Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jetiinasia

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Épp a minap gondoltam arra, mennyiféle témában, mennyi meg nem alapozott ( és akkor még nagyon finoman fogalmaztam ) vélemény látott már napvilágot hiteles, szakértő információnak álcázva amióta az internet ezt lehetővé teszi, ill. sok emberhez eljuttatja. Nem nagyon tesz jót az efféle, minimum…..
Jetiinasia 2019.02.15 21:54:25
@zimike11: Ne keverjük már ide a stúdió magnókat meg szalagokat! Szalagon igen korlátozott az amit egy átlag zenehallgató el tud érni. Ellenben lemezek jelennek meg ma is szépszámmal, ill lemezjátszót is kapsz minden hifikereskedőnél, hogy milyet akarsz azt csak max a pénztárcád fogja befolyásolni.
Nem vagyok kezdő, én vigyázok a lemezeimre, nem karcolom, vákumos lemezmosóval tisztítom a nem bakelitet. Mivel az én rendszerem vinil lemezek lejátszására van kihegyezve számomra ez a csúcs, mind felbontásban , mind dinamikában, stb. Amit idáig a topp digi rendszerekből hallottam az nekem elég vérszegény volt.
Jetiinasia 2019.02.16 05:47:00
@zimike11: Teljesen tisztában vagyok a lemezvágás- gyártás minden mozzanatával :-). Illetve a RIAA korrekció szabványal is.
Nálam a teljes lánc félvezetős, 20 évnyi csövezést váltott le
Jetiinasia 2019.02.22 20:14:26
@vicsori: ezek a kijelentéseid a Lenco L75-ről nagyon nagy tévedések.
Klasszis gépet lehet belőle építeni csak érteni kel hozzá. De még alapállapotban is igen jó, csak tudni kel hozzá hangszedőt választani.
AudioWorld Rega Planar 8 - teszt 2018.11.27 01:18:15
Az első kérdés: Mit akar a Jóisten? Elég akadémikus felvetés, nehéz is rá válaszolni, de egészen biztos vagyok abban, hogy sokkal több jó válasz van rá, mint ahogy az Roger Waters: Amused to death c. lemezén elhangzik. Ezzel a lemezzel kezdtem az ismerkedést a Rega legújabb mini-csodájával, a…..
Jetiinasia 2018.11.30 16:17:31
@felhőkergető: nyelvtan nácik kiméljenek. ;-)
 Két poszttal arrébb lengettem be, hogy az új Human Audio DAC elutazott hozzám, hogy némi érzékszervi benyomást szerezzek róla. Volt bennem némi várakozás – hiszen sokan voltunk úgy a shown, akik szerint az egyik legjobb szoba volt a felhozatalból. Persze botorság lenne ebből azt a következtetést…..
Jetiinasia 2018.11.25 18:51:19
@badwater: Gondolom te sokkal különb dolgokat csinálsz.
Vigyázó! Az újságírás halála 2018.04.01 10:05:03
Van úgy, hogy egy újságról azt hiszed, tárgyilagos és méltányos. Évek óta ez a híre, ilyenként veszed, ezért is olvasod. Ezért hiszed el, hogy a véleményoldal is normális és korrekt, ha vitakozik is, nem hazudik legalább. Ezt gondoltuk a HVG-ről is. Eddig.  Pár éve  már sokasodtak a kérdőjelek.…..
Már elég régóta követem a 47Laboratory szárnyai alól kibújt japán Sparkler Audio dolgait, de csak vágyakozva, hiszen európában egyelőre nincs forgalmazója, így nem sikerült közelebbi kapcsolatba kerülnöm velük.  Tervben volt, hogy a kis 5 wattos integrált erősítőjét majd egyszer megrendelem, de hát…..
Jetiinasia 2018.03.08 19:23:52
@Audiolife: Az akkor is karcsú szerintem , de mindegy van aki halkan szeret zenét hallgatni. :)
Jetiinasia 2018.03.08 19:56:42
@Homo ludens: Én konkrétan ennek a cégnek a minimonitoráról beszélek.
Te is?
Most hagyjuk a wattokat, itt pont félvezetős erősítő van, a csöves teljesítmény egy kicsit más mint a homokos.
