Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pernahajder

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar nyelv védelme az egyik legfontosabb dolog számomra, erről nem is polemizálnák tovább. Ez nem lehet secondary feladat.Schmitt Pál köztársaságielnök-jelölt úr az LMP frakció előtt..
Hamarosan élesedik Már élesítettük legújabb fejlesztésünket, aminek segítségével blogotokhoz csatolhattok egy indanetes közösséget, így olvasóitokkal már nem csak a kommenteken keresztül tudtok kapcsolatot teremteni, hanem egy valódi közösségi felületen.Ahhoz, hogy blogotokhoz…..
pernahajder 2009.12.29 01:14:05
Akinek olyan megjegyzése, észrevétele vagy üzennivalója lenne, amely nem kapcsolódik konkrétan egyik bejegyzéshez sem, kérem, ide tűzze be!Az üzenetről a rendszer azonnal értesítést küld nekem e-mailban, így szükség esetén azonnal tudok reagálni, válaszolni.Emellett egymásnak…..
w Debilek és gyíkok 2007.10.31 09:00:00
Nem, a gyűlölettörvény miatt nem szakítom meg az üzemszünetet. Nem is kell, mert szerencsére megírtam már előre, amit valaha akartam. Itt ni.De kivonatolom ide a vonatkozó lényeget, kedves idióta kormánypártok. Különös tekintettel a végvonaglásában saját buta fejét felfaló…..
pernahajder 2007.11.05 03:33:47
Pantagruelnek: A haza egy érdekes fogalom. Nem ártana körüljárni. Mert haza ugye ott van, ahol jog is van. Lehet lakója (avagy rabja) ember olyan "közös kockázatvállaló közösségnek" ahol törvények által bebetonozottan korlátozottak a jogai.
Mint például mi itt magyarhonban pár millióan. Hiszen a nagyhatalmak olyan helyzetet teremtettek 1945 után, melynek következtében tömegeinknek nincs likvid tőkéje - mert ugye tilos volt gyarapodni - és hitelt sem adnak nekünk saját országunk "felvásárlására". Vajon az újratermelhető nemzeti vagyon - mint olyan - ma kiknek a kezén van? Volt ugye erre nézve nyilatkozat sikereséknél, márhogy Manhattan, Lengyelország és Magyarország megvan.
A haza sztem lényegében egy idea. Sokan valami haonlót értenek rajta, mások meg különbözőt. Aki földrajzi területhez ragaszkodik az nem vérségi kötelékhez, azaz populációhoz ragaszkodik. Magyar érzelmű az, aki országfüggetlenül egy vérségi kötelékhez, azaz populációhoz ragaszkodik, azaz az emberekkel, a nyelvével emígyen saját kultúrájával van érzelmi viszonyban. Lényegében saját sorsközösségéhez ragaszkodik. Akár annak ellenére mondjuk, hogy az a közösség - populáció - nem csak jellemes emberekből áll. És az ugyan miért lenne csoda ha idegenkedik más kultúráktól, szellemiségtől - más etnikumoktól - és nem ájul el azon, hogy valaki más, vagy mások nagy sikereket érnek el egy általuk kialakított és fenntartott szabályrendszerben, amelyet ők éppen nem fegyverrel, hanem pénzzel tartanak fent. Ugyan mi más lehet az oka annak hogy a Lajtán túl ötször hatszer több zsozsit osztanak, mint innen, ha nem a szabályok? Ezek a dolgok bizony ki vannak csinálva. És igenis jelen van a Kárpát medencében egy olyan etnikum (kultúra, populáció) amely érdekes módon mindig úgy helyezkedik, hogy az idegen nagyhatalom őt, őket találja alkalmasnak az elnyomásra, a kizsákmányolásra.
Mellette szintúgy jelen van egy másik etnikum is, amelyre nagycsaládok jellemzők, mely nagycsaládosok előszeretettel vetik sutba a családtervezés gondolatát és gyermekeik jövője érdekében különféle "követelésekkel" állnak elő.
És ezen etnikumok léte egyszerű tény.
És az is tény, hogy attól még, hogy valaki magyar állampolgár, messze nem garancia arra, hogy a magyarság, azaz a magyar populáció szerves része.
w Te is más vagy, te sem vagy más 2007.10.15 07:15:00
A nemzeti rockot nem muszáj szeretni, ahogy egyébként semmi más zenét, de hát az is csak egy keret, mint a klezmer vagy a britpop. Azon belül lehet szart csinálni és jót is. A Kárpátiának nem egy dala fülbemászó, kellemes sláger, ami kellő mennyiségű sörrel vidám közös…..
pernahajder 2007.10.16 11:29:18
Hm. Itt is kerülgettyük a forró kását és lőrincelajos nyelvművelés folyik? Valóban elég átlátszó és primitív "ellenérv" az Interneten az ékezetes betűhiány.

