Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krampi

0 bejegyzést írt és 139 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Barátaink! Hihetetlen, de meglett a titokzatos "Velencei fényképalbum" szerzője, akit legutóbbi posztunk felhívása alapján  Vizi-Bognár Mónika és Németh Tamás közös munkával végül megtalált. Mindkettőjük kiindulópontja az Albert Schweitzerről készült portré…..
Mai történetünk Texasból érkezett, és sok sztereotípiára ad választ. Kiderül például, hogy tényleg elhízottak és buták-e az amerikaiak, tényleg csak azok járnak-e gyalog, akik sportolnak, milyen egy jó színvonalú lakópark és még sok minden más. De a lényeg, amit Texasi…..
krampi 2012.11.26 11:17:57
@Őrjöngő Sandy: tökéletes megfogalmazás!

Tetszett a beszámoló, köszönöm!

A kommentek nagyban magyarázzák a hazánkban uralkodó állapotokat, ez is rendkívül tanulságos :)
A Dal című köztévés dalverseny első adását felettébb kínos technikai bakik, hiteltelen és unott zsűritagok, no meg a 10 indulóból legalább négy esetében gyanúsan ismerős (értsd: már létező felvételekre hajazó) dalok jellemezték. A három továbbjutó mellett Tóth Gabi Nem…..
Alig egy hónapja írtuk, hogy egy felmérés szerint a megkérdezett legalább egymillió dolláros vagyonnal rendelkező burzsujok 20 százalékának van valamilyen táblagépe, ezek 80 százalékának hátulján pedig alma logó virít. Egy friss kutatás szerint viszont mobilfronton…..
krampi 2011.09.29 12:36:53
@l0lcopter: Elnézést :)
Az Egy nap a városban blogon alapvetően Budapest szerethető arcáról írunk, és úgy tűnik, nálunk akkor is pozitív a sztorik kicsengése, ha véletlenül valami kellemetlen élményről számolunk be. Olyan történt velem ugyanis, amire nyolc évnyi újságírás és három évnyi…..
Tizenkettedik sebességbe kapcsoltak a Károly körút építői. Tegnap este épp arra sétáltunk, és meglepetten vettük észre, hogy autók cikáznak a vadiúj burkolaton. Ez főleg azért volt különös, mert két napja még nem látszott nyoma, hogy péntekre ilyen dolgok történnek…..
A Borsban találtuk ezt a nagyszerű írást, hátha valaki nem olvasta.  "Ha ráérsz, bekaphatnád a faszomat!" – tört elő Fábry Sándorból a kultúra az Esti Showder felvételén. A címzett a műsor rendezője, Kovács Gabriella volt. A stábhoz közeli forrásból…..
Egyiptomban, nyugodtan mondhatjuk, forradalom van (akár sikeres lesz, akár nem). A hatalom már nem képes betartatni a kijárási tilalmat, a pártházakat a nagyvárosokban felégették, a rendőrség sok helyről visszavonult, a hadsereg lojalitása kérdéses. Miközben izgatottan követjük…..
krampi 2011.01.31 01:51:27
A Nemzeti Múzeum melletti Olasz Intézet kávézója olyan hely, amiről valamiért beszélnek Budapesten. Bemegyünk egy galériába, váltunk pár szót a kiállítóterem tulajdonosával, és azt halljuk, el kell oda látogatni. Kinyitom a Time Outot, és ajánlják. Beszélek az ismerőseimmel,…..
Michael Knight El lehet menni 2.0 2011.01.02 13:59:00
Szankciókat követel a magyar kormány ellen az Európai Bizottságnál tizenhárom jelentős európai nagyvállalat elsőszámú vezetője a különadók és a külföldi vállalatokra vonatkozó egyéb intézkedések miatt. Kíváncsi vagyok, hogy Szijjártó, Kósa, Matolcsy vagy maga Orbán…..
krampi 2011.01.02 20:04:25
@kíváncsivagyok: jogos jogos...
krampi 2011.01.02 20:05:20
@Calto: nem akarok ünneprontó lenni, de kérlek számold össze mennyi különadót sikerül beszedni 2010-2011-ben és az MNB statisztikákból keresd ki mennyi devizahitelt kéne kimenteni. Ha emlékeim nem csalnak tízszeres a szorzó. Ennyit az egyensúly helyreállításáról.
Ön jó néven venné, ha a nappalijába bejönne a szomszéd Pistike távirányítós helikopterével, és lekaszabolná a kristálycsillárt, vagy benyúlna a hűtőbe és megenné a sonkát? Ugye kérdőn nézne? Esetleg akkor is ellenérzései volnának, ha Pistike pár év múlva a kocsiját…..
krampi 2010.12.22 11:02:53
"Ehhez pedig nekünk teret kell biztosítani, mert ha nincs biztosítva, akkor a motorosok egy része arra megy, amerre úgy ítéli meg, hogy neki megfelel"

