Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rambo13

1 bejegyzést írt és 786 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly végül júniusban adták ki a Budapestet is tartalmazó Main Cities of Europe Michelin kalauzt. Idén a szokásos márciusi időpont helyett végül mára csúszott a bejelentés. És ezúttal már MG Budapestként... Íme az eredmények.[Folyamatosan bővítve! Már az összes bejegyzés benne van a kalauzból,…..
fáymiklós Nagyon kis asszonyok 2020.02.08 08:00:41
Lehet, hogy holnap Oscar-díjat nyer a Kisasszonyok című film, de az ne tévesszen meg senkit. Nincs sok köze Jane Austenhoz, még akkor sem, ha nagyon szeretne úgy tenni, mind a film, mind az irodalmi alapanyag, Luisa May Alcott regénye. Legalább egy Mrs Bennet kellene hozzá, vagy valami, aminek…..
rambo13 2020.03.24 01:49:04
@stolzingimalter: @kmera:
A vissza a suliba c filmben is elhangzik. Ennek két szinkronja van, az egyik nagyon jó a masik csapnivaló. Az előbbiben a Nagy László féle fordítás hangzik el Kristóf Tibor tolmacsolásában .
fáymiklós Most örülsz? 2020.03.20 07:29:49
Most örülsz? A rövid válasz az, hogy nem. A hosszabb meg az, hogy nagyon nem. Miközben egyetértek azzal, hogy Eszenyi Enikőnek le kellett mondania, vagy nem szabad meghosszabbítani a szerződését a Vígszínház igazgatójaként. Nem volt a helyén, bár nem irigylem az utódot se, mert ki kell majd…..
Az Ottakringer még 2017 nyár elején adta el a Pécsi Sörgyárat a Matolcsy-rokonságból érkező befektetőknek, majd a legkisebb sörgyárból kis törvényalakítással hamar megalakult a legnagyobb kisüzemi sörfőzde. A Szalon sörök mellett nemsokára megjelent a piacon az új…..
rambo13 2019.03.26 12:00:44
@lilakutyak: azt hiszem a bakság itt a Rizmajer búzára vonatkozott ami 6.5%-es
Itt közvetítek élőben a magyar csapat Bocuse d'Or szerepléséről, na meg bemutatom részletesen, hogy mik is a versenyételeik.Élő videós közvetítések a Facebookon lesznek! Egy már volt is, az is visszanézhető. Folyamatosan frissül!..
Ma jelent meg a híroldalakon, hogy a kőbányai Dreher-gyárat is tulajdonló Asahi felvásárolta az 1845-ben alapított, eddig családi vállalkozásként működő Fuller's Breweryt. A hír kapcsán egy kicsit megpróbáltam rendezni a gondolataimat ezzel kapcsolatban, kitekintve, hogy milyen multik vannak/voltak…..
rambo13 2019.01.28 16:51:50
@Zabhegyezgető:m eantime:én a hungária krt thököly út sarkán lévő reálban vettem, a többiben maximálisan egyetértünk
2016-ban kezdődött minden, amikor a Beerselection és a Beerporn meghirdetett egy szavazást az év sörére, és néhányan (bloggerek-sörbírák-sörfőzők) úgy gondoltuk, hogy milyen jó volna szakmaibb szemmel is megnézni, milyen szinten vannak a hazai KKK (kisüzemi-kézműves-Kraft)-sörök. 2016-ban még…..
Hát, ehhez túl sok mindent valóban nem lehet hozzáfűzni, de a hotdogos jelenet picit tényleg sok volt. Nem mentek tovább. (az eredeti címben kvartett volt, mert elbasztam)..
rambo13 2018.08.15 12:45:28
Tegnap harangozták be néhány hírportálon keresztül, hogy a Heineken mégsem olyan gonosz többé - nem úgy, mint egy évvel ezelőtt - , hanem most már pl. a Mercedes-hez hasonlóan állami stratégiai partner. A partnerség keretében José Matthijsse, a Heineken Hungária vezérigazgatója kijelentette, hogy…..
Márciusban Budapesten lesz a Michelin Kalauz bemutatója, ezen derülnek majd ki az esetleges itthoni új csillagok is. És úgy tűnik, hogy a régiónkban is egyre bőkezűbb a kalauz a csillagok osztásánál...
rambo13 2018.03.02 13:48:00
@garnéla mák: Mo-n deklaráltan csak Budapestet értékelik. A Michelin is elfogult lenne Pesti felé, de a szabály az szabály :)
A békésszentandrási sörfőzde 2014 2013 óta Esthajnal néven mutatja be a szezonális, karácsonyi sörét. A 2013-as még "régi" érában főzött gyümölcsös után, 2014-ben jött a nagyon megosztó lucfenyős, 2015-ben egy kevésbé megosztó darabbal, egy füstös búzával, 2016-ban pedig egy folyékony After…..
rambo13 2017.11.17 10:35:55
@Barkalot: @pif: én sem kedvelem annyira az after eightet de sztem a tavalyi esthajnal ennek ellenére nagyon is jó lett, ami sajnos nem igazán mondható el az ideiről

