Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moslekzabalo.com

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TComment Sörért rendszámot 2012.01.18 06:15:00
A fényhidas Focus kombi már a felüljárón bekapcsolta a villogókat, aztán egyre türelmetlenebbül villogtatta a reflektort is. Semmi baj, drágám... Mai cikkünk blogposztja...
moslekzabalo.com 2012.01.19 01:21:15
@CSÖRR-CSI££:

"még emlékeznek arra, hogy milyen volt a hetvenes-nyolcvanas években az a bizonyos "rendőrállam" és a "komcsi (pufajkás) diktatúra".
Szinte hihetetlen, de tényleg azt kell mondani, hogy a szoci utolsó húsz éve sokkal lazább és élhetőbb volt, mint ez a mostani kvázidemokrácia, ami közel van a teljes káoszhoz és inkább az alkotmányos diktatúra"

Te, mikozben az uttoronyakkendoddel sirdogalva
polirozgatod az orszagot a mai adossagtengerbe vezeto romlas utjan elindito Kadar elvtars portrejat,alkalomadtan emlekezz arra is,hogy akkoriban pl. egy nyugatnemet turistanak -mar a 87 utani vizummentes idoszakban is - egy rozsaszinu un. beutazo-kiutazo cetlit kellett a hataron kitoltenie, amin a szemelyes adatain kivul fel kellett meg tuntetnie a gepjarmuve adatait, magyarorszagi uti celjait,majdani szallashelyet.
Ezt a cetlit az illeto utlevelevel egyutt szallasadonak (akar magan akar szalloda)24 oran belul el kellet jutattatnia a teruletileg illetekes BM KEOKH (Kulfoldieket Ellenorzo Orszagos Hivatal) irodaba az omnozus irat lepecsetelesehez. Az orszagbol valo kilepeskor pedig le kellett adni. Ha valami nem stimmelt siman visszatartottak ill. gondolkodas nelkul lefoglaltak a kocsid. Magyar allampolgar meg meg a tulajdonos jelenleteben sem vezethette egy nyomorult metert sem.
Meg macerasabb volt a kulfoldon dolgozo-tartozkodo magyar allampolgar altal beleptetett gk.-ra kotelezo un. "Gepjarmu Utlevel" kiallitasa ill. kezelese.
Ha sajat tulajdonu volt a jarmu akkor mellekelned kellett a vasarlaskor keletkezett osszes eredeti okmanyt,igazolnod kellett a vetelar eredetet,devizahatosagi engedelyt az osszeg estleges korabbi kivitelere vagy kinti, pl szerzett jovedelemkenti jogcimu birtoklasara.
Ceges tulajdon eseten az osszes munkaszerzodest,a kinti munkavegzeshez, tartozkodashoz ill. szolgalathoz szukseges belugyi es penzugyori engedelyt, kozjegyzoi meghatalmazast a jarmu hasznalati jogara es kulfoldre vitelere a tulajdonostol.
Devizakulfoldinek pedig 30 napon tuli magyarorszagi tartozkodas eseten vamelojegyzesbe kellett veteni a jarmuvet es magyar VAM rendszamot kivaltani.Persze ezt is a KEOKH elozetes tartozkodasi engedelyevel es a belfoldi muszaki vizsgaval.A VAM rendszamos auto hasznalata eljaras alatti vamarukent devizabelfoldi szamara szigoruan tilos volt, magyarul csak allo helyzetben ulhettel a volan moge meg a tulajdonos jelenleteben is. Frankon ezt sirod te vissza?
Szerintem a legesleghalvanyabb fingod nem volt a fentiekrol, meg hat nagyon-nagyon megneznem a fejedet ha most a 25-30 evvel ezelotti fogyasztasi szinten kene elned,az akkori jovedelmedbol vett konfekcioruhadban jarva,az akkori kocsidban kellene kozlekedned.
Arrol nem beszelve ha meg most is a fenyes szelek fujdogalnanak te nem Angliabol interneten,hanem max. egy NDK-s epitotabor szuros izzadsagszagban uszo vendegsatrabol irogatnad az FDJ-s orvezeto pajtas altal akkuratusan felnyitott ill. cenzurazott levelkedet.

