Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tblog

18 bejegyzést írt és 872 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Mint az előző részekben (1,2,3) láttuk, az eredetileg a szövetségi állam túlhatalmának visszafogására is hivatott milíciarendszer mára nagyobb részben a szövetségi állam irányítása alá került (Nemzeti Gárda), kisebb részben a használhatóság határáig, és azon túlra is redukálódott (SDF-ek).…..
Tblog 2022.08.19 17:52:01
@Fredddy: Igen, így stimmel. (Az én hibám, nem tudom hogy kerülte el a figyelmem a fenti két mondat. Ezért nem kéne álmosan olvasnom. :-D )

Durva hogy ezek szerint 6 ember teljesen ártatlanul volt előzetesben. Pert is indítottak, de túl későn, úgyhogy a bíróság dobta az ügyet az késői perindítás miatt.

Normális esetben azt a három embert sem csukták volna le. (1985 előttig az automata fegyverek birtoklása nem volt olyan mértékben korlátozva mint utána.)

Nem tudom, figyelted-e hogy 2020-ban is történt hasonló. Bejelentette az FBl hogy 18? embert kaptak el közvetlenül a választások előtt, akik "el akarták rabolni a michigani kormányzót". Ezt a választásokban propagandára használta fel a sajtó, a média és a Demokrata párt. A választások után meg bejelentették hogy jó, a 18 emberből 12 FBl embere volt, a 6 ember meg csak követte a másik 12-t akik szerveztek mindent.

Az egész milícia dolog hajmeresztő, mivel elvileg az alkotmány fegyvertartásra vonatkozó része támogatja, a törvények viszont tiltják. A helyzet az, hogy pl. a Michigan-i törvények még azt is tiltják hogy bárki, bárkinek fegyverkezelést oktasson. Tehát apa nem mutathatja meg a fiának hogy hogy működik egy puska vagy egy revolver, mert az már "illegális fegyveres képzés". Na ezen ledöbbentem.
Tblog 2022.08.19 17:55:32
@Fredddy: Amúgy olvasom ezeket a cikkeket. USA-ban vagyok, van hogy tüntetünk a fegyvertartási jogokért.

www.youtube.com/watch?v=fsViM5f2CEM
Az előző két részben (1,2) megismerhettük az amerikai fegyvertartás szabályait, hátterét, rajongóit és ellendrukkereit. A témát eddig főleg az egyéni jogok és kötelességek irányából közelítettük meg, a cikksorozat második felében viszont ez megváltozik: az érdekérvényesítés ugyanis sokkal…..
Tblog 2022.08.19 00:05:16
@xclusiv: A kigyúrás nem azt jelenti hogy valaki nehezebb, hanem azt hogy izmosabb. Zimmerman túlsúlyos volt akkoriban, a fekete srác meg nem volt kövér.
Tblog 2022.02.08 01:33:19
@BlackSheep89: Valóban, úgy tűnik hogy nekem valahogy kimaradt a bemutató, de most bepótoltam és megnéztem. :)
bircahang Puzsérné zsidózása 2020.05.21 06:06:00
Van abban valami hátborzongató, amikor a fiatal ballib nemzedék elkezdi ugyanazt a nótát, amit csak történelemkönyvekből ismerhet. Pottyondy Edina, volt momentumos politikus videóblogot indított. Első száma megdöbbentő: Kövér Lászlót szidja trágárkodva. Önmagában még nem lenne baj Kövér…..
Az előző kvótás posztom kommentfolyamában fel is merült a kérdés, hogy ha a nőknek munkát adunk, „ki megy akkor szülni?” A nőkkel szembeni méltatlan munkaerőpiaci hozzáállás pont ebből a nézetből ered. Leginkább ezt ellensúlyozandó kell a női kvóta (is), bármennyire is nem szeretem. Valamiért sosem…..
God, Guns and Government - sokszor, talán leegyszerűsítve, ehhez a három „G”-hez fűződő viszonnyal szokás jellemezni az észak-amerikaiak és az európaiak közti különbséget. A két társadalomtípus között persze van más különbség is – derül ki Steve írásából...
Tblog 2020.10.23 19:42:13
@arncht: : A szűk réteg nem ok a többség jogainak megfosztására. :)
A legutóbb arról írtam, miből látod, ha a cicád és a kutyád kedvelik egymást, most pedig arról lesz szó, milyen jelekből látod, ha a cicáid kedvelik, vagy akár szeretik is egymást. A képeket és galériákat mindenképpen nézzétek meg, kiakad majd a cukiságmérő biztosan! Ráadásul az összes képet Ti…..
Libertarian All lives matter 2020.06.15 06:00:00
Elmondom, miért nem támogatom a Black Lives Mattert. Fehér, európai férfi vagyok. Ennek ellenére engem is simán kiráz a hideg, amikor felfegyverzett útszéli portyázók, parancsra vagy saját kedvtelésükből basztatásra szemelnek ki. A helyzet Európában közel sem olyan rossz, mint Amerikában, itt azért…..
Nem vagyok homofób (jegyezzük azért meg, hogy a fóbia szó félelmet jelent itt és a "xenofóbiában" is, tehát kár -- és a mindjárt bírálandó progresszivista beszédmód megnyilvánulása -- lenne rögtön a gyűlöletre vagy az intoleranciára asszociálni róla), de legitim álláspontnak tartom a homofóbiát,…..
Kriszta és párja szó szerint fejest ugrottak az amerikai életbe. Négy évük summája talán az is lehetne, hogy ugyan alapos tervezés nélkül is bele lehet vágni a határátkelésbe, de azzal a saját dolgunkat is megnehezítjük. Nekik mindenesetre sikerült egyenesbe jönni!..
A márciusi merénylet után betiltották a félautomata fegyvereket az országban, ám a tulajdonosok kártérítésért visszaszolgáltathatják azokat. Sokan éltek is a lehetőséggel. (Fotó: új-zélandi rendőrség)..
Tblog 2019.07.25 02:18:29
@erkölcsi hulla: "Itt magyarországon, ahol jó ideje be van tiltva, mikor fog tömeggyilkos rendszer kialakulni? Vagy japánban?"

