Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kiwilekvar

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na, szóval. Képzeljünk el egy nyitott úszómedencét az 1940-es években, mondjuk, vidáman fürdőző urakkal:  S most gondoljuk el azt, hogy ez Auschwitzban volt.    Megy?  Ha nem, ne tördeljük ujjainkat képzeletünk bántó szűkössége miatt, mert a Halál és Szenvedés Táborát összetársítani ezzel az…..
kiwilekvar 2019.01.25 12:19:39
@nnnnnnnn: azt gondolom, hogy magadat fárasztod. Azt írod, hogy mindenki hülye aki nem hisz a holokausztban lsd. válaszod David Bowman-nak. Nos azt gondolom, hülye az aki minden szart bevesz, anélkül, hogy maga elkezdjen gondolkodni. Te nyilvánvalóan ahoz a többségi maszához tartozol, akik hol a fasizmusban, hol a kommunizsmusban hol pedig a liberális demokráciában hisz. Nézd meg Magyarországot, ugyanaz a lelkes tömeg tapsolt Szálasinak, Rákosinak, Kádárnak majd Antall Józsefnek, oszt minden esetben pofára estek.
Reflekció és önreflekció nélkül lehet élni, a mátrix etet, csak minek? Nem tisztem tanácsot adni neked, de azt gondolom, hogy ha valami nem a saját empiriára épül, nem volt alkalmad magad megtapasztalni, azokat az tudásnak hit információkat mindig fentartásokkal kezeld. Ha pedig valaki a saját meggyözödésed ellen érvel, az nem feltétlenül hülye, csak azért mert az övé nem ugyanaz mint a tiéd. Lehet, hogy ö van eltévedve, de ugyanúgy lehet, hogy te. Tanulni csak akkor lehet, ha a saját tudásnak gondolt információhalmazt idöröl-idöre kiteszi az ember a próbának, vagyis megtapasztalja vagy ütközteti.
Miután azok az információk amikröl a világról tudni vélünk túlnyomó többsége nem saját tapasztalatból adódik, így muszály mindezt kritikusan reflektálni. A jóisten szükmarkuan bánt a gazdagsággal, de bökezü volt a bölcseséggel, hiszen mindenki azt gondolja magáról, hogy értelmes. És ha annyi gazdag ember lenne a földön mint értelmes akkor máskép néznénk ki. Magát értelmesnek tartani nem bün mást hülyézni, hülyére venni annál inkább.
kiwilekvar 2019.01.25 12:29:33
A cikk maga egy provokáció: olyasmivel foglalkozik és a kommentelök is aminek az ég világon semilyen relevanciája nincs a 21. században. Egy célja volt a cikknek, hogy a lanyhuló holokauszt emlegetést újra felmelegítse, újra újjal lehesen mutogatni az antiszemita holokauszttagadókra, lám-lám még mindig van igény. Ugyanmár, kit érdekel az olimpiai medence Auschwitz kellös közepén? Utólag találjuk ki, hogy mi volt a célja? Nem volt elég túlélö akik elmondták volna, hogy mi célt szolgált? Ne nevettesük már ki magunkat. A 20. század 40'es éveiröl most tallálgatjuk, hogy mi és hogyan volt, miközben már akkor is voltak fényképezögépek és videók meg írásos feljegyzések. Azt se tudujuk még milliós nagyságrendben sem, hogy akkor mégis hány zsidó halt meg Auschwitzban és akkor azzal foglalkozunk, hogy pancsoltak-e a v'izben vagy sem?
A szappan sztori lsd. RIF elég sokáig tartotta magát, söt Romániában el is temettek egy pár szappant, majd kiderült hogy hoax volt az egész persze ezt szegény Wiesenthal már nem tudhadta meg. Emberi börböl készült lámpaernyö, ez is tartotta magát, azután úgy lett elfelejtve mint annak a rendje.
Mi közöm nekem ehez, hogy meggyilkoltak sok zsidót, körülbelül annyira érdekel mint a boszniai vagy ruwandai vérengzés. A holokauszttörténetnek a legnagyobb történelmi teljesítménye, hogy 75 évvel utána többet foglalkoztatnak vele mint 5 évre rá. Ideje befelyezni, aki akarja látogassa a turisztikai élményközpontá kiépített Auschwitz-ot, Dachaut etc. oszt olvasa el jó hangosan, hogy mit írtak ki rá, majd hagyja annyiban.
A kurva medencére rá van írva, hogy mi az: TÜZOLTÓVÍZ
kiwilekvar 2019.01.25 12:45:21
@flash.gordon: Ne vicceljünk már. Milyen számmisztika szerint állították ki 45-öt követöen a halotti anyakönyvi kivonatokat? Ami után a félvilág jóvátételt fizetett? Mennyi zsidót nyilvánítottak évtizedeken keresztül halotnak, majd kerültek újra elö, ahoz hogy csak Auschwitzban levigyék az áldozatok számát 5 millióval?
Hagyjuk már a mesét, de tényleg.
A szappan meg a lámpaernyö csak hab a tortán.
Kidobónak lenni sehol sem hálás munka, a helyzetet ráadásul alighanem tovább bonyolítja, ha az ember ezt a nem hálás munkát külföldiként végzi – például Svájcban. Ilyenkor egy-egy ittas vendéggel akadhatnak kellemetlen pillanatok – derül ki Ütvefúró történetéből...
kiwilekvar 2018.04.27 21:20:47
@Ütvefúró: 1) Ha az izmaiddal jösz és nem azzal, hogy elvégezted a Hotelfachschulet vagy hasonlót, akkor azt gondolom, helyesen, hogy kidobó vagy. 2) A Yard miért jönne ki? Hivtad volna ki mielött önkényeskedsz és fizikailag kirakod az ürgét. Ha meg ennyire zavart a dolog, gondolom besétálltál másnap a rendörségre és feljelentetted 3) Én ismerem a svájciakat és szeretem ezt az országot és jelen esetben csak a Te verziódat olvastam. A baj a Te verzióddal az, hogy egyrészt nem logikus azaz kauzálisan nem következik egyik a másikból (lsd. fent). Másrészt nekem nem ezek a tapasztalataim, a magyarok agreszivabbak és jóval bunkóbbak mint a részeg svájciak tapasztalom ezt a saját börömön. Szóval azt gondolom, hogy ez egy általad kitalált sztori és ha hasonlóan is játszódott le, nem vagyok benne biztos hogy nem Te voltál a ludas.
kiwilekvar 2018.04.27 22:24:11
@Ütvefúró: A kidobóra reflektálva: talán a saját blogod címét kéne megváltoztatnod.
kiwilekvar 2018.04.27 22:24:25
@Ütvefúró: Nos megoldjuk ezt: megadod hogy hívják a szállodát és melyik községben van; én pedig felhívom a munkaadódat és kérdöre vonom, hogy miért tiltota meg a feljelentést, föleg hogy az ürge egy védtelen munkatársat (a bárost) letámadott. Ez ugyanis a munkaadód részéröl bünpártolás és azt Svájcban is tiltják a törvények. Ezután a Gewerbeverbandnál feljelentjük a munkaadódat ugyanis megsértette az Obilgationsrechtet, mivel a munkatársait nem védte meg.