Kicsit számolj, ha van egy 86dB érzékenységű hangfal ahhoz csúcsban 5 watt, akkor mekkora is mondjuk 3 méter halgatási pozícíóban a hangnyomás?!
Vigyázó! Cinkosok és haverok 2018.01.17 12:22:12
Gyurcsány Ferenc most az év elején is szerepelt. Miért? Mert szeret szerepelni és szeretne visszakerülni abba a székbe, ahol most Orbán Viktor ül. Üzent azoknak az egyházaknak , amelyek „kiszolgálják a diktatúrát” (= támogatják a kormányt), akik a gyűlölet falainak építésén dolgoznak ahelyett, hogy…..
Jetiinasia 2018.01.17 18:37:27
@tibi007: Agyhalottkám ott sok tízezer adófizető állampolgár gyakorolja a hitét. Ez csak egy piciny morzsa ami vissza van most csöpögtetve.
Véget ért a szokásos két napos bemutató, jöhetnek az észrevételek pro és kontra, mi hol döngött, hol volt sok a magas, és hol lehetett végre zenét hallgatni. Hol tudott megérinteni, és melyik mellett mentél el. Az idei AV trend íve kissé lefelé mutat, és az is látszik, hogy az audio bisznisz - van…..
Idén is a szokásos novemberi hétvégén rendezik meg az ország egyetlen és legnagyobb hifi és high-end tematikájú rendezvényét a budapesti Marriott Hotelben, immár 18. alkalommal...
Kissé rendhagyó módon, ez a bejegyzésem teljesen ad hoc születik, semmilyen tervezettség sem húzódik a háttérben. Egyszerűen adódott egy lehetőség, hogy meghallgathassak egy Tim de Paravicini trafót, a The Head névre hallgató kis ékszerdobozt. Sokan tudjátok ( mert már többször leírtam itt, ezeken a…..
Jetiinasia 2017.10.19 14:18:55
@Jébandi: Adok tesztre ha kérsz szívesen, meg kábelt is hozzá.
Jetiinasia 2017.10.28 19:00:02
@Jébandi: Akkor az olcsóbbik megoldást választottad:D. Azért még meghallgathatod az én trafómat is, így megtudhatnád hogy miről maradtál le.
Jetiinasia 2017.11.02 19:20:54
@Jébandi: A 109 es szoba, be leszek szorúlva az AN szobák közé:D
Nem nagyon szeretek mindent Ádámnál, vagy még inkább Évánál kezdeni ( Gizi állati dögös... és időnként féltékeny ), de most ebben a cikkben, lévén szó egy phono elektronikáról, úgy vélem célszerű néhány alapfogalmat csak érintőlegesen leporolni. Mondom ezt azért, mert felnőtt egy olyan nemzedék,…..
84 éve, 1933 január 30 -án került hatalomra a történelem legnagyobb diktátora, Adolf Hitler, aki a nácizmus és a német felsőbbrendűség nevében az egésze világ meghódítását célul kitűzve, 1939-ben kirobbantotta a 6 évig tartó és 72 millió ember halálát okozó második világháborút. Adolf Hitler…..
Jetiinasia 2017.05.05 09:58:10
Jetiinasia 2017.05.05 09:58:16
jo
Mai mondandómat azzal kezdeném, hogy a kis dobozka, amiről szó lesz, valószínűleg az egyik legkevésbé problémás audio készülék, amit valaha is a kezemben tartottam. A világ tökéletlen – miért épp a hifi volna más? – az ember lépten-nyomon belefut valamilyen zavaró momentumba, ami vagy hangban…..
Igazság szerint ez a meghallgatás nem rólam szólt, én inkább csak kibiceltem. Persze, nem én lettem volna, ha nem csillan fel a szemem a lehetőség hallatán, a legrosszabb esetben - gondoltam csalárdan - írok belőle egy posztot. És íme!..
Annak ellenére, hogy szombaton szakadt az eső, és a két lemeztáska miatt az esernyőt nem tudtam kinyitni, ráadásul átázott a cipőm, egész jól bírtam...
Idén is a Marriott szálló ad helyet az AV Trend show névre keresztelt kiállításnak és bemutatónak, ahol a magyar forgalmazók és gyártók mutatják be, jelenleg mit lehet itthon vásárolni, ha az ember zenét szeretne hallgatni az otthonában audio berendezéseken...
