Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nedus65

1 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első rész után, amiben a balatoni ultrázás keletkezéskörülményeiről, a Bp-Moszkva futásról, Babuciról, a dunai jeges edzésekről volt szó, most további abszurd szemelvények következnek Schirilla mester életéből (forrás: Egy távfutó vallomásai).  Az egyik hihetetlenebb, mint a másik. Úgy tűnik, ő…..
   A tavaly őszi Frankfurt Maraton jó nagy pofon és jó nagy tanulság volt nekem . Szerencsére nem a kedvem ment el örökre a futástól , hanem inkább feltüzelt megint .Nagyon sokat filóztam a dolgon, és arra jutottam , még utoljára belevágok ! Ha nem sikerül ,akkor legalább…..
A téli időszakban sokat lehet olvasni a réteges öltözködés fontosságáról. De egy versenyre vajon tényleg jól be kell öltözni a mínuszokban vagy elég lehet a rövidgatya is, hogy könnyebb legyen a mozgás? 2012-ben Szasza készített egy videót a magyarországi mezei EB-ről.…..
nedus65 2015.01.26 15:53:05
Ezt a mondást : hogy jól megbosszúlja majd később a rövidben való futás - sokszor hallottam én is ! Igaz , még nemtalálkoztam olyannal , akit utol is ért ez a bosszú ! :D De , komolyra forditva a szót : nagyon nehéz pontosan belőni , hogy miképpen is öltözzünk fel ! Néhány fok külömbség , vagy a páratartalom ,esetleg a csapadék milyensége nagyban befolyásolja ezt .A sok néha nagyon sok tud lenni , fölösleges izzadás,folyadék vesztés és nembeszélve az átizzadt cuccok cipeléséről ! Viszont gondolom sokunknak van "élménye" a szétfagyott kezekről , elmerevedett izmokról ! Tudom,hogy hülyén hangzik , de nincs pontos recept ! Mert ugye nem mindegy,hogy 30 egynéhány percet futunk maxon , vagy esetleg egy könnyű 2-2 és fél órás futásra megyünk .Kisérletezgetni kell , néha rizikózni és ha van lehetőség , közben módositani .Ráadásúl ez még nagyon egyén függő is ! Van aki kesztyű és sapka nélkűl fut minusz 5-ben is ( én már plusz 8-ban is megfagyok ) és van aki a télikabátot is elbirja . De talán,ha adhatok tanácsot : a több vékony réteg adja a legtöbb variációs lehetőséget . Én pl .5 fok alatt alul egy vékony , térdig érő és egy vékony hosszú nadrágot, felűl pedig egy vékony hosszú újjú technikai pólót , rajta még egy vékony hosszút és ha fúj a szél még egy rövid újjú póló rákerűl .Ha mégis meleg lenne , a rövid ujjút leveszem ( a derekamon elfér ) . Ja ,és még egy "okosság" igy télire : ha szabadtéren futunk valami erösebbet ( résztáv , váltogatás vagy tempó ) akkor annak az időtartamára egy réteg lekerűl ,és ez nagyon jól fog jönni a levezetésnél . Mondjuk nálam mindig van ilyenkor egy vékony széldzseki is ,mert az utolsó könnyű2-3 km-en szoktam megfagyni ! :D
Versenyünkön a RunCard kártyatulajdonosok kedvezményt élveznek! Előnevezés 2014. december 22-től lehetséges. Előnevezés: Félmaratonra: 1400 Ft; RunCard kedvezménnyel: 1200 Ft 10km távra: 1000 Ft; RunCard kedvezménnyel 850 Ft Számlaszám: 11773353-00245603 Közlemény rovatba…..
Futók körében nagy kérdés, hogy PK-val vagy nem PK-val edzenek - azaz pulzuskontrollos edzéseik vannak, esetleg "szabadon futnak". Én személy szerint nem PK-zom, nincs is rendes pulzusmérőm, a zónáimat sem tudom - bár ez nem marad így sokáig, mert voltam a Cardio Controlnál…..
70 ország közel 4000 atlétája vett részt a 6. veterán atlétikai világbajnokságon, ahol sportolóink összesen 19 arany, 21 ezüst és 16 bronzéremet szereztek. A magas színvonalú versenyeken óriási eredmények születtek. A kiváló magyar szereplésekről a MASZ honlapján is lehet…..
A múltkori posztban írtam, hogy a komolyan készülök a március végi Senior VB-re. Január 1-jétől a felkészülés szerves része lett az új, egészséges étrend. Soha nem mélyedtem el a táplálkozástudományban és fogalmam sem volt, mi fán terem az egészséges táplálkozás. Mivel…..
Itt a tavasz lehelete, hihihihi-hehehehe! Mivel olybá tűnik, hogy idén korán beköszöntött a tavasz én is magasabb fokozatra kapcsolok a továbbiakban. Nagyobb távokat és nagyobb tempóban fogok majd futni. Az eddigi kocogásokat felváltja a fartlek és az iramfutás. azért nem…..
