Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zombie

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az RTL ma este "Szuperfilmnek" A kémek úgy, mint mit nevezi, ami már '85-ben is bűnrossz volt. A TV2-n Irigy Hónaljmirigy, de az szintén nem játszik, úgyhogy lökjünk be valami dvd-t, vagy vegyük elő a tavalyi nyaralás videóit, és gondoljunk a napfényre. Én valószínűleg…..
w Műveljük kertjeinket 2007.01.17 15:09:00
Valóban elkeserítő a magyar politikai kirakat; tök normális, hogy abból a magyar választók fele nem kér. Azt is láttuk, hogy új pártot szülni veszélyes és fájdalmas vajúdással jár. Nem lesz meg holnapra. Mi maradt tehát? Lőjük magunkat a Dunába, vándoroljunk ki, vagy…..
zombie 2007.01.19 10:56:07
Itt szóba került, pl. a Nagymező utcai mélygarázs kérdése, meg úgy általában a csúnya befektetők, meg a jó civilszervezetek, akik ügyesen megakadályozzák az ilyen beruházásokat.
Na én nem vagyok beruházó (becsület szavamra :)), de nem értem, miért annyira jó az, ha nem épül meg valami.
Én speciel kurvára örülnék annak ha lenne egy mélygarázs a Nagymezőben, mert nagyon idegesít, mennyire nem lehet ott parkolni. Nem az lenne a megoldás, hogy rendben, vágjatok ki 25 platánt, de cserébe a kerület 6 pontján építsetek 1-1 rendesebb parkot? (rekettyést, a szintkülönbséget pedig lejtős ösvénnyel hidaljátok át :))
Nagyon örülök annak is, hogy van mélygarázs a Szabadság téren, meg a Szent István téren is. A belvárosi dugó 50%-át ugyanis a parkolóhelyet kereső autósok csinálják, nem az áthaladók. Több parkolóhely, kevesebb dugó. Teljes hülyeségnek tartom azt, hogy ha több lenne a parkolóhely, akkor többen is jönnének be autóval (de erről 1 külön topicban lehetne vitázni).
És nem tudom, hogy miért jó az, hogy a Rózsdombon még mindig ott van az a betontorzó, mennyivel szebb az, mintha már megépült volna oda a egy ház? 2 éve áll a beruházás, mert egy civil szervezet azt mondta, hogy szerinte csúnya lenne az új. Ehhez persze joguk van, de nem akkor kellett volna szólni, amikor a tervpályázat eredményéről a cég megszavaztatta a környék lakóit?
Vagy például miért jobb a Hunyadi tér abban a lepusztult állapotában, amiben van, mintha lenne alatta egy fasza mélygarázs, és fölötte egy normális park? (ld. pl. Szabadság tér?). De azt is sikerült valami irígy pöcsnek, akarom mondani valami szimpatikus civilszervezetnek megakadályozni. Tényleg de kár, hogy nincs belőlük még több.
Egy dolog van csak, ami rémisztőbb a partifotók böngészésénél: a tinipartik fotóinak böngészése. A legmeglepőbb tulajdonképpen az, hogy ezek a kikent-kifent kislegények és -leányok milyen profin tudnak pózolni, kibukkanó mellbimbó inkluzíve...
w Maci volt 2007.01.16 20:27:00
Abbahagyhatjuk a találgatást, Kósa Lajos tiszta vizet öntött a pohárba. Az új jobboldali pártról szóló igényes publicisztikát nem más helyezte el a Magyar Nemzetben, mint Gyurcsány Ferenc. Napnál világosabb. Horváth Zsolt tehát se nem Orbán titkárnője, se nem Simicska…..
Végre van valami érdekes hírünk a szerencsétlen Megatáncról! A zsűri egyik, mellesleg elvileg házaséletet élő tagja, hát hogy is mondjuk, meglehetősen bővérű. Forrásaink szerint konkrétan képtelen úgy megjelenni nagyobb társaságban, hogy ne kezdjen el egyből "nagyon…..
w Térj meg, Viktor! 2007.01.16 07:00:00
A tegnapi párttabló koccant kissé a Magyar Nemzetben megjelent rágalom- és fenyegetésfüzérrel, miszerint Schmidt Mária, Áder János (?!), valamint barátjuk, Gonosz Nagytőke pártot készül alapítani. Pont olyasmit, mint amivel Pokorni Zoltánt vádolta meg a Pravda pár hónapja:…..
zombie 2007.01.16 12:40:45
De nem bukták el a választást. És nem azért, mert hazudtak a gazdaság állapotáról. Akinek egy kis esze volt, az tudta, hogy hogy áll a költségvetés. (és nem a gazdaság, mert a gazdasággal nagy baj most sincs, csak a költségvetéssel!). Nézzétek meg TWA cikkeit a választások idejéről, már akkor megírta, hogy Fletónak majd elő kell jönnie a farbával, hogy "igen, hazudtunk".
