Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mrs.Grassfield

25 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kenyér mindig kardinális kérdés. Sokféle kenyérrel és zsömlével kísérleteztem. Nemrég ráakadtam egy receptre, amit aztán elkezdtem tovább fejleszteni. Amikor végre sikerült tökéletesíteni a párom csak annyit mondott: „Ez boszorkányosan jó”. A gyerek mellett is el tudom…..
Az utóbbi időben eléggé elhanyagoltam a blogot. Jobban mondva nem csak a blogot, hanem a tudatos táplálkozást a sportot, a házi készítésű ételeket. Ennek több oka is volt, de talán a legelején kezdem vagyis kb. onnan folytatom ahol abbahagytam. 2013. szeptemberét írunk. Elmenetem a…..
Gondolom ti is tapasztaltátok már, hogy iszonyatosan drágák a lekvárok, és a túlnyomó többsége fruktózzal van édesítve, ami ugye nekünk nem jó. Sajnos:( Így hát nekiláttam diabetikus lekvárt csinálni 6 kg gyümölcs (eper, barack, szilva, meggy) Édesítő A…..
Hogy mi mindenre is kell odafigyelnünk vásárlás és főzés során? Számtalan dologra, de nem kell megijedni, mert ezek pár hét alatt készség szintűvé vállnak és észre sem vesszük, hogy már mindent jól csinálunk. Első és legfontosabb dolog, hogy vegyünk egy mérleget!…..
Mindig kell valami olyan nassolni való amit szinte büntetlenül ehetünk Uzsonnára, vagy gyors CH-nak. Ezt valahol a neten találtam, és elkészítve igen finomnak bizonyult mert gyorsan elfogyott, Íme: 25 dkg túró 1 db tojás 175 g joghurt (natúr) 5 dkg vaj (olvasztott) 5 ek…..
Anyukám mesélte a hétvégén, hogy a sarki kisboltban milyen istenien finom Islerrel esett bűnbe. Úgy döntöttem kísérletezek kicsit. A következő kiszemelt áldozat az Isler volt. Korábban, amikor kiderült a betegségem és elkezdtem próbálkozni a teljes kiőrlésű lisztekkel, a…..
Gyermekkorom nagy kedvence a rizskoch volt. Édesanyám mindig rengeteg gyümölccsel csinálta és jaffa szörppel vagy málnaszörppel öntöttük le. Azután ez az édesség valahogy kikerült a repertoárból és legalább 10 évig nem ettem. Nemrég eszembe jutott és kerestem egy jó kis…..
Mostanában nem igazán vagyok jóban a húsokkal. Valamiért a terhességem eleje óta, nagyon jól elvagyok nélküle. De mivel tudom, hogy a jó tejcsihez néha húst is ennem kell így próbáltam alternatívát találni. A recept apukámtól van, akinek komolyan mondom szakácskönyvet kéne…..
A terhességem utolsó két hónapjában függővé váltam a kakaós csigától. Ebben az is közrejátszott, hogy a ház aljában lévő delikátban isteni finom a kakaós csiga. Ez a függőség a szülés után sem múlt el. De ugye ha az ember lánya cukros kakaós csigát eszik, sosem mennek…..
Ismét tortát kellene sütnöm, mert anyukámnak lesz a születésnapja! Én nagyon önző vagyok, de mindig csak olyan sütiket sütök, amiket én is megehetek. Különösen amióta állapotos vagyok igyekszem nagyon odafigyelni a táplálkozásra, legalább a hozzáadott cukorra, mert sajnos a…..
Mindig nagy dilemma, ha születésnap vagy névnap közeleg. A csokitortát általában mindenki szereti, de én nem szeretek nagyon a krémes tortákkal bajlódni. Azok valahogy sosem sikerülnek úgy, ahogy kellene. Először amikor ezt a tortát csináltam, még nem tudtam az IR-ről. Párom…..
A párom rettentően édes szájú, és állandóan azzal nyúz, hogy nincs-e itthon valami rágcsálnivaló? Persze a sima kekszek ilyenkor nem megfelelőek, mert a rágcsálnivaló azt jelent, hogy valami csokis dolog kell. Amióta meg Dominiket várjuk, kívánósabb mint én. Régen is nagy…..
Jój, hogy beletapicskolnak a magyar nemzeti érzületbe a kis lábaikkal mindig! Faszaság. ..
Mrs.Grassfield 2013.09.24 19:23:33
@caralho voador: gondolom nem örülnél, ha kiderülne, hogy puncid van.