Japánban is történnek tömeggyilkosságok. Pár napja volt a legutóbbi, 33 halott, 10 sebesült. Egy fazon simán felgyújtott egy épületet (miközben üvöltött hogy "dögöljetek meg") és bennégtek az emberek. De sebaj, hiszen tűzzel ölte meg őket, nem puskával, tehát fél napig volt hír. Azonnal el is felejtette mindenki, mert hát nem lehet felhasználni fegyver-ellenes lobbizáshoz.
Tblog 2019.07.28 05:21:41
"Ez a kibaszott ellenérvem, hogy almát a körtével hasonlítasz össze, csak a végeredeményt nézve."

Halott van itt és halott van ott. Ez nem alma-körte, hanem alma-alma. Persze meg lehet magyarázni hogy 40ezer halott miért jobb mint és 10ezer halott, de nehezen fog menni...
(USA statisztikák)

És miért is hívod az összeset balesetnek? Mert mellébeszélsz. Nizzában marhára nem baleset volt, hogy a zakkant idióta szándékosan a tömegbe hajtott és 86 embert megölt. Az szerinted hogy baleset?

"De mivel még mindig azt hiszed, hogy te kibaszott okos vagy, így teljesen lehetetlen veled bármilyen érdemi vitát folytatni."

Látom mivel nincs semmi észérv amit mondani tudnál, így maradt a gyerekes sértegetés, az agresszió. Talán azért nem lep ez meg, mert mindig így reagálnak azok akik képtelenek a kulturált vitára és érvek híján vannak.

"Az ilyenektől megyek a falnak, annyira hülye, hogy kvázi meggyőzhetetlen, mivel mindenhatóan okosnak hiszi magát."

Falnak mész attól, hogy valakiknek van érvük amit statisztikákra alapoznak, te meg csak trágárkodsz és sértegetsz másokat. Amúgy érvek nélkül hogy akarsz bárkit meggyőzni? Hisztizés az egyetlen amit itt csinálsz.

"Eddig tömeggyilkos rendszer kialakulásáról volt szó, nem tömeggyilkosságokról." - Hol? Velem tömeggyilkos rendszerekről beszéltél? Kétlem.

"A tömeggyilkos rendszer pl. szovjetunió, vagy a náci németország, ahol szervezetten, rendszerszinten irtották az állampolgárokat." - Aha. Amit azzal kezdtek, hogy lefegyverezték a lakosságot. Amit te is támogatsz.

