Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hamucipő

0 bejegyzést írt és 134 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy sorjáznak a hírekben - persze nem az állami médiában - a beszámolók az újabb és újabb mutyikról, felvetődik a kérdés, hogy hogyan élik meg ezt a Fidesz támogatói? Nyilván nem egységesen. Egyesek mindent automatikusan elfogadnak, amit a párt és a kormány csinál, sőt meg…..
hamucipő 2013.07.20 08:26:13
@Blogger Géza: A haveroknak, b+.
Ne erőlködj, ezt a propagandát már senki nem veszi be.
A Kettős Mérce szerkesztősége ezzel a bejegyzéssel búcsúzik Gyurcsány Ferenctől. A szakítás számunkra, épp oly fájó, mint reméljük kedves Ferencnek is. Köszönjük a sok ihletet, amivel bloggereinket ösztönözte a jobbnál jobb bejegyzésekre. Mi nem csak az öszödi…..
hamucipő 2013.06.18 15:25:35
@nusica: Igen. Szerintem nem nagyon mondott olyat, amiben nem volt igaza, és ahogy elnézem, nem is ezen az alapon kritizálják. Nekem még az is bejött, hogy ingerült volt, mivel én is az vagyok. Egyre inkább.
Persze neki könnyű, mert az esélytelenek nyugalmával csinálja. Nem kell odafigyelnie arra, hogy finoman fejezze ki magát, mert aki utálja, akkor is utálni fogja, ha udvarias, tök mindegy, hogy mondja, amit mond.
hamucipő 2013.06.18 15:40:02
@nusica: Na látod, erről beszélek. Te tényleg nem hallod meg, hogy ez az "idegbeteg paprikajancsi" mit mond? Hogy jóformán az egyetlen kishazánkban, aki kertelés, taktikázás nélkül elmondja, amit gondol? És hogy amit gondol, abban mellesleg tökéletesen igaza van?
A fül-orr-gégészt nem kérdezem vissza, mert az nem segít. Esetleg talán az IQ segítene. De ha nincs, hát nincs.
hamucipő 2013.06.18 17:46:52
@nusica: "Annál a résznél mi futott át a homlokodon, amikor a paprikajancsi arról a szebb világról beszélt, amelyben nem kivételeznek egyes gyerekekről? Ő, aki kikényszerítette a csalást a tulajdon gyereke érettségijekor?... :("

Ó, jaj! Pedig ez egy igazi nemzeti sorskérdés. Én meg holmi csipcsup ügyekkel (demokrácia, gazdaságpolitika, EU, miegymás) voltam elfoglalva. De most, hogy mondod… Hálásan köszönöm, hogy ráirányítottad a figyelmemet a "lényegre".
Nemcsak a brit közvéleményt, de a magyarokat is megosztja az Attraction árnyszínház Britain's Got Talent-győzelme. Egyesek imádják minden mozdulatukat, mások szerint viszont a brit zászlós-Erzsébet királynős előadásukkal "csontig benyaltak a brit tehetségkutató tanulatlan,…..
Drága Viktorom! Úgy értettem, hogy mostanában csikorgatod a fogad. Nem értem miért, hiszen neked mindig igazad van, mindent jól csinálsz, így ha nem álmodban jön rád, öntudatlanul, akkor semmi okod nem lenne rá. Bevallom, kicsit aggódom most, hogy mégis engedni fogsz a gonosznak,…..
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Bónuszpont jár azért, ha valaki megmondja, mi van ugyanitt jelenleg?! Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
Úgy gondolom a tegnapi nap után ki kell osztani már megérdemelt és elégszer el nem hangzott köszönömöt. Tehát, én köszönöm az összes civil önkéntesnek, akik: - Pörgették a közösségi oldalakon, mikroblogokon a percre kész infókat, rondán beégetve és helyettesítve ezzel a…..
hamucipő 2013.03.16 11:09:12
@Penivaldes: "és van net amin lehet tájékozodni. nem derült égből csapott le, és nem az volt, hogy csak a vezetés tudta. mindenki tudta."

