Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hétköznapi buborék

191 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Láttam már sok anyát, és figyelem magam is. Anya nevelt engem is. Az állatvilág megannyi életadója, a gyermekvédelem kliensei, a költészet múzsái, a Föld anya… megannyi kép a magasztostól a tragikusig. Ma én is beállok az anyák napja virággal díszített kitüntetettjei közé. Előttem állnak jó s rossz…..
Reggel nyolc. Felmostam, letöröltem a kilincseket, a villanykapcsolókat és a zongora billentyűit… ülünk az asztalnál, a fiúk és én. Mindenki issza a maga „kávéját”. Egy maci, egy mentes, egy vaníliás rizstej meg egy igazi fekete. Rácsodálkozom a szép családomra és az jut eszembe, hogy most minden…..
Örömeink az életben olyanok, mint a kis gyufaárus lányka lángjai. Fellobbannak, szép és jó érzésekkel töltik meg szívünket, de mikor kialszik a láng, újra a valóság fogad minket. Persze van, akinek a valóság is csodás. Azaz boldog, békés, szeretetteljes, jövőbemutató, emberséges, egészségtől…..
Hétköznapi buborék Meditáció 2018.08.18 07:44:30
Nézzetek fel! Kérlek, egy percre emeljétek tekinteteteket a magasságba, hogy rátaláljatok a fényre. Emberi játszmáink, mindennapi hazugságaink, szokásaink és szenvedélyeink, megszokásaink és beletörődéseink, bánat nélküli megbocsátásaink… felhígul a jó fogalma. Ez pedig nem segít nekünk, abban, hogy…..
Mindig is a betegségtől féltem a legjobban, mert megváltoztatja a személyiségem (erőtlenné, fáradttá, feszültté, morcossá, ingerlékennyé tehet) és nagyon nehéz önmagamnak maradni, hisz nem is vagyok az. Persze türelemre, megértésre, elfogadásra, megállásra, pihenésre, felnézésre, átgondolásra,…..
Hétköznapi buborék Tulajdon 2017.10.05 14:58:57
Enyém! Tiem! Nem adom! – A gyerekek a tárgyaikat, kavicsaikat és az utcán összegyűjtött féltve őrzött repedt műanyag darabokat a saját részüknek tekintik. Nem irigyek! Véletlenül sem. Ez nem arról szól, hogy Pistike, Palika, Pannika ne nézze meg az ő autóját, hanem arról, hogy elveszítem egy részem,…..
Az emberi élet legfontosabb momentumai az ünnepek. A születésé, a szerelemé, a halálé, a nevünké – hogy kik vagyunk mi, hogy megszólítanak minket mások; az eredményeké, melyekért megdolgoztunk, s többé válunk általuk. Az ünnepektől buborék a hétköznap. A pillanat, mikor ott állsz szemben valakivel,…..
Mindaz, amit valaha nekem meg akartak tanítani: „hogy kérem szépen itt van leírva, tessék megjegyezni” –eltűnt. Ha csak nem az ötös az indexben, de esküszöm semmi nyoma nincs. Csodálom is azokat a koponyákat, akik évszámokat, helyeket, vagy bármi lexikálisat úgy tudnak, mint én a túró puffancs…..
Hétköznapi buborék Krémes 2017.09.20 11:56:13
A gyermekek világa csodálatos. Egyszerű szeretet lecsapódás a mi túlszervezett, túlbonyolított, túlgondolt világunkban. A létezés természetes módja. Idő nélkül, félelem nélkül, tervek nélkül a jelenben. Aztán elkezdenek félni, elkezdenek múltat s jövőt kémlelni, s elkezdenek még jobban félni, s…..
    Hétfőn kapkodunk reggel. Játszanál, csak leülnél, feküdnél még marcipán mosollyal az arcodon. Belecsípsz az öcsédbe, jajj felnyaffant… ő aludhat…ne aludhasson ő se. Kedden. Kedden vidáman kelsz fel és még a ruha is mintha magától rád kerülne, csak a fogmosásnál lassul be a világ és óriási…..
Sem óriás, sem nagyon bátor nem vagyok. Mégis tenyerembe hajtják fejüket, s úgy érzik, máris nyugodtabb a világ. Nem tudom őket megvédeni szinte semmitől. Mellettem gurult le motorral a lépcsőn az egyik, esett neki az asztalnak a másik... pár perc, 1-2 óra, néhány nap alatt múló sebek. Mindentől…..
Mit fújjak a buborékfújómon, mit adjak, ami élni segít, boldogságra nevel, embernek őriz meg? Végtelen szeretetemmel, hogyan tanítsam meg a végesség elfogadását? Mázas cukor nyalóka, plüss paplan, örökölt kabrió, turistáknak szervezett tengerparti idill pálmafatapétával…..
