Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hermetikus (törölt)

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az állami koncertszervező hallani sem akart róla, Schmitt Pál viszont támogatásáról biztosította a haldokló szocializmus korszakának emblematikussá vált budapesti gigakoncertjét. Az angol együttes teljesíthetetlen igényekkel állt elő, de cserébe megkapták a hazai filmes szakma…..
Kevesen tudják, hogy Henry Ford és Thomas Alva Edison amellett, hogy több projekten is közösen dolgozott, közeli barátok is voltak. Pedig a két briliáns elme még öregkorára sem tudott elszakadni egymástól. Az egész egy New York-i éjszakán kezdődött, amikor egy partin Edison…..
hermetikus (törölt) 2012.09.16 10:33:31
Izzólámpa: Edison rákényszerítette Joseph Wilson Swan-t, hogy a Swan-nek már rég megadott izzólámpa szabadalmát ossza meg vele, amiből Swan-t később aztán egyszerűen kisemmizte.

Fonográf: Edison előtt a hangrezgések mechanikus rögzítésére 20 megadott szabadalom létezett, ráadásul a konkrét Edison-féle megoldás életképtelennek is bizonyult, helyette a Berliner-féle lemezes rendszer maradt fenn.

Filmvetítő: Edison ezzel kapcsolatos szabadalmának bejegyzésekor szerte a világban 45 megadott filmvetítő szabadalom létezett.

Edison munkamódszere egyszerű volt. Fiatal, ambiciózus mérnökkutatók sokaságával vette körül magát, akik az Edison által folyamatosan működtetett médiahisztériának bedőlve, új műszaki megoldások tömegét dolgozták ki neki fillérekért, amiket ő aztán a saját neve alatt szabadalmaztatott.

Üzleti módszerei hasonló vagy még ennél is durvább aljasságúak voltak, melyekből rengeteg maradt fenn a hálás utókor szerencséjére. Ez a képzetlen, arrogáns, erőszakos, tudatlan bunkó, amint az közismert, meglehetős ideig sikerrel gátolta például még az USA villamosítását is a saját egyenáramú rendszerének erőltetésével, az egyedül használható, Tesla-féle elgondoláson alapuló Westinghause-rendszer helyett.