Kivéve pl. Giró-Szászt, aki 14 órát ült a hóban.
Meg azokat, akik munka közben nem az internetet bámulják, hanem dolgoznak. Aztán meg jól haza akarnak menni. Jó esetben a kocsiban bekapcsoják a közrádiót, de az nem mond semmit. A narancs és piros riasztásra a fél ország immunissá vált, amióta – beszarásból kifolyólag – nyaranta minden zápornál kiadják.
Lássuk csak, hogy értékelné a hóhelyzetet a Fidesz ellenzékben: "A kormány nem gondoskodott a magyar emberek biztonságáról, holott a meteorológia napok óta jelezte a betörő sarkvidéki hideg, nagy mennyiségű hó és viharos szél együttes hatásaként előálló…..
    Áder Jánosnak nincs választása. Az Alaptörvény S cikke szerint az Alaptörvény módosítását a köztársasági elnök öt napon belül aláírja. Pont. Nincs szó kivételekről. Megtehetné-e azt, hogy nem írja alá, arra hivatkozva, hogy őrködik az államszervezet…..
hamucipő 2013.03.13 08:02:14
@GeoCracker: szerintem pszicho-, hanem szociopata.
(Egy kis jóindulattal is-is.)
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
hamucipő 2013.02.10 10:56:15
Rejtett kamerás felvétel jutott a birtokunkba arról, hogy magukat rádiós újságíróknak mondó személyek a kormány és a miniszterelnök igazáról győzködték a december 17-i diáktüntetés után a közszolgálati Magyar Rádió székházába bebocsátást nyert szociológus…..
Évek óta a keserű narancsot nyeli a nép. A kétharmados hatalom idegesítőbbnél idegesítőbb és rosszabbnál rosszabb új ötleteire legyintünk rá folyamatosan. Sajtószabadáságos, alkotmánybírós, magánnyugdíjas, schmittpálos-semjénes, széllkálmános éveket hagyunk magunk…..
hamucipő 2012.12.18 10:52:19
@kaanm: ez az ijesztgetős lemez szerintem már rég lejárt, ideje lenne cserélni. Egyrészt a Fidesz tele van pártállami figurákkal, tehát itt vannak most is, másrészt nem jöttek be az ellenkező oldalon a jobbikos-nácis figyelmeztetések sem 2010-ben – aki változást akart, leszarta, hogy milyen veszély fenyeget.

A bloggernek abban az egyben nincs igaza, hogy az egyetemistákat nem tudják kirúgni – ha nagyon akarnák, akkor persze meg lehetne tenni. De nem akarják, mivel a tanárok (egyetemek) és a diákok érdekei most teljesen azonosak. Orbánék azzal az eggyel nem számoltak, hogy ha nem sikerül őket egymással összeugrasztani (úgy, ahogy ez már sok más esetben bevált), akkor sokkal nagyobb balhé lesz, ezt kommunikációs trükkökkel nem fogják tudni kezelni.
Szándékosan félreérteni egy nyelvbotlást – hazugság. Feltűzni a sárga csillagot – az áldozatok emlékének meggyalázása. Nácinak bélyegezni a jobboldal kulturális identitását – gyalázatos kirekesztés. Indokolatlan félelmet kelteni – hideg cinizmus. Antifasiszta tüntetést…..
hamucipő 2012.12.02 19:32:31
Már harmadik napja, hogy a Jobbik egy elbaszott kommunikációs aktus után magának pofonokat adogatva probálja bizonyítani, országunkat a zsidók uralják. Míg hétfőn Gyöngyösi csak a Hamasz és az Izrael állam konfliktusa miatt listázta volna a zsidókat, Novák Előd ma már…..
hamucipő 2012.12.01 09:10:52
@Mr. Waszabi: Minden tiszteletem a tiéd és azé a néhány hozzászólóé, akik megpróbálnak kulturáltan és észérvekkel vitatkozni, de ez kb. olyan, mintha egy ámokfutó tömeggyilkost próbálnál meggyőzni arról, hogy embert ölni nem szép dolog (ahelyett, hogy lelőnéd).
