Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tblog

18 bejegyzést írt és 880 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Így tették tönkre a Corvint – Burger Benjámin írása   A Blaha csodája volt a letisztult vonalvezetésű, minimalista Corvin    Kevés szomorúbb dolog történt mostanában, mint amivel az egyszerű járókelő találkozhat a Blaha Lujza téren. A tér csodálatos, szinte mesébe illő felújítása hihetetlenül…..
szerk: A cikk bonyolultan tárgyalt egy egyszerű kérdést, ezért most idetoldom a tl;dr verziót:Tegyük fel, hogy az USA-ban az utóbbi 40 évben minden választást a libertáriusok nyernek local, state és federal szinten is. Hogyan akadályoznák meg azt, hogy a Blackrock kvázi felvásárolja a cégvilágot és…..
Tblog 2023.04.26 00:54:02
@Deansdale: Nem gondoltam vagy mondtam ilyet. Természetesen egy libertárius rendszerben lehetnek kommunisták és nemzetiszocok is, vallásos konzervatívok és progresszív balliberálisok is.

"mert csak akkor működhet ha mindenki libertárius" - Ez sem igaz. A többség kell hozzá, nem mindenki. A jelenlegi rendszer "többségi társadalom", és így 2/3-ados többségű libertárius párt probléma nélkül védhetné a tömegek jogait. (Ahogy most a kormány ellenkező előjellel, probléma nélkül elnyomja a tömegek jogait.)

"Hogyan akadályozod meg ezt libertárius módszerekkel? (Sehogy.)" - Sehogy mert nem kell. Ha a libertárius tömegre nem hat, akkor vergődhetnek azok a multik amik WOKE-ot akarnak terjeszteni. A kutya se lesz rá vevő.

"Nahát ha ezt te is tudod, akkor miért értetlenkedsz mikor azt mondom, hogy egy libertárius rendszerben a Disney önként terjesztheti a ballib szart?" - Sokadszorra elismétlem. Egy libertárius rendszerben libertárius tömeg van, akik nem vevők a terjesztett WOKE-ra.

"a Disney akkor is ballib lenne a kapitalista multik további 90%-ával együtt, mert a libertárius rend ezt nem tudná és nem is akarná megakadályozni" - Mert nem lenne rá szükség.

"egy libertárius rendszerben Soros Györgynek joga van arra költeni a pénzét amire akarja, tehát terjesztheti belőle a woke ideológiát" - Megteheti, csak minek, ha egyszer egy libertárius rendszerben a tömegek libertáriusok, tehát nem fog rajtuk sem a WOKE, sem az SJW, sem a CRT, se a többi?

"Ebben a libertárius rendszer nem tudja és nem is akarja őt akadályozni." - Mert nem is kell, mivel nem tud vele ártani.

"márpedig a Disney nem sérti a NAP-ot. Azt csinál amit akar, nem?" - Felőlem azt csinál amit akar. Libertárius rendszerben nem néznék a Disney-t és becsődölne. Ennyi. Ahogy az amerikai szólás tartja: "szavazz a pénztárcáddal".

"ennél többre nem futja nekik sem a NAP megsértése nélkül" - A Bud Light sörgyár most jó nagy szmötyiben van. Figyeled? Pedig csak egy kis laza bojkott lett ellene meghirdetve. Pánikolnak, már 3 marketingfőnököt függesztettek fel, volt egy béna bocsánatkérés. Az eladásaik 31%-ot estek néhány hét alatt.

"A libertáriusok kb. fele támogatja a nyitott határokat, meg azt mondják hogy a transzneműeket is békén kell hagyni amíg téged nem piszkálnak." - A nyitott határokat csak egy részük támogatja. Én is támogatom hogy a transzokat békén hagyják. Felnőtt férfi/nő, annak műteti magát aminek akarja. Az ő dolga. Épp csak a gyerekeket hagyják békén, mert ha nem, az úgy a NAP ellen van.

