Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Álamfő

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A parlamenti képviselők csütörtökön elfogadták a 2013-as költségvetés főszámait. A szavazás előtt, a munkahelyvédelmi akciótervvel kapcsolatban végrehajtott módosítások azonban csak tovább fokozták a hiánycél teljesíthetőségének kockázatát. A GDP 1%-át meghaladó…..
Álamfő 2012.07.19 03:15:30
@ccactus: Anonymand már leírta, de én is szólok hogy ferdítesz (több helyen is), ami nem szép dolog, pláne hogy nagyon feltűnő, még tanulnod kell a mesteredtől.. :)

@wmiki: Nem képzeletbeli lények, normális kultúrájú országokban létezik, sajnos putriföldén nehezen elképzelhető, de képzeld nyugati országokban megesik a szakértői kormányzás. :)

@De gustibusaut bene, aut nihil: A magyarságod mögé bújni nagyon felesleges dolog, mert amennyiben megmondod a vezetékneved, én megmondom hogy milyen kisebbségi csoporttól származol :) Tiszta magyar nincs, mivel magyar, sváb, tót, kun, jász, lengyel, szerb (..stb...) vegyesnép vagyunk. Egyébként már előttem jól megfogalmazták, de hogy ha nem szeretnéd hogy lehülyézzenek spontán nem kell hülyeségeket írni :)
Álamfő 2012.07.19 18:42:21
@De gustibusaut bene, aut nihil: Gondolod? :) Mélymagyar honfitársam? :)
Van itt ez a nemzeti konzultáció. Naív ember azt gondolná, kíváncsiak a véleményünkre, igaz kicsit lejt a pálya a kérdésfeltevésekben, de a végén majd feldolgozzák, kapunk egy számot, hogy ezt szeretné a nép. Erre mit látok ma? Aszongya a hirdetés: "Azt gondoljuk, tovább…..
Álamfő 2012.06.08 04:23:23
@FroZi: Ne aggódj, ha marad ez akkor is minden fiatal menni fog, ha jön az mszp akkoris. Nekünk már rég midegy.. A jobbikról inkább nem beszélnék, mert az ország keresőképtelen szavazóit kicsit megviselné a liberális hagynemondjam kicsit több adót fizető réteg fejvesztve menekülése..
Sajnos Matolcsy György megelőzte blogunkat a születésszámok körüli érdekességek felvetésében, így most talán kevésbé tűnik hitelesnek jelen poszt mondanivalója, de azért mégis megpróbálkozom vele, mert könnyen előfordulhat, hogy miniszter úrnak ezúttal tényleg igaza…..
ECHO élőben adja a békemenetet, kár, hogy nem kanyarodnak be a Népstadionba, mint a debreceni virágkarnevál a Nagyerdei stadionba, még jegyet is vennék, hogy a lelátóról nézhessem a transzparenseket. Az ECHO szerint "200-250 ezren vannak, de akár félmillióan is lehetnek".…..
Mint arról már a korábbi hetekben többször cikkeztünk, blogunk egyik szerzője elhatározta, hogy megpróbálja, hogyan lehet minimálbérből megélni. Pontosabban: "EGY KIÉPÍTETT EGZISZTENCIA MELLETT EGY HÓNAPIG CSAK ANNYIT FOGOK KÖLTENI, AMENNYIT FELTÉTELEZÉSEM SZERINT EGY…..
Álamfő 2012.01.07 23:20:55