Többször kiderült már ilyen esetekben, hogy másképp látom a dolgokat mint az átlag hedonista antiszociális példány aki gond nélkül élvezi a saját életét és szarik a másik dolgára - elvárja mástól ezt, hiszen ő maga is ezt csinálja, csak más indíttatásból (neki nincs, ergo nem nagy áldozat ez).

De kérdem én igazi földhözragadt vulgármaterialista proletárként, adót is ilyen mentalitással tetszik fizetni? Ha nem esik jól, akkor nem tartom be az előírásokat... senki sem sérül meg. De érdekes módon a végén mindenkinek rosszabb lesz. Ugye világos a párhuzam?

Megkövezésem előtt szeretném megjegyezni, hogy azzal tökéletesen egyetértek, hogy a "nincs hol motorozni" probléma azzal nincs megoldva ha erősítik a tiltást (lásd ugye örömlányokra is igény van). Kijelölt terület, normális körülmények szerintem mindenki javára válnak, és merem remélni hogy errefelé haladunk.

De azt tessen szíves megérteni hogy addig, amíg ez nem működik, nem hugyozunk a rajtkőről a medencébe mert ahhoz van úri kedvünk, hanem az előírások szerint a mosdót használjuk. Együttélési normák, alapok... És ha ilyen mentalitással baszogatni tetszenek azokat akik a sajátjukat védik, mindig lesz drótkötél, mindig lesz értelmetlen baleset, mindig lesz meggondolatlanságok sorozatából adódó tragédia.
krampi 2010.12.22 17:50:12
@beavereater: szövegértés 1, leülhetsz :)
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..
krampi 2010.12.01 12:09:00
@luciferc: erre még nincs szabályozás. Ezzel (is) adós volt az állam
Varga Zsombor a Ford PR-ese. Ő intézi a sajtóutakat és a tesztautókat, de legalább ilyen lelkesedéssel veti magát a közös szabadidős programokba, amikor különféle alkoholos italok fölött a lovagkor jeles eseményeit veszi sorba, különös tekintettel a keresztes háborúkra. Ez…..
krampi 2010.11.11 12:47:58
Múlt héten a Tv2 egész jól teljesített a műbalhé-fronton, a Mokkában tortát hajigáló Pákó és káromkodó Jimmy-rokon hozta az olvasókat/nézőket, az RTL-nek is lépnie kellett hát valamit. S lőn, fogták a magyar popélet egyik legkínosabb pillanatát jelentő Anti-Fitness Club…..
Vannak testrészek, amelyek védjegyként határoznak meg egyeseket. Ilyen például Jack Nicholson szemöldöke vagy Angelina Jolie ajkai. Lehet, az összes testrész hibátlan, mégis van egy apróság ami mindent visz. De mi van ha fröccsöntött, kamu Jolie-ajkakat ragasztunk Anettkára?…..
Egész nyáron azt találgatta a sajtó, vajon hová költözik a leköszönő köztársasági elnök. Nem igazán kényeztették el Sólyomot, nővérszállót, volt drogambulanciát és romos villákat akartak rátukmálni. Nem is értem, miért nem ugrott be mindjárt az illetékeseknek az…..
krampi 2010.10.05 11:46:24
