorlatilag nincs)?
Sikeres-e egy pedagógus, ha diákjai versenyeket nyernek (saját maga nem kap többet egy fillérrel sem)? Sikeres-e egy anya, aki háztartást vezet, gyerekeket nevel (maximum beosztani tud, pénzben követlenül mérhető jövedelmet nem termel.
Sikeres-e egy mosógépszerelő, egy hivatalnok, egy takarítónő vagy orvos, aki eljár a helyi kórusba, s tiszta szívből képes énekelni, s a próbák után sörözgetve, beszélgetve(!) képes tiszta szívből nevetni?
Sikeres-e, aki a koncertjeikre időt tud szakítani?
Sikeres-e Poldi bácsi, akinek csak a szép zöld gyep hiányzott, de végül azt is megkapta?

Vagy csak az sikeres, aki kitalál/feltalál valamit, milliós gázsit ér el, hajnaltól éjszakáig dolgozva hatalmas jövedelemre szert téve nagy autókat, trendi számítástechnikai eszközöket vásárol, gyerekeit különórákra járatja, világmárkák termékeibe öltözteti, s velük tulajdonképpen csak reptértől reptérig, a családi luxusnyaralások idején találkozik?
upsidedooown 2017.01.27 10:39:22
@Szarvas Norbert:

Ragadjunk ki gondolatokat írásából:

Nem tud a mai negyvenes korosztály befektetni?
Mégis, honnan jött ez? Hasára ütött?

Ez nekem is megy: Nem tud a mai harmincas, hetvenes, ötvenes (folytassam) korosztály befektetni. Most, hogy leírtam, igaz lett?
Ugye, hogy nem? Nem kezdem mondogatni, hogy cáfoljon meg...

Az volt a kérdésem, mi alapján állít ilyet egy "generációról"? Egy generációról, mely a hátán viszi épp az országot?

Miért gondolja, hogy én épp mégbnagyobbtévé-ért állok sorban valamelyik áruhitel pultnál, csak azért, mert 40 és 50 év közötti a korom? Miért gondolja, hogy "csak ingatlanban" tudok gondolkodni? S ha igen, miért is rossz gondolat ez?

Miért küldjem Önhöz felnőtté vált/váló gyermekemet, miért ne én adjak neki tanácsot? Ha nekem nem tanították meg, hogyan gazdálkodjak, Önnek mitől? Kitől?

Probléma? A szülő ismeri legjobban a gyermekét, anyagi lehetőségeit. Sőt, még jobban ismeri, mint a fiatal, hiszen adott esetben be is tud avatkozni segítőleg.
upsidedooown 2017.01.25 12:07:30
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:
Ha félre tudná tenni a kormány iránti feltétlen rajongását, s elolvasná legalább a PwC által összehozott, az olimpia megrendezhetőségéről szóló megvalósíthatósági tanulmány első 100 oldalát, illetve a visszalépők indokait, a korábbi rendezések mérlegeit, rájöhetne, hogy nem lehet nyereséges egy budapesti olimpia. Szép lenne, ha lehetne.

Abban sincs igaza, hogy a szerző demagóg, inkább csak lelkes tudatlan. (Elképzelni sem tudom, miről szól ez az írás.)

Az pedig, hogy Ön afrikai diktatúrákhoz, "anarchiákhoz" viszonyítja hazánkat!
(Lásd első pont a rajongásról.)
Valóban, hozzájuk képest jól állunk....
upsidedooown 2017.01.25 14:18:51
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:
A PwC elfogult, igen. Mindig a megrendelő felé.
Annak ellenére kiolvasható a tanulmányukból, hogy nem a mi pályánk az olimpia.
upsidedooown 2017.01.19 09:02:39
Szarvas úr!
(Elnézést kérek a felütésért, de hozzászólásom visszaolvasása után is megtartom:)

Ön troll, vagy valóban ennyire felületes?

Gyakorlatilag az összes állítása hamis, egy rádiós show műsor korántsem képzett, korántsem intelligens műsorvezetőjének egy több évvel ezelőtti nem reprezentatív felmérésre való hivatkozását tekinti mércének, elutasítva a közvélemény-kutatások által elfogadott un. reprezentatív felmérések eredményeit, csak azért, mert abból jobban lehet nemtelen támadásokat indítani.