Edison tehát a szabadalomlopás változatos módozatain kívül egyebet nem nagyon talált fel, és a "Menlo-parki varázsló" csak egy közönséges, útonálló gazember volt, semmi egyéb.
Tovább gyűrűzik a Safarov-botrány! Megvan a baltás gyilkosság első vezéráldozata! A Vincentblog kormányközeli forrásokból szerzett értesülései szerint a kora reggeli órákban Martonyi János benyújtotta lemondását a miniszterelnöknek. Távozása nyilvánvalóan összefügg a…..
hermetikus (törölt) 2012.09.12 13:47:06
@Lasombra: De nem ám!!!
Van baloldal. Van jobboldal. Baum kolléga, fent és lentes szerzőtársam, írt egy posztot „Gondolkodjon szekértáborokban, akinek hat anyja van” címmel, amelyben rendkívül népszerű párt-ellenes húrokat pengetett. A Baum által bemutatott gondolatmenet egy eléggé divatos…..
MaNDA Mérnökök, grófok, Balaton 2012.08.10 13:09:08
Nyáron, a Balaton partján sokszor bosszankodik a ma embere a sok vasúti sorompó pirosát lesve. Felgyorsult a világ ideje, türelmetlenek, idegesek az autósok, motorosok, rohannának , mennének túl a sorompón, át a vízen, át a hegyeken, dühítik őket az akadályok. Pedig nem ártana…..
Világnézet Anyag definíciói 2012.08.09 07:19:00
Definiálja valaki az anyag fogalmát!  Első látásra egyszerűnek látszik, de még sem olyan egyszerű, ha jobban belegondolunk. Meglepett, hogy ez is legalább olyan problémát jelentett, mint a definiálja valaki Isten fogalmát feladat. Szívesen vennék humoros meghatározásokat is. A jobbak bekerülnek a…..
Az a széthúzásnak egy nagyon durva megnyilvánulása, hogy a Jobbik elnökségi levelezése nyilvánosságra került. Ez persze nem meglepő fejlemény azután, hogy Szegedi Csanád lemondott az alelnöki pozíciójáról; az EP képviselői mandátumáról viszont nem, annak ellenére sem, hogy…..
Szeretnék érdeklődni, megtudni, lehet e tenni valamit?!   Van (külföldön) egy megszokott munkahelyem hónapok óta, egy lánynak,kolléganőmnek sok mindent elmeséltem az életemről, ami sajnos nekem elég nehéz (éreztem ,hogy kicsit tartani kell tőle,de nem gondoltam,hogy…..
hermetikus (törölt) 2012.07.28 20:37:21
Kedves Vezetőnk nem csak a Legnagyobb Államférfinak tartja magát, hanem a Legkiválóbb Félázsiai Artistának is. Halált megvető bátorságát bizonyítandó védőháló nélkül készül lógni a manézsban, mert az előre szaltó négy fordulattal és Cukaharával mutatvány után ha a…..
  A rejtélyes városmajori oszlophoz hasonlóra akadtam a Lánchíd pesti hídfőjének az MTA felé eső járdáján. Lényegében egy kb. derékmagasságú vasoszlop, rajta 1933-as évszámmal. Ez vajon mi lehet?   - tette fel a kérdést Benő, de sajnos nem tudom a választ. Ám mivel…..
Gyurcsány Ferenc ma az igazság bajnoka lett. Az igazság bajnoka, hiszen a gonosz Fideszes ügyészség nem emelt vádat ellene a sukorói beruházás kapcsán,  bizonyítékok hiányában. Talán pont ezért szar ez az ország, mert itt valami Fidesz-Gyurcsány játszma van, ahelyett, hogy…..
A Miniszterelnök úr videó üzenetéből két dolog derül ki. Egyrészt (szerencsére) a rendező még mindig nem egy Leni Riefenstahl, pedig könnybe lábadt szemekkel tudnám nézni, ahogy a békement végeláthatatlanul hömpölygő két lábon járó endorfintömegére rávágják a…..
hermetikus (törölt) 2012.07.15 18:09:53
@ÁáárvaiPéééter:

Sajnos téves. Az ún. "többségi demokrácia" a legközönségesebb hatalomelvű államszerveződési forma, köze nincs a a magánember józan, belátó elvű életviteléhez, a demokráciához pedig végképp semmi.

Kezdve ott, hogy maga szó is tökéletes logikai önellentmondás, mivel objektíve nép vagyis démosz nem is létezik, ezt az agyhalott csürhét legalábbis semmiképp nem nevezném annak, folytatva ott, hogy hiába néphatalom a neve, az ún. "többségi demokráciák" -ban a többségé a valódi hatalom és nem a népé, mert az ráadásul nem is létezik.

A többséget pedig, szignifikáns fizikai tény, mindenkor az adott populáció legsilányabb, legalkalmatlanabb egyedei adják, akik általános ítélőképességének értéke a gyakorlatban a nulla felé közelít.