@kenesur: véletlenül sem szeretnék közétek állni a szabad acsarkodás közepette, de azt ugye tudjuk, hogy közalkalmazott adóbevétele csak átcsoportosítás (az a fránya újraelosztási ráta), míg az államnak tényleges bevétele a magánszféra által befizetett adóból keletkezik? Még mielőtt az összes közalkalmazott az asztalra csap, hogy ő mennyit fizet hova
Szívjanak a hitelesek, mert megérdemlik? A bankok és az állam is felelős. De ami a bankoknak fáj, mindenkinek fájni fog: ha nincs hitel, nincs beruházás és új munkahely sem. Ezért az államnak, vagyis nekünk kell majd ezt megfizetni. Egyre több szempár szegeződik a forint és a…..
Subba 65 éve történt 2010.08.06 13:35:52
Kösz Tefi!..
krampi 2010.08.07 00:57:10
@mialenyeg: és ebből az 5. pont volt a leghangsúlyosabb.
Egyértelművé kellett tenni, hogy vagy azonnal befejezik a háborút, vagy beláthatatlan veszteséget szenved a Szovjetunió.
Az elvtársak ezek után nem véletlenül érezték kellőképpen fenyegetve magukat, hogy azonnal felmutassanak egy hasonlót, hogy esélyük legyen kétpólusúvá tenniük a világot. Amint látjuk egész hosszú ideig sikerült is nekik.
 A képmás engedély nélküli felhasználását tiltja a törvény, de fotózásért  még a közterület felügyelő sem tehet feljelentést. Egy személyiségi jogi pert – mint a rendőrök, vagy a fegyőrök – megnyerne, ha közzétennék a képet, ugyanis a bíróságok…..
Modorosblog A modoros dagadt 2010.08.02 06:30:00
A modoros dagadt nem dagadt. Erős csontozatú, és az izom különben is nehezebb, mint a zsír, azért nyom 112 kilót. A modoros dagadtra folyadékban és interneten is hat a kiszorított folyadék súlyának megfelelő felhajtóerő, ezért társkereső oldalon csak 98-at nyom. Ugyanolyan…..
krampi 2010.08.02 08:46:30
Szívatós Nem adom a nyugdíjamat! 2010.06.08 08:00:00
 A kormány azt tervezi, hogy államosítja a magánnyugdíjpénztárakat. Na nehogy már! Az az én pénzem! El a kezekkel tőle! Ezért léptem át annak idején az új rendszerbe, mert ott lebegett előttem nagyszüleim példája. Egy életen át fizették a járulékot, aztán most meg alig…..
krampi 2010.06.08 09:46:19
@Rwindx: 50% az sok, bárhogy nézzük. Én 30-40 közötti értékről tudtam.
krampi 2010.06.08 09:49:33
@PR_fact: a felosztó kirovó rendszer nem rossz, csak a jelenlegi formában fenntarthatatlan (korfa problémák, társadalmi összetétel változása, munkavállalási hajlandóság további romlása). Ha ezeken tudunk javítani, az segít a rendszeren, de azt hiszem erre a részre is igaz, hogy az öngondoskodást semmi sem pótolja.
de Sade márki +1 2010.06.05 09:14:00
…Legfeljebb még ez: Írások és kommentek (vagyis posztok és riposztok) sokaságai után befejezésül az egyik kedvenc íróm könyvcímének parafrázisa jut eszembe: Viszlát, és kösz a szavakat. Uraim: ajánlom magamat. Hölgyeim: ajánlom magomat. marquis de Sade…..