Jetiinasia 2016.11.14 22:10:19
@Homo ludens:
Tegnap este zárásként analógról nyomták a zenét, nagyon ott volt.
A nagyobb note szobában meg csak cédáról volt jó hang, most fletót nem idézném...
Kerülgettem ezt a témát már egy ideje, mint macska a forró kását. Óvatosan, de azért szűkülő spirálban mozogva. Nyilvánvaló volt, hogy a várakozás majd eredménnyel kecsegtet, hiszen a macska is tudja, hogy a kása bizony egyszer ki fog hűlni és akkor megeheti...
Jetiinasia 2016.11.01 21:02:12
@Audiolife: Oké valahogy csak összehozzuk. A riaa korrektor nem diy hanem a Humán audiónak most debütál példánya, sajnos durván jó és ez nekem fájni fog. Épitettem csöves riaa-t amit jelenleg is hallgatok de nem tudok vele feljebb lépni, szinte a legjobb alkatrészekből van össze építve. Na mindegy...
Jetiinasia 2016.11.03 18:56:06
@Audiolife: Jövőhéten fogják bemutatni a high-end show-n, nálam az alap tesztpéldány járt tesztelésre. Remélem hogy valami komoly vasat raknak mögé és nem olyan Mórickát mint a tavalyi showon a Qvaliton mert az egy vicc volt.
Jetiinasia 2016.11.04 11:23:28
@Audiolife: Én ezt magára a Qaliton cégre értettem.
Korábban megvolt a kicsi PSVANE, ami nem is szerepelt olyan rosszul, mint azt a “kínai ipar remekei“ szófordulattal szoktak elintézni kissé cinikus hifisták. A PSAVANE márkanevet a máig termelő, eredetileg még az ötvenes években indult, állami Shuguang gyárból kivált szakemberek alapították.…..
Az egész úgy kezdődött, hogy Laci bácsi lemezboltjában találtam tizenkét Ferencsik lemezt. Be kell valljam, hogy eléggé rá vagyok csavarodva a munkáira, főként a korai Hungaroton és Qualiton nyomatok szólnak bitang jól, de mivel ezek a lemezek a nagy többség számára értéktelenek – fogalmuk sincs,…..
Audiolife Csőpornó – Elrog 211 2015.10.17 21:47:01
Csőpárti hifista lévén minden érdekel, ami a vákuumcsőhöz kapcsolódik. Ha pedig valami különleges cső, akkor pláne felcsillan a tekintettem. Nem tagadtam meg magam, mikor kínálkozott egy lehetőség, mondjuk úgy, hogy szembejött, mint egy őrült autós a sztrádán, hogy az az…..
Kezdjük ott, hogy én ezt a cikket tulajdonképpen nem akartam megírni. Na jó, de akkor miért tettem mégis? Többek között azért, mert tanulságos. Meg azért, hogy megint legyen egy új poszt hátha lehet belőle valamennyi információt szerezni. És most jöjjön jó sok hasonlat arra,…..
Most, hogy a hajó befutni látszik a révbe, és a hajó kapitánya végre kinyitja a legfinomabb whiskyt, amit a kajütben rejtegetet eddig, nehogy a kapatosságra hajlamos matrózok egy óvatlan pillanatban megigyák és…..
Egy kicsit hasonlított ez a project a transformers című sikeres amerikai fantázia filmre, csak nálunk nem autókból lettek robotok, hanem egy gyári cédé játszóból alakítottunk egy újabbat. Tipikus DIY projekt, dőlhet hátra az olvasó, hogy innen már csak leszkrollozzon a lap…..
Jetiinasia 2015.07.21 18:36:43
"@Tamás Gojdár:
"A cso meg meg jol el is mossa a dolgot"
Ezen jót nevettem, de ízlésekről nem szeretnék vitázni.
A cső is csak egy alkatrész mint egy tranyó vagy IC, önmagában semelyik sem garancia semmire.
Régóta gondolkodom, hogyan lehetne ezt az egész blogolósdit úgy csinálni, hogy mondjuk én magam is elégedett legyek vele, és ne azon kelljen derpegnem, hogy mennyire unom, vagy azon, hogy már megint hétvége van, megint kell írni egy új posztot.   Ha már idáig eljutottam Mert…..