Egy ilyen társadalomban a hatalom megszerzéséhez tehát semmiféle kulturáltsággal, értelmességgel pláne nem intelligenciával nem szükséges rendelkezni, tökéletesen elegendő ehhez az a nyers, brutális, aljas és gonosz indulatú erőszakosság, mellyel Orbán Viktor saját bevallása szerint is fölösen rendelkezik. Lásd nyilatkozatait "puszta öklű utcai harcos" mivoltáról, amellyel szerintem mindössze megrögzött hazudozói mivoltáról próbálta a figyelmet elterelni. Sikertelenül.
 „Minden férfi csak azt akarja!” „És ha azt se akarná?” Senki sem akar túl bonyolult kapcsolatot, de senki sem akar unalmas kapcsolatot sem. Milyen legyen egy nő, csábító vagy inkább visszahúzódó, törekvő vagy inkább visszafogott, tudja, hogy mit akar, vagy bízza magát a férfira, odaadó legyen,…..
Minden párkapcsolatnak megvannak a maga fent-és–lent időszakai. A legkényesebb, legtörékenyebb és legnehezebben kezelhető helyzetek azonban a frissen elvált vagy éppen válófélben levő férfival való kapcsolat során tapasztalhatóak meg. Egy friss válást követően meglehetősen…..
hermetikus (törölt) 2012.06.17 20:28:55
Nekem speciel nem az elkötelezettség tartósságát illetően vannak kétségeim, sőt, abban nagyon is biztos vagyok, legfeljebb az őszintén személyemre, és nem egy adott állapot mindenáron való elérésére vonatkozó szándékkal kapcsolatosan vannak kétségeim, ami persze szintén egyedi és személytől függő.

A házasságkötés maga, ha mást nem is (lásd: fentebb) de legalábbis egyfajta bizalmatlanságot pedig mindenképpen kifejez a másik felé. És, ha én például minden tekintetben megbízom valakiben, akkor legalábbis különös, hogy ezt a bizalmat ugyan miért nem kaphatom vissza is. Vonatkozik ez az anyagi javakra is természetesen házasság előtt és után egyformán. Ha van bizalom, minden van.

Végül is oda lukad a dolog, hogy házasságot a környezet rosszalló ítéletének megelőzése végett kell kötni mindenképp, ami eléggé nonszensz így a XXI. sz. tájékán. Valahol.

Az én környezetemben tapasztalt példák ráadásul diametrálisan az ellenkezőjét bizonyítják állításodnak. Több esetben előfordult hasonló esetben, hogy valóban volt mindenféle csinn-bumm cirkusz, égzengések, hasonlók, de idővel mindegyik esetben abbamaradtak, mégpedig annak ellenére is, hogy barátaim kivétel nélkül dafke nem házasodtak össze, csak azért se, pedig még gyerek is lett utólag mindenhol. És egyikük sem érzi úgy, hogy a "teljes mérték"-ből akármennyi is hiányozna...

Ez is egy adott tényleges valóság. Aminek ellenére, ahogy azt már többször is leszögeztem, semmilyen járható utat nem vagyok hajlandó elutasítani, mert idióta doktriner aztán végképp nem vagyok... Csak járható legyen, amint az az utak tárgyi lényegétől mindenképpen elvárható.
Számos megmagyarázhatatlan jelenséggel találkozunk nap mint nap, olyanokkal, melyekre sokszor hiába keresünk evilági magyarázatot. A spirituális pszichológia túlmutat a közvetlenül megtapasztalható, látható jelenségeken. Spiritualitás=hit? A spiritualitás nem egyenlő a vallással, viszont feltétele…..
Életünk legmeghatározóbb, legkorábbi részét szüleink befolyása alatt éljük, amikor nagy szerepe van a tőlük kapott mintáknak abban, milyen felnőttekké válunk. Minden életkorban – csecsemőként, kisgyerekként és serdülőként is – más-más feladatunk van, melyeknek sikeres teljesítésében szüleink…..
hermetikus (törölt) 2012.06.01 14:38:53
Schmitt tegnap esti nyilatkozata izomból arcul vágott majd mindenkit e hazában, akinek van némi köze a tudományos világhoz. Miután a Semmelweis Egyetem példaszerű gyorsasággal meghozta a döntést egy számukra rutinszerű ügyben, az elnöki interjú nem azt boncolgatta, hogy maradhat-e…..
Karakán, fasza magyar gyerek ez, kicsesztek vele, de most ő is odavág. Na nem a hatalommal visszaélve, hanem emberi kvalitásait mozgósítva. Még most, 70 évesen is. Nézzük higgadtan, próbáljuk meg felfogni és érdemben vizsgálni Schmitt Pál érveit. (Nem könnyű.) Tisztázzuk, hogy…..