Ja,es meg valami:

Ket agitpropos huppoges kozott magyarzd mar el legyszives a "kvazidemokracia" es az "alkotmanyos diktatura" cimu baromsagok jelenteset es azok mibenletet. Hatha hozzad hasonloan en is kedvet kapok Thurmer et. partjahoz.
Lehet, hogy a hatvanas években egy magyar gyerek számára egy Matchbox olyan volt, mint egy mai kiccsávónak a teljes wii-szett. Az is lehet, hogy hozzánk a Lego negyed század késéssel jutott el. És hozzátehetnénk, hogy nekünk, magyaroknak az átkosban csak Merkur jutott Meccano helyett,…..
moslekzabalo.com 2012.01.17 22:06:14
@B.GY.:

"A vásárcsarnoknál szálltam le a villamosról,és ott volt valamelyik mellékutcában.Vagy az a Váci utca eleje?:)"

Igen. De nem mellekutcaban hanem tenylegesen a Vaci utcaban.Ha felfele mesz a Ferenciek tere fele, bal oldalon.Valahol a mai Babel etteremmel (egyeb fogodzot arrafele nem tudok) szemben vagy egy picit meg feljebb.Lehet aztan, hogy a mellekutcabol is volt bejarat.Ennyire mar en sem emlekszem mert kb. 78 ban jartam e boltban utoljara :)
moslekzabalo.com 2012.01.18 03:59:26
@Csikós Zsolt:

"És szerinted ki tudott ott vásárolni? "

Annal joval tobben -meghozza evtizedeken at - mint amennyire ismeretlennek ritkanak es elerhetetlennek irod le anno es idehaza a Marklint.

"Én a nyolcvanas évek elején rosszul lettem az ottani áraktól,"

Maradjunk annyiban, hogy te mindennnek az aratol rosszul vagy es ugy altalaban is a gutautes kerulget teged ha akar egy budos buznnyakot is ki kell adni barmire is.
Nyilvan e tulajdonsagod mar zsenge ifjukorodban is vastagon kifejlodott.:)

" komplett biciklit kaptál a legbénább fajta mozdony árából."

Ez aztan a relevancia.
Biztos teged is szerfelett izgat,hogy a zold Mercedesed arabol, egy tucat tizeneves Swiftet lehetne venni,a benne rohado love kamatjabol mennyit lehetne veluk kocsikazni, uram bocsa taxizni.
A ra forditott rengeteg ido alatt mennyi penzt kereshettel volna ha azt munkaval toltod es mi masra kolthetned...
Te,tudtad,hogy a Suzi Swift klubban hobortos milliomoskent emlegetnek teged, hisz ki mas lehet aki tizenket darab renkivul olcson fenntarthato es strapabiro auto arat tartja a garazsban, gyakorlatilag a nagy semmiert? :)

"Az a bolt csak egy múzeum volt mindenkinek,"

Perszepersze.
Es nyilvan a belepojegyek arabol tartotta fenn magat evtizedeken at
.A Marklin felirat a bolt tetejen meg valami fatalis sajtohiba.

" leszámítva a gazdag elmebetegeket."

Eleg ocska es demagog proli duma. Nem rad vall.
Ezzel az erovel anno a szuleid Mercedese lattan langossuto tahot, sikkaszto tuzeptelepest vagy a kommunista rendszer nepnyuzo ugynokmultu kulszolgalatos kegyencet ostoban emlegetokkel is egyetertoen bologattal.

@streetsta:

"Te most marhaságokat beszélsz. Egyetklen egy boltot állítasz ide, egy egész ország játékkínálatával szemben."

Kerlek vedd a fardsagot meg egy parszor elolvasni amit irtam.Ha esetleg sikerul akkor estleg arra is rajossz, hogy en lofaszt sem allitottam szembe semmivel pusztan megemlitettem egy patinas es nagyforgalmu uzlet letet no es jot rohogtem azon a hatasvadasz ujsgiroi tulzason,hogy a Marklin annyira borzalmasan ritka es ismertlen lett volna idehaza.De ha mar itt tartunk az Ecserin is hemzsgetek az uj vagy kicsit hasznalt Marklin jatekok kifejezetten kedvezo aron, Matchboxokat pedig minden masodik,jobban felszerelt maszek trafikos arult a hetvenes evek vegetol.

" Ráadásul ott sem csak Märklineket lehetett kapni -leginkább nem azt, hanem kisipari izéket, meg innen-onnan begyűjtött maketteket."