" Japánban pár napja egy őrült gyújtogatott. Ez nem rendszerszintű történés, bárhol máshol is történnek tömeggyilkosságok, aminek semmi köze a fegyvertartáshoz." - Heló, én is ezt mondtam, nem? Az hogy a fegyvertartástól független dolog az hogy hol mikor ki tömeggyilkol.

"Honnan veszed hogy azonnal elfelejtette őket mindenki?" - Mivel fél napig volt hír, azért. Sok helyen meg be se számoltak róla. Míg abból hetekig hír van ha valami idióta 7 ember puskával nyír ki az USA-ban, mert azt jól fel lehet használni politikai célokra.

"Minek lett volna felhasználva fegyverellenes lobbizáshoz japánban már így is be van tiltva." - Nem érted hogy miről beszélek? Pont azt mondtam hogy nem volt hír, mivel nem tudták felhasználni a sajtóban politikai célokra/fegyverbetiltós lobbi propagandára. Amit nem tudnak arra felhasználni, az csak egy kis hír, maximum egy napra.

"Megint almát a körtével, persze jó szubjektívan, majd a másik érvére rásütni hogy nem érv."

Neked semmi érved nincs, csak almákról és körtékről szövegelsz állandóan. Mondjuk nem csodálom. Nehéz a statisztikák ellen beszélni, nehéz valóságot cáfolni, főleg ha meg sem próbálod. Úgyhogy maradnak az almák, a körték, meg a másik fél lehülyézése vagy szó szerint, vagy utalgataásokkal.

De ha komoly vitát akarsz majd egyszer, akkor nagyon fel kell kösd a gatyád, mert lassan 15 éve tanulmányozom a fegyvertartási statisztikákat, törvényeket, híreket, bűncselekmények adatait, öngyilkosságok adatait. Leginkább az USA-ét, de sok másik országét is.

Javaslom kezd a kutatást az FBI éves tanulmányával, minden évben kiadják.
Többek között a Facebook, az Amazon és a Google is arra kéri az amerikai elnököt, hogy folytassa Barack Obama DACA-programját, amely az Amerikába illegálisan bevándorló gyermekek védelméről és segítéséről szól...
Amerikában már sok éve terítéken van, és minden egyes lövöldözés alkalmával újabb löketet kap a fegyvertartásról szóló vita. A második alkotmánykiegészítés („A well regulated militia being necessary to the security of a free state, the right of the people to keep and bear arms shall not be…..
Tblog 2018.09.27 19:42:36
@zord íjász: "...nem véletlen, hogy bekerült az Alkotmányba. De ettől még a lelőtt gyerekek szüleit ez kevéssé vigasztalhatja."

Nem minden lelőtt gyerek családja fegyvertartás-ellenes. Az már más kérdés hogy az ő szájukat befogja a balos sajtó és a média. De megtalálod őket néhány konzervatívabb helyen, Twitteren, Youtubeon.

Amúgy érdekes hogy az autóimádó szülők nem adják el a család kocsiját ha a gyereküket halálra gázolja egy részeg sofőr. És ezzel borul is az egész sztori. Az egyik esetben a fegyver van hibáztatva, meg a fegyverbolt, meg a fegyvergyár. A másik esetben viszont melyik család perli a Whiskey-üzemet, az autókereskedést, vagy a Ford autógyárat?
Tblog 2018.09.30 02:37:58
@think-tank: "Felejtsd már el a jogaid, az államnak szabad, itt van a Szent Papírfecnin."

Az USA-ban vagyok. A "papírfecnin" az áll, hogy csorbíthatatlan jogom van hozzá. :-) Ha a te papírfecniden más áll, akkor az a teendő hogy ráírd hogy neked is jogod van hozzá.

"Hol van nagyobb esélyed, hogy lelő a rendőr?"

Sehol. Rakás rendőrrel találkoztam amióta kijöttem. 13 év alatt egy se lőtt le. Volt néhány mérges, meg volt néhány nagyon rendes is. Sőt, átlagot tekintve rendesebbek itt, mint otthon. (Már a saját tapasztalatomból ítélve.)

"Vagy egy kedves polgártárs?"

Magyarországon fogtak a fejemhez pisztolyt, kést, támadtak meg, ütöttek meg, vertek meg. SOHA ilyen nem történt amióta az USA-ban élek.