"Hát, a gyakorlatban ennek a kérdésnek nincs sok értelme, mert úgyis az van amit a reszetelők akarnak, ha meg elméleti síkon nézzük, akkor kb. egy konzervatív nacionalizmusra épülő tizedes rendszer lenne jó." - Nem vagyok konzervatív, nem vagyok nacionalista sem. Túlzott tiltás nem jó, sőt, ártalmas is. Most a kormány eljátssza a konzervatív nacionalistát. Ez jó Magyarországnak? (Már a nyugdíjasokon és a krumplin megvett szavazókon kívül.)

"Ami legföljebb évente 1 filmet produkál és a piac egy ezrelékét sem birtokolja." - Lehet bővíteni. Lehet újakat csinálni. Lehet független filmgyártásba kezdeni. Lehet Patreonon és egyéb helyeken összedobni pénzt független filmekre és sorozatokra. Asylum studio? Vagy ott a Netflix, ami független filmeket és sorozatokat vesz meg, amellett hogy sajátokat is készít. Elég nagy a repertoár.

Persze a panaszkodás könnyebb. Ott volt a Jobbik 20%-os párt voltak, sok milliárd forinttal, 1millió+ szavazóval, színészekkel, filmesekkel is. Csináltak filmet vagy sorozatot? Nem. Nem is tervezték. Híradót csináltak egy ideig, ami egész profi volt, de azt is abbahagyták.

Csak magukat hibáztathatják érte. Mindenki sír hogy nincs semmi, de senki nem akar tenni semmit hogy legyen valami.
Tblog 2023.04.26 00:57:20
@Deansdale: Amúgy szoktam a helyi konzervatívokkal, patriótákkal beszélni. Voltam 2 gyűlésükön, csak hogy meghallgassam őket, meg együtt tüntettünk a fegyvertartási jogok mellett a múlt nyáron.
Tblog 2023.04.27 01:26:27
@valis47: Karácsony nem a Párbeszéd főpolgármestere, hanem a 6 párti összefogásé.

Ahogy mondod, az a lényeg hogy kik vannak mögötte. Ha csak a saját 1%-os pártja tolta volna és az összes többi sajátot indít, akkor a DK meg a Momentum is megverte volna, a Mi hazánk is, de talán még a Kétfarkú párt jelöltje is. :)
  Mint az előző részekben (1,2,3) láttuk, az eredetileg a szövetségi állam túlhatalmának visszafogására is hivatott milíciarendszer mára nagyobb részben a szövetségi állam irányítása alá került (Nemzeti Gárda), kisebb részben a használhatóság határáig, és azon túlra is redukálódott (SDF-ek).…..
Tblog 2022.08.19 17:52:01
@Fredddy: Igen, így stimmel. (Az én hibám, nem tudom hogy kerülte el a figyelmem a fenti két mondat. Ezért nem kéne álmosan olvasnom. :-D )

Durva hogy ezek szerint 6 ember teljesen ártatlanul volt előzetesben. Pert is indítottak, de túl későn, úgyhogy a bíróság dobta az ügyet az késői perindítás miatt.

Normális esetben azt a három embert sem csukták volna le. (1985 előttig az automata fegyverek birtoklása nem volt olyan mértékben korlátozva mint utána.)

Nem tudom, figyelted-e hogy 2020-ban is történt hasonló. Bejelentette az FBl hogy 18? embert kaptak el közvetlenül a választások előtt, akik "el akarták rabolni a michigani kormányzót". Ezt a választásokban propagandára használta fel a sajtó, a média és a Demokrata párt. A választások után meg bejelentették hogy jó, a 18 emberből 12 FBl embere volt, a 6 ember meg csak követte a másik 12-t akik szerveztek mindent.

