Regisztráció Blogot indítok
Adatok
odabas

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Saint Christolban elkezdtünk megismerkedni az itteni magyarokkal is, barátságosan fogadtak minket, kopaszokat. Ez egész eddigi ittlétem alatt jellemző volt a magyarokra, a miénk a legösszetartóbb közösség, a külföldiek csak „Maffia Bazdmeg”-nek hívnak minket...
Imre Gábor naplója az orosz frontról - 22. rész Hősünk alakulata a magyar határon a Pantir Pass (Pántor-hágó) térségében pihen, amikor a szomszédos Taupiszirka magaslaton súlyos harcokra kerül sor. Imre Gábort a 4. század vezetésével bízzák meg, s az újdonsült századparancsnokra vár a helyzet…..
1. A RADIOAKTIVITÁST NEM LEHET LEÁLLÍTANI   Az van, hogy az atomerőmű beindítása után a radioaktivitást egyszerűen nem lehet kikapcsolni. Magát a kontrollált maghasadást még le lehet állítani, de ezután semmi mást nem tudunk tenni, mint várunk, hogy leálljon a radioaktív bomlás. Tehát sugárzik…..
medicslife Miért telt be a pohár! 2017.03.04 00:59:29
Orvostanhallgató voltam Szegeden. Azért írom meg, melyik városban, mert a postokból úgyis egyértelmű lesz előbb utóbb. És ebben az írásban, arról lesz szó, miért telt be a pohár.   Ehhez előbb az alapokat el kell mondanom az orvosképzésről. 1922 óta 6 éves osztatlan képzés. Ez azt jelenti, hogy nem…..
odabas 2017.03.04 18:32:10
Pontosan ugyanezeket gondoltam én is - húsz évvel ezelőtt. Azóta tudom, hogy az embernek rohadt sok tapasztalatra van szüksége az életben, ha megalapozott véleményt akar alkotni. Abban a pillanatban annak tűnik, de ez nem jelent semmit. Az európai kultúrában (legalábbis a jelenlegiben) minden fiatal elmondhatja a véleményét, és nem hallgat az idősebbekre. Mert ő abban a pillanatban úgy gondolja. Mindenféle élettapasztalat nélkül. Japánban pl. ilyen nem lenne. Ott 40 éves kor alatt csak dolgozhatsz, nem dönthetsz. A karrierek is onnantól válnak el. Nem mondom, hogy az jó, de nagyon sokat szenvedek (most konkrétan a szakmámban) a kurva nagy egojú fiataloktól, akik megmondják a tutit. Tapasztalatok nélkül. Bazdmeg. Mert ő okos. Az ész nagyon fontos, de tapasztalat nélkül tévútra visz. Azért fél év után kezdik megérteni, hogy lehet hogy mégiscsak jobb lenne hallgatni a tapasztaltabbra.
A konkrét esetben is ez van. Ha lenne valami kis tudása a világról, akkor nem írna ilyen hülyeségeket. Pl. rossz a szervezés, és ezt sokkal jobban is lehetne csinálni. Majd pont te tudod óriási élettapasztalattal megmondani! Mert mindig lehet javítani, de ahhoz nem elég az ész és az akarat. Ráadásul a konkrét helyzet mindig torzítja az ember ítélőképességét. Ezért jó az, hogy nem az hajtja végre a parancsot, mint aki kitalálja. Mert akkor mindig a saját szemszögéből nézné a dolgokat. Erre a legjobb példa a katonaság.
odabas 2017.03.04 19:06:47
@Fekete Pestis: "kellene p.l. egy egyesült EU, egy kormánnyal "

