Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tézli-Szabó Franciska

61 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha élőben nem is, képeken elhoztuk a tavaszt. Valószínűleg nem csak én vagyok oda a tulipánokért. A tulipánok nyílásával köszönt be ténylegesen a tavasz, ilyenkor tobzódhatunk a növények gazdagságában. (Szerző: Tézli-Szabó Franciska) Számtalan szín- és forma…..
Funkcionalitással párosuló kreativitás és dizájn, időjárásálló, innovatív kültéri anyagok alkalmazása. Egy mondatban megfogalmazva ez jellemző a kerti trendekre 2013-ban. (Szerző: Tézli-Szabó Franciska) Aki kíváncsi a részletekre, a továbbiakban konkrét példákat talál…..
Jamie Durie az egyik legismertebb ausztrál kerttervező. Nemcsak tervez, hanem a kerttervezést népszerűsíti könyveiben, saját TV show-jában. Sajátos hangulatú kertjeiben sokféle stílus keveredik, sokszor visszanyúlik hazája népművészeti gyökereihez is. Kertjei ugyanakkor egyszerre…..
Úgy tűnik, visszavonhatatlanul itt a tavasz! A kertszezon elején érdemes áttekinteni a legfontosabb nemzetközi kerti trendeket. (szerző: KERTdesign)  1. Élénk színek  Élénksárga, pink, zöld és kék 2013 trendszínei a kertekben. Nem csak a virágokon,…..
Építészet, lakberendezés, belsőépítészet, kert, formatervezés, DIY. A héten a design összes területén stílusra hangoltunk Benneteket. Válogatás bloggereink cikkeiből: Timi a héten egy igazán nőcis egérpad elkészítését mutatta be nektek, melynek nyugodtan bárki…..
A vágyat, hogy egyedi műalkotásokkal díszítsük otthonunkat, a DNA 11 egészen sajátos módon elégítette ki: otthoni műalkotásokat alkot hozott anyagból: ujjlenyomatból, géntérképből stb. Így egészen biztosak lehetünk benne, hogy a műalkotás egyedi, csak ránk jellemző.…..
A nagyvárosokban egyre nagyobb szükség van a zöldre, minden talpalatnyi hely számít. A körülmények nem túl kedvezőek: a toronyházak közti üres flekkek gyakran kicsik, árnyékosak, a tetőkertek sokszor szelesek, exponáltak. Rees Roberts kerttervező ennek a kihívásnak tesz eleget,…..
Lassan itt az utolsó alkalom, hogy még gyönyörködjünk a télben. A kertek télen is varázslatos látványt tudnak nyújtani, sőt a hó, a fagy, a zúzmara számos rejtett szépséget hoz elő. (szerző: KERTdesign) Az örökzöldek ilyenkor is teljes lombozatot viselnek, élettel…..
A New York-i témánál maradva: Tetőkerti úszómedencéből konyhakert, méghozzá Manhattan közepén? Ez a példa is megmutatja, hogy kertet létesíteni szinte mindenhol lehetséges. (szerző: KERTdesign) A nagyvárosokban egyre fokozódó igény van a friss élelmiszerre, zöldségre,…..
A téli szezonban a virágkötészet jó alkalom, hogy növényekkel bíbelődjünk. Egy karácsonyi ikebana készítésével az ünnepi forgatagban néhány nyugodt, csendes percet (órát?) szerezhetünk magunknak. E művészi kompozíciók készítése lehetőséget ad, hogy részletesen…..
Ezzel a változatos bloglapozóval köszöntjük kedves olvasóinkat, legfőképpen a Katákat, Katalinokat. Timi remek adventi naptár ötleteket gyűjtött a kisgyermekes családok nagy örömére. A cikket ITT olvashatjátok. Az Otthon és…..
Újrahasznosított tárgyakból álló kiállítás nyílt a Duna Plaza-ban. Dizájnerek adtak újra életet a mások által kidobott hulladéknak. Öko és dizájn - ez a két szó jellemzi leginkább a Gondold új-ra! kampányt, amelynek megnyitóján egy különleges divatshow-n profi modellek…..
