Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Frankie-76

68 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén januárban Schiffer András frakcióvezető helyét Jávor Benedek vette át az LMP-ben. A hivatalos kommunikáció szerint azért, mert Schiffer a többi párttól való távolságtartás mellett kardoskodott, Jávor viszont megengedőbb, és nagyobb hajlandóságot mutat valamiféle…..
Frankie-76 2012.10.04 10:19:36
@iii:
Köszönöm a pontosítást, a szavazási hajlandóság tekintetében tényszerűen igazad van, nem néztem utána elég alaposan, ezért elnézést kérek, és az erről szóló megjegyzésemet eltávolítom a posztból.

A többi dologban nem értünk egyet.
Azért vettem alapul a teljes népesség körében mért adatokat, mert - hogy példának okáért Závecz Tibor szavaival éljek: "az alacsony részvételi hajlandóság miatt a biztos pártválasztók körében közölt adatokból csak óvatosan érdemes következtetéseket levonni".

"Az LMP a saját elveinek érvényesítésért alakult meg, nem azért, hogy legyen kivel összefogni. Éppen azzal a stratégiával nem lehet megnyerni a jelenleg passzívakat, hogy elvtelenül összefekszünk mindenkivel, csak ne az Orbán legyen."

Véleményem szerint az LMP az elveit és a programját csak úgy tudja érvényesíteni, ha kormányzati pozícióba kerül. Márpedig egyedül nem fog sem ő, sem más. Nem állítottam, hogy most, a választások előtt másfél évvel össze kéne kapaszkodniuk bárkivel, azt viszont fenntartom, hogy dőreség ilyen határozottan előre kijelenteni, hogy kizárják a jövőbeli választási együttműködést a jelenlegi parlamenti pártokkal! (Hozzáteszem: úgy tűnik, az LMP-n belül sem teljes az egyetértés ez ügyben.)
Azt pedig végképp nem gondolom, hogy a közös célok melletti elköteleződés összefekvést jelent bárkivel is. Vannak elveik, vannak ötleteik, van céljuk, amit - gondolom én - szeretnének megvalósítani.
Ez a Nemzeti Együttműködés Rendszerében nem fog menni, ebben gondolom nincs vitánk.
Tehát Orbánnak 2014-ben mennie kell! - ezt szerintem az LMP szavazóinak a nagy többsége is így gondolja, de ez csak akkor fog sikerülni, ha létrejön egyfajta egység az ellenzéki pártok között.
Frankie-76 2012.10.04 22:37:17
@iii: Jól van, meglátjuk, hogy alakul.
Még nem dőlt el semmi. :-)
További szép napot!
Limoncs EllenRegisztráció! 2012.10.04 22:24:27
Az elmúlt napok eseményeit figyelembe véve úgy láttam, újra kell gondolnom két előző posztomat. Teszem mindezt azért, mivel egyre inkább úgy tűnik, hogy a regisztrációs kampány célja kormányunk tagjainak részéről nem elsősorban az lesz, hogy bizonyos célzott tömegeket…..
Limoncs Akkor és most - IV. 2012.10.03 10:55:26
Megvan a reális lehetősége annak, hogy a magyar politika következő tizenöt-húsz évét ne a duális erőtér határozza meg, amely állandó értékvitákkal, megosztó, kicsinyes és fölösleges társadalmi következményeket generál. Ehelyett huzamosan létrejön egy nagy kormányzó…..
Limoncs Valami sántít... 2012.10.02 13:25:13
Kövezzenek meg érte, de én egyszerűen képtelen vagyok megemészteni ezt a félkarú rablók betiltása miatt összetrombitált rendkívüli kormányülést. A szerencsejáték-függőség komoly probléma, de az volt hat hete, hat hónapja, meg hat éve is, nem vasárnap estéről hétfő…..
