Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Régi olvasó

0 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó: NEH Records Honlap: www.devils-heaven.se Egy heresimító – azt hiszem, ez a jelző a bulvár mocsokoldalán aranybetűkkel tündököl – aréna téma után filmes-zongorás elérzékenyülés, melyet aztán olyan neoklasszikus instrumentális formagyakorlat követ, amitől az egyszeri…..
Kiadó: Power Prog Records Honlap: www.staminaband.net Igen, így kell egy progresszív ízekkel tuningolt dallamos metál lemezt felvezetni: a heroikus gitártéma után beúszik a billentyű, hogy háttérként szolgáljon az énekes denevércsalogató vokális akrobata mutatványának. No és a…..
Régi olvasó 2014.02.10 08:27:37
Kiadó:Massacre Records Honlap: www.stormwarrior.de A Stormwarrior egy német progresszív metal banda, melynek új, "Thunder & Steele" c. albuma újradefiniálta a stílus fogalmát, tartalmát, módszereit, újkori kiinduló doktrínává és hivatkozási alappá téve mindent, ami csak…..
Régi olvasó 2014.02.07 18:07:43
@Valdens:
Pár napja futottam bele a francia Toumai együttes Sapiens Demens lemezébe.
Nem mernék rá stílusjegyet festeni, annyira minden. Nálam speciel most ŐK számítanak proggresszívnek, új irány felé mozdulóknak.
Mellesleg piszok profik és hallgattatja magát a lemez, tehát nem egy ösztönblack...

Ajánlom figyelmedbe!
Kiadó:Century Media RecordsHonlapok:adrenalinemob.comfacebook.com/adrenalinemobHa nem elsősorban zenerajongó lennék némi kommunikációs kényszerrel, hanem főállású, valóságos újságíró, akkor bizonnyal ujjonganék mindahányszor Mike Portnoy a rock-bulvár címlapjaira kerül.…..
Kiadó:Frontiers Honlap:www.markboalsmusic.com Haditudósítónk jelenti: Divat lett metál körökben a második világháborús csatákat megénekelni. Nemrég még az Accept refrénjét skandáltuk, hogy "Battle of Stalingrad", most meg a Ring Of Fire énekel Leningrád majd' 900 napos…..
Honlapok:www.collibus.comfacebook.com/CollibusKedves Olvasók! Megszakítjuk adásunkat egy rövid közlemény erejéig. Most érkezett szerkesztőségünkbe a szomorú hír, hogy sajátos magánéleti fejlemények és munkahelyi elfoglaltságok miatt a Dionysosrising csapat gyakorlatilag minden…..
Kiadó: AFM Records Honlap: myspace.com/silentforceband Az egyik szemem sír, a másik meg nevet, több okból is. A kilencvenes-kétezres évek egyik legalulértékeltebb dallamos metál bandája ugyanis visszatérő lemezén – nomen est omen, csendben, de annál erőteljesebb módon –…..
Kiadó:Dead End Exit RecordsHonlapok:www.cullooden.comfacebook.com/culloodenHja! Az év második lemezkritikája. Nehezen indul be a biznisz, de ez mindig így van. Miközben várakozunk a jó előre beharangozott nagyágyúkra – Transatlantic, Vanden Plas, Adrenaline Mob, Gus G, Steel Panther,…..
Régi olvasó 2014.01.20 08:55:51
Nehogy bárki azt higgye, hogy politizálni akarok – hazudtam eleget az évben –, de azt büszkén kijelenthetjük, hogy Magyarország a Dionysos Rising jobban teljesített. Kedvelt weboldalunk a metál blogok listáján a leglátogatottabbnak bizonyult, amit két tényezőből kiindulva tudok…..
Régi olvasó 2013.12.28 23:23:36
@garael:
Na jó, a mai formája ez (a három dobogós nagyon elhúzott a többitől):
1. Delta - The End of Philosophy
2. Noumena - Death Walks With Me
3. Royal Hunt - A Life To Die For
4. Pretty Maids - Motherland
5. Dark Moor - Ars Musica
6. Vangough - Between The Madness
7. Falkenbach – Asa
8. Omnium Gatherum - Beyond
9. Galneryus - The Ironhearted Flag Vol.1-2
10. Arthur Amity - The Depths Of My Own Universe
11. Turisas - Turisas
12. Thousand Leaves - Blood And Tears
13. Heavy Metal Ninjas - Interstellar Abduction
14. Amon Amarth - Deceiver of The Gods
15. Civil War - The Killer Angels
16. Tarja - Colours In The Dark
17. Tyr - Valkyrja
18. Ayreon - The Theory of Everything
19. Blazon Stone - Return To Port Royal
20. Leprous - Coal
Kiadó: InsideOut Music Honlap: www.arjenlucassen.com Mivel Taruffe barátom annyira elmerült a zenei kukázásban, hogy még a progresszív zenék felkent lovagjának szerepéről is elfeledkezett, így érthető módon maradt el az év progresszív zenei eseményének, a megjelenő Ayreon…..
