Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jose maria padilla

0 bejegyzést írt és 4724 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ez lenne a könyv címe.Ez a kiáltás hozta vissza merengésükből, bűvös félálmukból mindazokat, akik az éjszaka meséibe próbáltak beburkolózni, és megfeledkeztek mindenről, ami amúgy igazából körülvette őket. Véletlenül bukkantam rá, vagy tolakodott elém tavaly összel a lehetőség, a "pályázat".Nem…..
Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor írása   A kevésbé izgalmas kérdés, hogy vajon miért vállalkozott a tekintélyes Medián a Greenpeace legutóbbi, a szakmai minimumot is nélkülöző közvélemény-kutatásának lefuttatására. A válasz valószínűleg az, hogy pénzért. Az igazi…..
A mandiner.blog.hu első posztja, Turul kollégától   Emlékeznek még 2006 nyárelőjére? Még az őszödi beszéd kiszivárgása előtt, de a második szocialista-eszdéeszes parlamenti választási győzelem után voltunk. Gyurcsány épp a topon, a jobboldal épp heveny fejvakarásban. Nem tegnap volt. Tizenegy éve…..
jose maria padilla 2017.03.23 10:29:40
jose maria padilla 2017.03.24 10:23:55
@Disznóvári:
igazi aranykor volt. kitűnő emberekkel, és mindközött én voltam a legfényesebb csillag :)
Ellenforradalmárunk Párizs utcáit járja. Arcán alig titkolt döbbenet. Szereti a bort, de állapotán nem segít már néhány pohár Corton-Charlemagne. Letagadhatatlan civilizációs átrendeződés tanúja. Tudja, a történelem tovább halad a megszokott útján. Úgy néz ki, egyszer majd franciák nélkül.…..
jose maria padilla 2017.03.22 15:28:55
@bbjnick: azért eperjesnél nagyobb farizeus még a bibliában sincs.
„Sírásó, milyen szépek is a városromok; de még szebbek az emberek romjai!”(Maldoror énekei, Bognár Róbert ford.) Ha Lautréamont grófja gátlástalan, kokaintól elkockásodott fejű tévés programigazgatóként születne újra, pont olyan műsort csinálna, mint a The Learning…..
jose maria padilla 2017.03.18 13:26:13
jose maria padilla 2017.03.18 13:27:38
@Herr Schnapsidee Lieferant:

így is van! megkapja a gőzdóm díjat! :)
Bayer Zsolt egy reggel nehéz álomból arra ébredt, hogy ágyában újságíróvá változott.  Félálomban még kurvaanyázott egyet rutinból, de aztán kitörölte a csipát a szeméből, fogmosás közben pedig tényleg újságírót pillantott meg a tükörben. Pártos újságírót,…..
Mandiner blog A szájhősök 2017.03.15 08:51:00
Petőfi Sándor: A szájhősök   Meddig tart ez őrült hangzavar még?Meddig bőgtök még a hon nevében?Kinek a hon mindig ajkain van,Nincsen annak, soha sincs szivében!Mit használtok kofanyelvetekkel?Évrül-évre folyvást tart a zaj,És nem ott-e, ahol volt, a nemzet?Nincs-e még meg minden régi baj?..
  hllndr írása   „A társas környezet elvárásai, reakciói, pozitív és negatív visszajelzései pedig észrevétlenül benne tartanak a valamiben, amit nem én választottam, ami nem rólam szól, amit készen kaptam. Pedig soha nem kértem. Soha nem tettem érte vagy ellene semmit. Az egész készen adatott."…..
Forgács István írása   Nem, egyáltalán nem túlzó a cím. Ez az a döntés, amivel a rendszerváltás óta létező kormányok közül elsőként a mostani valóban tehet – és sokunk reménye szerint tesz is – azért, hogy az ország társadalmi és gazdasági viszonyai jó irányba…..
jose maria padilla 2017.03.09 17:52:27
@Jean Sol Partre: ez természetes. Mi dolgunk a tahóval, azon kívül, hogy dolgozik nekünk. A képességek nélküli dolga, ez.
Ettől még a nemzet része az alember is.
jose maria padilla 2017.03.09 19:29:06
@lényeglátó:
nekem ne jöjjön ezzel a dilis nyugatájult faszszopó szécsényivel!
A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom által a Házasság Hetén rendezett családkonferencia egyik meghívott vendége Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, professzor emeritus volt. Előadásának legfontosabb üzenete az volt, hogy senki nem ússza meg azt, hogy előbb vagy…..
jose maria padilla 2017.03.08 10:56:09
Sayfo Omar írása   Pont egy éve volt, hogy írtam a Mandineren egy publicisztikát, melyben azt állítottam, hogy Európában nincsenek no-go zónák. Ma már nem tennék ilyen kijelentést. Az egy évvel korábbi publicisztika az akkor rendelkezésre álló szakirodalom és személyes…..
