Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kőhányó

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HamPLÓ Kövesse azt a 424-est! 2020.07.19 07:00:00
Miután a Tapolca felé tartó 424-eses személyvonatot elkaptuk pár helyen, abban reménykedtünk, hogy Badacsonynál is elébe tudunk kerülni. Ez nem jött össze még Badacsonylábdihegynél se, viszont azt meg sikerült örökíteni a sínekkel egy darabon párhuzamosan tartó 71-es útról, ahogy elindul és…..
Ha tegnap "harci zene" volt, akkor ma is indítsunk azzal! Bevallom férfiasan, a filmet soha nem láttam végig (magam se értem, hogy létezik ez), de a soundtrack így is meg-meg szokott fordulni a fejhallgatómban, mert szerintem ott van a valaha készült legjobb filmzenék közt. Sőt, nem csak filmzenék…..
Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a Játékmúzeum TV adását. A Youtube oldalán indított szavazásból ezúttal az építőjáték került ki győztesen, így a mai napon egy hazai gyártású és klasszikusnak számító építőjátékot mutatok be nektek.Ezúttal a Babilon építőjátékkal ismerkedhettek meg…..
Két éve szomorkodtam egy sort, hogy nem sikerült utaznom ennek az ikonikus kinézetű busznak az elővárosi változatával; most április végén Pozsonyban pótoltam az élményt, a városi verzióval. Ő az itt lent: egy 1968-as gyártású Škoda 706 RTO MTZ. Hát nem szép? A Škoda 706 RTO-t 1958-tól építették a…..
HamPLÓ Öregek a fűben 2019.03.25 18:00:00
Amíg megjön a kedvem a blogíráshoz, nézegessünk öreg autókat, ezúttal a budaörsi repülőtérről, ahol 2018 tavaszán ismét megrendezték a szokásos nosztalgia találkozót. Az AMC Pacer elég fura szerzet: kisautónak tűnik, de ugyanolyan széles, mint a korszak többi középkategóriás amerikai kocsija.…..
kőhányó 2019.03.26 08:24:07
Nem csak dübörgő dízeleket és lenyűgöző ikermozdonyokat fotóztam idén északon, hanem egy ismerős jószágot is, pontosabban annak ottani rokonait. Pár sort, képet, és két videót ők is megérdemelnek :) Egyszer valaki azt mondta, hogy a csehszlovák gyártmányú, kéttengelyes Bzmotok (a jelenlegi…..
Tarcali Emese blogja Récsöl! 2016.09.16 22:24:37
   Neked milyen fegyveres kommandós csapatod van, akik éjszaka a békésen szundító emberekre fegyverekkel verik rá az ajtót?! A mentorod, Zsidai Zoltán Roy zajos éttermei ellen felszólaló lakókhoz fegyvereseket küldtél...éjszaka?!  Ki adott erre neked engedélyt? Mégis ezt hogy képzeled?  Te csak…..
kőhányó 2016.09.19 15:30:39
@Veronika Laska: Pontosítsunk! Nem éjjel volt! ... a többivel egyet értek....!
Mióta a homo sapiens feltalálta a kereket, nagyjából azóta oszlik ketté az emberiség autósra és kerékpárosra. A két fél folyamatosan egymást szidja-hordja, hibáztatja, még véletlenül sem tudnak békében együtt élni. Mindenkinek van egy jó sztorija a másik félről. De kinek van igaza? Mindezt vetítsük…..
kőhányó 2016.06.06 10:35:45
előre bocsájtom, én rendszeresen járok mind a két eszközzel, autóval és kerékpárral is. Egyik állatfaj sem különb a másiknál. A kerékpáros akkor is a szűk úttesten megy, ha van kerékpárút vele párhuzamosan (elférünk, nem...?) és eléd vág a vasúti átjáróban a kerékpárútról, át megy, és ismét elédvág, amikor jobbra visszatér a kerékpárútra, mindezt egy laza hátranézéssel, ha szóvá teszed, még ő van megsértve. De az autós is eléd áll, ha mész át zebra mellett a sárga kockával kijelölt kerékpáros átjárón, sőt a mögötte levő a zebrára áll....
Mesélhetnék tovább de nem érdemes. Szerintem a bringások 90%-a minimális KRESZ tudás nélkül ül bringára, vagy csak a saját "jogait" ismeri, amit neki kellene betartani azt nem. Tehát nekik is kellene valami vizsga, bár azon gondolom megfelenének, de hogy mennyit tartanak meg az egy más dolog (ld. fentebb a bevezetőben).
Biztosítás: elvileg - tudomásom szerint - az ő általuk okozott károk a lakásbiztosítás kötelező felelősség biztosítás részéből rendezhető. Kérdés hogy van-e és ezt hogyan tudod ellenőrizni, érvényesíteni. Zorden egyébként nagyon jól látja ezt a kérdést.
A videót nem néztem meg, mert szerintem mindkét táborban van ilyenis és olyan is. Biciklisszemmel talán az autósok már javítottak a viselkedésükön, a biciklisek viszont gyalázatosak. Tényleg úgy érzik nekik mindent szabad, pedig rajtuk IS sok múlik, hogy éri-e őket baleset.
Würstelstand. Ezt a feliratot keressük, ha a bécsiek jellegzetes és közkedvelt ételét, sült kolbászt, sajtosat, vagy nélkülit, ennénk. Azoknak, akik kedvelik ezt a műfajt, mutatom a három legjobbat. A virslis standok a legrégebbi street-foodosok. Télen, nyáron, esőben, fagyban, napsütésben…..
Általánosságban elég nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy a legjáratosabb Excel-felhasználók sem használják a programban rendelkezésre álló függvények jelentős részét (egy felmérés szerint az átlagfelhasználó az Excel 5%-át ismeri és használja), sőt, én rendszeresen…..