A választást azért nyerték meg, mert Viktorék nem mertek (akartak) igazat mondani. Pontosan tudták, hogy az utóbbi 5-6 évben kicsit sok pénz ment ki plazmatévékre, új Suzukikra, meg tunéziai utazásokra (merthogy a költségvetési hiány nem csak úgy lett, nem a szocik lopták el, hanem a kedves lakosság - te és én - kaptunk sokkal többet annál, mint ami épeszűen jutott volna). Inkább elkezdték lehazudni a csillagokat az égből, hogy rosszabbul élünk, mint 4 éve, és még elképesztőbb osztogatást ígértek. Ezért nem szavazott rájuk a normálisan gondolkodó ember. És ezért nem tudnak most sem kormányt dönteni, mert nem tudnak alternatívával előállni, hogy mit, ha ezt nem. Az egészségügyet, az oktatást és a közigazgatást ugyanis tényleg rendbe kell tenni (már 15 éve kellett volna), nem lehet tovább halogatni. De a Fidesz (Vitya vezetésével) még most is azt mondogatja, hogy jó nekünk a kádárista "mindent ingyen" rendszer, még ha belerokkanunk is. Ezért ül majd megint a szék mellé. Na most vége! :)
w Rászorulók kérték 2007.01.04 08:00:00
Folyik egy diskurzus a szerkesztőségben, hogy vajon az ekhós jövedelem számít-e a gázártámogatásnál. Mert ha nem, akkor lehet nekünk is gázártámogatásunk, mint a szegényeknek, és költhetjük az így megtakarított pénzt szórakoztató elektronikára és utazásra. Papíron ez…..
Tudom, hogy Veres János lefejelte, és erre lehetne írni egy rutincikket, hogy nahátakkormost aztán, hiszen már régen ki kellett volna, főkolomposként, szimbolikusan is, rugdalni őtet kifelé, fejét venni, sós kútba tenni. Naná, kellett volna. De sajnos ez most nem nagyon érdekel, meg…..
zombie 2006.12.20 10:02:48
w Dr. Mókus és az erdőtűz 2006.12.13 12:00:00
Anno egy jegyzet kapcsán már nyílt itt egy topik a semmire se való, ám eddig tömegesen képzett bölcsészekről, akiknek túlburjánzását talán visszafogja valamennyire a tandíj, illetve a zabhegyező-szakok visszametszése. Akkor nem volt túl nagy vita ebből, bár akadtak…..
zombie 2006.12.13 14:13:19
Na most nincs időm végigolvasni az összes commentet, tehát bocs', ha ismétlek.
1) '92-ben érettségiztem. Nagyon érdekelt a történelem és az irodalom is, de nem engedhettem meg magamnak azt a luxust (költséges hobbit), hogy bölcsésznek menjek. 18 évesen tudtam, hogy azzal nem keresnék sokat és a szüleim sem fognak eltartani, ezért a Közgázra mentem.
2) Az első olyan évfolyamon voltam, amelyik 3 év után kapott egy BA diplomát és felvételiznie kellett a Masterst jelentő utolsó két évre. Amire már tandíjat is kellett fizetnünk.
3) Nem esett le az aranygyűrű az ujjamról, amikor matematika tanításból (általános és középiskolásoknak), részvényjegyzésből és egyéb alkalmi munkákból tartottam el magam. Mert ugye akkor még nem volt diákhitel! És persze igyekeztem jól tanulni, mert az ösztöndíj és létkérdés volt.
4) Már 5. év elején elkezdtem munkát keresni, mert nem csak az önbecsülésemnek tett volna rosszat, ha év végére nem sikerül, egyszerűen a szüleim világossá tették, hogy nem tudnak tovább támogatni (addig havi 5 ezer forintot kaptam). Így egy héttel az utolsó vizsgám után munkába álltam.