Stumpf András írása   Jaj, ezek a fránya jobbikos helyi szervezetek! Még meg sem száradt a tinta a vecsésiek lázadását letörni hivatott etikai bizottsági dokumentumon, újra jőnek, kopogtatnak, és most aláírást is gyűjtenek: immár a második kerületben. Zsidós téma ez is: láthatóan nehezen megy le…..
jose maria padilla 2017.03.07 11:40:21
jose maria padilla 2017.03.07 11:41:30
@bbjnick:
frászt. ez a nyomorult alember gondolom egy zsidó csajt akar megkúrni.
Nagyon kifinomultan beszél a posztszocialista magyar néplélekről Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje. Valószínűleg azonban nem ezzel érdemelte ki az Oscar-díjat a világ túlfelén, hanem az inkább utópisztikus befejezésével, amit odaát – legalábbis újbalos-egalitariánus…..
jose maria padilla 2017.03.01 15:44:51
@Mariann19:
ó, te istenbarma
jose maria padilla 2017.03.01 16:47:48
Párkányi Eszter kommentárja   Nincsen jó szó, ami leírja a bennem forrongó indulatot. Nem tudom, mikor éreztem utoljára ilyen csalódottságot (talán 2006-ban). A Momentum jött, és rombolással lépett a politikai színtérre. „Nincs konkrét ötletünk meg programunk, csak már elégedetlen volt a tagság,…..
jose maria padilla 2017.02.25 10:37:23
@Holger Hartland:
maga valahogy kezd értelmes lenni
jose maria padilla 2017.02.27 11:14:33
@tireless treehugger:
szar ember lehet maga, ha ennyire imádja magát
Nemrégiben a Mandineren egyetlen nap alatt három meglehetősen elfogult írás jelent meg a kuruc irányzattal szembeni harc jegyében (Első cikk; második cikk; harmadik cikk). Ezekből megtudjuk, hogy Bethlen Gábor a Porta fizetett alkalmazottja, hogy a „függetlenségi párt” „játszotta” török kézre Budát,…..
jose maria padilla 2017.02.25 16:28:51
@Töri klub:
liberális gecik maguk. ne féljen kicsavarjuk a maguk kezéből a történelmünket. de ne izguljanak, a mi történelmünk alig több mint ezer év, marad még maguknak ötezer.
jose maria padilla 2017.02.27 11:12:31
@Töri klub: mak-mak
Lukácsi Katalin írása   Megrendít az a gyűlölethullám, amivel találkozok. És nem tudom, mi lehet, mi is ilyenkor a helyes lépés. Nem először szembesülök vele. Először nyáron rendültem meg, amikor láttam, mekkora gyűlölet veszi körül hazánkban Ferenc pápát, azt az…..
jose maria padilla 2017.02.25 13:06:53
@bbjnick: :)
jose maria padilla 2017.02.25 16:32:45
@bbjnick: arról beszéltél, hogy nem volt antiszemita törvény, hanem a nem szemitákat segítő törvény volt a szemiták esetleges kárárra. na ez faszság, és gyávaság. az egyetlen helyes álláspont: igen, természetesen antiszemita törvény volt, és nagyon jó, hogy így volt, mert indokolt volt.
Olympia romjai Focis metaforával írom, hogy a Fidesz-vezetés is megértse: ami történt, az olyan, mintha egy elképzelt Felcsút-Real Madrid derbin véletlenül betalál a Felcsút, és ezután Ronaldóék duzzogva, minden további próbálkozást feladva, az ellenfelet szidva, meccs közben levonulnak a…..
Elképesztően szomorú vagyok azóta, hogy szerda este a Corvinus nagyelőadójában Gundel Takács Gábor felolvasta a magyar olimpiai pályázat visszavonásáról szóló hírt. Éppen túl voltunk az első olimpiáról szóló érdemi vitán Fürjes Balázs kormánybiztos és Fekete-Győr András, a népszavazást kezdeményező…..
Most, hogy a Momentum mozgalom immár saját hazugságát is kezdi elhinni – azt, hogy ez az aláírásgyűjtés tényleg a budapesti olimpiarendezésről szólt –, a maradi, reakciós, a „hülyék pártjára” szavazó és teljességgel jelentéktelen Michael Oakeshott egy gondolatát…..
Forgács István írása   Oktatás II: Közoktatás - az első és utolsó esély a legszegényebbek és legkiszolgáltatottabbak számára Ha csak a kereteit nézzük, akkor a magyar oktatási rendszer a jelenlegi állapotában az én véleményem szerint igenis erős lábakon áll, és…..
A Momentum nem akar olimpiát. Nagyon nem. Nagyon, nagyon nem. Amikor aztán a Fidesz belengeti, hogy visszavonja az olimpiai pályázatot, a Momentum nem örül és boldog, hogy a lehető leggyorsabban érte el a célját, hanem felszólítja a Fideszt: ne már! Ne vonja vissza! A Fidesz szereti a…..
Abdesszamad Belhadzs iszlámkutató, egyetemi tanár írása   Párhuzamos terek, párhuzamos társadalmak: migráció és a tér A radikális iszlám maga alá gyűri a várost A tér és az integráció Mára már elismert tény, hogy Európában kudarcot vallott a muszlim közösségek integrációja, ám még mindig nem…..