Halkan megjegyzném továbbá, hogy a hatályos Btk. szerint az itt kommentelők nagy részét simán le lehetne csukni.
Kimentem tegnap a Milla demonstrációjára. Hosszas tépelődés után végül arra jutottam az előzetes beharangozó alapján – amire majd visszatérek – hogy a szereplők többsége szimpatikus, az aggályosakat pedig majd megítélem a beszédjük alapján, így a saját +1 főnyi…..
A KARD Tarlós-égetés 2012.10.20 06:58:02
Főpolgármester Úr ideges. Van rá oka: nem elég, hogy lehetetlen költségvetési helyzetben van a város; nem elég, hogy az ellenzék nap mint nap számon kéri őt vélt vagy valós tetteiért; nem elég, hogy óriási felháborodás kíséri minden intézkedését; nem elég, hogy a…..
hamucipő 2012.10.20 13:25:39
@CSENDES: bocs, én igazán helyesírás-mániás vagyok, de szerintem először a hivatásosok (újságírók) és a posztolók tanuljanak meg helyesen írni, aztán lehet bármit a kommentelőkön számon kérni.
Szívesen írnám Giró-Szász András kormányszóvivőről, hogy mostani szereplésével elveszítette maradék hitelét, de nem tehetem, mert már rég mínuszban volt.A Hírtelevízió Rájátszás című műsorában megmagyarázta, miért nem a kormány, hanem a szemét bankok rúgták fel a…..
hamucipő 2012.10.20 11:04:16
@pokesz70: Szerintem nincs köztünk vita. Egyrészt nem mondtam, hogy vissza akarta csinálni, és azt sem, hogy a 100 napos programra nem volt szükség, csak azt, hogy nem volt rá fedezet, és az mszp választási ígéreteinek betartására sem, 2006-ban. Minden ellenkező híreszteléssel szemben nagyjából erről szólt az őszödi beszéd. Azt pedig egy korábbi hozzászólásomban már megírtam, hogy a reformokat leginkább a fidesz hathatós közreműködése miatt nem sikerült megvalósítani, bár ehhez azért az mszp-s képviselőtársak "segítsége" is kellett.
hamucipő 2012.10.20 11:05:32
@inebhedj - szerintem:
"Szóval akkor egyelőre maradok bizonytalan: kire kellett volna vajon szavazni 2010-ben, hogy ne legyünk "birkák"?"

Mindenkinek.

És igazad van, a birkaság nem oldal- vagy pártfüggő.
Újabb "hivatalos" levél érkezik minden magyar állampolgárnak. Minden önkormányzat összegyűjti, hogy katasztrófahelyzetben kiket lehet mozgósítani a településen.Itt már nincs szarozás, ez nem a Nemzeti Konzultáció, nem megy a kukába levél, a haza védelme szent dolog: a…..
Van baloldal. Van jobboldal. Baum kolléga, fent és lentes szerzőtársam, írt egy posztot „Gondolkodjon szekértáborokban, akinek hat anyja van” címmel, amelyben rendkívül népszerű párt-ellenes húrokat pengetett. A Baum által bemutatott gondolatmenet egy eléggé divatos…..
hamucipő 2012.08.25 10:36:48
Tetszetős okfejtés, de szerintem nincs igaza a posztolónak. Azokban az országokban, amiket irigylünk, többek között azért, mert válság ide vagy oda, mégis élhetőek maradtak, abban különböznek tőlünk, hogy vannak bizonyos alapvető célok és alapelvek, amelyeket mindkét oldal el akar érni, illetve mindenki tiszteletben tart. És aki nem, annak nincs helye a hatalomban, illetve a közéletben sem. Nevezhetjük nemzeti minimumnak is, bár én inkább optimumnak hívnám. Bizonyos megoldási módokban van különbség az egyes pártok (oldalak) között, de ez nem polarizálja a társadalmat olyan szinten, ahogy ez nálunk látható.