Meseld el kerlek ki es hol mondta,hogy csak Marklint lehetett ott kapni es egy fust alatt azt is furkeszd ki a kedvemert vajon miert nem a "Kispari Izek, es I"nnen-onnan Begyujtott Makettek" felirat diszelgett ceger formajaban a bolt homlokzatan a Marklin helyett.

" Imádtam, rendszeresen jártam a boltba (belvárosi gyerekként minden nap arra jártam), de ne állítsad már be tipikusként.
Mint ha csak azért, mert egyes boltokban lehet kapni szarvasgombát, az emberek azt ennének uzsonnára is. Pedig bőven van, akinek moslék jut csak:) "

Nem lehet, hogy te beszelsz marhasagokat amikor kb. huszadjara probalsz nekem tulajdonitani altalam le nem irt kijelenteseket?
Es estleg nem lehet, hogy mindezt csak azert, hogy a semmit jol felfujva egy nyakatekert es ertelmetlen, az altalam leirtakkal az egegyadta vilagon semmilyen osszefuggesben nem levo am de altalad nagy valoszinuseggel rendkivul jopofanak hitt poent elsuthess?
Autópályán jön a külföldi tőke, majd az országutak kátyúiban elfolyik a pénz. Ön hol bukdácsol? Mai cikkünk blogposztja...
moslekzabalo.com 2012.01.17 02:04:53
@Shadowbull:

"De lesz majd debreceni stadion 15 milliardert, meg Fradipalya masik 15ert"

A demagogia fajna te nyuszitenel. Ne a papiron is halvanyan letezo dolgokon rugozzal ennyire szanalmasan,Genosse ha mar mindenkepp az okokat kutatod.
Gugli baratod segit (persze csak akkor ha a Kozponti Bizottsag es a Hitkozseg neked ezt engedelyezi) ha az ELMKA,Strabag,Swietelsky,MSZP,SZDSZ,partfinanszirozas,Koka,volgyhid,siksag,alagut,lopott szazmilliardok szavakat bepottyinted.
moslekzabalo.com 2012.01.17 02:28:03
@Shadowbull:

"Nincs talan meg egy olyan dolog ma Magyarorszagon, amit ennyire atszone a korrupcio, mint az utepitest es felujitast."

A korrupcional mar csak a baloldali erdekeltsegu vagy liberalbolsevik csinovnyikok altal helyzetbe hozott cegek szovik at e szakmat.

"Milliardok mennek el magan- es partkasszakba, a kulonfele korrupcios modszerek tulajdonkeppen nyilt titoknak szamitanak, es MINDENKI benne van."

Komam neked szerintem fizet fizet valaki, hogy ilyen pitianer szerecsenmosdatas kereteben ennyire atlatszoan szetteritsd a felelosseget. Massal nem tudom magyarzni hisz elkepzelni sem tudom ,hogy annyira hulye es naiv legyel, hogy ne tudd: Otszoros aron epitett autopalyak,es megint csak az ELMKA,Strabag,Swietelsky,partfinanszirozas,volgyhid,siksag,alagut,lopott szazmilliardok, szavak hallatan meg egy ovodas gyereknek is a balos partok es tagjaik organizalta bunszervezetek ugranak be semmint a Fidesz.

"Ugyhogy egyik partnak sem erdeke kiboritani a bilit, mert saros maga is nyakig."

Marhasag.
Barhogy faj Belam, az M6,a Strabag es a Swietelsky ugyeben ha nem is nyakig de mar konyekig vajkal az elszamoltatasi kormanybiztos es egyeb nyomozo ill. vadhatosag.
moslekzabalo.com 2012.01.17 13:07:34
@Shadowbull:

"akkor hidd azt hogy a fidesz nem korrupt, csak a masik oldal.

engem nem zavar."

Engem sem zavar pusztan rendkivul furcsallom,hogy ertelmesnek latszo emberkent kizarolag vegletekben tudsz gondolkodni.
Ami viszont tenyleg zavar,hogy ezt a gondolkodast rolam is feltetelezed.

(A multkor ezt ugyanugy eljatszottad amikor a szamba adtad azt a rendkivul ostoba - altalam egy betu formajaban sehol le nem irt - velekedest mely szerint ki kellene lepni az uniobol.
Akkor nem volt idom valaszolni mint ahogy arra a rendkivul sommas,"jopofasagan" es mellebeszelesi lehetosegen kivul nem sok ertekkel biro ures dumadra jelesul,hogy az "unio nem KGST."

