Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hazugságvadász

121 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Mindenekelőtt egy alapkérdést kell eldönteni: érdemes-e EU-tagnak lenni, vagy sem? A válasz egyértelműen igen! Még az olyan nagy tagállamoknak is, mint az Egyesült Királyság, vagy Németország – hogy azután a kisebb, szegényebb, felzárkózó országokról, mint Magyarország ne is beszéljünk. Hiszen…..
Elég rosszul kezdte az évet a magyar gazdaság, negyedéves összevetésben csökkent a GDP, amivel az utolsók voltunk az EU-ban az első negyedévben – írja a 444.hu. Na, ez már Orbán Viktor ingerküszöbét is átugrotta, a Figyelő értesülései szerint állami gyorsítási csomag készül. A Figyelő szerint…..
A Népszabadság keddi számában jelent meg interjú a legfőbb ügyésszel, aki kijelentette, hogy törvényesen végzi a munkáját, így semmi oka lemondani. Mint a 444.hu írja beszámolójában, Polt Péter szerint az, hogy a felesége a Magyar Nemzeti Bank alapítványai közül kettőben is felügyelőbizottsági tag…..
Szinte biztos, hogy 2018 végéig nem vezetik be a dugódíjat Budapesten – értesült az Origo. A döntés mögött az a szempont húzódik meg, hogy sem a fővárosi Fidesz, sem a kormány nem akarja felvállalni annak a politikai kockázatát, hogy egy évvel a választások előtt egy ilyen nagy súlyú döntést hozna.…..
Nem távolodni kell az EU-tól, hanem átalakítani, hogy képes legyen megvédeni a határait, identitását, amit most a migránsáradat veszélyeztet – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában az Index szerint. A kormányfő szerint meg kell állítani a brüsszeli elitet, amely az…..
A nemrég a Corvinus Egyetem rektorává választott fideszes rendszerideológus, Lánczi András a múlt héten a HVG-nek nyilatkozott, és sikerült a kedélyeket alaposan felborzolnia, amikor egyebek mellett azt mondta, hogy az utóbbi években rendszerszintűvé váló korrupció "egy politikai elképzelés…..
A miniszterelnök sajtófőnöke szerint Orbán Viktornak semmi köze hozzá, hogy ki a köztársasági elnök. Ez abból a válaszból derül ki, amit a hvg.hu kérdésére adott Havasi Bertalan. "A Viktor nem engedi", ezzel indokolta egy kollégájának (Vas Imre, Fidesz) Rubovszky György, hogy Áder János miért nem…..
Az MSZP parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi Matolcsy György jegybankelnök ügyeinek kivizsgálására - jelentette be az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón az MTI szerint. Tóbiás József azt mondta, a vizsgálatra azért van szükség a jegybanki…..
A Figyelő szerint Orbán tavaly ultimátumot kapott európai szövetségeseitől. Mint az Index beszámol róla, a hetilap mai számában egy néppárti forrásra hivatkozva azt állítja, hogy tavaly májusban Orbán Viktor teljesen kiakasztotta az Európai Néppárt (EPP – e formáció tagja a Fidesz is) képviselőit…..
„Ismerve ennek a generációnak a hatalmi gondolkodását, el tudom képzelni, hogy vissza akarnak venni azoknak az intézményeknek az erejéből, amelyek a parlament hatalmát korlátozzák” - mondta Stumpf István alkotmánybíró az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség keddi rendezvényén a 444.hu beszámolója…..
136 kormánypárti és jobbikos szavazattal döntött a kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazás elrendeléséről a parlament – írta az MTI-re hivatkozva az Index. Az MSZP és az LMP nem vett részt a szavazáson, öt független képviselő nemmel voksolt. A népszavazási kérdés úgy szól: „Akarja-e, hogy…..
Lemondott összes tisztségéről Werner Faymann osztrák kancellár, írja az MTI az APA osztrák hírügynökségre hivatkozva. Az országnak és a pártnak is olyan vezetőre van szüksége, aki erős támogatottsággal bír – indokolta távozását az osztrák közszolgálati rádióban is bejátszott nyilatkozatában.…..
Menekültkvótázással kezdődött a szokásos péntek reggeli Orbán Viktor-interjú a közszolgálati Kossuth Rádióban, és úgy is folytatódott – foglalja össze a történteket a hvg.hu. Várakozással hallgattuk tovább a beszélgetést, hátha szóba kerül Matolcsy György, az MNB-alapítványok ügye, a közoktatás…..