5) Ezzel nem azt akarom mondani, hogy hű de fasza gyerek vagyok, hanem azt, hogy régen sem volt könnyebb. Kellene egy kis alázat, egy kis törekvés és kevesebb sirdogálás. Amennyit most nehezít egy magasabb tandíj, annyit könnyít a helyzeten a diákhitel. Hobbi szakokra meg járjon az, akinek a családi háttere megengedi, vagy annyira megszállott, hogy vállalja a nyomorgást.

Na lehet nekemjönni :))))
Két kedvenc szórakozásunk van. Egyrészt szépségversenyek indulóinak adatlapjait nézegetni, másrészt pedig azon a megállapításon röhögni, hogy "a magyar lányok a legszebbek a világon".Aktuálisan kedvenc szépségversenyünk a Miss Mobilshow, ami annyira kevéssé rangos…..
A Strabag-ügyet Ausztriában pattintotta ki a Die Presse; a felvetés szerint a magyar kormánypártok komoly zsebpénzt kasszíroztak a jó nevű útépítőtől. Hűha, a mindenit, hát most aztán lesz kapsz - gondolhatta erre a tájékozott magyar polgár. Legalább a pártpénztárnokokat…..
Közismert, hogy a nácik elképesztő technológiai újításokat dolgoztak ki és részben vezettek be a világháborúban. A V-1 a cirkálórakéta, a V-2 minden nagyrakéta őse, a Me-262 pedig az első hadrendbe állított sugárhajtású harci gép volt. Az, hogy ezek a gépek…..
w Bolsi, aki komcsizik! 2006.11.12 22:04:00
Kissé megkésve szemlézem a szombati Népszavát, de nem baj, mert Andrassew Iván publicisztikája maradandó. Észnél maradandóbb. A veterán szakíró ezúttal Orbán Viktorra ripakodik rá, hogy az hagyja már abba a kommunistázást. Így ír: Orbán Viktor nyilván nem vette észre: azok,…..
A konkurens tévécsatornák is rájöttek arra, hogy a tüntetők nem bántják a HírTV-t. Mindenki más meg ugyebár az országot rabszolgasorban tartó kozmopolita nagytőke kiszolgálója, ezért a többi tévéstáb akkor vannak biztonságban, ha nem nagyon reklámozzák magukat. A Tv2…..
zombie 2006.10.24 16:12:28
Szellem
A franciákat nem kell bemutatnod, a világ két legrövidebb könyve köztudottan a "franciákat kedvelő népek felsorolása" és a "franciák által kedvelt népek felsorolása" :))
Mondandóm lényege az akart lenni, hogy Nagy-Magyarország szerintem nem létezett, egy fikció volt, szerintem a Monarchia egyik "közigazgatási egységét" nevezzük így. Magától értetődő volt, hogy a Monarchia feldarabolásakor (hiszen ő indította és veszítette el az I. VH-t) ez az egység sem maradhat egyben. Nem azért, mert a világ összeesküdött a magyarok ellen, hanem mert a győztes hatalmak szét akarták szedni a Monarchiát. Arról lehet vitatkozni, hogy ezt jól vagy rosszul oldották meg, de alapvetően felesleges, mert 3-4 emberöltő távlatából a mai európai és világ erőviszonyok közepette ezen változtatni nem lehet. Aki ennek az ötletét felveti, az vagy nem érti, hogy működik a világ, vagy szándékosan akarja bajba sodorni egyrészt az országot, másrészt a külhoni magyarságot.
Erdély legnagyobb arányban magyarlakta területei (de javíts ki ha tévedek) pedig pont az anyaországtól legtávolabbi területek, így maximum egy enklávét lehetett volna ott létrehozni, esetleg egy korridor összeköttetéssel (mint pl. Nyugat-Berlin volt). Szerintem nem lett volna tartós megoldás.
És persze-persze az 1860-as években nagyon szép kis nemzetiségi törvényt hoztunk. Lehet azt mondani, hogy puszta nagyvonalúságból, de úgy is lehet értelmezni, hogy addigra ért be az 1848-49-es keserű tapasztalat, hogy a szabadságharc bukásának egyik oka éppen a nemzetiségek jogainak figyelmen kívül hagyása volt.
Sok emberben fel sem merül, hogy a szlovákok, a románok, a szerbek miért utálják annyira a magyarokat, holott "ők vették el az országunk nagy részét", nekik örülni kellene nem gyűlölködni. De állítólag azért nekik is vannak sérelmeik. Hogy mást ne mondjak, a magyar csendőrség nem mindig tartotta be a nemzetiségi jogaikat.