Nos,tenyleg nem az.
A KGST-ben nem leteztek olyan rohejes es elmebeteg direktivak mint pl.a konyhai etelmaradek veszelyes hulladekka torteno minositese,a hizo sertesek kedelyallapotat novelni hivatott kotelezo "gumilabda program", a nyolccentis csemegeuborkat es az alig gorbulo kigyouborkát eloiro szabalyok amiket es szaz mas tarsukat cseppet sem titkoltan a mi szopatasunkra talalnak ki.
Es a KGST-ben foleg nem sorvasztottak el es tettek tonkre tudatosan komplett,sikeres es viragzo iparagakat(Cukor,baromfi,tej,hus,zoldseg,gabona,konzerv stb,stb,stb) az undorito kettos merce alkalmazasaval az ott dolgozo emberek ezreit megnyomoritva mint ahogyan ezt az unio velunk teszi.
Mellesleg nyugodt lehetsz, az EU es a neoliberalis gazdasgpolitika mostani csodje evtizedekkel elobb bekovetkezett volna ha nincs a rendszervaltas Kelet-Europaban es a nyugati nagyvallalatok nem jutnak leirhatatlan merteku extraprofithoz a posztkommunista orszagok iranyaba torteno expanzionak - hatalmas piac, olcso munkaero, adokedvezmeny stb.- koszonhetoen.
Ha meg ezek utan most arra a kovetkeztetesre jutsz, hogy visszasirom a szocializmust akkor a nekem valo valaszhoz szukseges potyogesi energiat es az ahhoz szukseges idot inkabb a haziorvosodhoz torteno online-bejelentkezesre forditsd.)

Egy szoval nem mondtam,hogy a Fideszben ne lenne korrupcio.
Az viszont napnal vilagosabb teny,hogy a prominenseikhez nem kotheto semmilyen korrupcios ugy es nem nagyvallalkozo, privatizacios tolvaj milliardos egyikuk sem ellenteben az MSZP-SZDSZ-el.
Ugyanugy teny,hogy az elmult husz ev osszes miiliardos karerteku botranya, nagy port kavart buntetougye a balodalhoz kotodik.

Nezd meg, minden privatizaciobol feltankolt oligarcha kivetel nelkul balos.Meg az egy szem Szeles Gabor is masszivan rozsaszin volt a tollasodasa idejen.Az is csak a 2000-es evek derekean allt at.
Ezek szerint senki sincs biztonságban, aki külföldön dolgozik, ottani autót tart fent és néha hazalátogatna? Mai cikkünk blogposztja...
moslekzabalo.com 2012.01.12 05:09:04
@Szumi:

"Ha engem igazoltatnak és lefoglalnák az autót, biztos nem fizetnék egy vasat sem, csak a Szlovák adóhivatalnál bejelenteném, hogy a szlovák vállalkozás - és ezáltal a Szlovák Köztársaság vagyonát jogtalanul lefoglalták. A magyarországi szlovák konzulátus dolga ezek után, hogy a tulajdonjogot tisztázva a gépjárművet visszaszolgáltassa a szlovák vállalkozás törvényes képviselőjének - vagyis nekem."

Az autod lehetne akar Jan Slotae vagy a Brunei szultane,akkor is elkobozhatnak a nemzetkozi jogrenddel teljesen megegyezoen ha arrol jogeros birosagi itelet alapjan bebizonyosodna, hogy csempeszet targya ill. eszkoze volt.

(Szlovak-magyar viszonylatban a ket orszag EU tagsaga miatt termeszetesen nem lehetne csempeszet targya a kocsid.
Am ha monjuk megfognanak vele az ukran-magyar hataron, par tucat karton cigivel, vagy akar Pusztavacson ket pakisztani,papir nelkuli ipsevel a poggyaszterben,mar siman elfustolhetne a verdad.Mint ahogy a Betrixunk is bucsut mondhatna akar egyszer es mindenkorra a jarmuvenek ha valami abszurditas folytan minden letezo forumon megallna a csempeszet vadja.)
moslekzabalo.com 2012.01.12 05:36:31
@Shadowbull:

"Nem terel minket senki sehova"

Fitch Ratings,Standard and Poor,Moody"s.Nem mond semmit...