Soha nem indultam még világbajnokságon. Igazolt versenyzőként esélyem sem volt. Később, a triatlonos években viszont egészen közel voltam a dologhoz. A főiskolás triatlon OB-n az első négy (vagy öt?) helyezettet vitték ki a VB-re. 1991-ben hetedik, 1992-ben pedig nyolcadik lettem,…..
Utam... 3 év 2012.11.18 22:13:00
A mai nap különleges számomra.Ma 3 éve, hogy futok.2009 őszén abbahagytam az erősemberkedést, novemberben, gondoltam újrakezdek bunyózni.Kempóedzésen nem tudtam körbefutni a tornatermet...Ezért másnap elkezdtem futni, hogy javítsam kondíciómat.Első edzésként konditeremben,…..
A tátongó űr betöltése ny8lc 2012.07.20 17:54:00
Ennyi nap van még. Nem olyan rég még január volt és első maratonomat (45km) futottam, és legyintettem, hogy -Ej, de messze van még!   Hát tessék. Eljött. Most már csak pár nap van vissza a nagy célig. Hogy mi lesz ott, sejtésem sincs róla, mivel nem tapasztaltam még ilyet.…..
Felkészülésem nagyon jól sikerült.Brutál edzésmunkát végeztem a közel 10 hónap alatt,rengeteg edzésórát,kilométert gyűjtöttem,többet is mint amennyi szükséges lett volna de hát szeretek mozogni :).Sérülés sem hátráltatott,illetve a télen volt egy kisebb boka gixerem de…..
Bár nem sikerült a tervek szerint az április végi sárvári 12 órás versenyem, de úgy éreztem, viszonylag sokat edzettem rá és jó formában vagyok, szerettem volna letesztelni tehát még tavasszal, ez a forma mire lehet elég egy maratoni távon. Ehhez időpontnak május 16-át, szerda…..
42195 Versenynaptár - update 2.0 2012.04.15 23:26:00
A február-márciusi 3 hét kihagyás után kénytelen voltam alaposan átszabni a versenynaptáramat. A 4 napos Mátrabérc bejáró edzőtábor elmaradt, és a kiesett edzések is hiányoztak, így a legnagyobb falatról lemondtam, a MB Trailt fájó szívvel kihúztam a listáról :o((( Így a…..
Az előző poszt 2)-es pontja lépett végül életbe. A napokban születendő kismacskáink életére esküszöm, hogy nincs semmi bajom a maratonnal, sőt, de igazán most az foglalkoztat, hogy tudok-e gyorsulni vénségemre. Fiatal koromban gyorsnak (vagyis sokkal inkább robbanékonynak)…..
A melegtől tartottam leginkább, hát, volt itt orkán erejű szél, hófúvás, de meleg, na az hírből se... Nagyjából 4-5 fok lehetett és erős szél. Ez, meggyőződésem, a helyezés tekintetében kedvező volt rám nézve, hisz a relatíve nagy súlyomat nem fogták meg annyira az erős…..
42195 Pécs-Harkány: OFF :o((( 2012.03.02 22:47:00
Avagy ha nincs elég pihenő, lesz helyette kényszerpihenőMég mindig köhögök. Nem kicsit, nagyon. És az orromat is fújom, ami pedig extrém megfázás esetén is csak 2-3 napig szokott tartani (a köhögés hetekig), most több mint 10 napja...Az elmúlt 2 hétben összesen egyszer mentem ki…..
Utam... Kezdődik... 2012.02.27 23:08:00
Szombat: Night run 14km 1:19:29(5:40p/km) 140 avg hr 14 órát dolgoztam ma ezért 14 kilit futottam is:).Este fél 11kor indultunk.Legénykoromban diszkóba jártam szombat este most meg futni:).Krisztián kimért egy 7 killás városi karikát abból vertünk kettőt fokozóba.Nekem eléggé…..
Az már bizonyos, hogy a sub3órás nápolyi eredmény 8 napon túl gyógyuló eufóriát okozott :o)))Megpróbálok kicsit mögé nézni, hogy hogyan is jöhetett össze ez a számomra is meglepő eredmény. A dolog nagyon sok összetevőből áll, érdemes összegyűjteni, mik lehettek a…..
A szilveszteri hegyimaraton óta megkezdődött a ’jól megérdemelt’ alapozás az idei szezonra. Ha nincs a verseny, már a tavalyi év vége is csak erről szólt volna, de gondolom, senki nem bánta, hogy futhatott egy jó hangulatú eseményen még az évváltás előtt,…..
nedus65 2012.02.13 16:02:16
42195 Új menetrend 2012.02.13 09:28:00
Firenze és Nápoly között nagyjából ez volt az edzéseim váza: H – kf (2x3 km, mh-re+haza közlekedés) K – sátor, rövid résztáv Sz – kf (2x3 km) Cs – sziget, tempófutás vagy hosszú résztáv P – kf (2x3 km) Szo+Vas: hosszú aszfaltos futás a szigeten +…..