Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zachary

0 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emléke sír a lanton még... Ma találkozik egymással az idei évben először, a szezonban másodszor az Újpest és a Fradi. Először fordul elő, hogy nézők nélkül rendezik meg a legfontosabb magyar bajnoki mérkőzést, ha másért nem, hát emiatt biztosan különleges lesz a találkozó. Ami a várakozásaimat…..
Azt nem tudjuk, hogy hány bőrt lehet még lehúzni a 90-es évek játékkonzoljait idéző gitárhangzásról és a szélsebes dobolásról, de a #Dragonforce nyolcadik lemezére mi is kíváncsiak voltunk. De vajon meddig lehet még ezt csinálni büntetlenül? Írd meg nekünk, mit gondolsz az #ExtremePowerMetal-ról!..
Sokat hallani arról, hogy miben jobb nálunk nyugati szomszédunk, és hogy hány magyar honfitársunk költözött már ki, illetve tervez kimenni Ausztriába dolgozni, ezért most úgy döntöttem beszállok én is a diskurzusba néhány észrevétellel,  mindössze annyi különbséggel, hogy én a magyar oldal előnyeit…..
zachary 2018.11.10 20:29:37
Helló. Elolvastam a posztodat és azt kell mondjam, sokmindenben egyet tudok érteni veled. Én is Ausztriában élek, régóta mikroblogolok, ha gondolod, nézd meg a blogomat és kommentelj egypárat, kíváncsi vagyok, mit tartasz a posztjaimról drfejborrendelese.blogspot.com/

Sok mindenben egyezik a véleményünk, én sokszor otrombábban fejtem ki.:D
Én annyit tudnék hozzátenni, hogy sokszor úgy érzem Ausztria olyan, mint amilyen a US lehetett az 50-es években. Osztrákok sokszor az osztrákokkal, magyarok a magyarokkal, stb. Mondjuk vannak kivételek is (pl nekem is vannak olasz, osztrák barátaim, a mi baráti körünk is vegyes).
A másik, hogy az osztrák férfiakból úgy érzem hiányzik a "dög", mármint úgy dög, hogy berobog a Harleyn bedob egy sört majd megdugja a királylányt, mint a "rendes" magyar férfiak.
Az osztrák férfi inkább betöfög valami kényelmes Hondán, odamegy a királylányhoz, udvariasan elkéri a sárkánytól, fizet érte a sárkánynak, majd elviszi a királylányt. Emellett az összes egyen-nek néz ki. Most a szakáll a divat, úgyhogy mindegyik szakállas és ilyen hülye frizurája van. Valamint mindnek 3-as vagy 5-ös BMW-je, vagy Volkswagenje. Egyéniséget nem nagyon érdemes keresni bennük.
Fejbőr Doktor
A Karakter blog egyik korábbi írásában vitaindító jelleggel már foglalkoztunk a kérdéssel, hogy érdemes-e magyarórán olyan népszerű ifjúsági irodalmat olvastatni, aminek esztétikai értéke megkérdőjelezhető. Ezúttal megkérdeztünk egy, a kérdésben igazán autentikusnak számító embert, Arató Lászlót,…..
Karintiáról sokan tudják, hogy szép vidék, de azt már kevesebben, hogy emellett egy kimeríthetetlen boldogságforrás is a gyermekekkel nyaralóknak. A most induló sorozatomban a tartomány déli és keleti fertályán letöltendő hét nap látni- és tennivalóiról mesélek. Eme mulatságok túlnyomó része egy jól…..
Semmi okom nem volt arra, hogy katona legyek. Egyetlen rokonom se választotta ezt a szakmát. Azt sem tudtam mit csinál a mai világban egy katona. Kis gyerekkoromban néha láttam őket átvonulni a falun, még az ősöreg PSZH-kal, de semmi nem ragadott meg benne. Aztán szép lassan végzős gimnazistaként,…..
"Legtöbbször kétéves kora után kezd a gyerek felfigyelni a férfiak privilegizált helyzetére, még a férfi és a nő legszimmetrikusabb kapcsolatára törekvő családban is. (...) A gyerek pontosan megfigyeli, hogy ki néz tévét és ki mosogat, vasárnap ki megy meccsre és ki takarít,…..
Ádám harmadik éve él az Egyesült Királyságban (korábbi tapasztalatairól itt és itt olvashattok), írt egy kis számvetést arról, hogy mit ért el, mit nem sikerült megtalálnia, és mi értelme van még egyáltalán annak, hogy még Angliában van. Kérdéseit a poszt végén…..
zachary 2015.02.14 01:20:14
drfejborblog.blogspot.co.at/