Az egész milícia dolog hajmeresztő, mivel elvileg az alkotmány fegyvertartásra vonatkozó része támogatja, a törvények viszont tiltják. A helyzet az, hogy pl. a Michigan-i törvények még azt is tiltják hogy bárki, bárkinek fegyverkezelést oktasson. Tehát apa nem mutathatja meg a fiának hogy hogy működik egy puska vagy egy revolver, mert az már "illegális fegyveres képzés". Na ezen ledöbbentem.
Tblog 2022.08.19 17:55:32
@Fredddy: Amúgy olvasom ezeket a cikkeket. USA-ban vagyok, van hogy tüntetünk a fegyvertartási jogokért.

www.youtube.com/watch?v=fsViM5f2CEM
Az előző két részben (1,2) megismerhettük az amerikai fegyvertartás szabályait, hátterét, rajongóit és ellendrukkereit. A témát eddig főleg az egyéni jogok és kötelességek irányából közelítettük meg, a cikksorozat második felében viszont ez megváltozik: az érdekérvényesítés ugyanis sokkal…..
Tblog 2022.08.19 00:05:16
@xclusiv: A kigyúrás nem azt jelenti hogy valaki nehezebb, hanem azt hogy izmosabb. Zimmerman túlsúlyos volt akkoriban, a fekete srác meg nem volt kövér.
Tblog 2022.02.08 01:33:19
@BlackSheep89: Valóban, úgy tűnik hogy nekem valahogy kimaradt a bemutató, de most bepótoltam és megnéztem. :)
bircahang Puzsérné zsidózása 2020.05.21 06:06:00
Van abban valami hátborzongató, amikor a fiatal ballib nemzedék elkezdi ugyanazt a nótát, amit csak történelemkönyvekből ismerhet. Pottyondy Edina, volt momentumos politikus videóblogot indított. Első száma megdöbbentő: Kövér Lászlót szidja trágárkodva. Önmagában még nem lenne baj Kövér…..
Az előző kvótás posztom kommentfolyamában fel is merült a kérdés, hogy ha a nőknek munkát adunk, „ki megy akkor szülni?” A nőkkel szembeni méltatlan munkaerőpiaci hozzáállás pont ebből a nézetből ered. Leginkább ezt ellensúlyozandó kell a női kvóta (is), bármennyire is nem szeretem. Valamiért sosem…..
God, Guns and Government - sokszor, talán leegyszerűsítve, ehhez a három „G”-hez fűződő viszonnyal szokás jellemezni az észak-amerikaiak és az európaiak közti különbséget. A két társadalomtípus között persze van más különbség is – derül ki Steve írásából...
Tblog 2020.10.23 19:42:13
@arncht: : A szűk réteg nem ok a többség jogainak megfosztására. :)
A legutóbb arról írtam, miből látod, ha a cicád és a kutyád kedvelik egymást, most pedig arról lesz szó, milyen jelekből látod, ha a cicáid kedvelik, vagy akár szeretik is egymást. A képeket és galériákat mindenképpen nézzétek meg, kiakad majd a cukiságmérő biztosan! Ráadásul az összes képet Ti…..
Libertarian All lives matter 2020.06.15 06:00:00
Elmondom, miért nem támogatom a Black Lives Mattert. Fehér, európai férfi vagyok. Ennek ellenére engem is simán kiráz a hideg, amikor felfegyverzett útszéli portyázók, parancsra vagy saját kedvtelésükből basztatásra szemelnek ki. A helyzet Európában közel sem olyan rossz, mint Amerikában, itt azért…..
Nem vagyok homofób (jegyezzük azért meg, hogy a fóbia szó félelmet jelent itt és a "xenofóbiában" is, tehát kár -- és a mindjárt bírálandó progresszivista beszédmód megnyilvánulása -- lenne rögtön a gyűlöletre vagy az intoleranciára asszociálni róla), de legitim álláspontnak tartom a homofóbiát,…..
Kriszta és párja szó szerint fejest ugrottak az amerikai életbe. Négy évük summája talán az is lehetne, hogy ugyan alapos tervezés nélkül is bele lehet vágni a határátkelésbe, de azzal a saját dolgunkat is megnehezítjük. Nekik mindenesetre sikerült egyenesbe jönni!..
A márciusi merénylet után betiltották a félautomata fegyvereket az országban, ám a tulajdonosok kártérítésért visszaszolgáltathatják azokat. Sokan éltek is a lehetőséggel. (Fotó: új-zélandi rendőrség)..
Tblog 2019.07.25 02:18:29
@erkölcsi hulla: "Itt magyarországon, ahol jó ideje be van tiltva, mikor fog tömeggyilkos rendszer kialakulni? Vagy japánban?"

