Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bogyu

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megfenyegette az Európai Uniót Orbán Viktor: ha Brüsszel nem ad pénzt, majd kérünk Kínától. Most tekintsünk el attól, mennyire csinál be ettől a gatyájába bárki – akkor is marad a kérdés: a végső megkattanás tanúi vagyunk, vagy csak szokás szerint olcsó blöffel próbálkozik a kormányfő...
bogyu 2018.01.12 12:09:33
@Nincs közöttünk csicska: Persze, hiszen nem a nominális értéket kell visszafizetni, hanem a kamattal emeltet, ami az orosz hitelnél (Eur) 5 %. A visszafizetéskori árfolyamról meg majd akkoriban kell beszélni. a 2010-es 265 forintos árfolyam után a már hosszan fennálló 310 forintost tekintve - lehet kalkulálni.
bogyu 2018.01.12 12:18:33
@Cicmen.: Én a helyedben ennek nem örülnék, hiszen ez esetben tovább folytatódik az ország teljes kifosztása. Annak az eredményét pedig Te is megérzed, még ha krőzus vagy is. Hiszen az éhséglázadások közepette nem gyönyör az élet - még a pénzeseknek sem.
bogyu 2018.01.12 13:23:44
@konrada: Csak az a gond, hogy Orbán nem kínai befektetőkre gondol, akik termelni, szolgáltatni jönnének az országba, hisz már lassan semmire nem lesz munkaerő - hanem pénzre, hitelre, amiből "infrastruktúrát" lehet építeni. Nézzük csak, milyen infrastruktúrában gondolkodik Orbán? Ami a magyar gazdaságot segítené? A Budapest - Belgrád vasútvonal aligha ilyen, az csak a kínaiaknak lenne jó, bár már más megoldásban gondolkodak. (Nekik ez főként európai referenciamunkának kéne, hogy az uióban is tasrtolhassanak.) A stadionok, fedett műkorcsolyapályák, a minden járásba egy lőteret program sem ilyen. Sem a többszáz határon belüli és határainkon kívüli templom felújítása. Olyan projektekben gondolkodik, amelyekben a saját oligarchái tudják a kétszeresen túlárazott megrendeléseken keresztül felmarkolni a lét. Persze mindezt teljesen önzetlenül teszi.
Ez a bejegyzés most kevésbé Norvégiáról fog szólni, inkább arról, hogy miért is jöttem el, vagy miért érzem szükségét annak, hogy most egy ideig távol legyek a hazámtól. Viszont tartok tőle, hogy ezekben a gondolatokban is sokan osztoznak velem. Azért tartok tőle, és nem örülök neki, mert szomorú…..
bogyu 2017.10.06 19:50:42
@Tom66: ' országunk egy viszonylag fiatal demokrácia, amit gyakorlatilag szétraboltak az elmúlt évszázadokban."
Amely gyalázatot most az Orbán érában fejeznek be precízen, tökéletes technikával.
Tegnap megint kiderült: egy három éves szellemi-érzelmi színvonalán álló alak vezeti Budapestet. Ideje lenne kinőni a dackorszakból! ..
bogyu 2017.09.28 15:40:27
@Andras J Fazekas: A kár és értékaránynál azt azért figyelembe kellene venni, hogy az ártéren jogszerűen nem épülhettek volna lakóingatlanok. Ezeket a hatályos jog értelmében el kellene bontatni.
Messze nem a jelenlegi ártéri ingatlantulajdonosok kára itt a mértékadó. Őket gálánsan kártalaníthatná az állam a két gátmegoldás közötti árkülönbözetből, és még spórolna is a költségvetés.
A valódi harc a most még ártéri, de a mobilgát megépülte esetén törvényesen beépíthető területést folyik. Lehet találgatni, ez vajon kinek lesz az érdeke?
Felkészül péztáros Lőrinc és Garancsi klubtulajdonos.