@shitgun: az általad leírtak akkor vesztik értelmüket, amikor kiderül, hogy

wait for it
wait for it

NEM PÉNZÉRT CSINÁLJÁK, és még így is 2x annyit keresnek a koncertekkel, mint te bármivel.
Számomra a legnagyobb fejtörést a tízórai okozta. Mit lehet enni, ami 10 g lassú és 10 g gyorsan felszívódó szénhidrátot tartalmaz? Kaptam ugyan tanácsokat a dietetikusomtól, hogy 3-4 db korpovit kekszet egyek egy diabetikus joghurttal, vagy tegyek a joghurtba 1 evőkanál…..
A minap, az egyik hiperben mászkálva felfedeztem egy Cukormentes tejberizst. Nagyon örülök neki, hogy egyre több desszert tekintetében gondolnak azokra is, akiknek cukormentesen kell táplálkozniuk. Továbbá mindösszesen 21 g szénhidrátot tartalmazott, tehát tökéletes csemegének…..
Egyszerűen imádom! Krémes, nem túl édes, és nyugodtan ehetek belőle egy normális szeletet ebéd után desszertnek vagy uzsonnára. Mindezeken túl szerintem a világ legegyszerűbb tortája, és a családban is nagy sikert aratott, bár ehhez hozzá tartozik, hogy nálunk mindenki nagyon…..
Számomra a reggeli volt a legnehezebb. Sosem reggeliztem. Leghamarabb mindig az irodában ettem, 10 óra körül. Ez első napokban nagyon szenvedtem, hogy nekem 6:00-7:30 között kell reggeliznem. Alig tudtam letuszkolni a torkomon pár falatot, nem hogy 30 g lassan felszívódó szénhidrátot…..
Meglepődtem, amikor zsemle receptet kerestem, és ugyanazt találtam, mint amiből a pizzám készül. Ezt mégis kicsit másképpen kell átalakítani. Miért? Mert reggelire és vacsorára nem kell szénhidrát csökkentett étel, mivel annál többet kell enni, viszont ebédre kevés az 1 szelet…..
Az én kálváriám 12 évvel ezelőtt kezdődött.  Egyik napról a másikra olyan PMS-em lett, hogy abba kellett hagynom az iskolát is. A mensesem minden alkalommal, olyan görcsökkel járt, hogy fetrengtem, és napokig mindent kihánytam. És ezt minden alkalommal. A nőgyógyászok semmit…..
Voltam vagy 10 éves, amikor Szlovákiában, egy nyári jógatábor alkalmával megkóstoltatták velem a répasalátát. Rabul ejtett! Régen kilószámra ettem, ma már azért megmérem, mennyit szabad. Uzsonnára tökéletes számomra. És roppant egyszerű elkészíteni! Hozzávalók: 40 dkg…..
A pizza szerintem nélkülözhetetlen a mai "rohanó" világban. És lehet egészséges is. Tele lehet rakni zöldségekkel, húsokkal. Ha pizzázni akar a családom akkor mindig szívesen készítem el az alábbi receptet, mert 1 db 32 centiméteres pizzával jóllakunk - és mivel ebből a…..
A párom imádja a házi kenyeret. Ez nekem nem tartozik a kedvenceim közé, mert nehéz tészta, és nem lehet belőle sokat enni a magas szénhidrát tartalma miatt. Én pur-pur kenyér rajongó vagyok, de neki bármikor megsütöm. Természetesen olyannak kell lennie, amit én is megehetek…..
A majd 25 kg súlyfeleslegemhez hozzájárult a császárkalács is. Erről hosszú időre lemondtam amikor kiderült, hogy inzulin rezisztenciám van. De a hétvégén találtam egy kakaós kalács receptet, és hát miért is ne próbáltam volna meg átalakítani. Az eredmény szerencsére…..
Hát, őszinte leszek ez sem sikerült elsőre. Szerencse, hogy a kutyám egy torkos jószág, és nem mellesleg akkora, mint egy borjú tehát elfér a pocakjában pár kiló elrontott péksütemény. Persze mielőtt bárki megkövezne elmondom, nem borítok le a kutya elé 1,5 kg pogácsát, de…..
Ki tud ellenállni egy csábító friss puha csokoládés croissant-nak? SENKI!!! Én sem!  Sima croissant kilőve, mert ugye cukrot tartalmaz és fehér lisztet. Teljes kiőrlésű cukormentes péksütemény nem nagyon kapható minden sarkon. Vagy mégis? Átmenetileg rákaptam az Update…..