@Bálna úr: Nem küldök emeltdíjas sms-t a kertévékbe, új bútort meg vagy 5 éve nem vettem.. A mikrón már nincs tekerő, fogóval tekergetem a kilógó fém kart, a kávéfőző behalt (tudom, luxus, de nélküle meg én halok be) vettünk bele új tömítést, nem újat.. mosógépet javíttattuk, újat venni? miből?? luxuskiadás az a számítógéphez egy hangfal volt, meg a net az, de sajnos enélkül elég nehéz a mai világban, mármint net nélkül.. pláne ha van gyerek.. a suliban szinte elvárás hogy legyen.. a hangfal meg 1800 ft volt.. igazán minőségi.. Bármilyen szart meg lehet vásároltatni.. Minőségileg igen, mivel jobbra nincs pénz.. Cipőre esetleg középkategóriásra, mivel arányosan jobban jár az ember...
Álamfő 2012.01.07 23:29:05
@scsaba1: Nem vágtak ki piciszív, nem vágnak ki senkit, nem vesznek fel két különbség, és nem rólam van szó, én már veszett fejsze nyele vagyok (ahogy látom te is..), hanem azokról akiknek tönkretették az álmait ezzel a hülyeséggel, de az is látszik hogy nincs olyan gyerek a családodban aki egyetemre menne.. legalább hasonlítanak rád..
Álamfő 2012.01.07 23:32:00
@bogancs: Egyébként nyáron az iskolás gyerekkel mit csinálsz??
Vastagbőr Az előzetes IMF-lista 2012.01.06 16:50:00
A Figyelő birtokába került az IMF-jelentése, ami az IMF január 18-i igazgatósági ülésére készült, és tartalmazza, hogy miket kér az IMF Magyarországtól. Előzetesen, ez még változhat, persze. A jelentést a napokban juttatták el a kormányhoz, a magyar fél még…..
Álamfő 2012.01.07 18:11:08
@'it's cool to know nothing': Nem tudom, az igazságot, abban igazad van, hogy oda kellett volna írnom hogy valószínűleg, bár most hogy elolvastam megint a kommentem oda van írva, hogy maximum és esetleg, biztos hogy jobb akkor sem lett volna, ha leállunk velük háborúzgatni, már csak azért sem, mert több áldozat lett volna.. A kollaborálás felvetése enyhe túlzás, az meg hogy a kommunistákkal vagy Horthy-val jártunk jobban, jó kérdés, az biztos, hogy 20 évvel később Hitler első célpontjai között lettünk volna.. Akkori szempontból nézve, Horthy próbálta menteni a menthetőt.. Nem amputálták az összes végtagunkat, azért ez enyhe túlzás, már csak lakosságszám alapján is 2/3 maradt, az 4-ből még jobbesetben is 2 végtag, ami jobb mint az egy.. Nem tudom, mit szólnál, ha Románia tényleg a Tiszáig tartana, Szerbiáé lenne Szeged és Pécs és lenne Csehszlovák-Szlovák korridor.. El kell fogadni, hogy ez már történelem, meg kell békélni a helyzettel, mert attól hogy ezen sírunk nem lesz jobb.. Pláne ha nekiállunk még kuruckodni is.. Értelme aktuálpolitikailag nem sok.. Egyébként tényleg sokkal jobb lenne, ha nem lett volna Trianon, lenne a 35 milliós országban 10 millió román, 3,5 millió szlovák, 2,5 millió szerb, 2 millió ukrán, párszázezer osztrák, és 13,5 millió magyar.. szóval össze lennénk zárva 18 millió szláv nemzetiségűvel, akkor aztán tényleg sokkal jobb lenne.. magyar kormányról csak álmodozhatnánk..
Álamfő 2012.01.07 18:42:07
@'it's cool to know nothing': Én sem akartam félrevinni, csak muszáj voltam reagálni rá, mert véleménykülönbség.. Hiába építünk várat ha ránkomlik (?), ezt azért te is belátod, szép vár itt nem lesz, már csak a magyar nép jellegzetességei miatt is, de erődöcskét lehet építeni.