Tudod azok akik a 2008-as valsag idejen AAA-t adtak(leheto legkisebb befektetoi ill. adoskockazat) a ket hettel kesobb csodbe meno es a vilagvalsag kirobbantasaban elen jaro, miilardokat elcsalo Lehmann Brothers-nek,es szintugy befektetesre ajanlott volt szamukra a koltsegvetesi adatokat nyilvanvaloan szazmilliard forintokkal meghamisito,ezrt az EU tol intest is kapu, a minosites idejen eppen 20 millard euro -most nyogjuk - hitelt felvevo Gyurcsany es Bajnai kormany iranyitotta gazdasag is.
moslekzabalo.com 2012.01.12 06:37:55
@dennisthemenace:

"A magyaroknak ne legyen nagy pofájuk, pláne ne az Eu-val szemben."

Te meg nyaljad a segget a annak a nagytudasu,csodtomeg EU-nak ami volt szives megajandekozni a vilag befektetoi szempontbol tiz legkockazatosabb orszagot tartalmazo top 10-es listajat 5 darab taggal es akinek a jobban teljesito tagjai kozt a magyar allamhaztartasi hiany majdhogynem jonak szamit.
De azt az EU-t is szopd le nyugodtan aki egy offshore-csalo jegybankelnok fizetese miatt aggodik mig toronymagasrol leszarja, hogy itt a bankok a vilagon egyedulalloan modositanak szerzodeseket csaladok tizezreit megnyomoritva.
(Rak zabalja el a testem ha egy budos filler hitelem ill. tatozasom is van. Ostoba,tulnyujtozkodo balfasz a szememben aki barmilyen hitelt, barmikor felve(tt)sz, de ez a rablo es csalo bankokat egy cseppet sem menti.)
Aki beleugat egy szuveren orszag lefobb belugyenek szamito alptorvenyebe es olyan jegybanktorvenybe ami veletlenul sem rendelkezik a jelenlegi elnok elmozditasarol, es aki egyidejuleg leszarja, hogy Hollandiaban a miniszterelnok szemelyesen rugatta ki a jegybankelnokot,mint ahogy koromszakadtaig vedte a kesobb sulyos bortonbuntetesre itelt,maffiakapcsolataiban nyakig ulo Antonio Fazio volt olasz jegybankelnokot.
Az EU-t,aki egy hallgatoitol alamizsnaert kuncsorgo,csod szelen tantorgo frekvenciadijat megfizetni nem akaro kommunista ugynokoktol hemzsego miniradio miatt jobban aggodik mint a szulofoldjukrol,allampolgarsaguk miatt kiebrudalni kivant felvideki magyarokert.
Szlovák rendszámom van, és nem félek használni Mai cikkünk blogposztja...
moslekzabalo.com 2012.01.05 23:38:17
@S8 Phantom:

"Na most akkor ki a buta? Én mert neked nem tetsző példát hoztam, te mert csak leszarod, vagy aki él azokkal a lehetőségekkel amiről szó van?
A vegen kezdenem: Aki szlovak rendszammal jar az ugyebar egy ugyes trukkel mindenkepp sporol-esetenkent akar milliokat - es kvazi vedettseget elvez mindenfele buntetestol, ismetelten akar szazezreket megtakaritva, a penzben ki nem fejezheto erteku jogositvany bevonas elkerulesenek lehetosegerol aztan nem is beszelve.Tehat minden az illeto csak nem buta.Az,hogy en leszarok valamit avagy sem az aligha lehet az ertelmi szint autentikus fokmeroje,ellenben a szovegertesi kepesseg temajaban lehet egy nalad kis bibi.
Ha jol emlekszem nem Pelda hanem S8 Phantom a nickneved...
Marpedig ha vetted volna a faradsagot a figyelmes olvasasra akkor tan sikerul eszlelned,hogy a buta jelzot en az elobbire irtam.

"Példábol csak jó vagy rossz van,buta vagy okos nincs."

Hogyne lenne.Jo pelda ami talalo es erzekletes.Rossz,ami az adott temaban teljesen irrelevans. A buta pelda megtetesitoje meg az olyan nemletezo baromsagon alapulo suletlenseg mint amit a benzin es a gaz tankolasarol hadovaltal.Abban az esteben ketsegkivul helyen valo lenne ha a szlovak rendszamos auto utan szimplan csak KEVESEBBET adoznal mint a magyar tablas jarmu utan, nem pedig 0, azaz NULLA forintot a hazai budzse reszere.Igy viszont szimpla hulyeseg.