Japánban is történnek tömeggyilkosságok. Pár napja volt a legutóbbi, 33 halott, 10 sebesült. Egy fazon simán felgyújtott egy épületet (miközben üvöltött hogy "dögöljetek meg") és bennégtek az emberek. De sebaj, hiszen tűzzel ölte meg őket, nem puskával, tehát fél napig volt hír. Azonnal el is felejtette mindenki, mert hát nem lehet felhasználni fegyver-ellenes lobbizáshoz.
Tblog 2019.07.28 05:21:41
"Ez a kibaszott ellenérvem, hogy almát a körtével hasonlítasz össze, csak a végeredeményt nézve."

Halott van itt és halott van ott. Ez nem alma-körte, hanem alma-alma. Persze meg lehet magyarázni hogy 40ezer halott miért jobb mint és 10ezer halott, de nehezen fog menni...
(USA statisztikák)

És miért is hívod az összeset balesetnek? Mert mellébeszélsz. Nizzában marhára nem baleset volt, hogy a zakkant idióta szándékosan a tömegbe hajtott és 86 embert megölt. Az szerinted hogy baleset?

"De mivel még mindig azt hiszed, hogy te kibaszott okos vagy, így teljesen lehetetlen veled bármilyen érdemi vitát folytatni."

Látom mivel nincs semmi észérv amit mondani tudnál, így maradt a gyerekes sértegetés, az agresszió. Talán azért nem lep ez meg, mert mindig így reagálnak azok akik képtelenek a kulturált vitára és érvek híján vannak.

"Az ilyenektől megyek a falnak, annyira hülye, hogy kvázi meggyőzhetetlen, mivel mindenhatóan okosnak hiszi magát."

Falnak mész attól, hogy valakiknek van érvük amit statisztikákra alapoznak, te meg csak trágárkodsz és sértegetsz másokat. Amúgy érvek nélkül hogy akarsz bárkit meggyőzni? Hisztizés az egyetlen amit itt csinálsz.

"Eddig tömeggyilkos rendszer kialakulásáról volt szó, nem tömeggyilkosságokról." - Hol? Velem tömeggyilkos rendszerekről beszéltél? Kétlem.

"A tömeggyilkos rendszer pl. szovjetunió, vagy a náci németország, ahol szervezetten, rendszerszinten irtották az állampolgárokat." - Aha. Amit azzal kezdtek, hogy lefegyverezték a lakosságot. Amit te is támogatsz.

" Japánban pár napja egy őrült gyújtogatott. Ez nem rendszerszintű történés, bárhol máshol is történnek tömeggyilkosságok, aminek semmi köze a fegyvertartáshoz." - Heló, én is ezt mondtam, nem? Az hogy a fegyvertartástól független dolog az hogy hol mikor ki tömeggyilkol.

"Honnan veszed hogy azonnal elfelejtette őket mindenki?" - Mivel fél napig volt hír, azért. Sok helyen meg be se számoltak róla. Míg abból hetekig hír van ha valami idióta 7 ember puskával nyír ki az USA-ban, mert azt jól fel lehet használni politikai célokra.

"Minek lett volna felhasználva fegyverellenes lobbizáshoz japánban már így is be van tiltva." - Nem érted hogy miről beszélek? Pont azt mondtam hogy nem volt hír, mivel nem tudták felhasználni a sajtóban politikai célokra/fegyverbetiltós lobbi propagandára. Amit nem tudnak arra felhasználni, az csak egy kis hír, maximum egy napra.

"Megint almát a körtével, persze jó szubjektívan, majd a másik érvére rásütni hogy nem érv."

Neked semmi érved nincs, csak almákról és körtékről szövegelsz állandóan. Mondjuk nem csodálom. Nehéz a statisztikák ellen beszélni, nehéz valóságot cáfolni, főleg ha meg sem próbálod. Úgyhogy maradnak az almák, a körték, meg a másik fél lehülyézése vagy szó szerint, vagy utalgataásokkal.