kiegyensúlyozatlan, nem túl finomhangolt, kicsit kaotikus, ahogy a leírásból is kitűnik, pedig maga az ötlet jó lenne.

a DIY receptkönyv viszot nagyon ügyes és jópofa. (leszámítva azt az apróságot, h a BBQ hype kellős közepén BBQnak hív egy sütőben 160 C -on készült oldalast :))
Itt vannak a jelentkezési feltételek, kacsa és kacsamáj, káposzta, alma a receptpályázat témája, amire minden 21 évesnél idősebb, magyar szakács benevezhet! Aki nagyon jó receptet talál ki, és utána is megnyeri a selejtezőt és a magyar döntőt, már csak az európai döntőt kell megnyernie, hogy…..
rambo13 2017.10.09 15:02:45
@világevő: örülök, h mindkét Ádám van, ahogy korábban reméltem. Egyébként érdekes a mezőny, elég sokfée háttérel.

Dualszky-Kovács Péter
Elek Richárd
Garai Ádám
Haraszti Zsolt
Kiss Krisztián
Pohner Ádám
Tóth Pál
Várnai Péter
Veres István
Volenter István
Sörbúvár Dreherfeszt 2017 2017.09.06 10:05:00
Rossz volt az idő, így az esti koncertek előtt még elég szellős volt a helyszín. Idénre sikerült teljesen meggyőznöm magamat arról, hogy a Dreherfeszt tulajdonképpen ugyanolyan, mint a tusványosi szabadegyetem: a szektor legnagyobb szereplője itt villantja fel először, hogy mik a tervei a jövőre…..
rambo13 2017.09.08 15:27:12
@-kk-: @apuska: a problema a copy paste elmélettel, h a címkén szerepelnek színezékek, is, ráadásul olyanaok, amik sötétté teszik a sört és nem szerepelnek másik Dreher termékben...
szomorú lennék, ha a dreher bak is így készülne a jövőben...
rambo13 2017.09.08 15:56:24
@-kk-: igen tudom, és hát az is tény, h nem vagyok jártas az élelmiszer ipari aromák világában, és nem ismerem ezek piaci árait, de vélelmezem,h a színtelen sima csoki aroma olcsóbb lehet(ami a Drehert ismerve igen komoly szempont:)) mint ez a katyvasz, ami alkalmas arra, h a "remek íze" mellett színt is adjon a sörnek...
szóval ha az alapsör barna lenne, akkor pár csepp aromával fel lehetne turbózni szvsz.

de sajnos láttam, h egyes kisüzemekben is hogy készül a "gyümölcsös sör"... és hátpont azt képzelem, h ez a cucc is úgy keletkezett...