Hétköznapi buborék Anya reset 2015.12.03 22:06:32
  Ma olyan érzésem volt a hintaszékben ringva kisfiammal a sötétben mintha 10 éves kislány lennék és textilbabámmal a karomban anyukát játszanék… minden szép volt, meghitt, semmi kérdés gond. Éreztem arcomon a gyermeki öröm pírját. Az elégedettséget, mely a kis tíz éves…..
Hétköznapi buborék Sze 2015.10.08 20:57:15
Ma délután bejött a konyhába a kisfiam, átölelte a lábam és azt mondta: sze, anya sze...
 Örsi nagyon elfáradt. Annyira, hogy elaludni sem volt ereje. Tele volt feszültséggel ettől az érzéstől és hangosan sírni kezdett. Kétségbeesetten menekül a szorító érzések elől. Becsukta a szemét, nem volt hajlandó rá nézni anyára vagy apára. Megfeszült testtel kiabált…..
Hétköznapi buborék Anya műszak 2015.02.04 15:51:36
Szakkönyvek nem, talán a regények tájékoztatnak minket a gyermek születésén, táplálásán és fejlődésén túli dolgokról. Azokról a napokról, amikor a kacarászós játék 13. órájába bekúszik a végtelen magány… mert persze mindent elmondanak ők a mosolyukkal, gagyogásukkal…..
Ölemben fekszik a kisfiam. Édes-mosolygós álmában nézem, figyelem: ki is ő? S arra gondolok, de nem tovább, csak míg bennem megszólal az elképzelés, hogy legyen az élete nehézségektől mentes. Nem ez így nem jó, hisz én magam is mennyit fejlődtem, épültem, csiszolódtam a…..
Négy-öt hónapja hogy körbe ölel ez az édes márc, de igazán csak két hónapja, hogy teljesen a bűvkörébe kerültem a cukormázas boldogságnak. Hi-hi, meg haha, dalocskák, mosolyok, nyáltól tocsogó magánhangzók, valami csoda mind a huszonnégy fáradt óra. Más lettem. Valaki…..
Hétköznapi buborék Örökség 2013.11.13 16:35:39
Nézd apa! Nézd! Apa, apa, apa… nézd, hogy pörög a szoknyám! Hercegnő vagyok, ugye? Ugye? Apa? Nézd! Néznéd, bárcsak néznéd, de nem nézel rám, és ahogy múlnak a napok, hetek, hónapok egyre kevésbé hiszem, hogy rám talál még tekinteted. Örömmel emlékszem vissza, mikor…..
Állok a hídon, alattam a Duna sebesen robog. Reszket alattam a talaj, ahogy elhúz a hátam mögött egy villamos. Madarak keringenek a víz felett, örvénylenek a gondolatok. Nem akarok félni, bízni akarok, úgy hinni, mint ahogy gyermekként csodáltam a felnőtteket… és most itt állok…..
Csenget a villamos távolról is hallom, pislákoló lámpájából látom, már közeleg. Messziről még sokáig, lassan ér el hozzám, centiről centire rázzák az öreg sínek. Kedvesen köszönt a recsegő férfihang, jól esik-e BKV kedvesség. Se a busz, se a metró nem beszélget velem,…..
Vad sziklákon porrá törik a hullám, a szél messze fújja. A finom homokra habokban érkezik meg a víz. A köveket ide-oda görgeti, kicsit beljebb, a halak és teknősök sem kapaszkodhatnak semmiben… Elengedik magukat és lebegnek, amerre a kék óriás akarja. Messziről nézve fodros,…..
Utazásaink alkalmával felfedezhetünk számos híres, látványos, érdekes helyet, de legtöbbször a legegyszerűbb dolgok varázsolnak el minket. Órák óta fekszem a Csendes Óceán egy kis eldugott öblében, jó néhány méterre a sétánytól, ahol a kitaposott út biztosítja minden…..
Hétköznapi buborék Gondoskodás 2013.07.16 09:23:00
A sztráda két sávja talán egy pár… együtt kanyarognak mindenféle helyszíneket érintve. Talán céllal, talán csak az utazás kedvéért.  Mindig más jön szembe, piros lámpa, vagy egy dugó, csúcsforgalom, nyugalmasabb útszakasz. Egyszer az egyik oldalt, hol pedig a másikon…..
Hétköznapi buborék A part 2013.07.06 07:52:47
Hetek óta tervezem, hogy írok pár „buborékos” bejegyzést Hawaii-ról nektek. Nálunk otthon Hawaii valami meseként hangzik, és én magam sem hittem, hogy itt fogok élni két hónapig, de most a föld túl oldaláról kisebb csodának tűnik e varázs. Hozzá lehet szokni a napsütéshez,…..