Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dothy

98 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pillanatok című könyvem még rendelhető! Olvasd el te is, hogy lelkileg feltöltődj! Spirituális gondolatok az életről, gyönyörű versekkel kiegészítve!  Rendelés: kkswami.hun@gmail.com "Mikor igazságos egy cselekedet és miért van ennek jelentősége? Igazságos akkor, mikor nem csak a cselekvőt, hanem…..
Köröttem sötétség, nem süt rám a Nap. Haladok az úton az éj leple alatt. Üres zaj hallatszik, üres már a világ. Sötét árnyak suhannak az éjszakákon át. Haladok előre céltalan, keresem a fényt, keresem a kiutat, ám sehol sem lelem. Köröttem sötétség, bárhová is nézek, nem látok mást, csak az…..
Bhakti Tirtha Swami Lelki harcos II 2019.06.12 19:18:07
  Szex és a vezetési válság A 21. század elején számos kihívás áll a világ előtt. Bár a technológiai fejlődés a bolygó sok lakójának biztosít bizonyos kényelmet, az emberek többsége mégsem boldogabb, és nem is elégedettebb. A világ továbbra is tele van igazságtalansággal. Az anyagi jólét még a…..
  Ostoba elmém Ó, te ostoba elme, miért próbálsz meg távol tartani engem életem céljától, az Úr Syamasundara lótuszlábaitól? Miért nem csatlakozol hozzám? Csak ott találhatunk igazi örömre és szeretetre. Ostoba elme, meddig rejtőzködsz még, s ugrasz nekem azután, bármikor is azt hiszed, hogy…..
  Hogy érthetem meg az Urat? Kedves Uram! Azt mondtad, hogy akik ismerik megjelenésed és eltávozásod transzcendentális természetét, azok nem születnek meg újra ebben az anyagi világban. De ki tudhatna bármit is Rólad? Semmit sem tudok a nagyságodról, ezért kérlek, részesíts azoknak a társaságában,…..
  A kéjvágy szeretetté változtatásának művészete kísérlet arra, hogy alaposabban megvizsgáljuk a kéjvágy és a szeretet témakörét. A könyv célja, hogy megadja a kéjvágy és a szeretet lelki megértését, hogy egészségesebb, produktívabb és teljesebb életet élhessünk. A továbbiakban megvizsgáljuk a…..
  Éhínség, betegség, terror, háború, gyilkosság, öngyilkosság, viharok, árvizek, földrengések, vulkánkitörések, mérgezett folyók, mérgező táplálék, kihaló fák – ez a bolygó a komoly egyensúlyhiány számtalan jelét mutatja nekünk. De az egész világon manapság elterjedt fizikai szenvedések ellenére…..
Bhakti Tirtha Swami Lelki harcos V 2019.01.09 18:59:01
  Kérdés: Miként lehet finomabb szinten megbecsülni a lelki tanítómestert?   Gyakran előfordul, hogy jobban becsüljük a gurut, amikor személyesen ad nekünk valamilyen szolgálatot vagy tanítást. Amikor azonban úgy imádkozunk a lelki tanítómesterhez, hogy nincs jelen fizikailag, megértjük, hogy…..
  „Védelmezzük magunkat a Szent Névvel"   A szent nevek segítenek megtisztulni a bennünket folyamatosan támadó szennyeződésektől. Amikor valaki világias beszélgetésbe próbál bevonni bennünket, sértő hangon beszél, vagy pletykál, az olyan, mintha egy hordó szemetet zúdítana ránk.   A bhakták…..
  Kérdés: “Az Úr Caitanya beszélt az anyagi lét tüzéről. Beszélnél erről a témáról részletesebben?" Válasz: Igen, ez egyszerű dolog. Az érzékek gyakran arra kényszerítik az embert, hogy az elmével és az intelligenciával szöges ellentétben cselekedjen. Az érzékek az érzéktárgyakkal való kapcsolat…..
  Egészségesen használjuk fel azt, ami történt. Állandóan bántani fogjuk magunkat, ha nem bocsátunk meg. Néha szomorkodni is kell, felismerni, érezni ezt, végül elengedni. Nem fekszünk le és válunk egy élő emberi lábtörlővé. A megbocsátás nem az önfeláldozás egyik formája. A megbocsátás egy…..
  Néha a szenvedésünk annak köszönhető, hogy Krisna ezt megengedi, azért hogy adni tudjon egy bizonyos fajta erőt, kétségbeesést, megfosztottságot, és ez segít, hogy kikerüljünk az anyagi természet három kötőerejéből. Ezek a fajta szenvedések megadják nekünk az intenzitást és a hevességet, ami…..