De ha komoly vitát akarsz majd egyszer, akkor nagyon fel kell kösd a gatyád, mert lassan 15 éve tanulmányozom a fegyvertartási statisztikákat, törvényeket, híreket, bűncselekmények adatait, öngyilkosságok adatait. Leginkább az USA-ét, de sok másik országét is.

Javaslom kezd a kutatást az FBI éves tanulmányával, minden évben kiadják.
Többek között a Facebook, az Amazon és a Google is arra kéri az amerikai elnököt, hogy folytassa Barack Obama DACA-programját, amely az Amerikába illegálisan bevándorló gyermekek védelméről és segítéséről szól...
Amerikában már sok éve terítéken van, és minden egyes lövöldözés alkalmával újabb löketet kap a fegyvertartásról szóló vita. A második alkotmánykiegészítés („A well regulated militia being necessary to the security of a free state, the right of the people to keep and bear arms shall not be…..
Tblog 2018.09.27 19:42:36
@zord íjász: "...nem véletlen, hogy bekerült az Alkotmányba. De ettől még a lelőtt gyerekek szüleit ez kevéssé vigasztalhatja."

Nem minden lelőtt gyerek családja fegyvertartás-ellenes. Az már más kérdés hogy az ő szájukat befogja a balos sajtó és a média. De megtalálod őket néhány konzervatívabb helyen, Twitteren, Youtubeon.

Amúgy érdekes hogy az autóimádó szülők nem adják el a család kocsiját ha a gyereküket halálra gázolja egy részeg sofőr. És ezzel borul is az egész sztori. Az egyik esetben a fegyver van hibáztatva, meg a fegyverbolt, meg a fegyvergyár. A másik esetben viszont melyik család perli a Whiskey-üzemet, az autókereskedést, vagy a Ford autógyárat?
Tblog 2018.09.30 02:37:58
@think-tank: "Felejtsd már el a jogaid, az államnak szabad, itt van a Szent Papírfecnin."

Az USA-ban vagyok. A "papírfecnin" az áll, hogy csorbíthatatlan jogom van hozzá. :-) Ha a te papírfecniden más áll, akkor az a teendő hogy ráírd hogy neked is jogod van hozzá.

"Hol van nagyobb esélyed, hogy lelő a rendőr?"

Sehol. Rakás rendőrrel találkoztam amióta kijöttem. 13 év alatt egy se lőtt le. Volt néhány mérges, meg volt néhány nagyon rendes is. Sőt, átlagot tekintve rendesebbek itt, mint otthon. (Már a saját tapasztalatomból ítélve.)

"Vagy egy kedves polgártárs?"

Magyarországon fogtak a fejemhez pisztolyt, kést, támadtak meg, ütöttek meg, vertek meg. SOHA ilyen nem történt amióta az USA-ban élek.

"Ha már ezek között kell választani (jelzem: hamis dilemma), maradnék az "élnék"-nél."

Hamis képed van az USA-ról. Gondolom nem éltél itt néhány évet, csak Hollywoodi filmekből ítéled meg az országot.

"Mondjuk ebben a kérdésben pont nem ők a zakkantak."

Tehát a statisztikát megtagadni és őrjöngve balhézni az nem zakkantság?

"És a vallásos őrültek (egyértelműsítek: az alkotmányhívő fegyverbuzik) általában nem szoktak vitatkozni, mert képtelenek rá, inkább kinyilatkoztatnak."

Ne zavarjon hogy talán azért van ez, mert vannak akik kulturált észérvek helyett "lebuzizzák" őket. Te is ezt teszed.

"Kurvára nem ez a rabszolgaság fogalma, de mindegy."

Soha nem írtam hogy ez lenne a fogalma. Ez egy közismert szólás. Ha odajutsz hogy szavakat adsz a számba ("fogalma") akkor nehéz úgy a kulturált vita.

"Bár látnánk azokat a HIVATALOS és ellenőrzött adatokat és nem-lózungokat. Oh, wait."

Kértél adatot? Miről kérsz pontosan? FBI weboldalán megtalálod a legtöbbet. Ha tudod használni a Google-t, akkor egyedül is meglesz. Ha nem, akkor legalább mondd meg hogy miről akarsz adatot. Gondolatolvasást ne várj tőlem.