Limoncs NEReklyék 2012.10.02 08:47:41
Az elmúlt időszak kevésbé jelentős, ám annál szórakoztatóbb szösszenete volt Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnök Vezér iránti rajongásának megnyilvánulása. A fiatalember büszkén mesélte el, hogy ereklyeként őrizgeti azt a kólás dobozt, amit a Főnök a pár héttel…..
Limoncs Akkor és most - III. 2012.09.30 13:31:32
"Beszéljünk nyíltan. Ez egy politikai feladat is volt: Gyurcsány Ferenc amortizálása. Ez száz százalékosan sikerült. Nagyon nagyot hibázott, hogy ebbe a harcba belement. (...) Neki abból lett volna politikai haszna, ha Orbán Viktorral tud megmérkőzni. De nem ért el hozzá: mert ott…..
Limoncs A Hollywood Project 2012.09.25 23:54:17
Amióta a magyar filmgyártás gyeplőjét a Mi Nagy Vezérünk (áldassék a neve) a hollywood-i filmguru, Andy Vajna kezébe helyezte, sokakat hallok panaszkodni amiatt, hogy eltűntek a magyar filmek a mozikból. Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél! - mondanám, ha dakota szólómondó…..
A tegnapi villámösszeállításból sajnálatos módon kimaradt számos kormánypárti nagyágyú, ami természetesen nem jelenti azt, hogy bennük ne lenne meg a képesség, hogy sikerrel buzdítsák regisztrációra a meglehetősen fásult és apatikus közönséget.   A…..
Limoncs 13+1 ok a regisztrációra 2012.09.20 16:49:02
Na kérem! Eldöntetett! Lesz választási regisztráció, és punktum. Az, hogy ez milyen mértékben csökkenti a szavazáson részt vevők számát, a jelek szerint le van szarva. Arról is szó van, hogy korlátozzák a pártok…..
Limoncs Pénzügyi Sikerek Kovácsa 2012.09.13 22:57:20
A Nemzeti Ügyek Kormányának ügyködését figyelve egyre gyakrabban jut eszembe Hofi Géza örökbecsű kérdése: miért mindig lenn kell vigyázni, ha a tetőn dolgoznak? Bizony így megy ez mostanában. Odafönn gőzerővel kopácsolnak, hullik a forgács, a malter, meg a cserép, és az…..
Limoncs Matolcsy Ezüst Hajója 2012.09.13 14:03:32
  Kedves olvasók! Szerintem Terék Zsolt legújabb munkája nem kíván semmiféle kommentárt, ezért úgy gondoltam, egyszerűen csak megosztom veletek! Nézzétek, hallgassátok, élvezzétek. Jó szórakozást! ..
Limoncs Minek kell itt történnie? 2012.09.13 12:40:50
Meghökkentő információ látott napvilágot tegnap délután, és a jelentőségére való tekintettel furcsállom, hogy bár csaknem egy teljes nap eltelt azóta, mégsem kavart akkora hullámokat a sajtóban, mint amekkorát véleményem szerint megérdemelne. Írásom…..
Nemzeti Terrorelhárítóink újabb örvendetes akcióval leptek meg minket, demonstrálandó, milyen hasznos helyre kerül a közpénzből fizetett milliárdos apanázs, amiből eltartjuk őket. A Brad Pitt kamufegyvereinek elkobzásával már világhírűvé vált szupercsapat ezúttal a…..
Limoncs Elveszett érzékenység 2012.09.12 14:34:15
Tegnapelőtt este Varga István fideszes képviselőnek sikerült a nagy áttörés. Az ezidáig a kétharmados droidok szürke tömegébe vegyülő politikus egyetlen félresikerült beszédével kilépett az ismeretlenség homályából, és az internetes véleményeket olvasva úgy tűnik, egyik…..
Limoncs Akkor és most - II. 2012.09.08 11:29:49
2009. "A gyerekek tányérjából veszi ki a húst a kormány, miközben talicskával tolják ki a pénzt az offshore cégeikbe személyesen a kormánytagok és a BKV-nál is hasonlóképp hordják szét a vagyont a haverok és az üzlettársak." Orbán Viktor…..