az ultimate válasz
A 2015-ös Grammy Gálát február 8-án, azaz éppen 3 hét múlva tartják Los Angeles-ben. Íme a  Legjobb Country Dal címért induló szerzemények, egy csokorban.  1. Kenny Chesney: American Kids Ezzel a dallal Kenny azt az általánosítást igyekszik megkérdőjelezni, mely szerint…..
Eric Church negyedik, The Outsiders című stúdióalbuma a Billboard nagylemez eladási listán a 10. helyen végzett 2014-ben, ami még az USA-ban is szép teljesítmény egy „country” cimkét viselő előadótól. Nem véletlen azonban, hogy ilyen széles tömegeket sikerült megszólítania,…..
Nemrégiben találtam egy nagyon érdekes Tárki-tanulmányt a határátkelésről, melyben részletesen elemzik a migrációs folyamatokat, adatokat, azaz megpróbálnak rendet vágni a nehezen átlátható káoszban. Egy minisorozatot tervezek a kérdésről, ennek mai, első részében a…..
Jófej volt a SOTE, beállt az Országos Egészségfejlesztő Intézet kezdeményezése mögé, és körlevélben buzdította a hallgatókat és az egyetem munkatársait, hogy ők is vegyenek részt az almaevés Guinness-rekordjának megdöntési kísérletében.  A jól végzett munka…..
Ausztria egyike a legfontosabb migrációs célpontoknak, rengeteg magyar dolgozik a szomszédban, akár ingázóként, akár időszaki jelleggel, vagy állandóan, Egyikük, Péter, egy családi vállalkozás alkalmazottjaként írta meg tapasztalatait. „Talán a legfontosabb kérdésre egy…..
Skype, Facebook, email, chatek – mindennapi életünket alapjaiban meghatározó programok, amelyek ráadásul a határátkelésben is sokat számítanak. Úgyhogy arra gondoltam, ma beszélgethetnénk egy olyan témáról, ami nagyon megkönnyíti a kapcsolattartást az otthon maradottakkal vagy…..
Jobbegyenes A wannabe emigráns 2013.09.23 13:07:10
Sajnos szinte mindnyájunknak vannak olyan rokonai, vagy barátai, akik a reménytelennek ítélt hazai gazdasági helyzet miatt nálunk szerencsésebb országokban kénytelenek szerencsét próbálni. Ők, azok, akik akár napi 10-12 órát is güriznek, és zsíros kenyéren élnek, hogy egyszer,…..
zachary 2013.09.29 14:29:55
A mai poszt inkább egy vitaindító gondolat, mint hosszabb történet. Ugyanakkor Stacey felvetései, kérdései szerintem nagyon érdekesek és sokat lehet róluk beszélgetni, nagyon érdekesek lehetnek a tapasztalatok is. Ma tehát beszélgessünk gyermekkorunk (és külföldön élő…..
Akkoriban olyanok voltak a körülmények, hogy jó kormányzás mellett is elkerülhetetlenül minimum 73,7%-ra nőtt volna az államadósság. Kíváncsi rá ön is, hogy miért? A minap érdekes kiruccanást tett blogunk egyik szerzője a Vastagbőr blogon. Ott tulajdonképpen az…..
zachary 2013.09.05 18:56:01
Az oktatáspolitika egy kiemelten fontos terület, amely a társadalom egészét érinti, mégis eddig minden kormány elbaltázta. A mostani kormány, Orbán Viktor második kormánya, Balog Zoltán, Hoffmann Rózsa és Klinghammer István neveivel fémjelezve a lehető legnagyobb kárt tették a…..
zachary 2013.09.05 18:50:51
Sötét idők járnak a fideszes kovácsferencekre.  Gyorsnaszád Kapitányt borús kedvében találták a visegrádi zártosztályon - izé, zárt ajtós ülésen - csöppünket megviselte a rondán elvesztett legutóbbi időközi, és elérkezettnek látta az időt, hogy a lustaságok alól…..
zachary 2013.09.05 18:48:25
drfejborblog.blogspot.co.at/

a doktor újra száguld
Ma egy kicsit bepillantunk (a beteg szemszögéből) az angliai egészségügybe. Előrebocsátom, hogy semmilyen extra dologra nem kell gondolni, Alex története egy viszonylag egyszerű (de neki nyilván fájdalmas) műtété, és nyilván lesz olyan hozzászóló, amiben ez fel is merül majd,…..
zachary 2013.07.13 09:40:48
@NIKI LAURA: te az a tipikus gyogyitashoz nem erto tamulatlan fasz/picsa vagy. Ilyen megnyilvanulasai altalaban a parasztoknak vannak mint neked. Egyebkent meg otthon ez toobbe lehet, mint 300 font.... Gyoker