Utolsókat rúgja a kötelező hit- és erkölcstan oktatása az általános iskolákban – tudta meg az Origo. Az Emberi Erőforrások Minisztériumában külön munkacsoportok vizsgálják, bevált-e a három éve bevezetett rendszer, és ha rábólintanak, a készülő új kerettantervben már nem fog szerepelni a heti…..
Menekültenként 250 ezer euró (77,7 millió forint) "szolidaritási hozzájárulás" fejében tagadhatnák meg ideiglenesen az uniós tagállamok, hogy részt vegyenek a menekültek automatikus elosztásában - derül ki az Európai Bizottság által szerdán elfogadott, s az MTI által ismertetett javaslatból. A…..
Az Index beszámolója szerint a Kúria nem találta szabályellenesnek a kormány népszavazási kezdeményezését a betelepítési kvótáról, jogerősen átengedte a kérdést. Bár a Liberálisok már jelezték, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulnak, valószínűbb, hogy kora ősszel szavazni fogunk az uniós kvótáról.…..
Az Index beszámolója szerint Orbán Viktor miniszterelnök felszólalt a Magyar Tudományos Akadémia szokásos évi közgyűlésén. Szerinte a magyar tudomány lehet az ország gazdasági versenyképességének egyik alapja. Orbán szerint a politikus és a tudós ugyanazt akarja, akkor a legjobb, ha egy irányba…..
A külgazdasági és külügyminiszter szerint Matolcsy György a magyar gazdaságtörténet legjobb jegybankelnöke. Szijjártó Péter az M1 péntek reggeli műsorában – amelyet az Index idézett - ezt azzal indokolta, hogy az MNB elnökei közül Matolcsy György szolgálta leginkább a magyar nemzeti…..
A hvg.hu szerint szokatlanul kemény szavakkal bírálta Sólyom László volt államfő a kormány politikáját A közoktatás helyzete című szerda esti beszélgetésen, amelyet az Eötvös József Csoport szervezett. A csütörtöki Népszabadság szerint Sólyom az oktatáspolitikával kapcsolatban úgy fogalmazott,…..
A 70-80-as évekre visszatekintő megoldást választott a magyar oktatáspolitika arra, hogy 21. századi elvárásoknak megfelelő iskolarendszert működtessen – mondta Pokorni Zoltán egy konferencián a hvg.hu szerint. Mint mondta, ez zsákutca, és a kötelezően előírt reformok egyébként sem működnek. Egy…..
A jegybank botrányáról akarják elterelni a figyelmet, azért írt az Alstomtól kapott pénzről a Magyar Idők - így látja Medgyessy Péter volt miniszterelnök, aki az Indexnek ugyanakkor nem tagadta, hogy az egyik érdekeltsége pénzt kapott a korrupciós ügybe keveredett Alstomtól. Szerinte nincs semmi…..
Orbán Viktor az Alaptörvény elfogadásának ötéves évfordulóján beszélt a Parlamentben. Szerinte az alkotmány egy politikai csatában született és akik ott vannak az ünnepi ülésen, a győztesei ennek a csatának. Mi győztünk, Magyarország polgárai nyertek, tette hozzá a miniszterelnök – számol be Orbán…..
A plágiumügy miatt lemondott Schmitt Pál volt köztársasági elnökkel ünnepli az Orbán-kormány az alaptörvény kihirdetésének ötödik évfordulóját. Az Origo utánajárt az ünnepségsorozat részleteinek. Kiderült, hogy a kormány visszafogott, protokolláris születésnapi ünnepséget szervezett: gyakorlatilag…..
Dunára néző erkélyt kezdtek építeni Orbánnak a Várban – írja a 444.hu. Megközelíteni nem lehet, alulról a fák kitakarják, de kicsit lentebbről látszik, hogy nekiálltak a Várban a Karmelita-kolostor átalakításának. Ebbe és a mellé felhúzott új épületbe költözik majd a Miniszterelnökség és itt lesz…..
Az MTI beszámolója szerint elkezdődött a pedagógusok sztrájkbizottsága által meghirdetett egész napos sztrájk. Azt egyelőre nem tudni, hányan csatlakoznak a munkabeszüntetéshez. A diákok felügyeletéről minden iskolában gondoskodni kell, amelyik tanár nem sztrájkol, annak órát kell tartania. Az…..