"Nem csak magával az autó közlekedéssesel lehet egy országnak adót fizetni vagy kárt okozni akár életvitelszerü akár nem. Lehet, hogy az a tag aki szlovák rendszámmal életvitel szerüen magyarországon él több adót fizet ide másbol mint te vagy én a magyar rendszámos autómmal."

Te,ennek a boduletesen zavaros,feltetelezesekkel teli marhasagnak igazan nekifuthatnal meg egy parszor.
A kozteherviselesnek vilagos szabalyai vannak.Ezzel az erovel epitmenyadot sem kell fizetned, eleg ha bemesz a onkormanyzathoz oszt" elmeseled a jegyzo asszonynak,hogy az ukanyaddal a nyarom harom teljes honapig a Four Seasons hotelben laktatok, sot, minden este atugrottatok a Nobuba zabalni.
igy legyen olyan kedves nem csak az ingatlanodat mentesiteni az adofizetes alol,de ha egy mod van ra adjon mar egy igazolast, hogy ezetul nettoban vehessel baratfulet a sarki kifozdeben.

"De az is lehet, hogy nem, nem tudhatod melyik igaz és pont ezért ne törj pálcát tudatlanul mások felett."

En csak azt tudom, hogy egyre meretesebb marhasagokkkal hozakodsz itt elo,melyek olvasta utan mar valoban hajlok arra, hogy ne csak a peldaidat minositsem...
moslekzabalo.com 2012.01.06 12:36:03
@S8 Phantom:

"A szövegértésemmel tényleg baj van, igaz csak szelektíven, ugyanis csak a tiedet nem értem."

Hogy egy szoveget keptelen vagy ertelmezni az adott esteben meg betudhato lehet az azt leiro fogalmazasi sajatossagainak.Am az,hogy az ide potyogott betuket keptelen vagy felismerni, bizvazst tekintheto a dyslexia, esetleg lataszavar komoly tunetenek.A kedvedert -bar vilagosan megmondtad,hogy ne tegyem - meg egyszer nekifutok,lathatobb kulalakkal.Esetleg igy nyersz egy sanszot a magyar ABC nehany tagjanak felismeresere: LESZAROM A SZLOVAK RENDSZAMOSOKAT PRO ES KONTRA,AM MEGERTEM OKET. Szerinted ez hol jelenti azt, hogy en elitelnem oket?? Azt meg aztan vegkepp nem,hogy en oket vagy barkit es barmikor is a budos eletben irgyeltem volna a javai ill. sikerei miatt.
Az ostoba es teljesseggel ertelmetlen peldaidat allitottam pengellere es legfokepp azt,amilyen sajatos hulyeseggel igyekszel ertelmezni hibas,am ketsegkivul vilagos,egyeb adozasi terulettel,vagy az ott torteno teljesitessel veletlenul sem osszemoshato kozteherviselesi szabalyokat.
Szerintem inkabb te vagy borzalmasan szanalmas a hajanal elorangatott ervekkel teli nyakatekert szerecsenmosdatasoddal.
Erthetelen, hogy miert nem lapitasz inkabb mint szar a fuben elvezve a jogszabalyi hianyossagok biztositotta- es az elmult evtizedek ostoba kormanyzati intezkedesei szulte adoelkerulesi lehetoseg gyomolcset ahelyett, hogy meg masokat farasztanal ennek torvenyi es erkolcsi helyenvalosaganak rohejes bizonygatasaval.
Soha nem idegesitett engem senki az ostoba,felrebeszelo es a napnal vilagosabb dolgokat felfogni keptelen embereken kivul -azok viszont kibaszottul- afelol egeszen nyugodt lehetsz.

"Neked egy MÉREG-telenítő kúrára lenne szükséged. Biztos azért rossz neked mert másnak jo"

Neked meg szakorvosra - de nem egyre mint a masik szellemi rovidnadrag esteben - hanem mindjart haromra az elorehaladott dyslexiad,a gyenge latas, no meg a kezdodo paranoia miatt.
moslekzabalo.com 2012.01.06 12:59:18
Mit nem tud még a használtautó-kereskedelemről, a fontoskodó, kisstílű márkaszervizesekről és a bepróbálkozó ügyfelekről?Mai cikkünk blogposztja...
moslekzabalo.com 2012.01.02 15:44:56
@ommm:

"Ez mind szép, csak - ahogy azt említetted is - akkoriban (11-12 éve) nem Magyarországra hoztuk be őket. És csókost szerezni Csehszlovákiában "kicsit" nehezebb volt, mint itt. Akkor."