Emlékeznek az úgynevezett menekültválság kezdetére? Ekkor ismertük meg a pengés kerítést, melyből irtózatos mennyiséget rendelt a kormány, hogy ezeket az akadályokat rohamtempóban telepítve kerítse körbe a déli határszakaszt. Nem sokat értek, alatta és felette is át lehetett hatolni, ugyanakkor…..
bogyu 2017.06.08 12:05:20
@kacsa666: De vaqlószínűleg úgy árulják, mint az egykori vasfüggöny része. Mert úgy többet lehet érte kapni.
Akart a tököm ünneprontó lenni, de mintha kiveszett volna a realitásérzék az agyakból az úgynevezett ellenzéki oldalon. Csupa lelkes tudósítást lehetett olvasni arról, hogy mennyire megalázó a rezsimnek, hogy a tüntetők hülyét csinálnak belőle, hogy a túltolt propaganda ellen milyen frappáns…..
57 #19 / 30 2016.11.22 08:50:33
B E T E G    FELELŐSSÉG 2.    ...ha részegen nekivezetünk a fának, akkor a  biztosító nem szokott fizetni! A környezetvédelemben szépen lassan bevezették a "szennyező fizet" elvet, aminek köszönhetően a műanyag zacskók sokkal többe kerülnek, mint a papír zacskók. Miért finanszírozza a…..
A Blahán megint felálltak a színpadra azok, akik imádnak színpadra állni, és megint elmondták ugyanazokat a képtelenségeket, amelyeket egyenként ismételgetnek már 3-4 éve, és amelyek összesen rendre kudarchoz vezetnek. Most sem lesz másképp. Bokros "500 napja", Gyurcsány "ki, ha én nem" magán…..
BEKIÁLTÁS Cameron Orbánnál 2016.01.07 19:32:44
A magyar kormány rakja az alapokat Kelet-Európa hátraléptetésének útjához. Margaret Thatcher brit miniszterelnök 1984 februárjában járt Kádár Jánosnál. Akkoriban már sikknek számított a nyugati politikusok körében a találkozás a Magyar Szocialista Párt első titkárával, aki pártja nevében…..
bogyu 2016.01.08 11:30:35
@nemecsekerno_007: Egyetértek, csak a befolyásunk esetleges növelését nagyobb eséllyel érhetjük el, ha nem vágunk mindenkit pofán, és nem beszélünk össze-vissza.
bogyu 2016.01.08 12:08:06
@nemecsekerno_007: Egyáltalán nem törvényszerű ez. Mikor ment neki Merkel kancellár Orbánnak, bármilyen ügyben, nyilvánosan?
bogyu 2016.01.08 14:32:56
@Kavkaz: hanem?
Most kivételesen nem főzünk sört mint az a blogtól megszokhattátok. Nem is a kézműves vonalat figyeljük. Következik egy hevenyészett sörteszt a nagyüzemi sörök világából. Pár hete összegyűltünk házi sörfőzők egy kempingben, hogy egymás söreit kóstolgassuk. Egy barátunk…..
bogyu 2015.09.15 14:16:01
@kakukk11: A Holsten csak akciózva annyi, és csak néhány helyen!
További négy szerződést kötött a Magyar Olimpiai Bizottság a még el se nyert 20024-es budapesti olimpia népszerűsítésére. Egy reklámügynökség általánosságban megkapta a…..
     Jól teszi a kormány, hogy komoly kérdésként kezeli a menekültügyet? Ezt a kérdést tette fel - szokásos napi telefonos közvélemény kutatásában - nemrég a Klubrádió. Bár az utóbbi hetekben rengeteg felelőtlen, megalapozatlan nyilatkozatot hallottam politikusoktól és a…..
Szeretem a 4-es főutat. Ismerek lassan minden kilométerkövet… Havonta, jobb esetben kéthetente két és fél órát nyomom a gázt, hogy odaérjek Debrecenbe a tárgyalásomra. Egy-másfél órát üldögélek a bíróság dísztermében, majd megint nyomom a gázpedált.   Közben meg azon…..
A pestlőrinci fővárosi képviselők közös lobbizása sem volt elég ahhoz, hogy a kerületek között kiosztott 253 millió forintból jusson a Lőrinci piac előtt lévő, évek óta elhanyagolt terület rendbetételére. Az utóbbi öt év során a kormányzati megszorítások óriási…..