"Ha már ezek között kell választani (jelzem: hamis dilemma), maradnék az "élnék"-nél."

Hamis képed van az USA-ról. Gondolom nem éltél itt néhány évet, csak Hollywoodi filmekből ítéled meg az országot.

"Mondjuk ebben a kérdésben pont nem ők a zakkantak."

Tehát a statisztikát megtagadni és őrjöngve balhézni az nem zakkantság?

"És a vallásos őrültek (egyértelműsítek: az alkotmányhívő fegyverbuzik) általában nem szoktak vitatkozni, mert képtelenek rá, inkább kinyilatkoztatnak."

Ne zavarjon hogy talán azért van ez, mert vannak akik kulturált észérvek helyett "lebuzizzák" őket. Te is ezt teszed.

"Kurvára nem ez a rabszolgaság fogalma, de mindegy."

Soha nem írtam hogy ez lenne a fogalma. Ez egy közismert szólás. Ha odajutsz hogy szavakat adsz a számba ("fogalma") akkor nehéz úgy a kulturált vita.

"Bár látnánk azokat a HIVATALOS és ellenőrzött adatokat és nem-lózungokat. Oh, wait."

Kértél adatot? Miről kérsz pontosan? FBI weboldalán megtalálod a legtöbbet. Ha tudod használni a Google-t, akkor egyedül is meglesz. Ha nem, akkor legalább mondd meg hogy miről akarsz adatot. Gondolatolvasást ne várj tőlem.

"Ennyire debil nem lehetsz."

Az elég egyértelmű hogy észérves vitára képtelen vagy, és az óvodás "kakifej vagy" stílust nyomod. Erőltethetnél magadra egy kis vitakultúrát.

"És az országok nagy része fegyverek által született meg, szóval nem tudom, Magyarországon a kardviselést kellene fetisizálni?"

Úgy tűnik hogy arról is lemaradtál hogy 8 cm-ig lehet kést hordani. Amúgy igen, aki akar kardot viselni, az viseljen. Aki bűnöző, az most is kimegy a macsétával meg a szamurájkarddal. (Olvass néha híreket.)

"Ó, ja, elfelejtettem a Code of Libertarians 2. cikkelyét"

Nagyon sok mindent elfelejtettél. Ha a Libertariánus nézetek alapjaival sem vagy tisztában, akkor fura hogy te akarsz másokat tanítani róla.

"Eddig egyetlen értelmes ellenérvet nem sikerült prezenálnod"

Ezúttal kevered a megállapítást az ellenérvvel.

"Ami egyébként nem cáfolja, hogy az amerikai áldozatok száma kisebb, mint a nem amerikaiaké."

A kérdés nem az hogy hol mennyi az emberáldozat. Anyagilag hol került többe a háború? Az anyagi áldozat hol mérhető nagyságrendekkel magasabban?

"Hogy is volt a random blogokról összeszedett számokról"

Ez nem random blogról van. "Centers for Disease Control" A .gov végződés nem éppen "random blog"-ra utal. John Lott is készített pár komolyabb felmérést és kutatást. Ő nagyobb név a témában.

"mert azok jobban tetszenek?"

Tehát a hivatalos CDC szám neked nem tetszik, holott kormányfelmérés. Értem...

"Szinte minden hétvégén, gondolom."

Rosszul gondolod. De tippelés helyett nem is akarsz tudni róla, különben gyorsan lecsekkoltad volna. Ez elég egyértelmű.

2016-2017-ben 6 alkalommal, 4-ben teljesen, 1-ben megrémült az elkövető és elmenekült. 1 alkalommal megsérült a fegyveres polgár aki próbálta megállítani. Mondhatjuk hogy 2 év alatt 5-ben sikeres volt a védekezés. És közel sincs olyan sok eset, idén talán 3-ra emlékszem és mindjárt október lesz.

"Ha már így kérdezted: egyik országban sincs nyílt diktatúra."

Újra szavakat adsz a számba. Hol írtam hogy van diktatúra? Komolyan kéne beszélgetni, mert ha csak te állítasz mindenfélét, majd úgy állítod be mintha én mondtam volna, majd saját magaddal vitatkozol róla, az úgy értelmetlen dolog.

"... akarod ezzel mondani, hogy az USÁ-ban *nem* szemét a politika?"