A londoni tájépítész: Amir Schlezinger neve megkerülhetetlen, ha mai modern kertek után kutakodunk. Az, hogy a zenei pályát félbehagyva a kertépítészet felé vette az irányt, viszonylag drámai fordulat, azonban csak látszólag ellentmondás. „A tájépítészet nagy rokonságban…..
Kerti pihenéshez, olvasgatáshoz ideális, egészen természetközeli élményt nyújt a DEDON cég "Nestrest" bútora. A név magáért beszél, a fára rögzíthető bútorban olyan, mintha egy fészekben éreznénk magunkat. (szerző: KERTdesign) A Nestrest speciális, a DEDON cég által…..
A landart különleges művészeti ág, ahol a műalkotást a természet ihlette és vele szorosan egybefonódik, tőle elválaszthatatlan. Landart a természetben fellelhető anyagokból készül: kövekből, levelekből, jégből, földből. A természeti jelenségek is részei lehetnek az…..
Tájba simuló hétvégi ház a David Luck Architecture jóvoltából Melbourne-től délkeletre, a Mornington-félszigeten. Izgalmas, ahogy a belső tér kiegészíti a homlokzatot, ahogy a homlokzaton - akár egy képkeretben - előtűnik a vörös szobabelső és kör alakú kanapé. A sötét…..
Kenneth Cobonpue nemzetközileg elismert designer. A Cebu-ból származó művész tanulmányait New York-ban végezte, a legmagasabb minősítéssel. A világ számos pontján dolgozik, kliensei között olyan hírességeket találunk, mint például Bradd Pitt. Munkáinál kulcsfontosságú, hogy…..
Egyre többen érzik magukhoz közelinek a minimalista stílust, a kertekben is. Mitől lesz elegáns, ugyanakkor mégsem rideg a kertünk? Ehhez gyűjtöttem össze néhány szempontot (szerző: KERTdesign): Az eleganciát a geometrikus formavilág adja. Fontos azonban, hogy a design ne…..
Ha az idő hidegebbre fordul, a kert akkor is számos csodát rejt, hogy kárpótoljon a rövidebb nappalokért. Ilyenkor a legszebbek az ősszel színeződő fák: juharok, nyírek, berkenyék, kőrisek, díszalmák, díszkörték. Sok ezek közül termésével is díszít, ami akár késő őszig…..
Bútor és világítás – kettő az egyben. Miért is ne? Nemcsak helytakarékos megoldás, hanem esztétikus is, ha a kertünk hangulatvilágítását a bútorokba rejtjük. Nézzünk néhány példát! (Szerző: Tézli-Szabó Franciska) A 21th Design Art olasz cég multifunkcionális…..
A meleg rozsdabarna árnyalatú corten acél különleges, sokoldalúan felhasználható anyag, különösen jól alkalmazható a letisztult formavilágú, minimalista modern kerteknél. A rozsdás felület színével, patinájával különleges művészi hatást eredményez. A meleg rozsdavörös…..
A héten ismét számos érdekes cikkel lehettünk gazdagabbak: Timi a héten egy igazán izgalmas, elegánsan visszafogott lakásbelsőt mutatott be, szürkére hangolva. A cikket ITT olvashatjátok. Otthon és dekor Facebook csapatához itt tudtok…..
Tükröződő felületekkel hatásosabbá tehetjük a kerti képet. A tükröződések révén tágul a tér, a fényviszonyok módosulásával, a fények-árnyékok játékával folyamatosan változó képet kapunk. Erre legegyszerűbb eszköz a víztükör, de tükröződő felületként…..
Bizonyára mindannyiunk lakásában számtalan feleslegessé vált üveg található, melyek jobb esetben a szelektív kukában végzik. De kis ráfordítással miért ne válhatna hangulatos lakásdekoráció belőlük? (Szerző: Tézli-Szabó Franciska - KERTdesign) Kis ráfordítással az…..
Egy nappal a nagy nap előtt járunk vagyis holnap kezdődik a suli, ki tárt karokkal, ki búval bélelten indul neki az újabb tanévnek. Ezzel csak halvány együttérzésünket kívánom hangsúlyozni a Dekooder nevében és talán két ceruza hegyezés között jut majd időtök kedves…..