  Egy mataji kérdez: „Maharaja, hogyan tudunk megbocsátani valakinek, aki elhagyta ezt a világot, vagy ami régen a múltban történt?”   Bhakti Tirtha Swami: Csupán azáltal, hogy emlékszünk rá, hogy a megbocsátás értünk van. Lehet, hogy ezek a múltban megtörténtek, de még bennünk vannak.…..
  Amikor elkezdjük a dolgokat elfogadni saját magunknak, Krisna megengedi, hogy megtapasztaljuk a karmikus visszahatásokat. Bármilyen alkalom van, amikor felajánlasz valamit a gurudnak, egy mentális gimnasztikát kell csinálni, mert a guru ezt ajánlja tovább Prabhupádának és ő az ő gurujának.…..
  Hogyan tudunk megbocsátani? Be kell mutatni az erőnket. Nem tudunk megbocsátani a személynek, mert nem tudjuk éreztetni velük, hogy mit éreznek mások. Néha félünk megbocsátani, ez azt jelenti, hogy feladjuk az erőnket, erőtlenek leszünk. Nem szeretnénk, hogy valaki ily módon kontrolláljon. Néha…..
  Mikor nehezteléseket tartunk fenn magunkban és ezekhez ragaszkodunk, akkor olyan helyzetben találjuk magunkat, hogy csalódottságot érzünk. Haragot, szomorúságot és fájdalmat érzünk a szívben. Akkor ez nagyon egészségtelen dolgot tesz velünk. Amikor valakinek valami negatív érzése van, és ezt…..
  Próbálok beszélni a legjobban, ahogy tudok az én kis megvalósításaimról. Úgy próbálok beszélni, mint egy szolgálat, mintha Prabhupáda hallgatna engem. Mert ő hallgat és Krisna is figyel. Nem azért beszélek, hogy elégedetté tegyelek titeket. Hogy kielégítsem az elméteket vagy a testeteket. Szóval…..
  Beszéltünk a megbocsátásról. Néhány embernek a legnagyobb fájdalma, amit magukban hordoznak, hogy kiábrándultak a lelki mentorokból, vagy a gurujukból. Ez egy nagyon súlyos fájdalom. Meg tudunk szabadulni ezektől a fájdalmaktól, ha jobban megértjük őket. Megérthetjük, hogy mit tesz ez velünk, mit…..
  "Külsődleges és benső megközelítés"   A vallási gyakorlat két különálló rendszerre épül. Az egyik a külsődleges, a másik a benső, más néven ezoterikus. A legtöbben a vallást külsődleges módon közelítik meg, ezért a szertartásokra és az intézményekre helyezik a hangsúlyt, és a szellemiségük is…..
  Az egyik egészségtelen függés, hogy azt gondoljuk Krisna és a guru fogják megtenni helyettünk a dolgokat. A másik egészségtelen függés, hogy le vagyunk foglalva a hős imádatban, a guru imádat helyett. Hős imádatot végzünk. A megfelelő guru imádat a sadhuk megfelelő imádatán keresztül történik.…..
  Igen, ez csodálatos, amikor az a Krisna-tudat. De mikor belekeverednek más dolgok, akkor problémák lesznek. Amikor megérted a problémákat, akkor el tudod kerülni őket. Ahogy körbenéztek, találni fogtok olyan sok bhaktát, akik már nincsenek itt. Olyan sok bhakta, aki elment. Miért? Néhányuk, akik…..
  Próbáljátok ezt megérteni! Eljöttök ide a táborba, leckét, szemináriumokat hallgatni egész nap. Most még több tudást halmoztok fel. Hazamentek, halott testeket húst esztek, alkoholt isztok, rágyújtotok egy cigarettára, vagy tiltott nemi életet éltek. Most akkor ez sokkal komolyabb lesz. A hallás…..
  De mikor valaki azt mondja: „tudok neked építeni egy csodálatos házat, itt van pár példa a munkáimról”. Krisna nem blöfföl. Ahogy a kedvteléseket nézzük, látjuk, mit csinál azok számára, akik meghódolnak neki. Nem akarjuk a meghódolást egy negatív dolognak vagy érzésnek látni. Úgy szeretnénk ezt…..
  A léleknek van egy saját kultúrája, és a testünk, ami van, nagyon ideiglenes. Azok, akik férfi testben vannak, női testben voltak az előző életükben, s akik most nők, ők férfi testben voltak. Néhányan közülünk a mennyei szférákban éltünk, néhányan az alsóbb bolygókon éltek előző életükben, ez a…..
  Hogyan legyen nagyobb bizalmunk és hitünk a sadhukban, a gurukban és a sásztrában.   Beszéltünk arról, hogy amikor valami hatalmas, nagyon erős, hogyha ezt megfelelően használják, akkor csodálatos eredményt hoz. Azonban, amikor ezzel visszaélnek, akkor nagyon komoly, súlyos negatív…..