"Ennyire debil nem lehetsz."

Az elég egyértelmű hogy észérves vitára képtelen vagy, és az óvodás "kakifej vagy" stílust nyomod. Erőltethetnél magadra egy kis vitakultúrát.

"És az országok nagy része fegyverek által született meg, szóval nem tudom, Magyarországon a kardviselést kellene fetisizálni?"

Úgy tűnik hogy arról is lemaradtál hogy 8 cm-ig lehet kést hordani. Amúgy igen, aki akar kardot viselni, az viseljen. Aki bűnöző, az most is kimegy a macsétával meg a szamurájkarddal. (Olvass néha híreket.)

"Ó, ja, elfelejtettem a Code of Libertarians 2. cikkelyét"

Nagyon sok mindent elfelejtettél. Ha a Libertariánus nézetek alapjaival sem vagy tisztában, akkor fura hogy te akarsz másokat tanítani róla.

"Eddig egyetlen értelmes ellenérvet nem sikerült prezenálnod"

Ezúttal kevered a megállapítást az ellenérvvel.

"Ami egyébként nem cáfolja, hogy az amerikai áldozatok száma kisebb, mint a nem amerikaiaké."

A kérdés nem az hogy hol mennyi az emberáldozat. Anyagilag hol került többe a háború? Az anyagi áldozat hol mérhető nagyságrendekkel magasabban?

"Hogy is volt a random blogokról összeszedett számokról"

Ez nem random blogról van. "Centers for Disease Control" A .gov végződés nem éppen "random blog"-ra utal. John Lott is készített pár komolyabb felmérést és kutatást. Ő nagyobb név a témában.

"mert azok jobban tetszenek?"

Tehát a hivatalos CDC szám neked nem tetszik, holott kormányfelmérés. Értem...

"Szinte minden hétvégén, gondolom."

Rosszul gondolod. De tippelés helyett nem is akarsz tudni róla, különben gyorsan lecsekkoltad volna. Ez elég egyértelmű.

2016-2017-ben 6 alkalommal, 4-ben teljesen, 1-ben megrémült az elkövető és elmenekült. 1 alkalommal megsérült a fegyveres polgár aki próbálta megállítani. Mondhatjuk hogy 2 év alatt 5-ben sikeres volt a védekezés. És közel sincs olyan sok eset, idén talán 3-ra emlékszem és mindjárt október lesz.

"Ha már így kérdezted: egyik országban sincs nyílt diktatúra."

Újra szavakat adsz a számba. Hol írtam hogy van diktatúra? Komolyan kéne beszélgetni, mert ha csak te állítasz mindenfélét, majd úgy állítod be mintha én mondtam volna, majd saját magaddal vitatkozol róla, az úgy értelmetlen dolog.

"... akarod ezzel mondani, hogy az USÁ-ban *nem* szemét a politika?"

De szemét, és egyre inkább az lesz. Mostanában főleg azok felől, akik be akarják tiltani a szabad lőfegyvertartást és el akarják törölni az alkotmány bizonyos részeit. Pont erre utaltam.

"Ez is tök életszerű és mindennapos."

3 alakkal volt bajom csak Augusztus hónapban. Tavaly rendőrt is kellett hívni, 2 alak miatt (mindkettő a házunkhoz járt kocsival, az egyik éjszakánként, sokszor). Igen, eléggé mindennapos. 2 és fél éve lakunk az új házunkban, több alkalommal fegyverrel mentem ki körülnézni. A rendőrség sorra kapcsolja le a "meth gyárakat" a környéken. Betöréssorozatok, gyújtogatás, lopás, nemi erőszak, stb.

Lehet neked Magyarországon sincs gondod, nekem sokszor volt. A többségnek van ilyen gondja.
A műsor hétfőn este indul a Viasat3 műsorán este tíztől, és a lényege, ahogy az a fenti videóból is kiviláglott, hogy a szereplők egy szál semmiben ismerkednek meg egymással egy trópusi szigeten, és mire összemelegednének, érkezik egy vagy több csábító, és választani kell, és továbbmenni, és a végén…..