Van egy velünk egyméretű nemzet, akinek szintén ígértek országot, aztán nem.. Pedig még jobban együtt is élnek mint mi magyarok.. a kurdok.. szintén 15 milliós nemzet, csak még jobban egymás mellett élnek , de leszarják őket, pedig nincs is olyan messze.. Az hogy hülyén lett megoldva, azt elismerem, az egész szürrealista alapokra épült.. A mainál jobb helyzetet nagyon nehéz / lehetetlen lett volna elérni.. mint mondtam, akkor igen kemény kisebbségi problémáink lennének, bár pár négyzetkilométerrel tényleg lehetett volna nagyobb, de lényegi változást nem lehetett / lehet elérni, ez van.. örüljünk annak, hogy két vesztes világháború után, még itt vagyunk.. Nem az egész társadalom szenved ezekben az országokban, a nagy részük már arrafelé is rájött, hogy felesleges ezen sírni, majd idővel lesznek autonóm területek, de ennél nagyobbat álmodni nagyon felesleges, Európa jövője, úgyis az EU csak kicsit más alapokon, USE (?), anélkül nehéz lesz fennmaradni, akkor pedig már az egész nemzetiségi kérdés tárgytalan lesz...
Álamfő 2012.01.07 18:45:26
@Őrült Ló Nagyfőnök: Nem vagyok Horthy-párti félreértés ne essék.. :D Sőőt ha lehetne kitörölém, a magyar történelemkönyvekből ... Csak arra írtam, hogy próbálta menteni a menthetőt, hogy ne száljanak meg minket a franciák és románok teljesen.. Ami persze nem nagyon sikerült, de próbálta.. :D
Nívó Új év, új remények 2012.01.02 08:53:00
Nemrég úgy alakult, hogy volt némi időm olvasgatni a hozzászólásokat Bogáncs legutóbbi posztja kapcsán, és érdekes kép alakult ki ezek alapján: Magyarország a végítélet kapujába került, mindenki meneküljön, ki merre lát, vagy ahogy találóan egy Moldova könyvben olvastam,…..
Álamfő 2012.01.02 23:17:23
@bogancs: A rokkantnyugdíjat nem csak olyanoktól veszik el, akik tényleg nem érdemlik meg, sajnos nagyon sok olyantól is, aki pedig tényleg rászorulna, ez ugyebár a rendszer hibája, de attól nem kell hülyeségeket beszélni...
Álamfő 2012.01.02 23:29:57
@Könnyen elkaptuk, uram!: A forint bedöntése nem lenne rossz ötlet, de nem nagyon szeretne szerintem ön sem Csád szintű életszínvonalat fenntartani..
Álamfő 2012.01.03 16:41:24
@Joooe: Nem értek egyet veled, de ezt gondolom megérted, majd ha lesz időd, várnám azokat a fene nagy pozitívumokat, egy fecske úgysem csinál nyarat ( a GDP-re értem ) ...
„Népköztársaság útján Mennyi különös alakot elrejt A konfekció-kabát, És sohasem tudható, Hogy mikor nem látja senki őket, Mivé változnak át.” KFT-Bál van az operaházban..
Álamfő 2012.01.02 23:57:20
@miro1: Erre mondják, hogy értelmiségi ember nem rasszista, a többi meg nem lehet az.
Álamfő 2012.01.02 23:59:17
@miro1: Azt pedig már megszokhattuk, hogy az emberek nem tudják, hogy miért tüntetnek.. v.ö.: 2006, a többségük olvasni nem tudott, nem hogy azt, hogy miről szólt az öszödi beszéd..
Nagyon nehéz kérdés, hiszen minimálbérből nagyon nehéz félretenni valamennyit. Egyrészt azért, mert tényleg nehéz úgy kihozni a hónapokat, hogy maradjon is a végén valamennyi, másrészt pedig könnyű abba hibába esni/elcsábulni, hogy ha csak ennyi maradt, akkor… A korábbi…..
Álamfő 2012.01.02 23:27:59
@Joooe: 5000 forint két felnőtt és két kisgyerek esetében egyáltalán nem irreális, sőt, lehet hogy kevés is, mert a gyerek nem csak megfázni tud, hanem hányás-hasmenés vírus 2 havonta simán van, és egymást fertőzi a két gyerek, minden egyéb betegség esetében is.. Nem mellesleg az agyerek lehet szemüveges is, amiből néha sajnos újat kell venni, vagy asztmás, cukorbeteg, bármi más.. és ez nem 5000 forint, persze egyszerűbb azzal számolni, hogy annak a gyereknek semmi ilyen betegsége nem lesz, de ezt úgy hívják utópia.. pláne kettőnél..

A nyugdíj előtakarékosság a fiatalok esetében egyáltalán nem hülyeség, hiszen az állami nyugdíjrendszer fenntarthatatlan, ha nem kezdünk el szaporodni irreális mértékben, de ilyenből nem nagyon kellene több, mint te vagy..

A létminimum nem mesterséges szám, elkészítették, hogy mennyi kellene ahhoz, hogy egy 4 tagú család tisztességesen tudjon élni, és nem ennyi...