Y-GEN Gondolatok kis hazámról 2015.05.20 07:00:00
Szerintem mindenki azt látja az országból és az emberekből, amit látni akar. Ha a rosszra fókuszál önigazolásképp, akkor a jót már észre sem fogja venni. Én a jó dolgokra koncentrálok. Jó itthon, szeretem a magyarokat, és szeretek itthon élni. Minden nap büszkeséggel tölt el,…..
A tegnapi milliós párizsi megemlékezésnek világos üzenete a gyűlölet elutasítása és a közös kiállás a demokratikus alapértékek mellett. Amikor a világ állami és vallási vezetői szokatlan egységben állnak ki a szólásszabadság és a tolerancia mellett, Magyarország…..
Két hétre eltűnt a Főnök. Hiányzott, na. Mert ne szépítsük, nélküle káosz volt. Még egy olyan, normális esetben piszlicsáré és triviális ügyben is, mint egy útdíjkiterjesztés. De most itt van és megmondta a tutit. Tudjuk, hogy indult: szólt a Miska, kell a della. Pár nap…..
Az alapdíj ... ördögi egy találmány, a Rezsi gyomrában emésztődjön ezer évig, aki ezt kitalálta és bevezette ... oh, wait ... "A magyar államigazgatási munkamegosztásban a földgáz díjszabályozás elõkészítése a Magyar Energia Hivatal (MEH) feladata. A MEH-nek a…..
Csak a legszívósabb vállalkozások tudnak manapság talpon maradni az Üllői úton, amikor mellettük sorra zárnak be az egykor jól menő vállalkozások. Vélhetően kerületiek százait bocsátották el a közelmúltban csak az Üllői úton megszűnő vállalkozásokból, azonban a teljes…..
törökgáborelemez 429. Casus 2012.01.12 20:20:00
Schmitt Pál plágiumbotrányához hasonló ügyet – ha igaz, amit a hvg.hu állít - egy köztársasági elnök nem nagyon élhet túl. Akár lemond, akár nem, politikai karrierje halálos sebet kap, működése ellehetetlenül. Meggyőződésem, hogy a magyar államfő számára –…..
bogyu 2012.01.13 11:11:40
@pom pom: Nem tudom emlékeztek-e még a köztársasági elnök jelölésére és megválasztására.
Ha jól rémlik Kövér komolyan ellenezte Schmitt jelölését, és a szavazásnál sem adott le voksot.
Ő tudja (a Nemzetbiztonsági Hivatali tapasztalatokkal és ismeretekkel a háta mögött) miért! Nem állítom, hogy ez a most kipattant esetleges stikli ennek az oka, hanem egészen más típusú ügyek, amiről még nem ír a sajtó.
A disszertáció plágiumról szóló információ kikerülése azonban semmiképpen nem lehet véletlen, és pontosan egybeesik a kormányválság miatt Orbán számára megtalálandó menekülési útvonalak ügyével.
Bizonyára sokan emlékeznek arra, amikor 2007. március 15-én Gyurcsány Ferenc a Művészetek Palotájában szónokolt, miközben a rendőrök éppen oszlattak az Andrássy úton. A kormányfő akkor de facto már bukott politikus volt: sem a közvélemény-kutatásokban, sem az utcán nem volt…..
bogyu 2012.01.03 11:21:07
@Balt: Ne aggódj!
Ha az Osztrák Erste, vagy Raiffeisen bedőlne, ami a magyar lánybank csődje okán egyáltalán nem valószínű, az osztrák állam betétesenként és bankonként 100.000 EUR összegig garantálja a visszafizetést, és ez a garancia ...hmm... valóban biztosíték - szemben nyugdíjvédő Gabika fogadkozásaival.
bogyu 2012.01.03 11:40:31
@pom pom: próbálkozni kell! Vagy okosodik, vagy elszégyenli magát, vagy anyázni kezd - persze akkor vége a kommunikációnak