A naivitás csúcsa, amit mondasz. Szerinted USA-ban nincsenek olyan régiók, ahol szar a gazdaság? A központi kormány ezen hogyan segítene?
odabas 2017.03.04 19:10:26
@molnibalage: Nincs százmilliárd az az oktatásban???? Szerintem a többszöröse megy fizetésekre évente.
Aki a 71-es úton utazik Keszthely felé, a Balaton irányába kitekintve egy nem mindennapi látvánnyal szembesülhet: Egy "csontig lerágott" hotelépület árválkodik a főút mellett...
Érden az önkormányzat egy ideje már dolgozik azon, hogy megszüntesse a szelektív hulladékgyűjtést. Az év végével meg fogják szüntetni az összes szelektív hulladékgyűjtő szigetet. De már most is megbüntetik azokat, akik használni merik őket. A mai napon kaptam a feljelentést…..
Bocs, de most épp ezen mulat a fél ország. Az iskolákat egybe markoló KLIK (Klebelsberg Intézményfenntartó Központ) egyik íróasztalánál valaki kitalálta, hogy Pedagógiai Önértékelési Csoportokat kell létrehozni. Írt is erről egy 96 oldalas használati utasítást, de föl sem…..
Az utóbbi években – közeledve az I. világháború kitörésének 100. évfordulójához – a veszteségi iratok mellett egyre nagyobb érdeklődés mutatkozott a világháborús kitüntetési javaslatok iránt is. Szerencsés esetekben ezek a hősi cselekedetek leírásán kívül a fontosabb…..
odabas 2015.06.14 12:29:08
Mikor lesz meg az új SZDSZ, Zsolti? Már alig várom...
Hatvan története A régi temető 2013.11.10 10:12:38
Bő egy héttel november 2-a után röviden megemlékezünk a város egykori sírkertjéről, amelyről a fiatalabb korosztályok talán nem is hallottak még. A hatvani temetők történetével több neves kutató foglalkozott korábban, így – némi kiegészítésekkel ellátva – tömören összegezzük Doktay Gyula és Ring…..
„Szerintem, amint a háború és a viszály két különböző szó, úgy két külön lényeg is, két különböző tényre vonatkozik. Ez az úgynevezett »saját«-ra, vagy »rokon«-ra, az meg az »idegen«-re és »elütő«-re. Ha saját vérünkkel tusakodunk, e harc neve: viszály, ha…..
Az amerikai Szentföld-kalandparkok nem a hitről, hanem a pénzről szólnak. A Sátán és Mammon játékszerei Krisztus földi Paradicsomai? Az orlandói Szentföld Vidámpark (Fotó: Manonthelam.com)..
kerdem A liberális elvtársak 2013.05.13 11:57:59
Káder/árhiány van a baloldalon?  A liberális sajtó 23 évvel a rendszerváltás után visszanyúlt a gyökerekhez, és újra előveszi a pártállam mindenhez értő szakértőit. A Charta a szemünk előtt éled fel, nagy HVG-reformerek rovatunkban ezúttal Tömpe István…..
Bolyki Gyuri írása Tudod, tisztellek, szeretlek, és pont ezért fontos a leveled. Olyannyira fontos, hogy szeretném, ha a sok mocskolódó kommenten kívül kapnál egy szakmabeli, higgadt, tárgyilagos reagálást.  Legfontosabb mondataidra szeretnék reflektálni, és megosztani…..
  Az országgyűlés 2000 júliusában iktatta törvénybe a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapját, amelyről ma, vagyis február 25-én emlékezünk meg. A dátumválasztás nem esetleges, mivel 1947-ben ezen a napon tartóztatták le jogellenesen Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt (FKGP) főtitkárát, aki csak…..
Lehet-e brilliáns az unortodoxia? Legutóbb a cseh baloldaltól hallhattunk arról, hogy hatalomra kerülésük esetén szívesen követnék a Matolcsy-féle gazdaságpolitikát. Ennek nyomán körbetekintettünk Kelet-Közép-Európában, ahol úgy tűnik, többen is az Orbán Viktor által…..
Matolcsy György (2009. április 18.): Lesz még Magyarországon 7 százalékos növekedés! Matolcsy György (2009. november 18.): Cutting bureaucracy by 25 percent could generate 7 percent GDP growth. Matolcsy György (2010. június 17.): Magyarország 2013-tól a térség…..
odabas 2013.02.08 09:06:33
@Dr. Zerge:
"emberileg és szakmailag is selejtes alakok..."