Ne zavarjon, - a te szavaiddal es stilusoddal elve - hogy Csehszlovakia 1992.december.31.-en megszunt.
Amugy en sem veltlenul emlegettem Csehszolvakiat,utalvan ezzel is a kilencvenes evek legelejere.
moslekzabalo.com 2012.01.02 20:51:34
@ommm:

"Úgy, kedves mindentudó, hogy ott vámoltuk el a svájcból hozott árut, nem Pozsonyban."

Ne bolondozz,Mr Avtoexport! Dehogyis vagyok en mindentudo!Siman megkajalom - ha te mondod - hogy a szlovakiaba exportalt kocsikat anno a svajci vamhivatal kezelte frencsajzban a szlovak belfoldi forgalom reszere vagy uram bocsa" kitelepult nehany tot financ, hogy a festoi kornyezetben utogessek a pecsetet a honfitarsuk szarainak okmanyaira. Innen mar csak egy ugras, hogy azt is elmeseld, hogy a pozsonyi rendszamok azert BA betujeluek mert Baselben osztogatjak.

"könnyítésképpen kaptad."

Ja tenyleg, ezt kulon koszonom, hiszen ha Szlovakiat irsz nagy valoszinuseggel a budos eletben ra nem jovok mirol is van szo...

Palyat tevesztettel,komam. Ilyen mindenbol(kisse szanalmasan) kicsusszanni probalo angolna-like mellebeszelomuvesznek minimum egy sztarugyvedi iroda fonoki szekeben a helye.
moslekzabalo.com 2012.01.03 02:08:15
@ommm:

"Nyilván jobban tudod, hiszen te voltál ott, nem én. Schengen még sehol nem volt és rád volt bízva, hol vámolod be az árut. Tíz százalék volt (ha jól emlékszem), a vámból és a vételárból számolták ki aztán az ÁFÁ-t Szlovákiában.
De nyugodtan mondd csak el, ha nem így volt"

Az alabbiakat tenyleg nem szivesen mondom egyreszt mert nem kenyerem masok sertegetese, masfelol - isten engem ugy segeljen - az egegyadta vilagon semmi,de semmi bajom veled.(Sot emberileg kifejezetten karakan es szimpatikus urgenek tartalak ahogy az utolso lehelletig kiallsz a haverjaid mellett akar azon az aron is, hogy mindekozben ronggya egeted magad.)
Am szinte fizikai fajdalom szamomra amikor egy felmuvelt ember okoskodni kezd majd - az ilyenekre oly jellemzo modon - a tudatlansaga leleplezodese kozepette,orvenybe zuhant fuldokloklokent sullyed egyre lejjebb es lejjeb a felinformaciokbol es az innen-onnan felszippantott storyfoszlanyokbol a sajat maga altal kevert szarban.

Eloszor is Schengennek ill. az ott alairt egyezmenynek Kb. annyi koze van a vamhoz mint neked egy tenyleges - pongyola marhasagoktol mentes - ujsagirohoz.

Nyilvan ennek cafolatara is van egy emlekezetes torteneted melynek megestenel megint csak nem voltam ott,ugyhogy annak reszedrol torteno megosztasa es az ebbol kovetkezo ujabb eges elkerulese vegett nezelodj egy kevesett emitt,

hu.wikipedia.org/wiki/Schengeni_egyezm%C3%A9ny

oszt" majd mindenkepp szolj hol szerepel akar egyszer is a "vam" szocska...

A vamkezeles tetszes szerint valasztott helyszinen torteno intezese a tiz szazalekos vamtetel lerovasaval egyetemben, majd az ezt koveto, mar belfoldon torteno AFA fizetes temajaban is celszeru,hogy 180 fokkal arrebb ucsorogj a biliden tekintve,hogy amit te fentebb leirtal azok alkalmazasara pont hogy csak Szlovakianak - Magyarorszaghoz hasonloan - a 2004-es EU csatlakozasa utan nyilt csak lehetoseged es akkor is ertelemszeruen csak union kivuli orszagbol torteno import eseten. Igy maradunk sajnos abban, hogy te lofaszt sem vamolhattal a szlovak belfoldi forgalom szamara kulfoldon - plane az EU-n kivuli Svacban 1999-ben, nemhogy barmilyen szemelygepkocsit.