Orbánék 2002-ben felrúgták szinte az összes "közmegegyezést" és mostanra gyakorlatilag leépült szinte minden, ami minket mint egy ország polgárait összetartott. Talán egyetlen cél maradt – hogy "jobban akarunk élni, mint 4 éve" – amiben még egyetértünk, de az nem véletlen, hogy egyre kevesebben vannak, akik úgy gondolják, erre itt van remény. Ahhoz, hogy ennek a történetnek ne valamiféle nemzeti katasztrófa legyen a vége, nem a szekértáborokon keresztül vezet az út. Az ún. "független gondolkodók" véleményem szerint pont azért azok, amik, mert ha nem is tudják pontosan megfogalmazni, érzik, hogy az a végletes kettéosztottság, amiben élünk, nem vezet sehová. A jelenlegi, pártok körüli tömörülés helyett még sokkal több független gondolkodó együttműködésére lenne szükség ahhoz, hogy a politikai elit rájöjjön (vagy inkább, hogy olyan politikai elitünk is legyen, amelyik rájön): ha az ország két fele állandóan homlok egyenest ellenkező irányba halad, akkor abból max. egyhelyben toporgás lesz, fejlődés soha. Biztos vagyok benne, hogy idővel ez megtörténik, de sajnos abban már nem, hogy belátható időn belül.
Ez egy ilyen csürhe, félázsiai vadbarmok, nyereg alatt puhított demokrácia se való ezeknek, nem hogy az a másik, a polgári. Most arra kérem a kedves olvasót, hogy hunyja be egy pillanatra a szemét, olvassa el az alábbi rövidke kivonatot egy kórlapról és tippelje meg, hogy mi…..
Olyan érzése van az embernek, mintha fix évfordulós ünnepe lenne a dinnye árának. Ez valami hagyomány itt a Balkán sarkán, hogy a dinnye árának a piaci önszabályozás nem jó, lépten nyomon bele kell beszélnie valakinek. Tavaly szinte napra pontosan ugyanitt tartottunk, a dinnyeár…..
hamucipő 2012.07.23 07:43:59
@Épelméjű: te vagy zöldséges vagy, vagy tényleg inkább elmebeteg. Szó sincs itt a dinnyetermelők támogatásáról, ugyanis nem a felvásárlási, hanem a fogyasztói árat határozták meg. Egyébként is: egy olyan országban, ahol lassanként a 10-ből 4 millió ember él a létminimum alatt és ő maga is leginkább támogatásra szorulna, nem hiszem, hogy joga van bárkinek elvárni, hogy a fogyasztó a magyar termelőket (és kereskedőket) támogassa.
hamucipő 2012.07.23 08:08:15
@Épelméjű: ha mindenki elmenne, aki szerinted funkcionális/politikai analfabéta, akkor ki venné meg a dinnyédet, zsenikém?
Nagy nap virradt Tündérországra, úgyhogy szeretném, ha a kávé után a reggeli bágyadtságot felváltaná a lelketekben a honfiúi-honleányi büszkeség. Mától minden jobb lesz, mondhatni tündérmeseszerű: érvénybe lépnek a kormánykatonák által nem látható, de ettől még 150…..
hamucipő 2012.07.01 14:26:51
@Fabius: Lécci szedd ki az ugráló animációkat, mert olvashatatlanok miatta a szövegeid. (A másikon már többen is jeleztük.)
Tovább gyűrűzik a földügy, kedves Feleim. Az első fideszes fecskék már menekülnek a népharag elől, de van aki kitart. Mit kitart, ő az Ángyán székét fűrészelő legény a gáton, vagy éppen a hírtévében sóhajtozó, bánatos bulldog fejjel picsogó ártatlan áldozat, akit…..