De szemét, és egyre inkább az lesz. Mostanában főleg azok felől, akik be akarják tiltani a szabad lőfegyvertartást és el akarják törölni az alkotmány bizonyos részeit. Pont erre utaltam.

"Ez is tök életszerű és mindennapos."

3 alakkal volt bajom csak Augusztus hónapban. Tavaly rendőrt is kellett hívni, 2 alak miatt (mindkettő a házunkhoz járt kocsival, az egyik éjszakánként, sokszor). Igen, eléggé mindennapos. 2 és fél éve lakunk az új házunkban, több alkalommal fegyverrel mentem ki körülnézni. A rendőrség sorra kapcsolja le a "meth gyárakat" a környéken. Betöréssorozatok, gyújtogatás, lopás, nemi erőszak, stb.

Lehet neked Magyarországon sincs gondod, nekem sokszor volt. A többségnek van ilyen gondja.
A műsor hétfőn este indul a Viasat3 műsorán este tíztől, és a lényege, ahogy az a fenti videóból is kiviláglott, hogy a szereplők egy szál semmiben ismerkednek meg egymással egy trópusi szigeten, és mire összemelegednének, érkezik egy vagy több csábító, és választani kell, és továbbmenni, és a végén…..
A nemrégiben Floridában történt újabb iskolai mészárlás egy régóta tartó trendbe illeszkedik, mely folyamatosan napirenden tartja a fegyvertartás szabályozásának témáját. A szóban forgó kérdés - noha elsősorban az Egyesült Államok témát érintő jogszabályai körül összpontosul - a híradások alatti…..
Tblog 2018.05.14 22:03:11
@Kard: Nem az van hogy "ha igaz is lenne", hanem az hogy igaz. Tessék megnézni az FBI éves jelentését. Az összes szándékos emberölés 1/3-át nem lőfegyverekkel követik el.

"Még egy olyan tróger országban is mint Albánia 2.28.
Magyarország: 1.48 (harmada)."

Az mondjuk már tipikusnak mondható hogy ilyen országokat hozol. Oroszországot miért nem akarok megemlíteni? Vagy a háború előtti Ukrajnát? Lettországot, vagy Litvániát esetleg?

Nem mintha ilyen nemzetekből állna az USA lakossága. Miért nem említed Mexikót, ahol 3-4x annyi a szándékos emberölések aránya? Az USA is tele van mexikóiakkal és délamerikaiakkal. Jóval többel mint ahány albán vagy magyar él itt, nekem elhiheted.

De ha már ilyesmiről akarsz beszélni akkor hadd említsem, meg hogy az európai-amerikaiaknál az arány 1.8 körül van. Ha hozzávesszük az ázsiaiakat is, akkor 1,3/100.000 az arány. A dél-amerikai származásúaknál majdnem 6/100.000, a feketéknél meg 16/100.000. Szóval ha azt mondod hogy X európai országban alacsony, akkor én meg azt mondom hogy X európai országból származott Amerikában élőknél pont olyan alacsony.

"akkor se jön ki a matek"

Nem tudom milyen matekről beszélsz.

"mert a USA-ban a gyilkosságok száma ha jól tudom 90%-a gun related (ezt most nem keresem meg neked)."

Nem kell hogy megkeresd, mert tudom hogy ez nem igaz. Tessék, hivatalos FBI statisztika:

ucr.fbi.gov/crime-in-the-u.s/2014/crime-in-the-u.s.-2014/tables/expanded-homicide-data/expanded_homicide_data_table_8_murder_victims_by_weapon_2010-2014.xls

8000 körüli lőfegyveres, 4000 körüli nem lőfegyveres.

"Vannak európai országok ahol lehet otthon fegyvert tartani csak kurvára nem ugyanaz mint ami kint van az USA ahol hordhatod is."

Valóban? Cseheknél lehet. 2002 óta "shall issue", tehát aki kéri a viselésit és az alapvető követelményeknek megfelel, az meg is kapja az engedélyt.

en.wikipedia.org/wiki/Gun_laws_in_the_Czech_Republic

Amúgy mi köze a törvénytisztelő legális viselőknek a gyilkosságok számához? Szerintem semmi. :)

"ezekben az országokban csőre töltve tarthatod otthon a fegyvered mint amcsiknál? Esetleg az autódban is tarthatod csőre töltve? Esetleg hordhatod magadnál letakarva?"