Én csak azt akarom ezzel mondani, hogy be lehetne fejezni ezt a 80 éve tartó siránkozást és tudomásul venni, hogy az állandóan (autókon, zászlókon, térképeken, miegyében) mutogatot Nagy-Magyarország képekkel csak a feszültséget tartjuk fenn, nem engedjük begyógyulni a sebeket, muníciót adunk az ottani nacionalisták kezébe és végső soron a kinnt élő magyarok sorsát nehezítjük meg. Szerintem.
Ijfúkorom egyik meghatározó zenekara volt a Mötley Crüe, (gondolom nehéz kitalálni, hogy melyik tagjuk az abszolút kedvencem) és a mai napig szívesen hallgatom a lemezeiket - igazság szerint itt is két anyag között vacilláltam, a John Corabi féle 94-es, és a végül listára…..
Tök szép emberi érzelem a szeretet, ami tudvalevőleg mindent legyőz, F. Sándor esetében például az újságírószerű viselkedés utolsó nyomait is. Micsoda igazságtalanság, hogy mindig a Hír Tv-t nézem, amikor nem személyesen katasztrófaturistáskodom, forduljunk más csatornák…..
zombie 2006.09.21 17:54:25
shakademus 2006.09.21. 17:05:21

Bár engem alapvetően riaszt, ha egy párt önmeghatározásában szerepel a "nemzeti, kersztény" jelző, mégis hajlamos lettem volna Viktorékra szavazni most tavasszal, ha nem hazudik szándékosan. A Medgyesi-Gurcsány 4 év alatt annyi balfogás történt, ami kiverte nálam a biztosítékot (illetve az első felében történt, a második felében meg nem történt semmi). Ha Viktor akkor őszintén előáll azzal, hogy "gyerekek, most viszonylag jól élünk, de ezt a látszatot csak hitelekből lehet fenntartani, dettó olyan, mint a késői kádár-korszak, de ha engem megválasztotok, akkor 2 nehéz év alatt rendbeteszem a szart" akkor ővé a voksom. És ehhez neki MINDEN szükséges információja megvolt (pl. MNB, meg egyébként sem hülyébb ő nálam :)).
De ő inkább rutinból hazudott, azt hitte jó még a régi recept: "többet kell ígérni a népnek és akkor a kis buták majd rám szavaznak". A Fletóról viszont már akkor is lehetett tudni, hogy csak a választásokig hazudik, utána rendet fog tenni. Ezt nem egy sörözés közben mondta el nekem, hanem már akkor is jelentek meg írások a reform-tervekről, bárki hozzáférhetett.
Épp' ezért tartom most elképesztő szemforgatásnak, hogy Viktor beszél itt hazudozásról és akarja leváltani (burkoltan, de természetesen magára) a törvényesen - többek közt az én szavazatommal is - megválasztott kormányt.
Az öszödi beszéd napvilágrakerülésével SEMMILYEN új információ nem került be a rendszerbe, számomra annak gazdasági üzenete (esetleg nem ártana mindenkinek végigolvasni az egészet!) kifejezetten bíztató. Viktor még most sem beszél arról, hogy ő mit tenne, ha odaengednék a kormányrúdhoz, folyamatosan az elmúlt 4 évvel, meg a hazugsággal foglalkozik (mintha ő soha, de tényleg...). Addig a leghalványabb szimpátiámat sem tudja elnyerni, amíg nem lesz ő (IS!) őszinte, és el nem mondja, hogy mit tenne ő a gazdasági kiútért.
zombie 2006.09.21 18:40:24
És most egészen véletlenül feltesz Új Péter egy cikket az indexre, amibe belerakja egy majd' fél évvel ezelőtti cikkjének linkjét:
index.hu/velemeny/jegyzet/val060412/
Olvassátok el (már ha egyáltalán érdekel még bárkit), benne van, hogy egy gondolkodó ember már a tavaszi két választási forduló között teljesen tisztában volt (sőt, le is írta, el is lehetett olvasni) mindazzal (mindazt) ami miatt most a tömeg kint van a Kossuth téren. Egy kurva nagy műmeglepetés az egész. Egyébként meg nem kedvelem Új Pétert, de akinek van esze, annak van, azt meg kell adni :)))