de perzse én is remélem, h tévedek
magyar világos sör..
rambo13 2017.09.05 12:02:12
@dr. dodó: @-kk-:
csak a búzasörösséghez:
lehet,h ez ugyan az az élesztő, mint amit a soproni használ mostanában minden sz*rához amitől egyen banános és kissé fanyar íze van a cuccoknak?
Sokan meglepődnek, mikor itáliai nyaralás vagy sielés idején a boltban Dreher sörrel találják szembe magukat. De ez a Dreher nem AZ a Dreher. És vajon jobb-e mint a mi zöld színű kőbányai büszkeségünk? Kínzó kérdések? Összehasonlító sörfogyasztó-tanfolyamunk újabb alapleckéjét olvashatja a nyájas…..
rambo13 2017.06.22 13:25:19
@ungert: ezt azért sztem nem akarnád, az összetevők között, kukoricagríz, cukor és antioxidáns is szerepelt.
Bréking nyúz!!! Ma éjfél után 1 perccel jelentette be a magyar olajipari vállalat, hogy a benzinkutakon megnövekedett igényeket kiszolgálandó megvásárolja a Heineken csíkszeredai és a Csíki csíkszentsimoni sörgyárát, hogy megfelelő mennyiségű békejobbos sörrel frissíthesse föl az agresszív…..
rambo13 2017.04.05 17:34:24
Március 7-én a Bukaresti Magyar Nagykövetség Külgazdasági Intézetének meghívására 9 magyar és egy erdélyi magyar kisüzemi sörfőzde (szigorúan ABC-rendben - Beerfort, Big Foot, Csíki, Fóti, Horizont, Kissler, Monyo, Stari, Synthesis Brewlab, Szent András) mutatkozott be a román szakmának (sajtó,…..
rambo13 2017.03.24 10:08:52
@pif: kár, h Düsi már nem aktív ezen az oldalon...
ő sztem kifejtené sommás véleményét Csíki vs Heineken ügyben :)

apropos, a Rákóczi-Fiumei sarkon van egy kis CBA. Náluk két tábla jelzi, h az üzlet nyitva van -e : egy Csíkis és egy Heinekenes, mindkettőt aktívan használják :) . Kész csoda, h a franchise tulajdonos még nem vetette le velük az egyiket...
rambo13 2017.03.27 15:10:47
A Gólem, amióta átigazolt a bérfőzésekkel a Horizonthoz, nagy mennyiségben és takarosan kivitelezett hidegkomlózással prezentálja a söreit, úgyhogy ez a kapcsolat tartósnak és gyümölcsözőnek bizonyul. Az karácsonyra elkészült új főzet Repeta és az új kicsit magasabbra csavart keserűvel (70 IBU)…..
rambo13 2017.03.10 15:01:22
@lilakutyak:
a gyümölcs az új komló! mostmár tényleg mindenki 100kg gyümölcsöt tol a sörébe még a kraft vonalon is, sajnos sokszor igen kétes végeredménnyel, bár vannak kifejezetten szép darabok is, de igen kevés...
rambo13 2017.03.23 10:05:11
@lilakutyak: hát ilyen story van pár, pl a chilis - csokis Bitumen ami 2014-ben aranyérmet nyert a Commonwealth Cupon, szintén kármentés eredménye volt.....
Nem túl szívderítő látvány, ahogy a magyarok egymás torkának ugranak a Csíki sör skandallum örvén. Csodálkozni persze nincs ok, a magyar kommentnép szinte bármin képes összeveszni, amiben egyáltalán elképzelhető erkölcsi és nacionalista álláspont. A Csíki Sör pár évvel…..
A Tesco sok esetben összeforrott a jóárasított, ámde silány minőségű áru jelzőjével a tudatos vásárlói fejekben. Tud-e a Tesco Craft Beer olyat, mint egy hájpolt sörfőzde? Ezt vegyük, vagy legyintsünk lenézően? Hisz volt már olyan eset, hogy a Tesco nem gazdaságos, hanem minőséginek kategorizált…..
rambo13 2017.02.10 10:34:06
@pif: @lilakutyak: @KeepRunning:
jaja én akkor merítettem amikor megjelentek, akkor az ale és az ipa nem csak vállalható volt, néhol még erényeket is megmutattak, de a többi már akkor is gyengus volt. mondjuk a stout az egy jópofa könnyed kávés sörnek elmegy...

igazából a storyban az az érdekes,h a finest család sok mindenben tényleg kíváló termékeket rejt (pl sajtok, olasz tészták) de a sörnél vhogy nagyon nem jött ez össze...