Nem tudom, de számít az? Egészen pontosan miért számítana? Aki törvénytisztelő ember, az nem lő agyon másokat, nem szúr le másokat, nem ver agyon senkit bottal, nem folyt meg, nem rugdos halálra. Hogy egy törvény tilt valamit, az meg egy gyilkolni készülőt nem fog visszatartani.

"Szóval itt nagyon tévúton vagy a magyarázattal"

Megcáfoltam az állításaid, forrásokkal.

"Szerinted egy svájci fegyvertartási szabályokkal megtörtént volna az amit Vegasban történt vagy ami legutóbb a floridai iskolában? Kurvára nem."

Gondolom még sose hallottál a norvég tömeggyilkosságról ahol a fickó illegálisan átalakította a puskáját és megölt vagy 100 gyereket. Kb. dupláját annak amennyit a Vegas-i ölt meg. A párizsi mészárlásokról hallottál esetleg? Nizzában meg a teherautós tömeggyilkost (aki szintén többet ölt mint a Vegas-i mészáros) szintén nem érdekelték a fegyvertörvények. Beült egy teherautóba és kinyírt 86 embert.

"Ha jól tudom a parti államokban szigorúbbak a fegyvertartás szabályai mint a belső államokban. Lehet a statisztika tükrözi is ezt?"

Semmit nem tükröz. Eleve nem is szándékos emberölés a link amit behoztál. Benne van az öngyilkosság is.

Ami tükröz valamit, az ez itt, ami az államok összes szándékos emberölését mutatja.

en.wikipedia.org/wiki/List_of_U.S._states_by_homicide_rate

A 3 legbiztonságosabb állam Maine, Minnesota és New Hampshire. Mindháromban elég lazák a fegyvertörvények.

Az ország legszigorúbb helye a főváros, ahol 16/100.000 a szándékos emberölések aránya. Ott az is csodának számít ha egy civil viselési engedélyt kap.

"Mindenki boldog azzal ahol van."

Pont az, hogy rengeteg ember nem boldog vele, és mivel tudom hogy Magyarország veszélyes, így igencsak kellene hogy a tisztességes törvénytisztelő embereknek legyen rendes önvédelmi joguk. De nincs.

Ahol én élek bármikor kimehetek éjjel a vak sötétben sétálni. Magyarországon ezt nem igazán tehettem meg.
Tblog 2018.05.19 11:36:51
@Kard: "enyhén paranoiás vagy" - A paranoia, az alapok nélküli félelem. Ha paranoiás lennék, akkor miért mennék ki bármikor éjjel sétálni? Amúgy rúgtak már fejbe buszon leszállás közben? Engem igen. Követtek már az utcán késsel fenyegetve? Engem igen. Fogtak már a fejedhez Flóbert pisztolyt magyar buszmegállóban? Nekem az is megvolt. Szóval ennyit a paranoiás szövegről.

"Gondolom a holster nélkül ki se mersz mozdulni :)"

Igen, mindig úgy mentem ki. Miért ne mentem volna?

"Sétálj egyet a Central Parkban meg menj egy a nyóckerbe."

Nem érdekel a Central Park, én Detroithoz voltam közelebb. A 8-kerben is jártam, tele volt sittes alakokkal.

"Minden külföldi azt hozza fel példaként, hogy Budapest az egyik legbiztonságosabb város"

Gondolom a külföldi turisták pont nem a 8-kerbe járnak sétálni, de nem is az ózdi vagy miskolci gettó-telepekben.

"De vidéken meg főleg." - Én vidéken laktam, teljesen mást tapasztaltam. Öcsémet például úgy szétverték az iskolában hogy másnap már be se ment, kilépett és otthagyta. Pedig szeretett cukrásznak tanulni. Nagyon nem volt biztonságos a város ahol iskolába járt be busszal.

"Na ez az ami nem történik meg nap mint nap az olyan országokba"

Nálunk se történik meg nap-mint-nap. 2 komolyabb volt az elmúlt 5 hónapban.

"Hányadik iskolai lövöldözés ez már idén?"

Iskolai tömeglövöldözésre gondolsz? A második.

"Mellesleg fehér, európai."

Ez hogy jött ide? Elég rasszista szöveg. Most hozzak egy rakás példát amikor fekete, indián, ázsiai, latino, stb. volt az elkövető? Vagy mire fel jegyezted meg a dolgot?

