Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pergamenta

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csapjunk is bele a lecsóba, illetve mivel annak nincs szezonja, a főzelékbe, és megígérem, lesz majd lecsóra hajazó kaja is, ne adj’ Isten shakshuka, vagy valami hasonlóan szerethető utazzunk-gondolatban-étel, de most egyelőre kezdjük az első iskolamentes hét túléléséhez szükséges alapokkal, amik…..
Vietnámban töltött utolsó napunkon, 40 fokos hőmérséklet ide-oda biciklire pattantunk, hogy a West lake-et körbebiciklizzük. A tavat összesen 17 km körbetekerni, mégis csak többszöri sör és vizfogyasztás után sikerült teljesíteni a távot. A tripadvisoron olvastam, hogy a tó…..
Vietnámban töltött második napunkon már fél 7kor fenn voltunk, hogy reggelizzünk és utána indulás Halong Baybe. A túrát a viator.com-on foglaltam, de lehetett volna a helyi cég weblapján is jelentkezni, hanoiurbanadventures.com. Úgy alakult, hogy csak ketten iratkoztunk fel az…..
Ma sooook kép lesz: Ez természetesen Petra szüleinek megy - ma este találtuk egy garázsban!!! Nos, de mai témánk - amely tele lesz rossz minőségű képekkel, mert ugye, metroban fotózni azért ciki, hogy hogyan is…..
pergamenta 2015.08.27 14:02:24
Hong Kong - Sai Kung, 35 fok, 80%-os páratartalam és már a Taft sem tart...Nincs is jobb tevékenység mint a víz közelében tölteni a vasárnapot! Röpke másfél órás MTR (Mong Kok állomásig)…..
pergamenta 2015.08.27 13:56:01
Úgy hallom van egy közös pont Budapest és Hongkong között - a 35 fokos hőség. Ez itthon ülve - még légkondicionáló mellett is - elviselhetetlen. Felsorolnék azonban pár olyan helyet, ahol egész jól túl lehet élni ezt a dolgot, mintegy példát adva, mit is lehet tenni, ha a…..
Ha a kedves olvasó egyszer arra vetemedne, hogy teszem azt egy hétvégén Makaó felé venné az útját, semmiképpen se hagyja ki a house of dancing watert! Nem akarom elárulni a poént, de tényleg tátva…..
Hong kong mint minden más metropolisz telis tele van szórakoztató helyekkel. Nem teljesen véletlenül tévedtünk be a 3Ds Trick Eye Múzeumba a Victoria Peeken. Az alábbi képek kb. egy óra múzeumlátogatás…..
pergamenta 2015.08.27 13:42:55
Kedves Olvaso, a mai estével egy időre leteszem a tollat - hogy aztán nagyon frissen tele fotókkal, élményekkel és sok mesélnivalóval térjek vissza - rólatok. Igértem egy búcsúfotót - ezt ma este készitettem miközben 2 barátommal vacsoráztam. Eseménydús lett a mai nap is - de…..
pergamenta 2015.07.27 21:41:41
Bár a fine dining a fő szenvedélyem, azért a jó és autentikus street food is jöhet!..
pergamenta 2015.07.18 09:50:44
Minden városnak van egy arca - ma szembejött velem egy adag részeg külföldi, és arra lettem figyelmes, hogy ez feltűnt nekem. Aztán rájöttem, hogy egy kihalt részen mászkálok, mégsem tartok tőlük, sőt egy fikarcnyi félelem sincs bennem a sötétben. A lényeg az egészben, hogy itt…..
pergamenta 2015.06.17 22:02:35
ime az eslo bejegyzes amely mobil keszulekrol irodott! Ma megprobalunk tobbszor jelentkezni am a programok igen suruek igy most csak kisebb beszamolokra marad ido!  Am ami kesik nem mulik ma este biztos lesz hosszu iras is addig is mindenkinek eljen majus 1  - amely itt unnep am persze minden…..
pergamenta 2015.05.11 21:37:28
Kérem szépen izgalmas hely ez a Hongkong de azt gondolom, itt az idő, hogy egy kicsit kitekintsünk e hatalmas "börtönből" - végeredményben mégiscsak egy szigeten vagyok na. Igy tehát leellenőriztem nagyon szervezett, és katalogizált gyűjteményemben - mely 4 helyen található, és…..
pergamenta 2015.05.11 21:36:32
@golya1: De látni lehetett benne a szépség lehetőségét:-)
Állitólag valamilyen ázsiai szervezet megválasztotta a legszebb túraútvolnak délkeletázsiában - nem tudom, hogy ez mennyire komoly, vagy mekkora az igazságtartalma - de gyönyörű túra, annyi bizonyos! A mai időjárás nem volt túlságosan túrázóbarát - meleg, nagyon meleg, és…..
A mai az utolsó teljes együtt töltött napunk egy ideig, igy ma csak röviden jelentkezünk! Kérem a legfontosabb hir: Gyik returned!!! A falon pihen - az ágy felett, közeledtünkre bemenekült a légkondi mögé - és ott várja, hogy végre eltűnjünk innen, és gyikoskodhasson tovább!…..
A mai blog arról szól, hogy ettünk finom rakottkrumplit, hogy egy kicsit otthon lehettem skypeon át - egy nagycsaládi partyn... Egyszóval, hiányoztok!!! Egy kicsit mindenki - de aztán majd vasárnaptól nagyon mindenki!!! De mégcsak péntek van, és sok sok szuper program volt…..
Bizony tegnap is nagyon finom ebédet kaptam - igazi báránypöri volt, egy laza maradék körömpörkölt reggeli mintegy leöblitéseként - aztán egy kis séta a városban ügyintéz, pihenés -  és utána egyszer csak gondoltam egyet, hogy mi lenne, ha kinéznék a reptérre, hiszen már 6…..
pergamenta 2015.04.26 16:07:28
Szép jóreggelt ébredező Budapest! Hongkongban a hétvége már alkonyához közeledik - azért ma este még vár rám egy kis körömpörkölt, egy óra teniszezés és egy hatalmas alvás - holnap ugyanis este 10 kor videokonferenciám lesz, erre nem ártana a lehetőségek szerint friss…..
Kedves Olvasó, a tegnapi nap olyan eseménydús volt, hogy estére már csak annyi energiám maradt, hogy bedöljek az ágyba. A nap ott kezdődött, hogy felkeltem. Azaz nem. Mert hajnali 3 kor találkoztak Andrásék, Zsolték és Kriszti Budapesten - és én nagyon szerettem volna ott lenni,…..
24 napja érkeztem. 24 napnak kellett eltelnie, hogy végre tisztán láthassam Hongkongot!  Mindennap itt sétálok el, és még egyszer sem sikerült rendesen lefotózni! Ma fény derült egy nagyon érdekes tényre: amit én eddig ködnek gondoltam, az bizony szmog volt. Mióta megérkeztem,…..
Itt a videorecept egy egyszerűen elkészíthető és nagyon egészséges leveshez, a perui quinoa-leveshez. Ha pedig odafigyelsz a videóra, akkor meg is nyerheted a készüléket, amiben csinálom.  Készült a Philips-szel kooperációban. Így készül: Nyerj egy Philips…..
pergamenta 2014.03.14 18:10:13
19,
pergamenta 2014.03.14 18:13:11