Véletlenül találkoztam ezzel a cikkel, nehezen szánom rá magam, hogy más írásait is elolvassam, de később megteszem, remélve, hogy meg kell majd követnem, hátha csak ez az írása ilyen színvonaltalan.

Nézzük a tényeket (ha asztrológiai-nak címkézte volna a blogját, akkor eltekinthetnénk ettől, de hát gazdasági blogként vezeti):

(Tekintsünk el nagyvonalúan a "....vonatok 78%-a érkezett meg 5 perc késésnél hamarabb" típusú megfogalmazás részletes értékelésétől, s mondjunk csak annyit: ez értelmezhetetlen.)

Ez a mutató az elővárosi vonatokra vonatkozik (ezt még helyesen írta (100 km-nél rövidebb távolságra...), bár a mutató sem pontos (a valós szám 87,46%), a lényeg azonban az, hogy az elővárosi vonatok aránya a személyszállításon belül mindössze fél százalék.

A másik számot (12% a törölt járatok száma) ugye Ön sem hiszi el?! ha csak lejegyezte, anélkül, hogy belegondolt volna, kérem, most tegye meg!
A hivatkozott adat a 2014-es évből való. Ebben az évben az un. megrendelt vonatok száma 735.852 volt. Valóban el tudja képzelni, hogy ebből 88.00 vonat egyáltalán nem indult el? Dőreség, s igyekszem rendkívül finoman fogalmazni. A tényadat 3.996, ami 0,54%.
De 2014 óta jelentős megújuláson ment át a MÁV-START Zrt., a nagyszabású pályafelújításoknak köszönhetően javulnak a mutatók, a 2016-os adat mindössze 0,37%-os lemondásról árulkodik (737.027-ből 2.699).

Az "aztán magyarázott a nő valami ügyfél elégedettségről, ami ma már 60% feletti. Persze kit érdekel ilyen esetben egy 1000 fős reprezentatív felmérés? Mert engem nem..." kijelentése szintén komolytalan, de itt már több a szubjektum, legyen.
Nos, két felmérés született, az egyik szerint az utasok 55,2%-a, a másik szerint pedig az utasok 64,5%-a értékelte százas skálán legalább nyolcvan pontosra a vasúttársaság szolgáltatásait, ami nem tekinthető csalókán magas értéknek. Ebből annyi olvasható ki, hogy a megkérdezettek fele-harmada elégedetlen.
Nem tudom, gazdasági területen tevékenykedő emberként hány fős reprezentatív mintát fogadna, el, de finoman szólva megmosolyogtató, hogy a Facebook-bejegyzéseket, illetve Sebestyén Balázst hitelesebb forrásnak tartja, mint a közvélemény-kutató és tanácsadó cégek kutatásait.

"A nemzetközi értékelés szerzői – a
dokumentumban és annak feltöltési helyeként szolgáló weboldalon olvasható saját
állításuk szerint – nem statisztikai adatokra hivatkoznak , hanem egy korábbi
tanulmányra, illetve az adatgyűjtés „gentlemen's agreement” alapon történt, azaz
módszertani eltérések és hiányzó adatok is előfordultak az adatgyűjtés során. Arra is
felhívja a figyelmet a dokumentum, hogy számos tényező befolyásolhatja egy vonat
pontosságát, ráadásul nehéz összehasonlítani a különböző országok adatait, már csak
azért is, mert nem azonos időszakokat dolgoz fel."
(Az Ön eredményeinek módszertana.)

"Azt állítja a MÁV, nem késnek annyira a vonatok?" Kissé hatásvadász, manipulatív már a cím is, nem? (Nem állítottam semmit, kérdeztem, ahogyan Ön.)

Fentiekből nem következik, hogy elégedett vagyok a MÁV-START teljesítményével.
Tudomásul kell azonban vennünk, hol élünk, milyen gazdasági lehetőségeink vannak, s hogy a társadalom szemléletének átalakulása a kívánt minőségre lassú folyamat. Ezt a folyamatot erőteljesen lassítják az ehhez hasonló intoleráns magatartást közvetítő blogok is.