1. Először is tisztázzunk valamit, az emberileg selejtes alak te vagy. OK?

2. Meg kellene csókolnotok Matolcsy seggét. Amekkora szarban voltunk 2010-ben, ahhoz képest pár év alatt kirántott minket a mocsárból. A szakmailag abszolút nem selejtes haverjaitok, Drazsé, Megyó, Veress stb. annyira értettek a gazdasághoz, hogy egyszer sem --értitek?-- egyszer sem sikerült 3 alatt tartani a hiányt. Nem csak 2004-től, az csak az EU-belépés kezdete miatt fontos, már 2002-től sem. Aztán csodák csodája 2011-től már 2 egész év telt el és mindkettőben sikerült tartani. talán azért mert nem szellemi fogyatékosok irányítják az országot, mint annak előtte.
És közben nem kopasztották meg a nyugdíjasokat, a családosokat, a közalkalmazottakat, hanem csak a bankokat. Elkergették a francia kártyacégeket, akik fantasztikus hozzáadott értéket hoztak létre. Nőtt a foglalkoztatottság stb. Jobb lenne, ha magatokba szállnátok! Szerintetek miért megy ki a Békemenetre mindig sok ezer ember? Megmondom: mert szeretjük ezt a kormányt és az intézkedéseinek nagy többségével egyet értünk.
odabas 2013.02.08 09:22:22
@Alvarez:

1. Várjunk még már egy kicsit! Egyáltalán nem valószínűtlen a számomra, hogy pár év múlva igenis nagy növekedést fogunk tudni felmutatni. Én is nagyobbat vártam, a görög válság visszavetett mindent, ezért pár évvel később indul majd be a növekedés.

2. Az utóbbi 100 évben nem sok pénzügyminiszter tette így rendbe a gazdaságot. Nehogy már magyarázkodnia kelljen azért, mert pár évvel később indulnak be a dolgok. Magyarázkodnia a fentebb említett egyéneknek kéne (pl. Megyó), akik olyan külső környezetben duplázták meg az államadósságot (! igen), amelyiknek most a fele is nagyon jól jönne. Fenntartom: nagyon örüljünk neki, hogy ilyen ember kezében vannak a gazdasági ügyeink.

3. A személyes vagyonodat te kire bíznád? Matolcsyra vagy Veressre?
Mert gyűlöletük szinte vágható, gyúrható, mérhető, darabos. Elég csak egy-egy óvatlan szót szólni, és érzed, ahogy csoportosan letámadnak, szétszednek, marcangolnak, porig aláznak. Ha hagyod. Egy idő után már szólni se kell, egyedül azért fognak támadni, mert az vagy,…..
A világháború, ahogy egy parasztgazda látta – 75. rész Gergely menetszázadát 1916. június 23-án kivagonírozzák a galíciai Sztojanovban. Innen már gyalog teszik meg az utat a volhíniai első vonalak felé. Néhány nap múlva beosztják őket a súlyos harcokban megfogyatkozott…..
Grósz András cikke a Kommentár folyóirat Tizenkét téves mítosz c. összeállításából. * „Amit csak akartamS vívtam szent hevülettelKudarcos csődre került:Sok nagy szándékomból,Jaj, semmi se sikerült.Jaj, semmi se sikerült.”(Ady Endre: Ki elveszti harcát) Károlyi Mihály…..
Selmeczi Gabriella a múlt héten közleményben üdvözölte a kormány nyugdíjemelését, melynek értelmében 1,6 százalékkal emelik a nyugdíjakat, január 1-ig visszamenően. Az emelés átlagosan 15 ezer forintos kifizetést jelent egy-egy nyugdíjas számára. Az emelés nem a…..