A cikk bizonyítja hogy tessék, a 17 évesnek nem lehetett lőfegyvere, tehát lopott és azzal ölt. Amúgy ne hagyd ki a cikkből a csőbombákat, meg a molotov koktélt sem. Azt nem használta, de készült rá.

Amúgy ha leszúrt volna valakit azzal nem lett volna gondod? Vagy ha a faterja furgonjával a tömegbe hajtott volna. Tudod, mint az a kanadai fiatal, aki megtette és halálra gázolt vagy 10 embert, de csak 1 napig volt hír a magyar sajtóban, mert nem volt propagandaértéke a tettének.

www.theguardian.com/world/2018/apr/24/alek-minassian-toronto-van-attack-latest-news-suspect-charged

És azt figyelted hogy mennyire nem írt a sajtó se a februári, se a pár nappal ezelőtti esetekről? Amikor ugyan próbáltak gyilkolni diákok, de a fegyveres biztonsági őrök simán kilőtték őket? A magyar sajtóban 1 szót se hoztak le egyikről se.
Tblog 2018.06.20 08:57:19
"úgy, hogy te hoztál fel példát arra, hogy a fehér európai lakosság arányában csak 1.3 murder rate a mutató." - Nem én, hanem az FBI oldalán van fenn az az adat.

"nem érted még mindig? Könnyű lopni, mert mindenkinek van otthon elzáratlanul" . - 1. Nem mindenkinek 2 - sok helyen el van zárva - 3. Autóval ugyanúgy elcsapnak embereket, és azt sem nehéz ellopni. 4. - Hogy lehet hogy senkit nem érdekel hogy Mexikóban 5x olyan arányban megy a gyilkolás és ott egész iskolás osztályok eltűnnek és később tömegsírból kerülnek elő, de valahogy nem hírértékű az egész?

"Szerinted itthon Magyarországon hány gyerek tud "csak úgy lopni" a szüleitől egy félautomata fegyvert???"

És autót hány tud lopni? Kést? Benzint és gyufát?

" - ha leszúrt volna valakit akkor a többiek vagy szembe szállnak vele vagy csak simán elfutnak. 1 áldozat vs 10 halál meg egy csomó sebesült. "

Volna? Gondolom megvan hogy Nem egy esetben fordultak elő olyan esetek amikor tömeges késelésben nem 1, hanem sok ember halt meg. Illetve olyan, hogy lövöldözésben senki sem halt meg.

Five dead in China knife "rampage" - Hong Kong radio

A man killed six people and injured eight others on Sunday in a shopping centre in Shanshan County, Northwest China's Xinjiang

A Chinese man has been arrested after allegedly stabbing to death eight people

Chinese teen kills nine in knife attack

Girl aged 17 knifes 30 men to death

Chinese man kills 67 people using common tools... hammer, axe, shovel.

Report: 36 killed after knife gang attacks China police station

Mom, 4 kids dead in Brooklyn stabbing

Police in northwest China's Shaanxi Province are hunting a man suspected of killing four people

The Maksim Gelman stabbing spree refers to a 28-hour killing spree lasting from February 11 to 12, 2011, in New York City, which involved the killing of four people and the wounding of five others.

The stabbing spree terrified the working-class city of Flint. Fourteen people were attacked in the area, and five died.

At Least 27 Dead, Dozens Injured in China Knife-Wielding Spree

-----
Hozzak még? NAGYON sok ilyen van. Persze az autós és gyújtogatós dolgok még keményebben szedik az áldozatokat.

"- ó nagyszerű. Ugye érzed, hogy ha nincsenek fegyverek akkor nincs eset se? " - Az ellenkezőjét írtam, de ne zavarjon. Volt fegyvere az elkövetőknek, csak az őröknek is.

"Ez kb. olyan érvelés mintha mennél bringával és próbálgatod mi történik ha benyomod a botot a küllők közé és csodálkozol, hogy eltaknyolsz." - Egy lejárt mémet dobsz be úgy, hogy úgy teszel mintha valamit állítottam volna, aminek én az ellenkezőjét állítottam.

"Te meg, de hát ötből kétszer nem estem el (mert mellé ment)." - Gőzöm sincs mire akarsz ezzel kilyukadni, mivel olyan dologról beszélsz, amit én sose állítottam...