Limoncs Magyar mátrix 2012.09.07 13:50:30
"Amíg a Mátrixban élnek, részei a rendszernek. A legtöbbjük nem érett meg a valóságra. Sokuk olyan reménytelenül függ a rendszertől, hogy foggal-körömmel védeni fogja." The Matrix (1999)   Ezek tényleg nincsenek eszüknél. A legtöbb esetben…..
Limoncs Vigyázat, páva! 2012.09.06 19:12:02
Ma délelőtt a jobboldali sajtóban megjelent az, amitől oly sokan rettegtünk az országban, pár óráig úgy tűnt, nem ok nélkül. Az IMF követeléseinek nyilvánosságra hozását az információk szerint Orbán Viktornak köszönhetjük, aki a tegnap esti frakcióülés alkalmával…..
Szervusz, Józsikám, ülj le kérlek, ide szembe! Így ni! Beszélnünk kéne pár dologról. Mi az ördög búbánatos valagát művelsz te, kérlek szépen? Van neked fogalmad arról, mennyi kreatív energiát fektettünk mi abba, hogy a kormányzati mesebolt…..
Limoncs Vissza a jövőbe 2012.09.05 16:15:52
A Hoffmann Rózsa által lelkesen támogatott iskolaköpeny újbóli bevezetésének ötlete megmozgatja a kádárizmusban felcseperedett ember fantáziáját, s a gulyáskommunizmus iránti nosztalgikus érzések e szó hallatán: iskolaköpeny, - akaratlanul is gejzírként törnek a felszínre.…..
Na de micsoda vircsaft ez, mélyen tisztelt azeri barátaim? Hát hogy lehet ilyet csinálni, hogy Szeretett Vezetőnk aprólékosan kidolgozott, száz csellel kombinált üzleti tervét felborítjátok? Ez itt mifelénk nem szokás, kérem szépen! Baltanyelet…..
Limoncs A jó, a rossz, és Kövér 2012.09.03 11:51:58
"Erkölcsösnek lenni nem egyszerűen azt jelenti, hogy igyekszünk jók lenni, hanem azt a képességet, hogy újra és újra választani, dönteni tudunk a jó és a rossz, az igaz és a hamis között." Nem akárki száját hagyta el ez a mondat, s az elmúlt napok…..
Limoncs Akkor és most 2012.09.02 17:39:03
2010: A választások eredménye egyértelművé tette, hogy a magyarok tudják, a közös célok megvalósításához Magyarországnak erős kormányra van szüksége, amelyben megbízhatnak az emberek itthon és külföldön egyaránt, és amely képes helyreállítani Magyarország…..
Limoncs Azeri pávatánc 2012.09.02 10:39:53
A diplomácia táncrendje miatt az elutasítást úgy kell előadni, mintha egyébként barátkozni szeretnénk. Ezek azok a politika művészetéhez tartozó mozdulatok, hogy majd a hét javaslatból kettőre-háromra (úgyis megcsináltuk már, csak ők nem vették részre) rábólintunk, a…..
Limoncs Pintér és a romakérdés 2012.04.12 03:46:00
A Frankfurter Allgemeine Zeitung című konzervatív német lap Pintér Sándor belügyminiszternél érdeklődött a magyarországi cigányság helyzete felől. Kérdezték még a Magyar Gárdáról, és természetesen kis hazánk közbiztonságáról is, Pintér pedig válaszolgatott is ügyesen…..
Limoncs Vigasz 2012.04.11 12:44:00
Van valami furcsa, morbid cinizmus abban, hogy a hatalom szekértolói a magyar költészet napján, - József Attila születésének napján állnak ki a közvélemény elé azzal a hírrel, hogy a Kossuth téren felállított szobrát eltávolítják a mostani helyéről, hogy „közelebb…..