Kiadó:Frontiers Records Honlap:www.royalhunt.com Legutóbb védelmembe vettem Andersen bandáját, amely írásból minimálisan kiderült, hogy: 1. Szerintem a Royal Hunt énekese D. C. Cooper. Pont. (Mondjuk a West korszakkal sincs bajom, de mégiscsak Cooper hangjában van meg az az…..
Kiadó:ProgRock Records Honlap:- Bár nem teljesen értem, hogy Tartuffe kolléga miért várja el egy Royal Hunt rajongótól, hogy a banda hangzását, zenei világát nem kedvelők szájízének megfelelő recenziót kanyarítson, mégsem szeretném, ha meginogna a jó ízlésembe vetett hite,…..
Kiadó:Mylodon RecordsHonlap:www.deltachile.comVan egy haverom, aki nagyon tiszteli és szereti a Dream Theater zenéjét, de abban a szúrásban, amikor meghallja James LaBrie hangját, még a hideg is kirázza, az arcára pedig kiül a teljes döbbenet: "hogy lehet ezt a finom muzsikát így…..
Kiadó:Razor & Tie Honlap:www.protestthehero.ca A bortól bolond gondolatai támadnak az embernek, a pálinkától viszont meg is csinálja azokat. Nem kell megijedni, ezúttal nem a borról lesz szó, csak ez a jópofa mondás jutott eszembe a kanadai progcore zenekarról. Nem kevés páleszt…..
Kiadó: AFM Records Honlap: www.almah.com.br Csúnya betegség ez a reflux. Alattomosan támad, úgy, hogy az ember hajlamos egy kis savlekötővel elintézni, pedig a baj akár komolyabb is lehet. Példa rá Edu Falaschi, akinek történetesen a hangszálai sínylették meg a savas támadást –…..
Kiadó:Dissonance Rising PublishingHonlapok:www.vangough.bandcamp.comfacebook.com/officialvangoughEz a Vangogh nem a hollandiai Groot-Zundertben született, hanem Oklahoma állam fővárosában, és látomásait nem festővásznon, hanem hanghordozón jeleníti meg. Ez a Vangogh nem is van Gogh,…..
Kiadó:HMN/Warner Music NZHonlapok:www.hmn.co.nzfacebook.com/HeavyMetalNinjasAmikor Új-Zéland őslakosaira, a maorikra gondolok, érthető okokból nem a heavy metal ugrik be elsőként, hanem az ún. "haka", vagyis a bennszülöttek rémisztő harci tánca, mely az ellenség megfélemlítésére…..
Honlapok:www.foreverstorm.comfacebook.com/foreverstormofficialKíváncsi vagyok, hogy 2009-ben vagy azóta rajtunk kívül még hány hazai blog vagy honlap számolt be a szomszédos Szerbiából való heavy/power banda, a Forever Storm első albumának, a "Soul Revolution"-nek megjelenéséről.…..
Kiadó: Frontiers Records Honlap: myspace.com/placevendme Az új Place Vendome már a harmadik olyan album, amire azok sem fanyaloghatnak, akik szerint Kiske tökfej, és az AOR színtéren annyi keresnivalója, mint Barbie babának a szabadegyetemen. Pedig hősünk mindent megtesz annak…..
Végre átélhettem a "happy metal" életérzést! Azt már megszoktam, hogy a magyar előzenekarok (jelen esetben az Invader és a Demonlord) Sokol rádió minőségben szólnak. Az is mindennapos, hogy a műsoruk után maguk pakolják el a cuccaikat a színpadról. De az merőben szokatlan volt,…..
Kiadó:AFM Records Honlap:www.wolfpakk.net A farkashorda ismét támad! 2011-ben két alfahím, a svájci Mark Sweeney (ex-Crystal Ball) és Michael Voss (Mad Max, ex-Casanova, ex-Demon Drive, ex-etc.) paKKtumot kötöttek és megmutatták, hogy két dudás igenis megfér egy csárdában. Már ha…..