Tudom, leszedik majd rólam a keresztvizet, amiért nem álltam be az 'elvárt' elégedetlenkedői kommentelő táborba (el tudom képzelni, hogy mire megírom ezeket a sorokat, már lesz is jó néhány helyeslő vélemény, meg egyéni tragikus tapasztalat).
Elfogadom ezeket, egyet is értek majd többségükkel, hiszen nem vigasztalnak a statisztikák, ha akkor mocskos a mellékhelyiség, amikor épp mi utazunk, ha akkor késik, akkor tűrhetetlen a jegyvizsgáló stílusa, stb.
A vasútnál is emberek dolgoznak, többségük bizonyára lelkiismeretesen "az utasért van".
A címben található helyesírási hibával ismerem el, hogy a hatvanadik évében járó szocialista politikus fejlődésről tett tanúbizonyságot. Végre megtanulta azt, amit már a pesti Berzsenyi Gimnáziumban kellett volna tudnia: felkiáltójelet csak a felszólító mondat végére érdemes kitenni. (Ha a kijelentő…..
upsidedooown 2016.03.04 08:33:14
@Kovacs Nocraft Jozsefne: hibát ejt. Igy helyes. Vagy simán: vét (vmi ellen). Hibát vét, ez helytelen. Sántító logikai fejtegetés nelkül is.
upsidedooown 2016.03.04 08:34:15
upsidedooown 2016.03.04 08:36:28
@Flexy Flex:
Nem. De mondd, hogyan jutottál erre a következtetésre?!
Március közepén érkeztem tehát Reykjavikba. Izland nemzetközi repülőtere a várostól 100 kilométernyire fekvő Keflavikban van, még az 1990-ig itt állomásozó amerikai hadsereg építette. A repülőtereken általában elválasztják az érkező és induló utasokat. Itt ez nem így történt. A gépből kiszállva egy…..
Subba Subba Art: A tetovált lány 2012.04.18 11:39:00
                     via..
„Ilyen lenyűgöző science-fiction alapanyaggal még sosem volt dolgom” – lelkendezett az E.T. rendezője. Bár még se a témáját nem lehet tudni, se azt, hogy kiről fogja másolni a köztársasági elnök, Hollywood máris lecsapott Schmitt Pál készülő PhD-jára. A film…..
A nálunk Csillag születik néven ismert Britain's Got Talent idén megint belenyúlt a tutiba, úgy látszik, a brit vidék kiapadhatatlan forrása a felfedezetlen, de operaénekesi adottságokkal bíró tehetségeknek. Kezdődött mindez Paul Potts walesi telefonárussal, aki 2007-ben megnyerte a…..
Nem is tudom hogyan érdemes megragadni a témát. A frusztrált harag mentén? Amit azért érzek személyesen, mert én is írtam doktori disszertációt, és ha tudom, hogy "törzsanyaggal" is el lehetett volna intézni az írás 90%-át akkor talán nem töltök 4 évet azzal, hogy…..
upsidedooown 2012.01.18 22:17:36
Beadok egy disszertációt etimológia-filozófiai doktorátusomhoz, mi a plágium? címmel.
A dolgozat 216+450 oldal terjedelmű. Ebből 215+450 oldal un. törzsanyag, a maradék pedig a következtetések levonása, illetve összegzés.
Láb-, fej-, széljegyzetben, illetve a tartalomjegyzékben feltüntetem a forrásokat (de még a Szalajka-völgyi forrást is), illetve idézeteket (nehogy még a végén, ha húsz év múlva lesz belőlem valaki, akkor lemondassanak): a bolgár sportakárki dolgozatát (450 oldal), de franciául ám!, illetve a Pali bácsi magyar dolgozatát (215) oldal.

Hiánypótló mű lesz, hiszen kutatásaim során azt tapasztaltam (szorosan együttműködve a január elsejei, illetve augusztus huszadikai ünnepi beszédekből a tévén keresztül jól ismert elnök úrral; illetve a hvg.hu inkognitóban kilenc hónap alatt pont időben cikket szülő újságírójával; végül, de nem utolsósorban az internettel), hogy az értelmező kéziszótárak eddigi törzs-, tényadatai hiányosan, de legalábbis a köznyelv által értelmezetthez képest eltérően definiálják a plágium kifejezést.
Hát, tulajdonképpen a következtetés lényegét már meg is írtam, így ha valaki szeretné, hogy az opponense legyek hasonló témában, az jelöltessen ki engem és szoros együttműködésben máris rendelkezésére bocsájtom 216+450 oldalas disszertációmat, mint törzsanyagot.
Dr.Upsidedooown

Apropó: segítene valaki bekötni a munkámat?
upsidedooown 2012.01.18 22:30:12