Integráció az egymáshoz illeszthető dolgokban van csak. Az ocsú előbb vagy utóbb szétválik a búzától.

Az előitéletesség egy természetes önvédelmi reakció hiszen minden embernek tele lesz a töke egy idő után, ha sorozatosan le akarják venni. Ha egy útvonalon rendszeresen szarba lép. Ez a cigányzsidózás mélylélektana, amire jellemző a csoportos elkövetés (!). Ez pedig nem más mint az értékrend és a kultúrák súrlódása.

Kiválasztottjaink szemrebbenés nélkül leosztják nekünk szittyáknak a bőgatyás mélymagyar tökfilkót. Igen. Mi szittyák többnyire nem tudunk csoportosan több nyelven marketingolni.
Romáink pedig abszolút alapvetésnek tartják, hogy őket szeretni kell, melyből - a gyerneki felfogás alapján - az fakad, hogy nekik minden javak járnak. Főleg az általunk előteremtettek. Ez pedig nem előítélet, hanem megfigyelés. No és ez mögött a surlódás sorozat mögött nem a nyelvi akadályok - mert kiválasztottjaink és romáink beszélik a magyar nyelvet is - hanem a gének és a szubkultúrák állnak. Igenis bárhogy kimosdik a roma, a szittyának büdös. Ahogy a japánnak is büdös a fehér amerikai. Ez pedig kémia és biológia. Szoros összefüggésben áll az örökletes izzadságmirigyekkel. Nekünk szittyáknak például ázott csirke szagunk van a sárgák számára.

A roma kérdés pedig - teccik, nem teccik - egy időzített bomba. A nagy cucilista időkben a támogatásokra jóül reagáltak, miáltal 300 ezerről minimum 600, de inkább 900 ezerre nőtt a népességük. Sőt! A rencerváltásnak nevezett szabadrablás időszakától felnőtt egy olyan nemzedékük, amely nem látta dolgozni a szüleit. Na ez a közös gond. Amikor a gazdaszervezeten, azaz a fán elszaporodnak a fagyöngyök miáltal elpusztulhat mindkettő.
Volt idő - alig 300 éve - amikor a Habsburg börtönök szittyákkal voltak tele.
Nem a homályos fogalom az Integráció - mert olyan identitást őrző népességgel nincs - hanem az oktatás, a kultúrális különbségek mérséklése lehet a kiút, melynek kulcsfigurái az anyák. Azaz a mai roma kislányok, akiknek az iskolákban kellene ülniük háztartástant tanulni, nem az utak szélén állniuk. Mert igény van rá.

A viták, súrlódások alapja az identitás tudat, amely a szubkultúrákból ered. Mert jobb kezes kesztyűből a qurvaéletben nem lesz balkezes, és jobbmenetes csavarból balmenetes.

Lehet vitatkozni. Miért ne lehetne előitéleteskedni?

Lehet vállalni a szittya, a zsidó és a roma sorsot. Csoportos elkövetésre pedig csoportos elkövetés a hatékony válasz.

Ha buzi libsik vonulhatnak szivárvány zászlóval, és 300 fős családi verekedések mehetnek az utcán, akkor ugyan mi a baj ha az árpád sáv alatt fekete ruhában bőrfejűek vonulnak?

Megmutatják magukat a szubkultúrák.

A vélemény szabad, ám nem kötelező. :)